МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 18

• 103 068
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас

Искам да попитам нещо - аз ще искам придружител с мен. Виждам, че цената е 150лв, но задължителна ли е и индивидуалната стая, която е 1000лв?

Придружител по време на раждане е 150 лв., а не по време на престоя. За придружител по време на престоя се взима индивидуална стая (чудесна услуга според мен). Няма как твоят придружител да е при другите майки, сама разбираш...

# 106
Разбрах, благодаря!   bouquet

# 107
Здравейте, момичета. Наистина ли не се усеща болка с епидуралната упойка? Съвсем в началото на бременността съм, но много ме е страх от самото раждане и затова искам секцио, но сега се замислям и за нормално с епидурална.

Когато бях бременна и аз мислих по същия начин. Бях решена че ще раждам секцио, защото ме беше страх от нормалното. За щастие д-р Татарова успя да ме убеди да пробвам нормално и не съжалявам. Бях с епидурална упойка. Болка има, но е минимална. Усещах си леко контракциите. И до ден днешен се радвам, че успяха да ме убедят за нормално раждане. Оказа се, че страхът беше в повече.

# 108
Момичета , имам чувството че изчетох света и само тук не съм питала вече...  Дали някоя от вас не е имала стент Doble J ( стент в уретера) по време на бременността си? От 2-рия месец съм с такъв , но вече не се търпи положението и не знам как ще изкарам до термина ( края на октомври )...

# 109
  • Пловдив
Момичета , имам чувството че изчетох света и само тук не съм питала вече...  Дали някоя от вас не е имала стент Doble J ( стент в уретера) по време на бременността си? От 2-рия месец съм с такъв , но вече не се търпи положението и не знам как ще изкарам до термина ( края на октомври )...

Аз не съм имала, мъжа ми имаше няколко, но неговото е друго.Какво казват АГ и уролога ти по въпроса?До термин ли трябва да си с него?

# 110
Реално аз направих бъбречна криза февруари месец и на ехографа освен голям камък в уретера,  се оказа че съм бременна (чуден начин да разбереш!). Стента го поставиха, за да върнат камъка в бъбрека и така той да го държи, за да не мърда и да не прави проблеми до раждането. Сега искат да го държат до след раждането и след това да разбиват камъка. Обаче самият стент прави постоянни проблеми - инфекции, спазми , които заради големината , ритничетата на бебчо и подготвителните контракции вече са нетърпими...

# 111
  • Пловдив
Реално аз направих бъбречна криза февруари месец и на ехографа освен голям камък в уретера,  се оказа че съм бременна (чуден начин да разбереш!). Стента го поставиха, за да върнат камъка в бъбрека и така той да го държи, за да не мърда и да не прави проблеми до раждането. Сега искат да го държат до след раждането и след това да разбиват камъка. Обаче самият стент прави постоянни проблеми - инфекции, спазми , които заради големината , ритничетата на бебчо и подготвителните контракции вече са нетърпими...

Разбирам..ами не го ли сменят, те са за максимум 3 месеца, освен ако не са ти сложили от отнези за година.Или поне да сложат по-малък, знам ли..ама щом правиш инфекции е сериозно.Кои са лекарите ти?

# 112
За максимум 6 месеца казаха че са. Вече веднъж го смениха - на 5тия месец и сега съм с нов от около месец и половина. Иначе уролога е д-р Калоянов от Девата, а бременността я следи Костова - пак там. Не се съмнявам в тях, ама се чудя няма ли как да го махнат вече този стент - аз съм в 35та седмица - за кога да мърда този камък вече Grinning

# 113
  • Пловдив
Д-р Калоянов знае какво прави, много съм му признателна за всичко, което направи за мъжа ми.Една година му висяхме на главата, стентове, операция..разбира си от работата.Наистина е опасно, ако камъкът  се върне обратно в уретрата.Терминът ти е близо, ще трябва да потърпиш още, в това състояние няма как да се атакува камъкът, трябва да се пази уретрата проходима.Ох, не ти е лесно, стискам ти палци! Hug

# 114
Благодаря ти Simple Smile Иначе е така - страхотен е доки, даже утре смятам да го посетя, че от около месец не сме се виждали Grinning Пък и така и не разбрах как ще се случва това разбиване след раждането. Радвам се че с мъжа ти всичко е наред, че тия бъбреци просто не са работа , а и в Бургас освен там, няма къде другаде да отиде човек...

# 115
А девойки скоро раждали в Девата , как стои въпроса с клизмата и бръсненето - не ме притесняват интервенциите просто да си знам практикуват ли го още преди нормално раждане?

# 116
Благодаря за отговора за д-р Хубчев. И аз съм чувала, че е много добър специалист относно операциите, но нищо не съм чувала за ражданията. Ако все пак някой има информация дали изражда и отзиви по този въпрос, ще съм благодарна Hug

# 117
  • Пловдив
Благодаря за отговора за д-р Хубчев. И аз съм чувала, че е много добър специалист относно операциите, но нищо не съм чувала за ражданията. Ако все пак някой има информация дали изражда и отзиви по този въпрос, ще съм благодарна Hug

Д-р Хубчев не изражда, само планови секциота.

# 118
Оф, ама така съм го написала ooooh!. За планово секцио имах предвид  Peace

# 119
А девойки скоро раждали в Девата , как стои въпроса с клизмата и бръсненето - не ме притесняват интервенциите просто да си знам практикуват ли го още преди нормално раждане?

Не правят нито едно от двете, което си е супер.

Общи условия

Активация на акаунт