Детски басейни - само за деца или за всички?

• 5 710
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Според мен детския басейн си е за деца. Възрастните би трябвало да стоят отстрани и постоянно да наблюдават. Но все пак има значение на колко години е детето.
Ние ходихме миналата година във Велинград на минерален басейн и представете си бабите сутрин около 9 часа влезли да се киснат в чистата водичка в детския басейн, правят забележка на детето ми да не играе и пръска с вода Simple Smile . Е, не можах да си премълча - казах, че все пак това е детски басейн и не детето ми няма място вътре, а възрастните. Който иска да му е спокойно и без деца да си ходи на СПА процедури, а не да кисне дупе в детски басейн.

# 31
На повечето места, детският басейн е част от големия. Разбира се, че ако преценя, че не е безопасно за децата ми ще си вляза с тях. Блестящите идеи от рода на 'що не направи еди какво си', предполагам ги прилагате на практика?

Аз пък намирам за доста просташко да се правят забележки на непознати възрастни и деца на общо основание, камо ли за това, че били с децата си в басейна. Лично мнение.

За конкретния басейн не знам, но много възрастни предпочитат да влязат в по-плиткия басейн, защото просто не могат да плуват.

# 32
http://www.lokomotiv.wm-bg.com/images/IMG_0031.JPG

Това е басейна на който водя малката. Даже тук снимката е стара, защото има още една част достроена към него - т.е. коритата /ако мога така да ги нарека/ са 3. И трите са с различна дълбочина. Отделен е от басейна за големи в отделен двор и за деца до 5г няма вход. Оня ден водата в най-дълбоката част на детския басейн беше до коленете на дъщеря ми /105 см е висока/. Това не пречеше обаче на родители да насядат вътре докато си вардят децата. И на мен ми е супер гнусно като ги видя вътре.

# 33
  • Куциндрел
Къде се намира този басейн?

По темата, като си знам стоката, предпочитам да ми се скарат пред това детето ми да нагълта вода или да започна да се дави. Все ще дойде момент, в който ще си влиза сам в басейна, а аз ще се "пека" на сянка.

# 34
Ceca, в Русе е този басейн. Харесвам го, защото реално няма смисъл да стои възрастен вътре в басейна при детето. Аз съм далеч от мисълта да седна на масата и да си пия кафето спокойно, докато тя играе вътре. Стоя винаги до самия басейн и я вардя.

# 35
  • в очите на дъщеря ми
На повечето места, детският басейн е част от големия. Разбира се, че ако преценя, че не е безопасно за децата ми ще си вляза с тях. Блестящите идеи от рода на 'що не направи еди какво си', предполагам ги прилагате на практика?

Аз пък намирам за доста просташко да се правят забележки на непознати възрастни и деца на общо основание, камо ли за това, че били с децата си в басейна. Лично мнение.

За конкретния басейн не знам, но много възрастни предпочитат да влязат в по-плиткия басейн, защото просто не могат да плуват.

Да разбирам, че Вие нямате нищо против децата Ви да " обменят" бактерии, "микроорганизми" и други познати и непознати болествотворни елементи/ в общия случай присъщи само на възрастните хора/ newsm78. .....
И намирате за "просташко " моето желание това да не се случва и категоричното ми мнение/което както стана ясно не се свеня да оповестявам публично - във вид на забележка/, че правилата в обществото са създадени именно , за да се спазват.
Съжалявам, но държа правилата  особено когато касаят здравето на детето ми, задължително да се спазват. Naughty....а  иначе,може някой да ме нарече и "простачка"

# 36
Цеца, не става въпрос, че влизаш с детето си и го придържаш. одумваме хората, които ходят в детския басейн, за да се киснат на топличко, повечето нямат деца или децата им са самостоятелни и не изискват придържане/охраняване в басейна. в твоя случай си е необходимост да си вътре, заради безопасността на детето. въпросът е ползването на басейна от възрастни да се ограничи до санитарния минимум, а не да се привнасят ненужно количество инфекции, плажно масло и пот.

