За или против чакането за секс в нова връзка?(опит за петъчна)

• 32 464
  • 920
  •   1
Отговори
# 630
The Siren of Titan, нали си омъжена и не си кръшкате, няма нужда от изследвания на 3 месеца. Веднъж годишно стига.

# 631
Мамасита,
ама ти наистина май си вярваш, че твоята биография и разсъждения са единица мярка, по която трябва да се равнява светът Grinning

# 632
Въобще не вярвам това. Но и не вярвам, че трябва отсега да лепнем етикет "старомодно" и да заобикаляме нарочно тоя стандарт. Защото по някакъв начин е ценен и може да се каже полезен за човешката природа.

Направи си следния мисловен експеримент: какво общество ще имаш, ако всички се водеха от стандарта на Контесата (или моя, който е по-лежерен)? И какво, ако се водеха по стандарта на Keep_The_Change.

Между другото забавлявам се, като си представям, че в темата все едно си пиша с Ленина от Brave New World.

# 633
Предпочитам общество, в което мирно съжителстват и двата - както и многото нюанси между тях. Всеки от двата полюса би ме изнервил, ако е единствен допустим стандарт.

# 634
А защо трябва стандарта да е един?

# 635
Защото сексуалният стандарт има позитивни или негативни последици на обществено ниво.

Както и тривиалното: ако не е един, значи не е стандарт. Разбира се.

# 636
А защо трябва стандарта да е един?

Правилно. Стандартът не трябва поне в днешно време да е един. Някога, да. Сега няма нужда, особено за секс. Сега колкото хора, толкова и стандарти, то това му е хубавото на това време.

# 637
Тогава стандартът трябва да е в разнообразието - едни не се дават цял живот, други има до 5 партньори, трети - 500 и т.н. Всеки с изборите си и предпочитанията си.

# 638
Въобще не вярвам това. Но и не вярвам, че трябва отсега да лепнем етикет "старомодно" и да заобикаляме нарочно тоя стандарт. Защото по някакъв начин е ценен и може да се каже полезен за човешката природа.

Направи си следния мисловен експеримент: какво общество ще имаш, ако всички се водеха от стандарта на Контесата (или моя, който е по-лежерен)? И какво, ако се водеха по стандарта на Keep_The_Change.

Веднага ще ти кажа какво ще е обществото със стандарт като твоя. Ще е общество с отрицателен естествен прираст, което ще се затрие за нула време. Щото ако ти отнема 6 месеца да пуснеш някой в леглото си не смея да помисля колко време ще ви отнеме за да се размножите.

# 639
Мамасита,
запозната ли си със случая на девствената поетеса, която води дело да защити честта си? (от обидни думи, да не мислите, че някой й е посегнал)
Тя ти е съгражданка Simple Smile Предполагам, че въпросната също има свой стандарт, след като така яростно го отстоява.

# 640
Е, стандарта не е на нито един от двата полюса.

Пък и не се взима предвид колко дълго се познават хората, преди да почнат да излизат на срещи.

# 641

Веднага ще ти кажа какво ще е обществото със стандарт като твоя. Ще е общество с отрицателен естествен прираст, което ще се затрие за нула време. Щото ако ти отнема 6 месеца да пуснеш някой в леглото си не смея да помисля колко време ще ви отнеме за да се размножите.
То сега като ги пускате от "Здрасти" много ли е фръкнал нагоре прирастът?

# 642
Ами на мен лично след периода на изчакване ми отне точно 1 месец, за да пуснем в ход и размножаването. Защо едното да има общо с другото? Напротив, доста от уж сексуално закрепостените общества са фертилни и обратното- тия със сексуалната революция са безплодни. Вижда се с просто око дори. Не виждам как ще си фертилна, ако си навъдила от неграмотност едни хубави хламидии от много "забавления" и докато се прежалиш за брак и деца, те вече са ти изяли фалопиевите тръби.

Девствената поетеса я знам. Тъпа е. Девствеността не може да е самоцел. Но може да имаш цели, които да изискват някакво сексуално ограничаване.

# 643
  • София
О, живяла съм в общество с наложен един стандарт, в случая близък до този на Мамасита и Босоногата. С две ръце и два крака съм "против".

# 644
  • София
И какво, хвали ли се с бройката си? Може ли както мъжете да си каже бройката сред компания от себеподобни и да получи потупване по рамото?
Може, казваше си я, никой не я е съдил. Познаваме я достатъчно добре, за да я оценяваме по другите ѝ качества, а не по това с колко мъже е била.
И с колко е била, че си я е казвала така смело пред Смесена компания?! 142? 211? 356?
Или пък с 19-20?
Стана ми интересно, не се заяждам, наистина

Общи условия

Активация на акаунт