НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 782
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Изтича патентът на повечето статини (с изключение на един) и се подготвят нови понижаващи холестерола лекарства: http://drmalcolmkendrick.org/2015/07/26/here-they-come-take-cover/ От една страна трябва да се запази златната кокошка - понижаването на холестерола като идея и принцип. От друга страна, след като вече изтича патентът и статините ще станат генерици, т.е. значително по-евтини, а в същото време ще бъдат конкуренция на новите лекарства (те ще бъдат скъпи, разбира се), сега се очаква да започне кампания срещу статините. Crazy Така компаниите производители ще си осигурят нови големи печалби с новите лекарства, след като вече няма да могат да печелят същите суми от статините.

Понеже това ще са много скъпи лекарства (на практика биологични медикаменти, каквито има за автоимунните заболявания), целта ще бъде да се предлагат на малък процент от хората - тези с най-висок холестерол, които обаче не могат да приемат статини заради страничните ефекти. Печалбите се очаква да са огромни.

И още една статия на д-р Кендрик - този път за паралелите между религията и медицината: http://drmalcolmkendrick.org/2015/05/10/medicine-science-or-religion/

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 20:27 от Cioccolata

# 346
Cioccolata Да, и аз мисля, че дозата е много завишена. Ще започна от утре да взимам сутрин и вечер по половин таб. и така. Благодаря ти  Heart Eyes

Толкова отдавна не съм писала във форум...забравила съм как се извикваше ника на човека към когото се обръщаш...някъде  се кликваше, но не помня къде и сега пиша името аз????

Четейки колко дълги обяснения съм спретнала се засрамих...още нещо ако взема да си изследвам ще трябва да отваряте нова тема. Простете!  Blush

Kameloth ... исках да те попитам дали, преди изследването за антитела трябва да не взимам Л-Тироксин (за Т3, Т4 и ТСХ мисля не се пиеше) ?

# 347
  • SA
waq , метформина 3 по 1000 мг ли го пиеш сега?
Това е максимална доза и наистина с времето може да пробваш да го понамаляваш постепенно.
А за изследването на антителата не е нужно да си прекъсваш лечението.
Скрит текст:
Никa аз го копирам от постинга на съответния потребител и го пействам в моя постинг.  Embarassed

Шоки, много интересни статии на д-р Кендрик. Не бях чувала за тези новоразработени холестерол-понижаващи медикаменти.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 09:56 от kameloth

# 348
И аз копирам ника и после болдвам.

# 349
  • София
waq, добре дошла  Hug Успех с режима   bouquet

Тони, да ти е живо и здраво момчето! Прекрасно е, че имаш син, с който се гордееш! Пожелава ти винаги да е така (в което съм сигурна  Heart EyesHug

Интересни ми бяха коментарите ви за филма, и ще го гледам, край, престраших се  Mr. Green Щом не е само "вегански", предполагам, че ще го понеса по-лесно  Laughing

# 350
Благодаря на всички дами за кокосовото масло . Днес няма как да намеря време за него , защото имам празник .
Моето момче става на 20 години . Много съм щастлива , освен това този ден е решил да е с мен и мама ( това остана от семейството ни ...и един вуйчо , който днес е във Венеция Wink
Искам да споделя радостта си с вас и да кажа че съм най - щастливата майка на света Simple Smile

Голямо честито на щастливата мама
На сина ти желая от сърце много здраве, късмет и успех, живот изпълнен с любов и все така добре да се справя с всичко

(Съжалявам за татко ти)

# 351
    Здравейте! Записах се на фитнес и инструкторът ми направи режим. Преди години съм сваляла трайно с ВМ-НВД 12кг. Сега пак толкова имам от раждане преди 6г. Режимът включва месо, салати, плодове, в дните без тренировка добавям и булгур. Събота и неделя зареждам на обяд с въглехидрати.
  Вече малко повече от 2 седмици се храня така и този уикенд омазах режима. Не се чувствам добре с толкова плодове. Сутрин, предиобед и следобед имам плод Sick казах на инструктора да сменим с ВМ-НВД, но той каза да изчакам още поне 2 седмици. Не съм свалила нито грам, само по 2см на талия и ханш. Калориите са ми около 1000 предполагам, че цели свиване на стомаха.

