За или против чакането за секс в нова връзка?(опит за петъчна)

• 32 938
  • 920
  •   1
Отговори
# 150
Аз не го вярвам, че месеци наред, година, можеш да се въздържаш, без да страдаш и да изпитваш лишения и после изведнъж да почнеш като зайците, с мерак и често да правиш секс. То, ако толкова издържаха на лишения хората, нямаше да пълно с желаещи да отслабват, които си развалят диетата с поредната забранена храна. Най-вероятно единият или и двамата не го чувства като лишение.

# 151
Най-вероятно единият или и двамата не го чувства като лишение.
И аз така мисля - явно слабото желание е било взаимно.

# 152
Нещо, което е по темата .Индиректно казано .

ЗРЯЛАТА Жена...
Тя не провокира. Тя е предизвикателство.
Тя не е интелигентна. Тя е мъдра.
Не се привързва. Чака точния момент.
Не плува. Тя се носи по вълните.
Не хвърчи. Тя лети.
Не мисли за кандидати. Предпочита качеството.
Не гледа. Наблюдава.
Не просто върви. Тя е устремена.
Не е суетна. Тя вече се харесва.
Не съди, а анализира.
Не сравнява - асимилира.
Не се утешава. Забравя.
Не търси, а събужда чувствата си.
Не слага вериги. Оставя му свободата...
Защото знае кой, кога, как и какво ... иска!!!
Стефан Мицов

# 153

Половото влечение и сексуалният акт не са просто удоволствие за запълване на времето. Те са преди всичко нужда, потребност. Силно се съмнявам, че човек, който казва, че културните и интелигентните хора винаги можели да правят нещо по-интересно и забавно от секса през месеците, през които не се прави секс, за да "изпиташ" някой мъж, в действителност има такава потребност. Вероятно просто правят секс, защото не им е неприятно и защото се налага, разбира се. Но не познават действителната нужда. Все едно да умираш от глад и жажда и някой да ти обяснява колко е по-добре и по-интересно да разглеждаш Лувъра и Уфици, вместо да си задоволиш глада и жаждата.

За мен сексът не е непреодолима необходимост. Умрели от липса на секс няма. Храната е потребност. Сексът е способност. Може да я използваш или не, според избора си. Ако изпитва нужда, това е по-скоро пристрастяване към секс, което е съвсем друг мозъчен и хормонален механизъм. При повечето хора го има, но това не значи, че е нормален. Нормалната човешка сексуалност не е компулсивна.

Една година се познавахме, после се разделихме, после пак се събрахме и около 4 месеца ходихме по кафета и кино. И двамата сме от хората, които имат нужда от време, за да се почувстват комфортно.

С първия съпруг чаках 6 месеца.

А Стефи ме кефи...не бил мръсна работа сексът, ама като й казали връзка само за секс- идва да рИве в СО ама как може така...да ме използват...няма ли да излезе нещо повече...

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 09:34 от The Siren of Titan

# 154
Ами в този случай си имала нужда от приятелка Simple Smile.

# 155
Ох, Мамасита, това че ти си асексуална и си случила на подобен патньор не прави опита ти емпиричен.

Сексът си е потребност, а липсата му води до фрустрация, която има забележими прояви. Самия факт, че повечето религии говорят за въздържание, означава, че се налага изкуствено подтискане на нормални нужди, както е и с постенето.

Далеч, не е доказано, че подобно въздържание издига духовно или интелектуално.

# 156
А Стефи ме кефи...не бил мръсна работа сексът, ама като й казали връзка само за секс- идва да рИве в СО ама как може така...да ме използват...няма ли да излезе нещо повече...
Присмял се хърбел на щърбел.
Поне си уеднакви историите за личния си живот, които разказваш, опитвайки се да четеш морал. Явно се чувстваш задължена навсякъде да обясняваш врели некипели. Tired

Да устискаш без секс умишлено не е никакво геройство, нищо не може да докаже за същността на човека и намеренията му. Други действия, + отношението на мъжа, доказват много повече.