# 37

Да разбирам, че Вие нямате нищо против децата Ви да " обменят" бактерии, "микроорганизми" и други познати и непознати болествотворни елементи/ в общия случай присъщи само на възрастните хора/ newsm78. .....
И намирате за "просташко " моето желание това да не се случва и категоричното ми мнение/което както стана ясно не се свеня да оповестявам публично - във вид на забележка/, че правилата в обществото са създадени именно , за да се спазват.
Съжалявам, но държа правилата  особено когато касаят здравето на детето ми, задължително да се спазват. Naughty....а  иначе,може някой да ме нарече и "простачка"

Ако държите да не се обменят бактерии, то изборът на обществен басейн е малко странен по принцип.
 Да, ако Вие спазвате правилата, например да си взимате душ преди да влезете в басейна, то вероятно имате право да се възмущавате, но да правите забележки на общо основание (подчертаното не е случайно), наистина ми се вижда далеч от доброто възпитание.
За мен е важно детето да не се удави. Влизам само с него. Големите ги записах на плуване и мога горе-долу да им се доверя в плитък басейн, но според правилата, малко дете, което не плува, влиза с родител.

# 38
  • Куциндрел
Аз и това се чудя, защо ходят на басейн като ги е страх от предполагаемите гъбички там?
Спокойно може да отидат на море.

# 39
  • в очите на дъщеря ми

Ако държите да не се обменят бактерии, то изборът на обществен басейн е малко странен по принцип.
 Да, ако Вие спазвате правилата, например да си взимате душ преди да влезете в басейна, то вероятно имате право да се възмущавате, но да правите забележки на общо основание (подчертаното не е случайно), наистина ми се вижда далеч от доброто възпитание.
За мен е важно детето да не се удави. Влизам само с него. Големите ги записах на плуване и мога горе-долу да им се доверя в плитък басейн, но според правилата, малко дете, което не плува, влиза с родител.
Извинете, а вие първият ми пост прочетохте ли?....В него именно и изрично съм подчертала, че не става въпрос за родителите на децата пребиваващи в басейна, а  възрастни хора, нямащи нищо общо с  въпросните деца. И не,  не правя забележки на общо основание , а за конкретно неспазване на правилата. 
За съжаление моето дете се страхува да влезе в морето, единственият и досег с водата е в басейн.
Забележката за възпитанието ми ще подмина, под достойнството ми е да се обяснявам.

# 40
Аз не влизам в детските басейни,както някои си мислят.Обаче и аз ще кажа,че който го е страх от бактерии, да не ходи на обществен басейн.
Интересно ми е като водите малки деца на мори там не ви ли е страх от бактерии?
Мен например ми беше крайно неприятно последният път като бях във Велинград,деца да скачат във джакузито при положение,че точно до него беше детския басейн. Никой родител не наплави забележка и не изпрати детето си в детскя басейн

# 41
  • София
Ако няма изрично правило, басейните са за всички.
Както малките деца се къпят в големите басейни и пързалки и нарушават спокойствието и удоволствието на възрастните, така и възрастните могат да се къпят в детските басейни.

# 42
Миналата седмица бях с приятелки в едно хотелче, в което имаше голям басейн с водна пързалка / 40м. / и малко басейнче за деца.
Скрит текст:
Ние с приятелките ми се пускахме по пързалката, която беше подходяща и за възрастни. Съблюдавахме децата, когато се пускат да се изчакват, даже да гледат кога предходното детенце ще излезе от басейна и тогава да се пуска следващото. Стори ни се опасно едно след друго децата да се пускат в големия басейн и докато бяхме и ние около пързалката въведохме това правило и гледахме да се спазва реда.
Докато една майка не се събуди от шезлонга и не реши и тя да се пусне по пързалката.
По пързалката се спускаха татко с едно малко момиченце/ бавно се спускаха,защото детето го беше страх и бащата убиваше скоростта от спускането/. Майката изобщо не ги изчака да "цопнат" в басейна и реши и тя да се пуска. В резултат- майката се спря с висока скорост в бащата и тримата цопнаха в басейна заедно.
Беше много опасно за малкото детенце, върху което се накачулиха двама възрастни.
Останалите деца като видяха, че "възрастните" правят така, повече не гледаха ред на пързалката, не следяха кога ще излезе от басейна детето преди тях и с две думи настана анархия.
Ние се оттеглихме , защото ни беше страх да не пострада някое дете.
Водните съоръжения са за разумни хора, другите е по-добре да спят на шезлонгите. Без значение на каква възраст са  Peace

# 43
  • София
Алиска, права си, но "разумни" е много субективно понятие.  Wink

# 44
След като има обозначителна табела, че басейн не се ползва от възрастни, то тази табела следва да се спазва. Зная, че е "национален спорт" пренебрегването на правилата и търсенето на аргументи, за да бъдат нарушени, но не е редно.

Дали заради бактерии, дали заради разплискване на малко басейнче от възрастен с трицифрено тегло килограми, няма значение. Има ли обозначителна табела, трябва да се съобразяват с нея всички, към които е отправено ограничението. Без изключения от типа на "Ама аз ,щото..." и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт