НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
mamaNinka...не мисля, че е невероятно, защото аз имам доста да смъквам (ето един плюс да си пухкаво-козуначен  Hug ). На фона на 30-тината кила, които ми остават е абсолютно разбираемо. Включила съм и всички приоми - нямам междинни хранения, пия доста вода и зелен чай (обичам), не спортувам, но ходя при всяка възможност пеша, махнала съм напълно плодовете и до минимум намалила млечните - не мисля, че надвишавам 20 -те грама въглехидрати,  ... та затова  Heart Eyes

# 586
Здравейте:) Включвам се, за да споделя нещо, което може да е от полза. Но да се представя-на 33 години съм, 165, в началото на режима 59 кг., сега-57кг., цел 55кг.От повече от година съм на режима, но доста либерално- чаша винце, млечни, плодове, не спортувам, нямам време.
Та,преди да родя дъщеря ми, отключих псориазис, след 5 процедури ин витро. След раждането-псориазисът изчезна....до преди 10 дена, ужасна работа, ръце, крака .....Съвсем случайно една комшийка ми предложи да пия чай от камшиче. За три дена обрива започна да изчезва. Спомням си, че някой се оплакваше от екзема, дано споделения ми опит помогне.
Сланина си взимам ето тази:
http://www.mambo-shumen.com/product.php?id_product=2586
За съжаление не знам къде се продава в София, аз я взимам от супермаркети Аскент в Стара Загора.

# 587
От рапица се прави биодизел, тоест гориво, а не машинно масло - смазочен материал. Не че е от значение за целите на нутрициологията, но все пак да поясня.  Laughing Laughing Laughing

Да, биодизел се прави сега
А статията описваше за какво се е ползвала рапица преди едно 50 год

Но понеже в момента пиша малко наизуст (все пак го четох преди 5-6 год), възможно е да греша

# 588
Шоки, понеже наскоро беше писала за т3 и т4, че е добре единият да е по средата, а другият към горната граница, може ли да коментираш какво означава когато са около долната граница? На Тирозол съм, сега ми го намалиха на 1 таблетка.
Скрит текст:
TSH   S         1.25        µIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S         10.96        ng/l     9.30 - 17.00     ECLIA
Free T3 (fT3)   S         2.25        ng/l     2 - 4.40     ECLIA

# 589
  • SA
Ну Заяц , това камшиче от аптека ли се купува?

# 590
Да, то е билка, предполагам в билковите аптеки го има, а  може да се намери и от някоя баба. Латинското име  е Agrimonia.
Попаднах и на това и мисля да го пробвам:
http://apteka.framar.bg/30033424/%D0%B4-%D1%80-%D0%B1%D0%B0%D1%8 … 100-%D0%B3%D1%80-

# 591
  • София
Здравейте, момичета.
Дали някой препоръчваше нещо против задържане на течности или се бъркам  newsm78
Аз задържам много по време на овулация и преди цикъл. Дотолкова, че дрехите, които са ми ставали един ден, след 2 дни ми стягат отвсякъде  #Crazy
И тъй като цикъла ми нещо се побърка и вече е на 22-23 дни, реално ми остава около 10-на дни в месеца, в които да не се чувствам раздута...
Знам, че трябва да се пие много вода, но смятам, че пия достатъчно - мин. 2 литра на ден, а съм с размерите на 13 годишно дете Simple Smile

# 592
waq Simple Smile прекрасен карлсонски хумор Simple Smile а иначе от всяка камбанария нещата изглеждат по различен начин ... та мищо чудно, че толкова се впечатлих от резултата ти - независимо дали човек е козуначен (20-30-40 кг.) -7 си е доста добра цифра, от все сърце ти пожелава поне още 3 пъти по -7 кг. Simple Smile  bouquet

Felis, издуването около цикъл и овулация са не повече от 2-3 дни? Сигурна ли си, че задържането на течности издуването е заради цикъла?

# 593
  • София

Felis, издуването около цикъл и овулация са не повече от 2-3 дни? Сигурна ли си, че задържането на течности издуването е заради цикъла?
Сигурна съм да, имам дълъг опит в следене на овулации, така че много добре познавам признаците и съответно нещата съвпадат съвсем точно Simple Smile При мен задържането става постепенно и продължава 3-4 дни. И съответно 3-4 при овулация и 1-2 дни след това започва следващото раздуване. Като ми дойде се оправям и така до следващата овулация, която е след 1 седмица някъде... Луда работа

# 594
Тук където живея  има страхотна свинска мас и сланина....
давай веднага координатите на сланината..идвам да я прибера Mr. Green
тук ,франсетата ще ме отровят с техните 0% мазнини Close
яяяя,тони Hugсе появила Grinning и вино не пие Shockedнадявам се да е временно
тя и кам Hug по някое време се отказа от виното,но сега  Thinking
а и пак изпуснах нишката на темата ooooh!
браво за постигнатите успехи  bouquet

# 595
Фелис, аз го имам твоя проблем, но не съм намерила решение засега... Съчувствам ти! Hug Аз при мен съм забелязала, че когато тялото е решило да задържа вода (при мен е основно няколко дена преди овулация), тогава няма земна сила, която да му попречи, дори да се храня на практика безсолно. Но това е едно нещо, което можеш да направиш - да ограничаваш солта в тези дни.

Леми, Т4 е добре да е около средата на реф. граници, а Т3 - към горната граница. Т3 е хормонът, който реално определя метаболизма, така че нисък Т3 означава и муден метаболизъм с всички последствия от това. (Дано при теб да ги няма де и да не се усетят.) Да не би да ти идва много тирозолът? Нали той е за хиперфункция?

# 596
Ами до сега бях на 2 таблетки, сега ще мина на 1.
А мога ли да направя нещо по въпроса за метаболизма или как да го повдигна фт3-то newsm78  Или се предполага, че с намаляването на Тирозола ще оправи?

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 12:45 от Lemy

# 597
mamaNinka -  Heart Eyes Дай Боже!

tania6 - има-няма 500км май си на запад от мен, но за кило сланина си струва....от където и да го погледнеш . Между Базел и Цюрих съм, но пазарувам риба например в Карфур в Милюз (не ме карай да ти изпиша името на града на френски...шегувам се - Mulhouse ). Почти в Елзас съм  Simple Smile
Ще си спретнем сланинено парти..в момента температурите са подходящи 35° C

# 598
Леми, сигурно с намаляването ще се оправи.

# 599
  • SA
Ааа, Танче, аз бирата спрях, от вино не съм се отказала, макар и да съм го намалила, пийвам си основно през уикендите. Тези дни чета книгите на д-р Perlmutter и човека откровено препоръчва червеното вино като много полезно за подържане на мозъка. Даже в началото на едната му книга има някакъв тест, който да даде насока какви бъдещи рискове от деменция и Алцхаймер евентуално има четящия. Един от въпросите е - пиете ли вино и отрицателен отговор е точка в полза на риск.
Другото, което казва е, че полезните чревни бактерии също се повлиявали добре от червено вино ( "They love their wine too "- казва  hahaha)

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 17:24 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт