Съпруги на военнослужещи - 13

• 61 948
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Ямбол
Здраейте,
Изгубих се напоследък, но тук съм все пак, даже не бях чела та сега минах постовете набързо да вляза в час, не че успях на цяло.
Затова  Hug Hug Hug Hug за всички
Фло, познай, не ми е останало време даже на зъболекар да ида. Напоследък много ядове имах, но друг път ще разправям.
Ще гледам почивните дни да се включа за повечко.

Лек ден!

# 616
  • София
Брей, на плаца тишина...
Ще извадя тефтера, ще напиша неизвинените, а после ще има и наказания hahaha Joy

Почвам отзад напред Simple Smile Коментарите, не наказанията.

РАДИНКА, по мое време, когато децата ми бяха малки, нямаше Интернет, нямаше го Гугъл чичко, дето знае всичко, никой не ми е говорил за следродилна депресия ( като лекар бях чела за нея ), но имах толкова много работа, че така и не ми остана време да се депресирам. Бебе, кака на 1год. и 8 месеца, ММ ту дежурен, ту командировка, а учеше и задочно в Плевен и брат ми, студент. Моите родители живееха на 3 000 км. от София, а другите майка и татко - на 30 км. Понякога помагаха, но в общи линии и сам войнът е войн. Едва като станах баба, научих, че има и бебешки пубертет.  newsm78 Дали пък не сте в такъв период? Тук не мога да помогна. Мамите с малките човечета нека споделят, как е при тях. Дръж се, няма да е все така Hug

ЛУННО ЦВЕТЕ, сигурно сте изкарали хубаво на празника на Банско. За теб този ден е бил двоен празник. Хубави имена сте дали на вашите деца. Да са живи и здрави!

ДИМИТРОВА, личи си, че си пъргавелка. И семейство, и следване, и зимнина... Браво миличка, но се и пази. Как се чувстваш? Малката какво бебе си е поръчала?

SAD_WOMAN, личи се, че много го обичаш твоето момче, като гледам каква трапеза си опънала. Simple Smile Да е жив и здрав, да се обичате и да си вярвате, да има много късмет и успехи. newsm59 Липсват ми напоителните ти постове, ама щом е по уважителни причини, ще чакаме да преминат причините и пак ще пишеш. Hug

ВИЛИ_МОТОВИЛИ, зарадвах се, като видях, че си сред нас. Липсваше ми твоето кафе Simple Smile Така значи. Имаш време да четеш, но нямаш време да пишеш. И аз искам да чета Simple Smile

ФЕЙЩИЦЕ, така се смях на написаното rotfImbo толкова живо си те представих, как тропкаш хорце...Веселушка си ми ти Hug Сети_Бети ще е жури, а Сесил може да ни даде по някой урок. Що не каза, че ти трябват бурканчета? Бих ти изпратила. Като дойде внуче, ще подсигурим пак. Wink

СЕТИ_БЕТИ, толкова е приятно, като пишеш за детски дрешки, колички, имена и всичко свързано с бебчо. Simple Smile Добре е, че денят ти е ангажиран. Така времето минава по-бързо и по-лесно, стига да не се изморяваш, да ти остава време и да си почиваш. Пази се миличка. Hug Умната с ремонта.

ДАНИТИ, колкото и да си заета, не отлагай ходенето на зъболекар. От кариес следват пулпит и гангрена, а това вече много боли, нужно е повече време да се излекува зъбът и не на последно място струва много повече, от един кариес, и още нещо - зъбът вече е умъртвен, става крехък и чуплив, трябва да се облича в коронка, а това пак са пари. Най-лошото за мен е това, че зъбът може да стане активно огнище и да увреди целият организъм. Мило момиче, бегом към зъболекарският кабинет. А за ядовете, не се кОси много, ще преминат. И не се връщай в мислите си към тях. Остави ги там някъде, в миналото Hug

Поговорих си с тези, които са писали. Аз свърших доста работа на вилата: извадих гергините ( жал ми беше, че така бяха нацъфтели, но се очаква да паднат слани и те стават много грозни като са осланени ), преместих около 70 луковици  лилиуми на друго място, а това си беше доста гимнастика, прекопах една лехичка, но не успях да засадя това, което исках. Другият път, или здраве и живот, на пролет.Взимах мярка на един дядо за протези. Можеше и още да поработя. Времето беше много приятно, но бързах да се прибера в София, че в 17.30 имах среща в един Дон Домат с бабите от КГБ.
Утре рано, рано на тръстиката.

Лека нощ, милички newsm51

# 617
Добро утро,днес кафето е от мен.Днес ще се отдам на почивка,няма да ходя на лекции,изпратих домашните-кой на работа,кой на градина.
Фло,благодаря по-добре съм вече,малко трудно смогвам с всички задължения,но сама съм си ги избрала.Малката си поръча сестричка,сънувала че бебето е момиче и вече е измислила име,но ще видим.Утре на обяд съм на лекар-малко е раничко,но може пък и да се покаже на 4D ехографа пола.Засега толкова от мен,слагам си чайче и лягам да изгледам едно филмче на спокойствие

# 618
  • Пловдив
Не пиша, но си имам медицинска бележка за отсъствията. Дзверчо се оправи, аз се тръшнах. Температури, хреми ... всякакви екстри. Та днес съм в леглото с чай с мед и лимон.
Но чета. Simple Smile

# 619
Здравейте Hug. Аз не пиша, но чета. Нещо не ми остава време. Следя синчето къде е, вече чакам с нетърпение да се прибере.
Болните да оздравяват по-бързо Hug.
Фейщицата ни разсмя Joy
Seti Beti, както ти казах - от двете имена съчетах Светлин. Филип също е хубаво име. Аз харесвам много и Александър, но май стана много разпространено. Данаил, Борис, Иво, Стефан, Кирил, Михаил, Емил, Георги и Християн - все хубави имена. Успех в избора.
Лека вечер на всички Hug Hug Hug

# 620
  • София
Ей ме на и мен на плаца. Само три ли се прежалиха днес да пишат? Времето се развали, къде се развявате под дъжда, та не си седите у дома, пред компа?  Simple Smile
Момичета, багажът ми е готов и утре сутрин потеглям. Ако знаете как се вълнувам от предстоящата среща с една от вас... Дано да се осъществи. После ще разказваме.

ДИМИТРОВА, като научиш какво ще е бебенцето, моля те, напиши stork-boy или stork-girl Живи и здрави да сте и ти, и бебчето.

ДУНДИ, що така бе миличка? Направи една мощна витаминна атака на организма. Ще се оправиш по-бързо. Чайче с мед и лЕмон...ммм много обичам.

ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, и на мен ми харесват изброените имена. Освен, че съм се съобразявала как ще се казват децата на моя син ( презимето ) съм искала да си имат и имен ден. На Никулден правя два шарана - шаран дядо и шаран внуче ( по-голям и по-малък), На Цветница у нас е много весело. Като започнем: Аз, снахата, дъщерята и две внучки... Купон. Петровден също го празнувахме много весело-двамата дядовци и синът ни. А какви хубави песни има за четирите ми внучета... Имала е майка едно ми чедо ( За Никола ) , Катерино моме ( За Катерина Флоранс ), Рада радомирка ( ЗА Радичка ) и Ела се вие превива ( За Елиа Каролин) Като пиша Катерина Флоранс и Елиа Каролин, нали разбирате, че децата са две, а не четири... Joy

