Парфюмни размисли и страсти - 191

• 101 420
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Който се интересува от Mandorlo di Sicilia, може да пробва ваниловия душ гел на Cottage. Не казвам, че са едно към едно, но имат сходства. Миналата пролет разносих стабилно парфюма и ми е сред планираните покупки за следващата.

# 631
Като стана въпрос за душ гелове и аз намерих прилики между Chloe Chloe EDP и душ гела на All Nature Althea & Rose Water,много сходна е розата...страхотен душ гел.Като цяло съм доволна от тази марка и от други техни продукти...

# 632
Който се интересува от Mandorlo di Sicilia, може да пробва ваниловия душ гел на Cottage. Не казвам, че са едно към едно, но имат сходства. Миналата пролет разносих стабилно парфюма и ми е сред планираните покупки за следващата.
Този ли душ гел? Аз имам него и ми мирише на Лолита Л.

# 633
Момичета, препоръчайте нещо бюджетно смокиново, моля Praynig!

Надявам се въпроса ми няма да те обиди,но какво разбираш под бюджетно? Ако искаш ми пиши ЛС-смокинята ми е любима нотка.  За мен най-добрия вариант е да си намериш някой,с който да си разделите 150мл Fico di Amalfi на Acqua di Parma .Ще ти излезе около 75лева за 75мл,което за качеството на парфюма е чудесна цена.

Точно това търся и то от няколко години, но не съм открила и аз. Не съм тествала обаче всички набелязани аромати с уж преобладаваща праскова.
Някой тествал ли е този Peau de Peche Keiko Mecheri?

Колкото до бадемите и ванилията, ето това непретенциозно бутилче Mandorla L`Erbolario  при мен си е горчиви, та чак отровни бадеми от началото до средата някъде, после уляга и стават по-сладки, до степен някои да ги оприличават на шоколад, за мен е марципан с черен шоколад в базата си.

Знам за Peau de Peche на Keiko Mecheri , за съжаление в Бг много трудно можеш да се добереш до аромати на Keiko Mecheri.Май само във Farenah съм мяркал нещо,но може и да се бъркам.Май и само един бг сайт ги предлага.Марката е супер НЕпопулярна тук...
На Keiko Mecheri искам също да пробвам Ume поради сравненията с Plum Japonais на Tom Ford
Единствено мога да опиша Sanguine , тъй като приятелката ми го ползва.
Mandorla на L`Erbolario е чудесен , но не като индивидуален аромат , а за perfume layering (не знам как е прието да се казва в Бг когато се пръскат 2 аромата един върху друг? ) - с плодови доминантни нотки ,както и с такива с кожа се получава чудесна комбинация.Ако те интересува ще ти дам пример.  Peace

Plum Japonais на Tom Ford по между другото ми е най-любимия парфюм за всички времена.

Може ли няколко думи за Plum Japonais на Tom Ford ? Praynig    Отскоро го заглеждам и ми е интересен, но в темите назад няма почти нищо за него.  Как се усещат ууда и тамяна и наистина ли има прилика с  feminite du bois   и fille en aiguilles на Serge Lutens?

Изключително различен аромат.Няма как да срещнеш друг с такъв аромат,ако и той/тя не е със същия парфюм.Близък е само Ume , но както вече споменах не съм го пробвал.Не се подвеждай по глупостите във Фрагрантика за сравнението с Feminite du Bois  Naughty Ако първо си пръснеш Plum Japonais , след това Feminite du Bois ЕДВАМ ще го усетиш.Преди години имаше концентрирани УЖ плодови сокове,които се разреждаха 1:13-1:20.Ако Plum Japonais е концентрата Feminite du Bois е разреденото сокче след него.
Plum Japonais е по-тежък аромат,абсолютен унисекс,докато Feminite du Bois е лек,ефирен и категорично не е за мъже.
Fille en Aiguilles на Serge Lutens ползвам само и единствено зимата като е студено.Боровите иглички,тамяна и сушените плодове са супер за зимата,но при температури над 23-25 градуса парфюма се превръща в нещо....отвращаващо на кожа ми,което може да удуши пор- без да се шегувам.
В Plum Japonais тамян няма.Дървесните нотки лично за мен почти не се усещат.За мен аромата е подобен на истинско домашно сладко от сливи,определено подсладено след като за първи път отвориш буркана .Доста сладък аромат,но не прекалено ,като се усеща и стипцивост от бензоина . Аромата е композиран за да наподобява Umeshu.
За мен Plum Japonais е уникат,но го пробвай първо,защото не е аромат,който ще се хареса на всеки.
П.П.
Нарочно не съм споменал Andy Warhol на Bond No 9 като подобен парфюм, защото е спрян от производство от няколко години,а линковете за покупки във Фрагрантика са за съвсем друг парфюм.
 Peace

# 634
WaltherP99, Peau de Peche на Keiko Mecheri  въобще не се надявам да го намеря у нас. Проблема е, че не си заслужава проба от Luckyscent, защото вече любопитството ми към нови аромати е уталожено, за да комбинирам няколко неща, но кой знае... Iris d`Argent е друг аромат на  Keiko Mecheri, за който бленувам, но поне и познавам. Bois de Santal Keiko Mecheri пък е ракошен santal.
Feminite du Bois, най-вече на Shiseido, но и на Serge Lutens, са ми абсолютните фаворити и не ми трябва по-концентрирана версия, а и аз бях любопитна за Plum Japonais. Един дерт по-малко.

Mandorla на L`Erbolario интересно ми е с какво го комбинираш!? Flutter Макар че при мен си има развитие. Не е някакво моно.

Fico di Amalfi на Acqua di Parma е наистина чудесен смокинов аромат, макар че не го притежавам. Тествала съм го прилично преди години и спомените ми са за сочна смокиня, не сладка, но вкусна има си и зеленина и свежест...

# 635
  • Germany
Цитат
Umè на Keiko Mecheri
Напълно отговаря на определението плодов шипър. Всъщност никога не съм харесвала слива във парфюм, но за първи път попадам на толкова достоверна синя слива, лилава, зряла, напращяла, а-ха да се спука кората й. За първи път попадам и на толкова мощен и истински османтус, с много силен прасковен нюанс. Две много силни и сладки съставки, някак се получава сблъсък между тях, липсва ми съставка, която да ги балансира, да даде леко кисел нюанс, да неутрализира силно плодовите и сладки ноти. В базата плодовете омекнаха, превърнаха се в цъфнали пролетни дървета, отрупани с розов цвят, съчетаха се с пачули, присъствено и хубаво, леко горчиво, но не достатъчно, да намали многото сладост и китки. Изненадана съм, че Кейко Мечери е направила такъв аромат, съвсем различен е от тихите и прибрави аромати, които съм пробвала до сега. Препоръчвам за проба от любителите на цветни аромати. Изключителна трайност и проекция.
Това съм писала през януари 2013 за него. Можеше да се пробва в Салон Олфактив на Патриарха, сега не съм обръщала внимание, но мога да питам Калин, ако някой спешно се нуждае от информация.
Специално ще пробвам и Peau de Peche и ще споделя впечатления.
Iris d`Argent Keiko Mecheri ме потресе при пробата, а толкова обичам ирис, много грудков, землист и влажен е за моя вкус.
Аз лично не намирам нищо общо между Plum Japonais, който твърдо определям като цветен и Feminite du Bois. Всъщност така и не разбрах красотата на Feminite du Bois.
И да спомена, че Ormonde Jayne е представена вече в Салон Олфактив на Патриарха, има интересни неща, а флаконите, поне за мен, са произведения на изкуството Peace

# 636
Mandorla съм я пробвала с Chocolate Greedy/Montale. Chocolate Greedy го добавям към разни парфюми, когато ми се  иска да засиля ванилията респ. да омекотя аромата и резултатът обикновено ми харесва. С Mandorla също ми беше харесал.

