Съпруги на военнослужещи - 13

• 61 950
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро!
Фло, какъв Гоце Делчев, момиче Wink? Аз те чакам в нашия град Simple Smile.
Seti Beti, дай насоки за името, ние ще предлагаме. Тук сме се събрали отбор умници Thinking.
Лека и усмихната неделя на всички Hug Hug Hug

# 601
  • Пловдив
Ей ме на тази сутрин. Мерси за кафето.
Фло, тоз нишадър хич не я виждам как ще го изджабурка, смучи стрепсилс с мед и лимон. Борим се с настинката или с грипа. Ако и тази вечер ми вдигне пинтинтура  Laughing /както казваше, когато беше малка/ утре ще я водя на лекар. Много държи да отиде утре първи час на училища, да прави входно ниво по химия.  ooooh! Това не е моят дзвер, подмениха ми детето в тази гимназия.  Laughing

Младежът е добре. Петното от белия дроб се е изчистило, иска се пазене.
ММ ще си има проблем с шарнирите. Онзи оток спадна, едното коляно спря да го бори, започна другото. Ще действаме с бабешки рецепти, а за зимата ще му взема някакви наколенки. Поне да му е топло на колената. Той на новата работа излиза навън само да пуши, не е като на старото място, но все пак...

Изчезвам, че ме чакат задачи.  Hug   

# 602
  • София
Добро утро, момичета. Спахте ли добре?
Днес и аз се поуспах. ММ все още е на село, довечера ще си дойде. У дома е тихо, ни мъж, ни внучета, ни кучета... само за спане. И за шетане Simple Smile

ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, знам те къде си миличка, ама аз по-наблизо ще се разхождам-в другата половина на Родината. Нали съм военна жена, до последно ще пазя тайна. Най-много дружката да хване на някъде и да не мога да я видя Simple Smile Е тогава ще си умра от яд. Mr. Green Я всички другата събота да си седят по домовете Wink За кафенцето ти благодаря. Поглези ни ти тази сутрин Hug От твойто мъж имаш ли вести? Дано да е добре и дните да минават бързо. На теб не ти остава нищо друго, освен всеки ден да зачертаваш изминалата дата и да гледаш, как се приближаваш към деня, когато ще се върне и ще си го гушнеш. Hug

ДУНДИ, не се жабурка, а с памучен тампон се обтрива гърлото. Ще мине и без него, разбира се. Страхотно детенце имаш. Желая му късмет и успех! Е коя му е майка? Simple Smile  bouquet: А за утре ще действате съобразно обстановката ( военен термин ) и ще зависи от пинтинтурата Joy Joy Joy Радвам се за младежа. Обясни му, че сериозно трябва да се пази и да слуша. За бабешките илачи съм твърдо ЗА. Помагат. Има логика в това, че сега го боли другото коляно. Докато е щадил болното, е натоварил здравото и сега болното е поминало, здравото го наболява. Ще мине. Наколенките доста облекчават. И ММ ги носеше по едно време.

Малко музика от мен.

Изпих си кафето, послушах музика, сега отивам при бабите палавници, да видя и там какво става и после се захващам за метлата и парцала.

Хубав ден, милички.

# 603
Ето ме и мен  Hug
Фло, много интересно разказваш, чак си представих бабето с цветущия изказ  hahaha
dafinov list, приемам помощ за име - аз съм Светла, ММ е Ивелин - искам нещо на двамата, ако не - нещо, което да звучи добре на запад и да не е от често срещаните. Например Виктор, Калоян - харесват ми, ама напоследък са много често срещани. Харесвам Янислав примерно, ама ММ го отхвърли, защото в английската азбука няма Я, а той държи живот и здраве младежа като порасне да учи в чужбина. Друго изискване е да няма в името Р  Crazy Бабите и дядовците, както стана ясно, са на заден план. Ама те са печени и няма да има сърдити. Фло беше предложила Свилен, ама отпада.

