В момента чета ...40

• 66 839
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
И аз не се разбрах с Бога, който пътува инкогнито. Горещо ми беше препоръчана от сестра ми, подари ми я даже, а аз едва я избутах. И никакъв спомен не остави в мен. А може би имаше ценни идеи в нея.

Аз до половината й стигнах - и до толкова (наполовина) ме впечатли; не ми беше трудна за четене, намирах интересни идеи (макар и неособено оригинални - като това да пунктираш жестовете на събеседника си с цел да го настроиш на своя страна например), както и любопитен сюжет, но в даден момент ме отегчи, може би, ако беше по-кратка, щеше да си постигне ефекта при мен. Но мисля по-натам да я подхвана пак и "изкарам" докрай, имам нужда от малко опознавателна психология. Например по едно време ми беше любопитен този дял за жестовете.

# 76

Нези, чаках мнението ти. Не писа много за книгата, но и това ми стига.  Hug Heart Eyes

Нели,какво да кажа -в книгата се  преплитат в едно езически ритуали, любовни афери, убийства и младежи по такъв начин, че на мен ми беше трудно да се откъсвам от нея.
Надявам се да не те подведа отново.  Peace

# 77
Започнах "Последният валс на Матилда" - Тамара Маккинли

# 78
  • Пловдив
Паяче, за темата   bouquet

Аз си продължавам с

# 79
  • София
Много приятно изненадана съм от Възвишение Simple Smile Чета по петдесетина странички, рядко - имам чувството, че с тази книга не бих могла да бързам, сякаш не сюжета, а начина на разказ ме плени.
На четеца започнах Играта на ангела, и още от началото ме грабна  Flutter

# 80
Нели,искам я,да. Обаче може ли по нататък да ти свирна,че трябва да довърша две чужди и мога ли да помоля ако е удобно и не е много нахално да ми сложиш и Павилион за жени видях че я имаш, а отдавна искам да я прочета. Благодаря ти предварително!

# 81
  • на североизток от Рая
 Прочетох без никакви усилия, защото не затормозява

Взех я от библиотеката най-вече заради написаното на обложката:

"Телевизията е адски тъпа играчка. Тя показва всичко такова, каквото не е. Ако видите огромно студио, вероятността то да е 2 х 2 метра, но режисьора да е добър, а осветителите – страхотни професионалисти е повече от огромна. Те, телевизионерите, ще ви покажат нещата такива, каквито не са. Ще ви покажат някоя дама, която ще ви се стори Мис Свят, но когато свалят грима от лицето и, махнат няколко лампи и сменят ъгъла на снимане, вие ще разберете, че тази хубавица е поувяхнала леля с доста бурен и разгулен живот. Ще видите начетен и интелигентен водещ, който вдъхва доверие. В действителност това е гном, който не знае коя е столицата на родната му страна и се интересува само от цената на кокаина. Телевизията е нещо адски интересно. Нещо, което има опаковка. Но често няма съдържание...“

И нещо от последната страница: "Днес телевизията е полуфабрикат, който не служи, за да ни разтоварва, а за да ни докара духовен запек."  Peace

От години не гледам ТВ и не ми липсва по никакъв начин. Интересно ми беше да прочета тази книга, но се размина малко с очакванията ми. Мислех, че ще се пише по-цялостно за телевизиите, а тя на места беше като скеч.

От снощи чета

Така ме е увлякла, прикова ме още с първата си страница. Не може да се разкаже, тя се чете и преживява. Ето само част от нея, да видите колко красиво пише авторката.

Скрит текст:
"Аврамови колиби се гушеше в боровия губер на Родопите. Не се виждаше отникъде, освен от небето. Беше хлътнало в една долинка, обградена с терасовидни ниви. Природата беше така изкушаваща, че всеки, докоснал се до гледката, искаше да умре тук. Зиме, когато снегът бе посипал всичко като сол и от него стърчаха само разперените черни пръсти на храстите. Пролет под цъфналите дивачки – сливи и дрян, върху никнещата с бавен шепот трева, с овцете, полазили ливадите, и агънцата, подскачащи край тях на пасбищата. Лете, когато жълтееше и маранята смесваше земя и небе в господнята палитра, а биволите търсеха реката, или есен, в червено-охрените листа, посипали земята, ронещи се при полъха на вятъра. Тук беше Раят.

Гигова, като чуя свирката ти, веднага ще се отзова. И ще го направя с най-голямо удоволствие, мила моя!  Heart Eyes Hug Hug

# 82
Аз четох известно време "Вакантен пост", но след известни колебания я оставих Blush. Може би тръгнах с прекалено големи очаквания за тази книга, но смятам на по-късен етап отново да й дам шанс.
Започнах "Самотата на простите числа" П. Джордано.
Neli M,  "Аврамови хроники" веднага влезе в списъка ми с книги, които желая да прочета. Благодаря за препоръката!

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 09:00 от igli4kata

# 83
  • София
Нелче, даде два цитата, написа пет свои думи и ме зариби да прочета тази книга "Канал 9"  Crazy А и ти знаеш защо така реагирам  Wink Ще си я потърся по-натам, когато напредна малко с моя списък  Peace

# 84
  • на североизток от Рая
Нелче, даде два цитата, написа пет свои думи и ме зариби да прочета тази книга "Канал 9"  Crazy А и ти знаеш защо така реагирам  Wink Ще си я потърся по-натам, когато напредна малко с моя списък  Peace

А не я ли намериш след време, просто ми пиши, аз ще я взема отново и ще ти я пратя. Защото тези дни ще  я връщам. А кажеш ли, че искаш сега да я четеш, просто ще я получиш вед-на-га.  Peace

Знаех, че ще пожелаеш да я прочетеш. И знам защо.  Mr. Green

# 85
  • София
Задръж я до неделя и ми я носи за всеки случай; на момента ще реша - става ли?

# 86
Започвам:

Междувременно прочетох "Искрящ цианкалий" и "Илюзия с огледала" от Агата Кристи. Класически криминалета. Нищо прочетено от нея не ме е разочаровало.

# 87
  • на североизток от Рая
Задръж я до неделя и ми я носи за всеки случай; на момента ще реша - става ли?

Става!  Hug

# 88
Някой да има мнение?

# 89
Sparks, много интригуващо изглежда и звучи тази книга. Ще се чете май.

Общи условия

Активация на акаунт