НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
знам си аз,трябва да си слушам тялото за виното и шоколада Wink
сега ,като си взема пенсията ще си организирам гурме -туризъм Joyняма да опазите нито вино,нито сланина Mr. Green
waq Hugей къде е Алзас, падам си по този край и се доближавам от север(я веднага търсете полезностите на бялото вино) винаги съм готова за сланински пикник Grinning

# 601
  • n/a
Това за червеното вино мнооооого ми хареса. Особено
като превенция на Алцхаймер. In vino ... знаете си  Laughing

И аз днес пробвах сланината от Била. Понеже не съм
пробвала от Лидл, не мога да сравнявам. Хареса ми.
Не е твърде солена. И чесънче са ѝ добавили - има
съвсем лек аромат, едва доловим.

# 602
  • SA
Ох, ама като ви чета с тази сланинка и вече лиги ми текат. Тукашните прасета не знам какви са, ама по магазините нито мас продават, а на сланина съм попадала няколко пъти, но все една такава много тъничка и жилава, с дебела кожа и вече и от нея не купувам. Но поне бекон има доста.
Таничка, напоследък съм харесала едно вино, което съчетава любовта ми и към вино и към шоколад  Simple Smile:
Скрит текст:

# 603
Тези дни чета книгите на д-р Perlmutter и човека откровено препоръчва червеното вино като много полезно за подържане на мозъка. Даже в началото на едната му книга има някакъв тест, който да даде насока какви бъдещи рискове от деменция и Алцхаймер евентуално има четящия. Един от въпросите е - пиете ли вино и отрицателен отговор е точка в полза на риск.
Другото, което казва е, че полезните чревни бактерии също се повлиявали добре от червено вино ( "They love their wine too "- казва  hahaha)
Ах Кам, ти ме обнадежди, че и аз спрях виното и тъгувам.  hahaha
Снощи гледах Антъни Бурдейн, беше в Канзас - столицата на барбекюто. Няма да ви казвам какви гледки на свински и говежди мръвки минаха пред погледа ми, как му завиждах значи..... Tired

# 604
Другото, което казва е, че полезните чревни бактерии също се повлиявали добре от червено вино ( "They love their wine too "- казва  hahaha)

Наздраве за този факт!  Drunk

И аз съм "за" сланиненото парти. Днес в работа ми се смяха, като им разказах. Имаше и погледи "уи, как го ядеш това", ама после всеки си призна, че обича сланина  Mr. Green

Леми, Антъни Бурдейн го обожавам! Да не разказвам какви лиги ми текат винаги, като го гледам. А мъж ми пък не може да гледа кулинарни предавания и да не яде нещо  Mr. Green

Хубаво, че пека свински пържоли със сметана и гъби сега, че не знам как щях да ви чета без ароматите в кухнята  Mr. Green

# 605
  • In transit
Кам, ако си идваш към БГ веднага ще те уредя с буркан домашна сланина.  Hug

# 606
  • SA
Ауу, Мики, с удоволствие ще се възползвам.  Hug

# 607
  • София
Фелис, аз го имам твоя проблем, но не съм намерила решение засега... Съчувствам ти! Hug Аз при мен съм забелязала, че когато тялото е решило да задържа вода (при мен е основно няколко дена преди овулация), тогава няма земна сила, която да му попречи, дори да се храня на практика безсолно. Но това е едно нещо, което можеш да направиш - да ограничаваш солта в тези дни.
Ох да, много добре го каза - каквото и да пробвам не забелязвам абсолютно никакъв ефект. Солта и при мен не работи. Сега реших да спра изцяло въглехидратите в този период и пак нямаше никаква разлика. Явно за нещо си му трябва тази вода на организма Simple Smile

И наздраве на винено-мезещата дружинка Simple Smile Аз с никакъв алкохол не можах да се разбера, обаче мезенцата ги унищожавам. И аз си взимам от Лидълската сланина и не бях забелязала, че е изчезнала, защото още си имам запас цяло неотворено парче, а в къщи само аз я ям Sunglasses Дано скоро заредят новата реколта  Peace
Кам, вие сте добре с бекона. При нас положението е трагично. Изчетох етикетите на всички бекони във всеки магазин и няма нищо, на което съдържанието да е с по-малко от 10на съставки   ooooh! Днес попаднах на някакъв испански във ВМВ, на който е доста прилично съдържанието, та сега се надявам и да е вкусен и да го зареждат постоянно  Praynig

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 21:47 от Felis

# 608
tania6 ...Ми значи е решено...среща в Колмар за закупуване на Гевюрцтраминер (най-вървежно е със бекон и сланинка) после пристигаме о Швейцарско, там ни чака онзи суров бекон за който стана дума и сланинка - крехка и розовка за хапване ( съответно съм приготвила по калъпче с панделка за вкъщи) и чакаме Kameloth и blackisback и всички останали от компанията и....се почва.
Представих си дори колко ще е хубаво, усмихнах се и ми стана топличко  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 609
Преди малко прочетох нещо интересно в секцията с въпроси и отговори за That Sugar Film. Деймън Гамо споделя, че имало една сцена, която при монтажа отрязали - става въпрос за кутията с ученически обяд. Част от този обяд явно е междинна закуска или нещо такова - пише snack box. Вътре преброили 91 стафиди. Заради експеримента той решил да сравни тези 91 стафиди с 91 гроздови зърна - отброил и почнал да яде, но успял да изяде едва към 30 зърна, повече не могъл, защото се нахранил. А 91 стафиди се изяждат доста по-лесно. Wink

# 610
tania6 Hug
Колко ми липсвахте всички...Но не бях особено приятна компания , да не говорим че съвсем бях оплела конците с храненето . Но всеки етап си има приоритетите , тази година и нещо аз изобщо не бях приоритетна , така или иначе вече е време за мен Simple Smile
Таз комбинация с гевюрцтраминера нещо ме съмнява хора . Последното вино , което пих беше на РД на Алекс .Един суперпрехвален бг гевюрцтраминер...трябва да погледна бутилката . Така и не я изпихме .Преди години имаше един който ми беше харесал , но следващия път ще е от Австрия или Германия .

# 611
тогава проблема е решен:
събира ме се в Колмар,всеки носи подходящо мезе и тръгваме по "пътя на виното" (без майтап,има такъв Peaceи екскурзии се правят) и преценяваме на кое мезе какво вино отговаря Grinning
сланина и тук няма Tiredнито в Лидъл,нито в други магазини  и месарници
и свинска мас няма,но има гъша/патешка

# 612
Нещо любопитно по отношение на съдържанието на хормони (естроген) в различни храни (бонбоните са използвани като мярка за онагледяване на количеството в 90 грама от всяка храна): http://m.beefmagazine.com/blog/visual-add-your-arsenal-about-hormones-beef Както се вижда, най-голямо е количеството в зелето, като дори това количество е много пъти по-ниско от съдържанието на естроген в кръвта на една жена. На последно място, т.е. с най-малко естроген, е говеждото месо.

# 613
  • Има много детски смях.
Да ви питам нещо относно That Sugar Movie. В един момент, дали не беше, когато заместваше посоченото съдържание на захар в продукта директно с насипна захар Thinking, пича погледна съдържанието на захар върху пакета и го раздели на 4 (с калкулатор). Така ли се изчислява броят чаени лъжици (в случая) в съответния продукт?

# 614
Да, той каза в началото, че една чаена лъжичка се води 4,15 грама.

Общи условия

Активация на акаунт