Хайде стига за сега. Лека нощ и до скоро wavey

# 621
Ето ме и мен, малко закъсняла за вечерна проверка, но по-добре късно Simple Smile Изкарах си тази седмица в Кюстендил, слагахме винцето и някой др буркан със зимнина и аз нали съм голяма помощница, без мен няма да стане хубаво Simple Smile Фей, и аз си те представих цветно, как друсваш хорце по гащета и токчета Simple Smile  Joy Оправи ми настроението. Фло, много хубаво да си изкараш и да намериш нашето момиче, после да ни разкажеш за нея и за срещата ви. sad_woman, да ти е мн здраво и щастливо момчето  newsm59със закъснение но от сърце Simple Smile Сети бети , честити ти нови придобивки, за бебчо, мн да им се радваш Simple Smile За имената нищо няма да кажа, защото на мен ми отнема вече една година да си избера секция, а като дойде време за имена, не ми се мисли какво ще правим. Отдавна не съм писала и мн неща исках да напиша докато четях постовете ви , но сега вече не се сещам затова ви изпращам мн  Hug и цялата си положителна енергия с пожелание за приятна и спокойна вечер

# 622
 wavey
Добро утро!

# 623
Здрастиии!
СГГ, благодаря за кафенцето! То вече е време за следобедно кафенце, че както ми се спи-ей сега да се опна и до сутринта няма да се излюпя. Ама нямаааа....
Благодаря ви за честитките за моето момче! Скоро и за мое здраве ще почерпя, ама има още малко време. Тези дни наистина имам доста работа и само от време на време прелитам да ви нагледам.
Дунди, оправяш ли се вече? Много ме е страх мен от тези бацили, че ако се тръшне момченцето няма кой да го гледа. Единия съпорт-тийм е на 400 км, другия-на 300. Вчера ми се обадиха да си го прибера, че имал стомашно неразположение и се наложи следобед да е с мен на работа. Но ако е за повече време, ще трябва да викам на помощ някой от съпорт-тиймовете. Тъпча го с витамини, прополис, мед, чай и каквото успея да пробутам, дано не ми боледува.
Димитрова, чакам и аз с нетърпение да разбера пола на бебчето. Нали няма да ни забравиш, когато разбереш? Но най-важното е ти и детето да сте здрави, пък каквото е-пак ще си го обичате и ще си го гледате. Каката сигурно няма търпение вече?
Сети, ти как си, мила? Доколкото разбирам, още не сте се спрели на име на малкия юнак. И аз като Фло първо се съобразих как ще звучи името на сина ми като презиме, и после исках да има голям имен ден. Е, накрая не беше точно това, което най-много исках, но пак е хубаво българско име. Пък живот и  здраве, ако повторим, ще стане на моята /надявам се  Simple Smile/.
СГГ, Светли е добре, нали?
Фей, казах ли ти как се хилих сама като лудите, докато си те представях Joy
Пате, като четох за зимнината, се сетих навремето моята баба, лека й пръст, каква лютеница правеше. Е,като на баба лютеницата няма друга! Правеше жената тройна доза, промишлени количества. С дядо ми си отглеждаха зеленчуците в градината на село и лютеницата си беше точно както сега е модерно-био. Още са ми пред очите безкрайните редички бурканчета в мазето, помня и вкуса й, няма никога да го забравя. И колкото и много да правеше баба, до края на зимата никога не стигаше  Simple Smile Сега нито една купешка лютеница не е като бабината....
Фло, как благородно ти завиждам за градинката! Аз се опитвам да отглеждам някакви цветя у дома, но с променлив успех. Инатят ми се нещо, не растат, не цъфтят. Не ми е лека ръката май  Simple Smile
Дафиново листче, кога си идва момчето ти? Ти може и да си писала, ама мене вятър ме вее на бял кон и позабравям  Simple Smile
Данити, и аз съм в отбора на спешно нуждаещите се, но неходещи на зъболекар. Тихо само д-р Фло да не чуе, че ще ме изправи на плаца и ще има порицание пред всички.    newsm43  Фло, нищо не си чула, нали?
Кого не съм споменала? Кати, Лунното цвете, Сесил...кой още? Прегръдки на всички! Тичам пак да поработя още малко, че после на КПП-то у дома  Simple Smile

# 624
Фло не знам дали е бебешки пубертет но се не трае.Не иска да се занимава със нищо само мрънка и тича като отвързана.Относно зъбите имам един за правене но нямам и време а и ме е шубе нещо.За сметка на това ММ се отчете с -2  hahaha.3 дена бяхме в ужас че е с диабет че не му бяха хубави изследванията но моя човек вечер тортички ми яде.Та като се ядосах един ден на по лека храна и о чудо,няма му нищо,само нерви дето 3 дена събирахме.За името на всеки както му хареса и моята Ния има имен ден.Хайде да Ви оставям че само се оплаквам.Ако някой знае как да укротя дребното да казва опитах всичко за което се сетя.Даже подскачам по стайте,за протокола представете си един слон  да скача.

# 625
Здравейте, момичета!
Нямам търпение да ви се похваля! Познайте с кой се срещнах днес?...
Нашата любима ФЛО ме изненада толкова приятно. Успяхме да се видим за малко, но имам чувството, че с нея се познаваме отдавна. Тя е невероятна. Цял ден ми е едно хубаво... bouquet
Даже и слънцето в Банско се показа, за да се зарадва на нашата мила среща. newsm76
Пожелавам си да имам възможност да се запозная и с останалите момичета от нашето малко семейство.
Прегръщам ви всички и ви предавам усмихнати поздрави и от ФЛО. sohappy

# 626
Добро утро, поспаланки Wink!

Ирландско кафе за сгряване в тези студени дни.
sad_woman, живот и здраве, връща се на 15. 10. Малко остана, но аз нямам търпение вече.
Fleure de lune, всички ти завиждаме благородно Wink.
Радинка, чак пък слон Naughty. Имат такъв период децата. Пробвай с хомеопатични успокоителни. Моята приятелка така направи.
Браво на работливите булки Wink. Аз не правя зимнина и се възхищавам на тези, които успяват и с това.
Лек ден в това студено време Hug Hug Hug.

# 627
Аааааа, не сме поспаланки! Simple Smile Аз отивам на училище за родители, по-късно ще се включа от компютъра.

# 628
Добро утро на всички Simple Smile dafinov list, благодаря за сгряването, в тази дъждовна сутрин , точно от това имаме нужда. Сети Бети е във вихъра си в това по- студено време и рано рано е отишла да се да се образова за бебчо.  Fleure de lune, радвам се че срещата ви се е състояла, сигурна съм, че изненадата е била мн приятна и за двете ви Simple Smile Радинка, представям си какво си изживяла, но важното е че всичко е завършило само с ограничаване на тортичките вечер. Аз днес мисля да го карам малко по- лежерно: сготвила съм си, даже и десерт съм направила, изчистила съм, пералнята вече изпра, а любимата ми помощница през нощта изми съдовете. Отдавна не съм имала такъв ден, какво ли ще правя сега  smile3515 Времето е лошо , а у дома няма работа,, може би беше добра идея да се науча да бродирам  Crazy

# 629
  • София
Привет, момичета! Ето ме и мен.
Сега вече мога да разказвам Simple Smile
В Банско имаше заседание на Комисията по професионалната етика.
Не посмях вчера да тръгна с колата, че в това направление шофьорите карат като джигити.  ( Лунно цвете, Радинка, нищо лично  Wink )
Качих се на автобуса. До Предела - дъжд, мъгла, неприятно. Банско ме посрещна със слънце-ласкаво и топло. Настаних се в хотела и реших да не чакам, ами позвъних на Лунно цвете. Добре, че ѝ се обадих. Оказа се, че тя днес рано сутринта заминава с ученици на екскурзия. Седнах във фоайето и само след няколко минути тя дойде-почти такава, както си я представях. Млада, хубава, но от къде можех да знам, че на лицето ѝ не очи, а две късчета от небето светят, а усмивката ѝ...широка, прекрасна и бяла.
Ето това е нашето Лунно цвете. Права е като казва, че все едно се познаваме отдавна. Почти уговорихме среща, но ще я чуя още веднаж и тогава ще я обявя в темата.

Ей това ПАТЕНЦЕ, голяма пъргавелка. Едно време и аз шетах бързо, ама сега станах май малко  повлекана. Докато оправя до края, в началото пак станало за чистене. Е, нищо де. Добре сме, ама ще се оправим hahaha Joy

СЕТИ_БЕТИ, как мина обучението? Какво научи днес? Майките учени - и бебетата се раждат с образование. Изумявам се, как моята най-малка внучка още преди да навърши 2 годинки боравеше с таблета. Сетих се, че веднаж в кабинета, дойде майка с детенцето си- пак около 2-те години.  Дадох му да се забавлява с някакъв албум, с изгледи. Поглеждам по едно време да видя какво прави, а той като размахва пръстче, все едно иска да смени картинката и ме гледа учудено, защо не се получава. Смях се от сърце Simple Smile

ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ Hug, колко малко остана! Само на пръстите на едната ръка. В София ли ще кацне момчето ти? Ако има нужда да го посрещна. Знам, че не е сам. Казвай, ако трябва, ще се строя на летището с табела и ще се намерим welcome bouquet 5-6 души имам къде да подслоня Simple Smile И палачинки ще им направя newsm64

РАДИНКА, здраво дете - палаво дете. Така казваше една от моите мед. сестри. Може би са ѝ омръзнали играчките с които играе. Прибери тези, а извади други, които е позабравила. Децата ми, когато се разлудуваха, ги хвашах да правим сладки - дам им по малко тесто, мачкат, правят, изрязват с формички, времето минава, а и те се умирясват. Същото се получава, ако ѝ дадеш да меси пластелин. Правила съм книжни лодки и сипвам малко вода в легена, забавляваха се. Дай ѝ боички да рисува. Пък ако ѝ се лудува, ами остави я да лудува. Явно има много енергия и трябва да я изразходва. А ти не се кОси и не скачай Simple Smile ХодИ на зъболекар. Wink Така ще имаш оправдание и ще я оставяш за малко с баба и дядо. И сега се сетих за две мои пациентки, с малки деца. Когато завършихме лечението, те помолиха да им напиша по няколко фиктивни часове, та да ангажират бабите да гледат децата, а те да се поразвеят насам, натам. Написах им, но ги предупредих, да се занимават само с порядъчни работи hahaha Joy

SAD_WOMAN, отчела си се с подобаващ пост Hug Ако момченцето ти има разстройство, дай му няколко прахчета ( 3 - 4 ), ВАНИЛИЯ, в лъжичка кисело мляко. За възрастни 5. Веднага пресича стомашното неразположение. Като тръгвам в командировка, слагам в багажа и прахчета ванилия, за всеки случай. Много помага. Момиче, я бързо на зъболекар smile3513. Още малко ще те почакам, после взимам преносимата машина и идвам у вас. Joy Как хубаво си разказала за бабината лютеничка - омиля ми...И аз се сетих за  гозбите,и вкусните баници, зелници и козунаци на моите баби. Веднъж моите внучета казаха, че правя най-хубавите палачинки. Дали ще ме запомнят с тях  newsm78

Днес гледах предаване за Lord of the dance. Бях на концерта им в София. И изведнъж се сетих за Фейщицата. Посмях се и аз. ФЕЙЩИЦЕ, обра точките ти с твоите танци hahaha Joy Joy Joy

Хайде стига за днес. Да обърна внимание и на моето момче. newsm51

Момичета, както каза и Лунно цвете, чувствам ви като мое семейство love001

Общи условия

Активация на акаунт