# 637
Цитат
Umè на Keiko Mecheri
Напълно отговаря на определението плодов шипър. Всъщност никога не съм харесвала слива във парфюм, но за първи път попадам на толкова достоверна синя слива, лилава, зряла, напращяла, а-ха да се спука кората й. За първи път попадам и на толкова мощен и истински османтус, с много силен прасковен нюанс. Две много силни и сладки съставки, някак се получава сблъсък между тях, липсва ми съставка, която да ги балансира, да даде леко кисел нюанс, да неутрализира силно плодовите и сладки ноти. В базата плодовете омекнаха, превърнаха се в цъфнали пролетни дървета, отрупани с розов цвят, съчетаха се с пачули, присъствено и хубаво, леко горчиво, но не достатъчно, да намали многото сладост и китки. Изненадана съм, че Кейко Мечери е направила такъв аромат, съвсем различен е от тихите и прибрави аромати, които съм пробвала до сега. Препоръчвам за проба от любителите на цветни аромати. Изключителна трайност и проекция.
Това съм писала през януари 2013 за него. Можеше да се пробва в Салон Олфактив на Патриарха, сега не съм обръщала внимание, но мога да питам Калин, ако някой спешно се нуждае от информация.
Специално ще пробвам и Peau de Peche и ще споделя впечатления.
Iris d`Argent Keiko Mecheri ме потресе при пробата, а толкова обичам ирис, много грудков, землист и влажен е за моя вкус.
Аз лично не намирам нищо общо между Plum Japonais, който твърдо определям като цветен и Feminite du Bois. Всъщност така и не разбрах красотата на Feminite du Bois.
И да спомена, че Ormonde Jayne е представена вече в Салон Олфактив на Патриарха, има интересни неща, а флаконите, поне за мен, са произведения на изкуството Peace

Да може би там съм мяркал нещо, а не във Farenah  Peace ... Но до колкото имам спомен имаха само няколко парфюма.Калин е супер готин тип и си казва каквото мисли в парфюмно отношение,за разлика от момчето,което работи в другия им магазин на "Раковски" по диагонал на Витиз,който доста често говори наизуст-това ли е мое мнение.Последно минавах от там началото на пролетта.
Какво точно искаш да кажеш с това "Plum Japonais, който твърдо определям като цветен" ? Предполагам говориш за...знам ли - различен-въобще не мога да си представя някой да определи точно този аромат като флорален.Да всеки има различно обоняние и рецептори,но това ще е ШОК....

Mandorla съм я пробвала с Chocolate Greedy/Montale. Chocolate Greedy го добавям към разни парфюми, когато ми се  иска да засиля ванилията респ. да омекотя аромата и резултатът обикновено ми харесва. С Mandorla също ми беше харесал.

Chocolate Greedy ми е супер любим , и е доста лесен за layering (наслагване...наслояване-как е прието да е на Бг?? ) .Супер добре се наслагва и той,и Mandorla на L`Erbolario с моно плодовите аромати на Les Plaisirs Nature серията на Yves Rocher , защото са сладникави и приличат на лосиони за плаж.Но са сравнително евтини и като се насложат с кафе,бадем,шоколад се получават интересни гурмета  Simple Smile

# 638
Изключително различен аромат.Няма как да срещнеш друг с такъв аромат,ако и той/тя не е със същия парфюм.Близък е само Ume , но както вече споменах не съм го пробвал.Не се подвеждай по глупостите във Фрагрантика за сравнението с Feminite du Bois  Naughty Ако първо си пръснеш Plum Japonais , след това Feminite du Bois ЕДВАМ ще го усетиш.Преди години имаше концентрирани УЖ плодови сокове,които се разреждаха 1:13-1:20.Ако Plum Japonais е концентрата Feminite du Bois е разреденото сокче след него.
Plum Japonais е по-тежък аромат,абсолютен унисекс,докато Feminite du Bois е лек,ефирен и категорично не е за мъже.
Fille en Aiguilles на Serge Lutens ползвам само и единствено зимата като е студено.Боровите иглички,тамяна и сушените плодове са супер за зимата,но при температури над 23-25 градуса парфюма се превръща в нещо....отвращаващо на кожа ми,което може да удуши пор- без да се шегувам.
В Plum Japonais тамян няма.Дървесните нотки лично за мен почти не се усещат.За мен аромата е подобен на истинско домашно сладко от сливи,определено подсладено след като за първи път отвориш буркана .Доста сладък аромат,но не прекалено ,като се усеща и стипцивост от бензоина . Аромата е композиран за да наподобява Umeshu.
За мен Plum Japonais е уникат,но го пробвай първо,защото не е аромат,който ще се хареса на всеки.
П.П.
Нарочно не съм споменал Andy Warhol на Bond No 9 като подобен парфюм, защото е спрян от производство от няколко години,а линковете за покупки във Фрагрантика са за съвсем друг парфюм.
 Peace

