НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
  • Има много детски смях.
Пропуснала съм го явно, благодаря.  Hug

# 616
Най-после трябва да се захвана с медитация: http://www.collective-evolution.com/2015/08/05/harvard-study-rev … -bowel-disorders/ Излиза, че не само възстановява сивото вещество в мозъка, но и подобрява чревната флора.

# 617
tonyduve - Страната на гевюрцтраминера е Франция и по скоро Елзас...ако го има в БГ т.е  ако е български, то той е менте...Това е много сладко  бяло вино със голям процент остатъчна захар....ароматно, вкусно и сладко  Simple Smile

tania6 - Танче, аз съм била "по пътя на виното"...невероятно приключение ...включвам се тутакси...знам и пътя   Hug       

# 618
Филма за който говорите как точно се казва за да го намеря на немски...или е преведен ?..Пропуснах  го когато коментирахте Embarassed

# 619
  • SA
Най-после и аз изгледах филма и ми хареса много. Наистина е добре човек нагледно да има понятие колко захар поглъща с разни сокове, смутита, сосове и храни, които се водят здравословни.
Ама какъв корем направи автора само за месец!  ooooh!
Много тъжна гледка бяха аборигените в малкото градче, в инвалидни колички, патерици, както и момченицето с развалените зъби.
Някак едно е да четеш само обяснения за нещо, а друго е да го видиш наяве.
Напоследък страшно много се пише за тази интестинална флора, а и интензивни проучвания се правят в тази насока. Тепърва ще се изясняват много неща, свързани с нея, но несъмнено е, че тя също е важен фактор, имащ отношение към здравето на човек.
В "Brain maker"  д-р Perlmutter разказва за случаи на чудодейно подобрение на някои негови пациенти в рамките на дни само в резултат на повлияване на чревната им флора ( чрез пробиотични клизми или фекални трансплантации). И то хора с тежки заболявания като мултиплена склероза, аутизъм, непрекъснати тикове и мускулни дистонии.
Тони, и ти липсваше в темата.  Hug Танчето и тя забягва от време на време.
За този път на виното и мен ме бройте.  Simple Smile Аз не си падам много по бели вина обаче. Розетата и те често са много сладки за вкуса ми.

# 620
  • Има много детски смях.
waq , филмът е That Sugar Film На английски е  Peace

Новият линк: https://drive.google.com/file/d/0B6LXu-gujPetREtmZnNiRTNMTnc/view?usp=sharing Пробвах го, дава директно да се свали филма.

# 621
Тайната на отводняването - секс  Sunglasses Максимум до 6 часа след това организмът се освобождава от насъбраната вода.

# 622
Тайната на отводняването - секс  Sunglasses Максимум до 6 часа след това организмът се освобождава от насъбраната вода.

Хм, това е много интересно?! Simple Smile

Интересува ме следния въпрос - опасно ли е да се пият 1-2 чаши вино, когато си в кетоза? Имам някакъв спомен, че можеше да предизвика някакъв здравословен проблем, но не се сещам къде го бях чела...

# 623
Нещо любопитно по отношение на съдържанието на хормони (естроген) в различни храни (бонбоните са използвани като мярка за онагледяване на количеството в 90 грама от всяка храна): http://m.beefmagazine.com/blog/visual-add-your-arsenal-about-hormones-beef Както се вижда, най-голямо е количеството в зелето, като дори това количество е много пъти по-ниско от съдържанието на естроген в кръвта на една жена. На последно място, т.е. с най-малко естроген, е говеждото месо.
Тази таблица и мен много ме впечатли. Не помня вече къде я гледах, но ме успокои категорично по отношение на съдържанието на хормони в месото.

Според вас не е ли логично, че животните имат много по-висши механизми на пречистване от растенията от изкуствено въведените в тях вредни вещества?

# 624
  • SA
Jаs, аз не мисля, че е опасно да се пие малко вино, когато човек е в кетоза, поне не по-опасно отколкото когато си ял пица например.  Simple Smile Някъде бях чела ( не си спомням книгата коя беше), че дори пиенето на чаша уиски по време на кетоза довела до излизане от кетозата само за половин ден, след което нивата на кетони при експериментиращия отново се повишили.

# 625
Точно това е причината да няма почти никакви хормони в месото - че животното е по-висш организъм и тези хормони не се изливат като в кофа и да си останат во веки веков в тялото му, а си вършат действието и биват изхвърлени. А при растенията не е така. Разбира се, при растенията сигурно става въпрос за фитоестрогени, а при животните са си нормални животински. (И изрично е уточнено, че става въпрос за месо от животни, на които са давани хормони според съвременните практики за повишаване на добива на мляко.) Но дори и фитоестрогените не са абсолютно безопасни - за тях се смята единствено, че могат да подобрят неприятните симптоми при жените в менопауза, но дали например за децата, мъжете и фертилните жени е полезно да приемат големи количества фитоестрогени от зеле, картофи, грах и други растителни храни? Аз няма да спра да ям зеле, но искам да кажа, че аргументът "Отказах месото заради хормоните" не важи.

# 626
# 627
  • Пловдив
  Някъде бях чела ( не си спомням книгата коя беше), че дори пиенето на чаша уиски по време на кетоза довела до излизане от кетозата само за половин ден, след което нивата на кетони при експериментиращия отново се повишили.

По този повод да попитам как разбира човек,че е изпаднал в кетоза,какви са "симптомите"?

# 628
Мерси, Кам, значи довечера ще пия малко вино в моя чест:)

Някъде бях чела ( не си спомням книгата коя беше), че дори пиенето на чаша уиски по време на кетоза довела до излизане от кетозата само за половин ден, след което нивата на кетони при експериментиращия отново се повишили.

По този повод да попитам как разбира човек,че е изпаднал в кетоза,какви са "симптомите"?

По принцип се измерват кетоните в урината с тест ленти, но аз за себе съм почти убедена, че в момента съм в кетоза и без измервания - 14 дена карах на 0 въглехидрати, а от 2 дена въглехидратите са ми около 7-8 грама.

# 629
  • SA
Jаs, ако имаш рожден ден, честито и наздраве!  Hug
Жижи, този човек си измерваше кетоните в кръвта с уредче. Иначе симптоми може да има, може и да няма, особено ако човек е от дълго време в кетоза.

Общи условия

Активация на акаунт