# 157
Ох, Мамасита, това че ти си асексуална и си случила на подобен патньор не прави опита ти емпиричен.

Сексът си е потребност, а липсата му води до фрустрация, която има забележими прояви. Самия факт, че повечето религии говорят за въздържание, означава, че се налага изкуствено подтискане на нормални нужди, както е и с постенето.

Далеч, не е доказано, че подобно въздържание издига духовно или интелектуално.

Абсолютно. Понеже аз бях на място преди години, на което се изискваше сексуално въздържание, та смело мога да кажа че е изключително вредно, особено за мъжете. Това е и научно доказано. Та там бях видяла мъже, които по пет години не бяха правили секс. Лоша работа беше, много лоша. Никакво духовно извисяване, никакво.
Има обаче една категория хора, които почти не са сексуални и всичко им е съсредоточено в главата. Уникален интелект, но те не го правят умишлено, просто така са родени. Малко или почти никакъв секс и изключителен интелект. Това са единици и нямат нищо общо с умишленото секс въздържание, което щяло да те издигне. Да, ама не.

# 158
Всъщност, добре е, когато асексуалните се привличат взаимно, та да не мъчат другите.

# 159
Съгласна съм, че има такива хора и е прекрасно, когато се срещнат, защото няма разочарования, но налагането на подобно нещо като норма ми идва в повече.

Мамасита се опитва да убеди всички, че нейният начин е правилен, а той, ако изобщо е, е правилен само за нея и семейството и. Хората са различни и имат нужда от различни неща и днес няма ограничения да живеят по начин, който им харесва, доколкото се съобразяват със закона. Закон, ограничаващ сексуалността се счита за изостанал и се свързва с едни хора, които в момента избиват други хора, защото не мислят като тях или са си позволили да искат да се образоват например.

# 160
Съгласна съм, че има такива хора и е прекрасно, когато се срещнат, защото няма разочарования, но налагането на подобно нещо като норма ми идва в повече.

Мамасита се опитва да убеди всички, че нейният начин е правилен, а той, ако изобщо е, е правилен само за нея и семейството и. Хората са различни и имат нужда от различни неща и днес няма ограничения да живеят по начин, който им харесва, доколкото се съобразяват със закона. Закон, ограничаващ сексуалността се счита за изостанал и се свързва с едни хора, които в момента избиват други хора, защото не мислят като тях или са си позволили да искат да се образоват например.

Абсолютно.

# 161
  • София
Това за 6те месеца са пълни глупости. Че аз с ММ ако не правя нищо 6 месеца, ще се разведем направо! По взаимно съгласие.

# 162
Ако бях държала моя на сухо 6 месеца, сега нямаше да сме заедно Simple Smile.

# 163
Ако бях държала моя на сухо 6 месеца, сега нямаше да сме заедно Simple Smile.
Моят щеше да изчака, ама на мен щеше да ми е обидно, ако беше способен да ми устоява толкова време.  Grinning

# 164
Доста хора се опитват да оправдаят сексуалното си нежелание, импотентност и фригидност с висок интелектуален капацитет или "просветленост". Това обаче не е вярно. Да, сексът е нужда и да не ти се прави секс е биологичен нонсенс, защото само и единствено чрез секса се появява животът на хомо сапиенс. За сега, разбира се, утре ще се множим чрез ектогенеза и в лаборатории. Истината е, че аз също съм намирала някаква корелация към хора, които сексът им е водещ и даже съм си позволявала да направя заключението "който няма ум, има пишка", но случаят не е такъв за един абсолютно нормален редовен полов живот.

Някой действително се пристрастяват към мозъчните трансмитери, които се отделят по време на секс. Аз съм пример, но при мен си има предистория, така че е обяснимо.

Общи условия

Активация на акаунт