Въшки

• 330 813
  • 1 346
  •   2
Отговори
# 1 245
Освен да подхраните косата няма да направите друго, но вие си знаете.

# 1 246
Пострижи детето изцяло.
Измии хубаво главата и въшки и гниди ще изчезнат.Успех

# 1 247
silvi_7878, няма нужда да подстригваш!

Едната ми дъщеря беше с коса до кръста, когато ни се случи и на нас. Разбира се, цялото семейство се напълнихме. Не съм я подстригвала нито милиметър. Борихме се месец-два. Упорити гадинки се оказаха. Периодично миехме със специални шампоани, вече не помня имена. Сменихме 2-3 марки. След шампоана изчезваха за ден-два и после пак се развъждаха, явно оставаше по някоя жива гнида.
В крайна сметка, освен шампоаните, окончателно ни спаси маската със зехтин. Писала съм в темата по-назад. Преди миене на косата - намазваш хубаво цялата коса със зехтин и се стои 20-30 минути. После си измиваш с какъвто шампоан искаш.

# 1 248
Аз не знам как издържате по 2-3 месеца въшлясали. Аз за 48 часа чистя момиче с гъста къдрава коса и никой друг от семейството не се напълва. Неотамозяна е светкавичното решение и после пощене на гнидите, ако има останали живи да се махнат.

# 1 249
Злодейда, викаш Неотамизан, питаш как търпят. Не е заяждане, не го приемай за такова.
Сега да кажа аз как сме го търпяли. У нас сме само тричките. Едната година, година преди пандемията, някой реши, че на щерката и липсва красота в косата, че като я накичи, че 6ато ме хвана и мен. Да не ти разправям какви мутирали бяха, цялоято вкъщи, денонощно пощене, то не бяха мазила, то не беше чудо. Чудех се как ще тръгне есента на училище.Повярвай ми, мислех, че спасение няма да намеря. Колкото чистих, пощих, мазах, те сякаш двойно повече ставаха. На позната детето същата работа, докато викаше, че и нейното няма, само с едно ровене и показах, че и тя има, не можеше да повярва колко са миниатюрни и прозрачни. Аз се принудих да взема ел. гребен, в същото време взех от аптеката препарат, и като се прибрахме се намазахме, седяхме доста време, после с бабешката рецепта един път. След това като ни изсъхнаха косите, първо нея, после мене си, минах. Тази процедура няколко пъти, като през другото време яко пощене на слънчева светлина. Гнидите съм ги намирала в най - затънтените места. И двете бяхме с дълги коси. И през ум не ми е минало да идем на фризьор. Та така се търпи, с месеци, на нея лятото и мина под домашен арест, в пощене, третиране и ресане. Повярвай ми, никак не е приятно, и това беше единственото решение.

# 1 250
Аз детето ще го пощя не ми е проблем, но мен няма мераклии да ме пощят, така че трябва да намеря решение, което да елиминира проблема  без пищене. Купих и електрическа четка медисана lc870 ще правя й маски. Дано се оправим.

# 1 251
Силви, колко е голямо детето ти, ако е около десет годишно, ще може да ти помогне, макар и малко. Иначе и ти се мажеш, и с гребена после като ти изсъхне косата. Малсо да е влажна и се усеща съвсем цъничко ток, не боли, но е неприятно.

# 1 252
Има спрейове за превенция, вършат работа. Аз пак казвам гъста, кудрава коса, че и дълга я чистя за 48часа. Но аз пеоверявам редовно, не допускам да пламнем.

# 1 253
Аз не знам как издържате по 2-3 месеца въшлясали. Аз за 48 часа чистя момиче с гъста къдрава коса и никой друг от семейството не се напълва. Неотамозяна е светкавичното решение и после пощене на гнидите, ако има останали живи да се махнат.

Не можем всички да сме специалисти на тема "въшки". То затова е темата. Който намерил ефикасен лек - да сподели.

Но подстригване заради въшки в този век - просто е смешно.

# 1 254
По добре човек да се постриже от колкото да търпи въшки и гниди.

# 1 255
По добре човек да се постриже от колкото да търпи въшки и гниди.

Ако се подстрижеш нула номер - да.
Иначе си е все същото. Каква е гаранцията, че при по-къса коса е по-лесно да се отървеш?!

В крайна сметка човек не може да знае колко време ще му отнеме борбата.
Аз дори като дете не съм имала. Нито пък децата ми до този момент. За пръв път се случи.

# 1 256
Здравейте, моля за препоръки за ефикасен препарат, за да умори всичко, защото няма как да се пощим, за да не се излюпят. Ползвали сме В иприн и Н Айда, ама само въшките, май умори, струва ми се, че гнидите не са. Пише след седмица пак, ама дали не може всеки ден или е опасно. И същност, препарат от аптеката или газ, мас и оцет е по-щадящо?

# 1 257
След 84 страници в тази тема, стана ясно, че единственото ефикасно нещо е НЕОСТОМОЗАН. Къде да немерите и как да ползвате, потърсете назад в темата.

# 1 258
Да, благодаря, но не смея с този препарат. Надявам се и друг да се включи с коментар.

# 1 259
Да, благодаря, но не смея с този препарат. Надявам се и друг да се включи с коментар.
Защо?

Общи условия

Активация на акаунт