Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 169
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Съвсем наскоро се сдобих с откровено менте на любим парфюм Costume National Scent (от немския ebay, потребител с висок рейтинг). Парадоксалното е, че много ми харесва. Има съвсем малки разлики, но правят аромата по-добър. Също е по-траен. Ще си го ползвам без да му мисля много.
Имам едно изпръскано вече менте на Carolina Herrera 212 VIP от parfumi-shop. Беше абсолютно идентично като аромат и трайност, но фактът, че парфюмът беше мазен ме усъмни. На паралелен тест с оригинал сравних плътност и температура на замръзване. Бяха различни (изобщо не знам дали е меродавен метод). Използвах си го без да му мисля много.
Имам и фланкър на Alien със съмнителна оригиналност от enzo. Ползвам го.
Но в общи линии приключих с онлайн пазаруването на парфюми. Не ме интересуват надценки и прочие, за себе си съм се убедила, че ми е по-приятно.

# 421
sl, понеже последния пост е мой, ще отговоря за себе си.
Наличните ми парфюми на 90% са купувани от чужбина/ официални сайтове, fragrancenet, feelunique, ebay, понеже по онова време, по което съм ги придобивала, не се предлагаха у нас. Сега изключително рядко купувам парфюм. Имам и някои от размени, но определено не съм имала повод за съмнения, освен...

Имам едно менте на Elixir des Merveilles Hermes, от размяна ми е, можех да го върна, но не пожелах да се разправям. Купуван от наш сайт, аз също съм купувала от същия сайт, същия парфюм, няколко пъти, купувала съм го и от ebay. Изпръскала съм около 5 бутилки от него, може и повече да са, в момента имам 3, не пълни. Познавам го достатъчно добре. Менте, не менте, пръскам си го и хич не ми пука. Има малки разлики в развитието, може би и лека в трайността.

Помня още как обръщахме наопаки нашите сайтове за разни забравени бутилки, които са спрени от производство, като Глория, Черния кашмир, мъжкото Гучи, Целувката на дракона едп. А помните ли какви цени бяха някои новопоявили се на нашия пазар съкровища? Къде ти време за умуване, оригинал ли е или менте! Грабваш на момента, защото се изпаряваха за секунди... Еееех, какви времена бяха! Crazy

# 422
  • някъде под слънцето...
Да. Хубави времена бяха.
тези,  които четат по отдавна знаят, че години наред ползвах един и същи парфюм. Попадала съм на различни партиди и реформулации. С разлики в опаковката, надписи кода, стикери на дъното, съответно разлики   макар и малки в общото звучене на парфюма.Не съм имала съмнения за оригиналност
Имам и доста бабички, които и сега се предлагат., но реформулирани.Разликата е ароматите е огромнат
Забелязала съм,  едниби същи парфюми се държат по различен начин тук, в България или някъде другаде по света.Климатът дава различен нюанс на парфюма.
По тези причини ми беше странни, как непознат парфюм, може да бъде класифициран като менте, още при запознанството с него.
Имам и парфюми от размени от форума, малко, не повече от двайсетина., и само един беше менте, и то само защото, Маджи ноар никога не е бил пускан в концентрации едп, само едт,  чист парфюм. И някакво масло.
Разбира се, когато парфюма вече пристигна ори мен беше късно да го връщам...изхвърлих го...
От тогава съм много внимателна с кого разменям.

# 423
http://www.enzo.bg/cartier/la-panthere-parfjumna-voda-tester-za-zheni/  Виж описанието на състава. Няма нито роза, нито бадеми. Откъде ти е новото Бижу. По- скоро плътна гардения и тръпчива кожа и мъх. Много цветен, но има нещо уникално, което не мога да определя. А ментаците прашасват. Аз не съм капризен, но жена ми я заболява глава и и става лошо от остатъчната миризма, не се чувства в кондиция, става раздразнителна и нервна. Доста време ми отне докато стигна до извода, че ароматите и влияят. Доста се рових в нета по въпроса, за това съм се и курдисал при вас. newsm10

# 424
Ползваме си ги, sl  Laughing Когато са хептен безобразни ментета, връщаме все пак.  Mr. Green Нали всяка тук е убедена, че тя е толкова добре запозната с оригиналния аромат на парфюма, че никоя не може да бъде излъгана просто така. Whistling Пък все някой от някъде, от някое летище се смилява и ни донася това-онова, на тези, които не пътуваме. Или поръчваме и от чуждестранни сайтове. Освен това има много докарани парфюми, да знаеш. Даже вещите в занаята се объркват. Само носът, съставил аромата, има вероятност да го разпознае. Затова е поносимо някак. Grinning

Откъде ти е новото Бижу.
Извинявай, не разбрах, мен ли питаш нещо?

# 425
Аз съм виждала много добри ментета, но ме е спирало това, че не знам какви съставки има, да го пръскам. Все пак го пръскам на кожа, по шията, до лимфни възли - знам ли?

