Бъдещи осмокласници- тема 70

• 74 659
  • 866
  •   1
Отговори
# 780
Годината беше натоварена. Не смятам, че  през лятото трябва да учат матем. и литература. Ако имат желание и им е интересно, добре. Но не съм си и помисляла да карам моя син да преговаря. Не че ако бях помислила, щеше да го направи.  Нека се забавляват. Чака ги нелека учебна година. Почивката е също толкова важна,колкото ученето и работата. Баланс трябва да има. Хубава вечер!

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 20:10 от Trol4eto

# 781
  • Варна
julisa В "Г" клас е моят син. Госпожата е постъпила миналата година, нямам никакви отзиви за нея. Деска?

# 782
  • София
Хубаво ме подсетихте за бележник и ученическа карта, но моят ми зададе следния въпрос: Нужна ли му е ученическа карта, след като има вече лична? newsm78
Те в повечето случаи се продават в комплект, но дали е нужно да се прави?

Лиани, Дидева вече ти е отговорила съгласно закона как стоят нещата. Аз ще я допълня с конкретика за училището. Преди НЕГ приемаше  единствено ученическата карта/бележника  като идентификация на входа. Но от миналата година в гимназията има от тези въртележки като в метрото, забравих им името. Учениците не показват бележник или ученическа карта, а си осигуряват достъп с тази магнитната, която на осмокласниците предстои да се издаде.  Всъщност съм изкукала малко от жегите, като сте записвали младежа, няма как да не сте констатирали горното. Simple Smile Само вероятно заради потока от родители и зайци  в дните за записване въртележките са били отворени.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 23:55 от пенсионирана русалка

# 783
  • Монтана
Моето диване и то не е отваряло книга или сборник лятото, но и аз не съм настоявала защото от 7.09 им започват опреснителните курсове по БЕЛ и математика за 1 седмица.

На 15.09 отказва да отиде на училище понеже сестра и е първокласничка и иска да дойде на дребната откриването на уч. година.

За купуване съм купила само 5 тетрадки другото е в движение.

# 784
  • Варна
...от 7.09 им започват опреснителните курсове по БЕЛ и математика за 1 седмица.

Извинявайте, не искам да обидя никого, но сериозно се замислям защо е необходимо да се прави това?  Thinking
За какво училище става въпрос? Не ми се вижда нормално деца които са се готвили сериозно цяла година, минали са през мелачката на НВО и са показали много добри резултати да забравят какво са учили за 3 месеца. Ако е така, сериозно се замислям накъде сме тръгнали. Crossing Arms
Явно това с курсовете, школите и т.н е сериозен бизнес за доста хора, може би.

# 785
И на мен ми е интересно къде са тези курсове и защо.

По нормално ми се вижда лятото да се чете художествена литература, това е удоволствие, а не наказание. А преговора на материала по всеки предмет се прави в началото на учебната година.

Вероятно нещо не е донаписала tanq_mt . Може би става въпрос за бъдещ седмокласник?

# 786
  • Пловдив
Ами то лятото си свърши, за какви почивки да говорим още? Цяла ваканция си я изкара лежерно. Гледам, че вчера е отворила тетрадките по химия. Ами няма лошо да преговори малко миналогодишния материал, чакат я входни нива по всичко при нови учители. А първото впечатление никак не е маловажно, поне според мен.

Трябва да купувам нови бели обувки към униформата за хора. Последните ги купих преди Коледа. Хич не искам да стига моя размер на обувки, че ми е голяма мъка да си купя нещо удобно. А не може цял живот да се ходи с маратонки от мъжката номерация.  Wink

И се чудя да купувам ли черна пола за първия учебен ден, дали ще й се наложи да я сложи друг път. Или да си кара с униформения панталон, така или иначе сме го купили. С риск да й заври дупето на 15-ти, понеже ми се вижда доста плътен.  newsm78

# 787

Явно това с курсовете, школите и т.н е сериозен бизнес за доста хора, може би.
Е как иначе  Crossing Arms! Според мен затова и съществува НВО- да подклажда необходимостта от всякакви допълнителни платени! Причина- следствие, учителският бизнес цъфти, заплатите им малки, но пък частните им уроци с добра печалба, данъци си плащат в хазната за всеки частен урок и т.н.  Mr. Green министерството е намерило начин да ги спонсорира от нашите джобове за сметка на нашите страхове и притеснения, които подклажда умело. НВО до дупка!!!!!!! Money

# 788
  • Варна
ra2, така е, съгласна съм. Порочен кръг се получава това е ясно.

dundi, аз на мойта малката смятам да взема това, че униформената й е малка.
http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0285848001.html
Но пък моята е фръцла и все ще влезе в употреба една тъмна пола.

# 789
  • София
Данъци ли плащат? Това абсолютно не го вярвам за частните уроци. Ако има частни учители, които не са в сивата икономика сигурно са единчни случаи.

# 790
  • Монтана
За опреснителните курсове не плащаме нищо. Правят се с цел да се по изравнят знанията на децата, тъй като баловете дето са влезнали в езиковата гимназия варират от 35 до 26. Демографския срив в малките населени места до водят тези балове.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 18:43 от tanq_mt

# 791
Данъци ли плащат? Това абсолютно не го вярвам за частните уроци. Ако има частни учители, които не са в сивата икономика сигурно са единчни случаи.
в случая не го казах на сериозно, иронизирах ги

# 792
  • София
Прегреждам на бързо и не съм разбрала Simple Smile

# 793
  • Варна
Моята за цяло лято не е погледнала учебен материал за преговор, засега.
Изобщо не я натискам-като започне учебната година, ще си преговори.
Предполагам тогава ще прави тестове, ще порешава задачи, най-вече от тези, които не влизаха в матурата.
Фен е на Уча.се
Ако се окаже, че началото е трудно, ще засили, както тя си знае. Grinning

От няколко дни започнах да я събуждам по телефона преди 10и 30, че да оправим полека режима.  Grinning

# 794
  • Ланкър, планините Овнерог
Към тези, които вече са се сдобили с учебници - на каква сума горе - долу ви излезнаха и нови или втора употреба?
Нямам никаква идея какво ще ми струва осмокласничката, нашето бъдещо у-ще доста лежерно го раздават. Родителска на 16-ти ще има, още не знам дори в колко часа ще е откриването, коя паралелка ще е, класен или класна ще има.... Ни-щич-ко
Днес дрешоляци напазрувахме, накупих тетрадки, химикалки и т.н., което се знае, ама какво още ще трябва, предвид че в рисувателно у-ще влезе .....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт