За или против чакането за секс в нова връзка?(опит за петъчна)

• 32 696
  • 920
  •   1
Отговори
# 390
Никого не оплювам. Отбелязвам вероятно стечение на обстоятелствата което тук не е отчетено Wink

# 391
  • Телиш/Плевен
Изчетох темата и се колебаех дали изобщо да пиша, но ето, че пиша. Не знам защо винаги се намират хора, които са направили своя правилен избор и смятат, че той е правилен и за всички останали хора на този свят... Както и да е.
Ще ме помислите за много задръстена, но аз не мога да правя секс с мъж, в когото не съм влюбена. Съответно не съм имала много партньори, а тези, които все пак съм имала, са чакали. Мъжът ми ме чака около (така надълго и нашироко коментираните в темата) 6 месеца. Заедно сме от 8 години, семейство сме от малко над 2 и имаме дъщеря на годинка.
Най-близките ми приятелки не споделят моите възгледи и в момента са необвързани (това го казвам като факт, а не, че понеже не мислят като мен и затова са сами). Виждам, че в темата има достатъчно примери за здрави семейства между хора, правили секс още в началото на връзката и между такива, чакали дори година. Значи просто трябва да попаднат на правилния мъж и ще се получат нещата.
Никога не съм си налагала мнението по никой въпрос, какво остава по този. Моите избори в живота са ме направили щастлива, но не мога да гарантирам на никой друг, че и него ще направят щастлив. Затова всеки има гледна точка и прави нещата така, както той смята за добре. А какво мислят другите - не би трябвало да има значение.

# 392
Опаснията че мъжът може да не е на ниво са основателни.

Предположете обаче че след дългото чакане мъжът си каже "за това ли чаках 6 месеца"

Тогава какво ?  Laughing

Ми, случва се, бре:) Да не сме се родили научени Simple Smile При възприемчив ученик и добър учител, чудеса стават:)

Аз пък не съм се влюбвала от пръв поглед. Мъжът ми дори не беше мой тип визуално, ама хич. Но пък можехме да говорим за всичко и се смеех до напикаване на шегите му. И беше постоянен и упорит, ти му отказваш, той пак идва и казва,че нищо конкретно не иска, само да сме приятели. Приятели друг път:)
 Влюбих се доста след първия секс , тогава аз гонех, някой ден ще издам мемоари и много ще се смеете.
Бриджит Джоунс с неудачите пасти да яде:)

# 393
В тая тема е ясно, че Кукумицинка е на прав път, тя е млада, динамична и с високо либидо, така че всички да й свалим шапки, защото не притежава нито един от моите дефекти.
Напълно си права.

А ти няма какво да се притесняваш, и без това си неин клонинг:)

Интересно, че и за двамата мъже в темата- които си падат малко диванета и играчи- в очакването има нещо ценно.

Иначе е несериозно да твърдиш, че е любов след няколко месеца. Това от гледна точка на години и връзка, която вече е минала през няколко фази. Любовта се усложнява с годините, това, дето е в началото, не може да се сравни с това, което е по-нататък. И ако все преповтаряш началото, по-скоро не разбираш за какво става въпрос. Мислиш си, че търсиш любовта, а си се превърнал в любовчия, което е нещо с леко негативен привкус.

# 394
Опаснията че мъжът може да не е на ниво са основателни.

Предположете обаче че след дългото чакане мъжът си каже "за това ли чаках 6 месеца"

Тогава какво ?  Laughing
Аз така разсъждавах като бях на 18 - оплювах всички жени, дето ме караха "да чакам". После някак съумях да балансирам - хем да си получавам, хем да не бързам това да стане моменталически.

Ето това в най-досадното в темата. Приема се и от малкото списващи мъже и от многото жени, че сексът се "дава" на мъжете.

Сексът би трябвало да е еднакво желан и от двамата партньори и да се случва спонтанно, като спонтанноста може да не стане на 1-2-3-10 среща. Самата мисъл, че едва ли не се жертвам като правя секс ме запраща е минали векове и изтрива години уж феминизация.

Явно схващането, че жените са втора категория и не би трябвало да имат собствени потребности още е дълбоко набито.

# 395
Никой не обвинява никого че е постъпил грешно. Просто ми е интересно как може да ходиш няколко месеца до най готиния ресторант и всеки ден да намираш табелка "елате утре" без да ти мине апетита. Wink

# 396
Най-готините ресторанти имат листа от чакащи с месеци напред. И не си губят апетита точно за тоя ресторант.

На теория би трябвало за мъжете и жените сексът да е еднакъв, но на практика си има разлики във възприемането. Докато за мъжа сексът възбужда допаминовата система и го кара да се усеща победител, при жената работи системата за привързване и образуване на двойка. Така че дори на биологично ниво сексът се обработва по различен начин, с различен ефект.

По един или друг начин се жертваш, защото после трябва да се самоубедиш и да изтриеш усещането за привързаност. А не всички жени са толкова цинични, нито толкова лоялни към феминистката идея. Връщат се не векове, а геологични епохи назад.

# 397
Накрая се наяждаш в капанчето отсреща,хем вкусно,хем евтино и неусетно си ядеш всеки ден там Wink Може да се окаже скъпия ресторант с ''Елате утре'' голямо разочарование като вкус.И всичко да е било една голяма празна реклама Wink

# 398
Накрая се наяждаш в капанчето отсреща,хем вкусно,хем евтино и неусетно си ядеш всеки ден там Wink Може да се окаже скъпия ресторант с ''Елате утре'' голямо разочарование като вкус.И всичко да е било една голяма празна реклама Wink

И така става Simple Smile Simple Smile

# 399
Ужас, ние с мъжа ми сме си объркали половете, защото при него след първия секс заработи системата за привързване и образуване на двойка. На мен пък ми трябваха няколко месеца.

# 400
И аз бих хапнал пица на капанчето Wink

А "ресторанти" с "листа от чакащи" мерси  Laughing

# 401

Много точно  Peace

Поне при мен важи - аз съм импулсивен човек и обичам да задоволявам потребностите си когато се появят, а не да ги сложа на изчакване за неизвестен период от време

# 402
Не знам, тая липса на изчакване я няма при интровертите. Някои хора са способни да преследват дългосрочни цели, които не се виждат в момента.

# 403
Нямаше да има листа с чакащи от месеци, ако не си струваше. Слуховете за боклука бързо се разрастват. Всеки маркетолог ще ти каже, че поддържането на високо търсене към боклучав продукт може да е само кратковременно. Рано или късно качеството му става известно на масата и оттам насетне какъвто и маркетингов трик да измисляш, все тая - народът не търси.

Пример - "Мерцедес" - държи цена от 120 години насам. Не защото го карат богати и е имиджов. А защото е прекрасен автомобил.

Та така и с твоето капанче... Wink Който не може да яде в изискания ресторант, има милиони капанчета като алтернатива. Както ти каза - хем евтини, хем вкусни.

Но  тайно всеки шеф на капанче (особено щом казваш, че е вкусно) си мечтае да се разрастне и да стане изискано, прочуто място. И народът да се реди на опашка....

Просто... не всеки може.

# 404
Ами на някои клиенти им е писнало от Бърза храна и нямат нищо против да си подсилят апетита с малко изчакване, за да посетят друг тип заведение:) Пресищане един вид:)

Общи условия

Активация на акаунт