Въпросът ми към вас е ако реша сама да мина на ВМ-НВД и си направя 500кал дефицит от тези които трябва да приемам съчетано с 3 пъти седмично фитнес дали е добре? Мисля да хапвам около 1200кал? Имам доста за сваляне 12-15кг. Процента телесни мазнини ми е висок 28%

# 352
  • В полите на Пирин планина
Ману, за НВ-ВМХ мога да кажа само хубави неща,
Скрит текст:
макар че аз съм на по-либерален вариант на режима - позволявам си плодове всеки ден, но в неголеми количества и понякога ориз. За около година и няколко месеца свалих трайно повече от 10 кг - не съм се теглила скоро, но в мерките имам сериозни минуси / талия -10см; ханш -13/14 см /, които успявам да задържа, а даже мисля и за още малко сваляне.

Тренирам в къщи, по-скоро леко, сравнявайки с тренировките на момичетата в спортната тема - предимно йога, пилатес.

Според мен 1200 калории са твърде малко. Ако си стриктна с НВ-ВМХ не е нужно даже да броиш калории, но нещата стават със спокоен темп.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 13:09 от Lady Brinne

# 353
  • Пловдив
Ману, разлика от 2 см за 2 седмици Е резултат все пак.  Peace
Наистина, каквото и да е - режим от инструктор, ВМ-НВХ, друга разумна диета - 2 седмици са малък срок, за да видиш работи ли, или не, както и за да установиш с положителност какво точно трябва да се модифицира.
След като така или иначе си платила за режим, а и след като така или иначе имаш някакъв положителен резултат с него, защото не му дадеш още малко шанс? Иначе рискуваш да изпаднеш в скачане от режим на режим и в отчаяние, че нещата не се получават.
Установила си, че толкова много плодове не ти влияят добре - намали ги. Махни единия плод, замени го с 20-30 гр ядки, да речем. Или с малко месо. А защо не и да увеличиш количеството на месото/салатата на обяд?
1000 калории са наистина малко, но ние не знаем каква точно е идеята на изготвилия ти режима в дългосрочен план.
А това, дали ако минеш на ВМ-НВХ, ще започнеш веднага да отслабваш, кога, как и по колко, няма как да знаем. Ясно е, че всяко тяло си е различно, има различна история. Това, че преди години ти се е получило така добре, съвсем не значи, че и сега ще стане така, по същия начин, със същия брой хранения, със същите храни и за същите срокове.
1200 калории и за мен са твърде малко, но пак зависи...

# 354
   Момичета, много ви благодаря! Ще изчакам да мине поне 1 месец от режима на треньора ми. Казаха ми че е много добър в режимите и тренировките. Режимът ми ще претърпи промени след време, така ми каза треньора. Имам за чистене доста голям процент подкожни мазнини, това ми каза. На този етап това ми било достатъчно, след месец-два щял да реши дали ВМ-НВД или с друго ще продължим. Ще ви следя все пак защото пишете много полезни неща и ще споделя какво се случва при мен. Хубав ден и благодаря още веднъж. Няма да бързам Hug

Lady Brinne , браво! Чудесен резултат  bouquet

# 355
Здравейте, някой има ли опит с направата или покупката на безглутенов хляб ? Искам малко да повиша въглехидратите и си мислех за нещо като тортила или оризов хляб.

# 356
  • Пловдив
В темата с рецепти имаше разни предложения, само трябва да се поровиш.
А защо просто не хапваш малко варен ориз като гарнитура или пък черен шоколад или плодове? Ядките също стават за целта, както и сладките картофи.  Wink

# 357
Скрит текст:
В темата с рецепти имаше разни предложения, само трябва да се поровиш.
А защо просто не хапваш малко варен ориз като гарнитура или пък черен шоколад или плодове? Ядките също стават за целта, както и сладките картофи.  Wink
Защото на жената й се яде хляб, Yulinga, не разбираш ли? Simple Smile))))))

# 358
  • Пловдив
Ааааа, това не съм го усетила! Embarassed Аз просто хич не обичам да забърквам вече някакви сложни неща, пък били те и режимни. Да не говорим, че пускането на печката в тази жега ми се отразява недобре... Mr. Green
Затова и предложих по-бързо варианти за набавяне на повече В.  Wink

# 359
  • SA
EAD пише, че е мъж  Wink
Преди време мисля, че Шоки беше давала рецепта за хляб с тахан и някакво ядково брашно.
Може и да я има рецептата в горната тема.

Общи условия

Активация на акаунт