Аз да ви се похваля, че днес бях на фотосесия  Blush Използвахме може би последния ден с хубаво, слънчето и топло време. Доволна съм! Това ще ми е спомен за цял живот. След 10-ина дена сигурно ще са готови снимки, нямам търпение вече  Blush
А, и още нещо да се похваля - хванах му цаката как да се наспивам - по две глътки розе с вечерята и съм дълбоко заспала после hahaha Дано не навредя само на бебо  newsm78
Приятна вечер от мен!

# 604
  • София
СЕТИ_БЕТИ, с теб ли ще си правим компания тази вечер? Всичко, което си написала звучи много ведро и позитивно. Чакам снимки от фотосесията Simple Smile.
Само на вас ли искате да наречете малечко? Твърдо ли е решението? Бабите и дядовците как се казват?
От " международните" имена, на мен ми харесват Филип, Антон, Давид.
Преди време посъветвах една пациентка да нарече детето си Камен. Случаят беше такъв: Снаха и свеки не бяха в добри отношения. Първото си дете пациентката ми, нарекла на мъжа си, а второто искаше да е на баща ѝ. Той се казва Петър. И оооо драма! Свекърите не дават и да се издума. Така и дойде името Камен, което е равностойно на Петър и празнуват на Петровден заедно. Свекърите се успокоиха, а после вече беше късно за промени. И до сега се смеем като се видим, как излезе от положение снахата, с моя помощ Wink
На времето, колега на ММ нарече синът си Певелин - на двамата дядовци Петър и Велин. Нито единият отстъпва, нито другият и така ето какво се получи.
Ей, отплеснах се. Сети_Бети, хайде да изпием по едно вино и после, лека нощ деца...

# 605
Фло, знаеш кои имена да харесваш Wink. Моят син е с едно от трите международни имена, които си посочила Simple Smile.
СЕТИ_БЕТИ, ще ме затрудниш със съчетанието от двете имена. Трябва да помисля. На първо четене - Светлин.
Това с имената ми е толкова болна тема. Аз буквално изстрадах името на моето дете, нищо, че първата буква е на свекъра. Фло е права - трябва да се мисли внимателно какво ще е името и да не се съобразяваме с някакви стари схващания. Иначе аз държа на традициите, но не и когато се настоява да се кръщават децата със стари, архаични имена, които не звучат добре днес. И буквичка е достатъчно според мен.
Лек ден сладурки Hug Hug Hug

# 606
  • Пловдив
Хехе, Сети-Бети, ами ти си ми била адашка.  Hug Синът на една приятелка се казва Светлин. Обаче във френскоговорящите държави, младежът живее във Франция, името звучи Зветлин. И на мен едно време французойката в унито ми викаше Зветла /с меко л и ударение на последната сричка/, голям смях. Та си имам едни дружки, които си ме наричат и сега Зветле.  hahaha
Светослав - мисия невъзможна да го произнесат от първия път. Пак в тези държави.
Я в началото на името си произнасят навсякъде без проблем. То няма буква Я, но в крайна сметка и в българския Я-то означава два звука.  Peace Имате още време да мислите.

Flo 51, туй с нишадъра е мисия невъзможна. Няма начин да й бръкна в гърлото.
Съжалих, че снощи не й сложих тампони с ракия в ушите, тази сутрин едва дишаше. Обаче отиде на училище.

Хайде по едно кафенце за отваряне на очите ...