# 426
  • някъде под слънцето...
Спомням си преди три четири години, как цял един форум възхвалявше един сайт . Величаеше неговата коректност у точност и суперизгодни цени..Дори имаше и постове ма благодарност.Ветераните в темата, знаят за какво говоря.Виждам, че това е послужило на сайта да вдигне цените и да започне да предлага ментета.Та въпроса ми е, не сме ли ние клиентите, тези, които предизвикваме  некоректнистта ма продавача.
Относно развалените тестери не съм попадалатук  са задължени да ги сменят на 3 месеца., На развален парфюм  съ попадалаИ то от магазин тук.Бяха  винтиж на Со прити на Картие и най стария Зен, черния.
.Не познавам оригиналите, но една бабичка, колкото и стара да е не може да ухае по този начин. познавам отблизо достатъчно, за да го твърдя.

Няма как да са б или ментета, защото месец след случката. Дистрибуторите на фирмата си прибраха обратно останалите парфюми По принцип тук така процедирам, когато спират даден парфюм.Изтеглят го от магазините.

# 427
Та въпроса ми е, не сме ли ние клиентите, тези, които предизвикваме  некоректнистта ма продавача.
Сме! Но когато някой пише тук, че е недоволен от парфюм купен от мнооого уважаван български сайт, че са го разигравали като маймуна или че са били нелюбезни, и груби, то просто зависи кой е този някой и от това зависи колко, какво и как ще бъде коментирано по  ситуацията.  Wink Честните хора си признават кое от къде е купено, всеки си прави сметката иска или не иска да разменя, ако се стигне до размяна. Други хора много държат на престижа си, в очите на кого не е ясно, но при тях всичко винаги е изрядно и винаги е от чужбина. Да, има и такива, но далеч не са всички, които се представят за такива. Както каза, пишем твърде отдавна тук и се познаваме твърде добре що се отнася за парфюми, за да правим все още опити да си мятаме четки.

# 428
Ех, sl, ти пък да го изхвърлиш. Измий си прозорците, като Мимс с Калеш. Парфюмирай си чаршафите Laughing
За същия сайт иде реч с моя Еликсир. Mr. Green

sandokanchev, въпросния сайт го постнах, заради случайното ми откритие, че има американски или не точно аналог, а не, защото смятам, че са оригинални. Къде гледаш описание на съставките? В официалния сайт няма такова, останалото са импровизации. Поръчай си от официалния сайт и ще ти е мирна главата, освен ако не се окаже, че жената ти я боли глава конкретно от този парфюм, защото почти на всяка от нас ѝ се е случвало подобно нещо. Не е задължително парфюма да е менте.

Само носът, съставил аромата, има вероятност да го разпознае. Затова е поносимо някак. Grinning

Peace
Да, Бижу, в подкрепа на последния ти пост, откакто тук взе да лъха на снобизъм, доста хора пишем все по-рядко.

Макарон, а мислила си за въздуха, който дишаш newsm78

# 429
  • някъде под слънцето...
На една, много уважавана от мен фея, също и беше пратено долнопробни менте от онзи сайт, и след доста нерви накрая и върнаха парите, Говоря за  клиент с много добра клиентска история и поне стотина парфюма, закупени от точно този сайт, Получила е менте и от друг известен сайт, след десетина успешни покупки.
Но, все пак останалите сто парфюма и десетина от другия са си ок.За това ми идва малко в повече тезата, че всичко в България е менте.
Нямам богат опит с българските парфюмерии, влизала съм в големи такива и в тази на втори терминал  Не съм попадала на странни парфюми, само някаква отвратителна реформулация на Климат ма Ланком, но същата я видях и на нашето летище.
А за онова Маджи ноар. Реших, че не искам да намразвам парфюма заради едно менте, Предпочетоха да го изхвърля, за да мога да се насладят на моите две версии.Първата с цветните кантове на капачката и  първата  и реформулация.

Този месец ми предстои сватба на обичан от мен човек. Та съм в чуденки. На кой парфюма да заложа за да не обгазяващ присъстващите
За събития тук не се и замислям, но за България много  от дава не съм била на официално парти.Nисляма да заложа на концентрация чист парфюм,че са малко по дискретни...
Колебая се между старите Герлени, Картие. Опиум и Хабанита.Мис Диор....
какво се слага на такива събития?

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 15:13 от sl

# 430
  • София
Темата с ментетата се оказа конфликтна, но кой е казал, че по важните въпроси задължително трябва да има консенсус. Още повече мнението ни е формирано от личния ни опит.
Пазя се много от ментета, но не съм вманиачена. Имам в колекцията си само два парфюма от бълг. сайтове и нямам съмнения. Затова пък, за най-трайният ми аромат, който изпълва цялото помещение, нищо не може да ме разубеди, че не е менте. Купих го от ибей, от търгивец с 100% рейтинг, въз основа над 1000 продажби. Дори и минимум съмнение да имам към автентичността, приключвам с употребата на аромата. Не го разменям, не го продавам, не го подарявам. Въпросният парфюм ми отлежава в шкафа.