приятен ден на всички

# 607
  • София
Привет, момичета. Hug
В много редуциран състав сме, ей.
Къде сте момичета? Ще извадя тефтера за отсъствия Simple Smile
SAD_WOMAN, EСТЕЛИТА, МЪНИЧЕТО, къде се покрихте?  Предполагам, че Сад много работи, Естелита е започнала обучението си, а Мъничето ни пази денонощно.
Още мога да изброявам, ама да не рекат момичетата, че ги притеснявам. Явете се доброволно.
Губят ми се АЛБЕНА и ДАНИТИ, младоженката ПАТЕНЦЕ и СЕСИЛ. КАТИВИТА ще се появи, ако има зададени въпроси Simple Smile Питайте момичета, питайте...И ЛУННО ЦВЕТЕ ми липсва. Ей, като се привържа към някой...А тук съм привързана към всички ви. Квачка с пилета hahaha Joy

ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, аз като съм се женила, съм гледала Wink На двете ми майки имената започваха с буква Е, родихме Елица, а двамата ми бащи се казваха Петър, та като се роди синът ни, нямаше никакъв проблем - Петър е. ( въпреки, че се роди на 10.04.1979, денят в който излетя Георги Иванов и много деца получиха това име, космонавтското ) В рода на ММ вече 6 поколения се редуват Петър и Никола, и никоя снаха до сега не е изменила на традицията Simple Smile

ДУНДИ, дано се справи детенце с входното ниво по химия. Успех ѝ желая. А пинтинтурата ще си отиде след ден два.

От сутринта съм много работна. Прострях една пералня дрехи, сготвих, сега малко почивка и отивам на ...зъболекар. После ще поработя и после у дома.
ДАНИТИ, какво стана с твоя стоматологичен проблем?

Момичета, днес е МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА УЧИТЕЛИТЕ!

ПОЗДРАВЯВАМ ЛУННО ЦВЕТЕ, СГГ и ДИМИТРОВА! ПОКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ВАС! ЗА ОБИЧТА, ЗА ТЪРПЕНИЕТО, ЗА ВСЕОТДАЙНОСТТА ВИ.

Хубав ден!

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 12:43 от Flo 51

# 608
Фло нз малката защо е кисел гъз,ама не се трае.Зъбите избиха всички имаме си много остри кучешки. Относно името,ММ отказа да е на техните,нямат се ама хич.Аз не харесвам имената на моите родители и двамата иначе са с едно име.Исках да е на дядо ми по бащина линия,починал е млад човека аз даже не го и познавам,баща ми е едно дете та никой не го бе почел.Термина ми се падаше и до църковния празник а именно Никулден и трябваше да е Николая.ММ беше ок и бе решено.Е да ама доки вика о няма кой да те чака толкова вадим го по-рано.А майка ми се затръшка,че първо дете на починал не било хубаво и от Николая стана Ния.За име ти предлагам Самуил.И важното е на Вас да ви хареса името не прави човека но си го носим до живот.

# 609
Момичета, здравейте!
Не мога да си позволя да имам неизвинено отсъствие и затова излизам от нелегалност.  Embarassed
Днес отбелязваме празника на град Банско и около мен е много празнично. ФЛО, благодаря за поздрава, и аз от свое име искам да поздравя колежките с международния ден на учителя. И дано всеки носи със себе си поне името на един от учителите си!
Сети_Бети, аз кръстих моите деца на родителите ни. Но имат хубави и кратки имена - Иван и Нина. Ивелин много ми харесва за момче, Светлин също. Ех, какви приятни теми си обсъждаме. А името е важно - така че - newsm78, мислете.
ФЛО, рецептата с нишадъра я приложих - подейства. Благодаря ти! Само дето е малко неприятно, но важното е, че засега стопирахме гърлобола.
Аз се приготвям за концерта на Тони Димитрова.
До скоро от мен.

# 610
Здравейте и от мен,тези дни се поизгубих ама който носи много дини под една мишница.Почувствах се малко по-добре и се юрнах да правя зимнина,а и на лекции ходя.Сети- Бети много хубаво сте решили и ние си кръстихме първото дете на нас(от Жана и Димитър-Джулияна) и сега за второто мислим същото да направим-за да няма после сърдити. Wink

# 611
Явявам се на обедна проверка! Първо да почерпя, малко на патерица. Вчера моето голямо момче стана с една година по-прекрасно  Heart Eyes

Вярно, че имам доста работа и не остава време да пиша, но надничам от клона, когато мога. Пак на патерица-честит празник на нашите момичета-учителки! Дано да дойде време, когато трудът ви ще бъде оценен подобаващо! Сега нямам повече време. Прегръдки!

# 612
Здравейте момичета!
Напоследък не пиша често............, но ви прочитам всеки ден........
Ето днес...гледам не е сервирано кафето
Хайде заповядайте
.........и малко сладичко
Пожелавам ви спорен и усмихнат ден! newsm51

# 613
  • на правилното място, в точното време
Vili_Motovili , благодаря за кафето! Добро утро   Nature Sunny
Честито порастване на момчето на sad_woman. Да е здрав и много много да те радва!   bouquet
Напоследък се изгубих, сега малко време откраднах да ви прочета и да докладвам. И аз като dimitrova8002 съм на вълна консерви. Два дни издирвах малки бурканчета, че лятото пак се вихрих и напълних всички със сладка. Но намерих, де, една дружка донесе една торба, купихме и двайсетина броя от пазара. Смеем се с любимия, че няма да излишни, нали предстои да ставаме баба и дядо, трябва да сме подготвени и заредени.  newsm27
Девойките софийски да се стягат за среща, ноември ще ви идвам на гости, няколко пъти са предвидени, ще видя кога съм с преспиване. Вечерта след срещата си спретнах завършек сама  Embarassed Имах предвидено виждане, което обаче не се случи. В саята бях сама и тъй като това рядко ми се случва, се оказа, че не знам какво да правя . опитах се да си намеря нещо по ТВ, но от 140 програми нищо не си харесах. Накрая обаче по единия канал хванах Николина Чакърдъкова. Пее в една зала и се вият едни хора.... Ех, това сърце, като не трае, като се измуших, по потник и по гащи, обаче си обух обувките с ток и му тропнах едно хоро. После сама си се хилих, каква откачалка съм, съседите отсреща сигурно са налягали от смях с мен, но пък аз нали се забавлявах. Следващия път ще ходим някъде да тропнем по хоро. Сети-бети ще е жури  Laughing
На срещата разказвах на момичетата, че се бях засилила да водя дъщерята на психолог, но сега като прочетох за дъщерята на dundi73 се успокоих. Направо си е притеснителен този мерак за училище  Shocked Ние цели нощи не спим от мерак. На татко си ще да прилича това дете  Heart Eyes
За сега ви оставям, вземете си кафенце. Vili_Motovili е най-ранобудната  Hug Хубав и усмихнат ден на всички девойки!   bouquet

# 614
Здравейте, момичета!
Тук съм, чета, ама не пиша.  Mr. Green Mr. Green за бой съм!
dundi73, аз отдавна подозирах, че сме адашки, покрай детенцето на СГС, между другото - как сте, СГС?
Благодаря за предложенията за имена, Светлин е единственото, което сътворих и ми звучи добре, ама още искам да мисля. Филип е другото, което спрягаме засега  Peace
sad_woman, честит рожден ден на момченцето  ти! Сигурна съм, че е бил голям празник и купон  newsm67
Искам да ви кажа, че ми е много активно ежедневието, добре че не съм на работа! Единия ден на лекар, другия на зъболекар, днес съм на училище за родители, в петък и събота - също, само утре нямам нищо. И така всеки ден по нещо и времето минава неусетно! Докато се обърна и ще е станоло декември  no
Тези дни си чакам първата голяма покупка на бебешки дрешки, понежи ги поръчах от английски сайт и сега ги чакам, задействахме и купуването на количка, пак от Англия, онази дето ще ни я подарят май няма да я вземаме, защото няма кош за новородено и няма и възможност да се купи допълнително. Просто моделът на количката е за по-големи дечица. Започнахме и ремонт у нас, освежаване, чак ремонт не, то ММ сам го прави де. И така покрай мен.
Поствам, че забравих какво друго щях да пиша, че се отплеснах тук с моите неща  ooooh!
Поздрави на всички!

Общи условия

Активация на акаунт