И сега споделено извън темата за ментетата - забелязах, че от около година съм си променила предпочитанията. Нося и харесвам леки шипри. Флорал фрути въобще съм изключила, гурмета не ме впечатляват и съм развила непоносимост към определена съставка, изглежда някакви пушеци.

# 431
За това ми идва малко в повече тезата, че всичко в България е менте.
Никой, мисля, не твърди, че всичко и навсякъде тук е менте! А, че сред хубавите парфюми, пробутват и ментета, затова пък това е навсякъде - т.е. и в онлайн магазин и в реална парфюмерия. Тук, у нас, всичко е възможно и няма нужда никой да се опитва да убеждава някого в обратното.

seemly, и аз за флорал фрути мога да кажа същото. Не ми понася тази група, определено. Единични еклемпляри и то от време на време да ме зарадват. Също взех да се връщам към леките шипри и да ги харесвам за всяко време и място. Някои гурмета, обаче ми харесват и някои ванилии. Непоносимост имам единствено към тубероза май, но в момента не се замислям сериозно. Crazy

# 432
Sl, прекрасно те разбирам. Шегувах се, но е вариант за не така любим парфюм.

Досега броих, оказа се, че имам 16 парфюма от БГ сайтове. 22 с неясен произход, защото са ми от размени. Останалите от чужбина.  Някои отливки, други бутилки.

seemly, това с промяната на предпочитанията е нормално. Почти всички сме минали оттам. Някои парфюми спираме да понасяме, други с времето се утвърждават, като абсолютни фаворити. Ето защо има размени и ebay.

# 433
Позволете да споделя и моето мнение по повдигнатия въпрос.
В интернет - търговията винаги има известна доза риск - аз лично нямам много по-голямо доверие на чужди сайтове, отколкото на български. Проблеми могат да се появят навсякъде с некачествени партиди, фалшиви парфюми, повредена или лошо съхранявана стока, загуба по пощите и т.н. Затова всеки сам си преценява дали може да поеме този риск, който в най - лошия случай ще доведе до загуба на определа на сума пари.

Споделям напълно изразено по-горе мнение, че през годините парфюмите търпят промени. Имам парфюм, който с известно прекъсване, ползвам от 1999 г. Последно си го купих от чуждестранно международно летище. Ами, какво да кажа ....ароматът е същия, ама не съвсем. Много отдавна липсва онова очарование, дълбочина и развитие на аромата. Но също толкова отдавна парфюмът вече не се произвежда от същия производител, който бе в началото - една две съставки ще се заменят със синтетичния им аналог, една - две да отпаднат и хоп същото, ама не съвсем.

Тъжно ми е да чуя мнения, че и в парфюмериите хората попадат на ментета, защото в този случай риска, за който писах по-горе вече е напълно неоправдан. Ако всичко е хазарт, то тогава по-добре да се рискува с по-малка сума от сайт, отколкото с двойна цена от магазин, при който освен всичко друго и едва ли ще успея да върна продукта.

В заключение да кажа, че споделянето на лично преживяното е полезно за всеки потребител и не е повод за повдигане на остри дискусии. Всички отдавна пазарим и всички сме запознати с рисковете на дистнационната търговия, а както се оказа и не само. Ако някой може да е полезен на други хора с информацията си - чудесно, пък всеки да я ползва както си иска.

Р.S Попуснах да споделя, че в Дъглас/Бюти зон са ме предупреждавали /по спомен, дори два пъти ми се е случвало/, че тестерът им е развален и няма да добия представа за аромата. Явно имат развалени тестери.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 17:29 от gumenka

# 434
  • някъде под слънцето...
Съгласна съм, но да обявиш даден парфюм, който не познавал за менте само защото е нетраен е меко казано несериозно.
Имам познати консултантки в няколко парфюмерии. Понякога им нося  да се запознаят с парфюми, които не комерсиализират.
В едната имат за управител самовлюбен Нарцис,   който знае всичко..Според него всички ниш парфюми. за които не е чувал са ментета.Обяви за такъв дори Кромандел, който лично аз съм купувала  от бутика на Шанел тук. Попита ме от къде съм взела това менте.,  Отговорих му,  че е от  сергия на  пазара. Той авторитетно се произнесе  : Поне да бяха използвали името на съществуващ парфюм, а сега всеки знае, че е менте
Да не говорим, пък, че на щанда ма Том Форд., консултанта компетентно ми обясни,, че  привето Японско черно не съществува и ако го има е някаква имитация, а Сахара, ноар е от приве колекцията
Сетих се за тези случки   след твърдението на Сандо, че в нито една парфюмерия в София, я няма онази Пантера, която той е харесал,  донесена от чужбина.
Все пак България е в Европейския съюз. Няма как из големите вериги, да няма посещения от представител на  бранда , под формата ма Мистери шопер.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 15:55 от sl

Общи условия

Активация на акаунт