WaltherP99 много ти благодаря за описанието. Сравненията с Fille en aiguilles  и Feminite du bois на Serge lutens ме притесняваха, защото първия меко казано не харесах(може би температурите му бяха високи ), а втория колкото и да оценявам, не мога да нося-при мен има нотка на джибри.  След сравнението ти на Plum japonais  със сладко от сини сливи, съм почти сигурна, че ще ми хареса. Точно такова нещо търсех.

# 639
Много е хубав парфюма на Том Форд, един от любимите ми негови ексклузиви е.
Не намирам нищо общо с Фемините, който обожавам. Нося този на Шисейдо.

# 640
На мен ми е много трудно да се спогодя с аромати, в които се усеща осезаемо уд. Определено имам непоносимост към тази съставка. Това по повод Plum Japonais. Именно заради него предполагам усещам само едни вмирисани на цигари и дим цветчета на сливово дърво.  Sick  Няма плод, няма сладост. Много ме е яд понякога с този уд...

# 641
Съгласна съм с Епона, че Plum Japonais не е за хора, които не обичат уд. При Plum Japonais удът не е Монталски остър, но сливата, която е нота, която обичам и издирвах по едно време, е главно в началото. Жалко, защото е интересна слива, не сладка слива от компот. Цигари не усещам, а съм много нетърпяща дори намек в парфюм  Peace  Изобщо не бих го определила като плодов парфюм този. Удът започва да доминира, макар че е опитомен за западен вкус. Не е особено "женски" парфюм, колкото и да не ми се иска да използвам стереотипи.

Уме на Кейко започва като плодова салата за моя нос--особен носен в топло време. Сливата е значително по-сладка, по-мека отколкото в този на Том Форд, но базата става скучно дървесна. С други думи, не бих оценявала тези два парфюма по тяхното начало. Аз не откривам цветя в Уме. Може да зависи от климат.

От всички на Кейко, въпреки че флиртувах с доста, не можах да избера любимец.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 23:51 от Pixie

# 642
На мен ми е много трудно да се спогодя с аромати, в които се усеща осезаемо уд. Определено имам непоносимост към тази съставка. Това по повод Plum Japonais. Именно заради него предполагам усещам само едни вмирисани на цигари и дим цветчета на сливово дърво.  Sick  Няма плод, няма сладост. Много ме е яд понякога с този уд...

Никога през живота си не си палил цигара,мразя дима супер много и грам дим не усещам,а да не говорим за цигари. Peace

Съгласна съм с Епона, че Plum Japonais не е за хора, които не обичат уд. При Plum Japonais удът не е Монталски остър, но сливата, която е нота, която обичам и издирвах по едно време, е главно в началото. Жалко, защото е интересна слива, не сладка слива от компот. Цигари не усещам, а съм много нетърпяща дори намек в парфюм  Peace  Изобщо не бих го определила като плодов парфюм този. Удът започва да доминира, макар че е опитомен за западен вкус. Не е особено "женски" парфюм, колкото и да не ми се иска да използвам стереотипи.

Уме на Кейко започва като плодова салата за моя нос--особен носен в топло време. Сливата е значително по-сладка, по-мека отколкото в този на Том Форд, но базата става скучно дървесна. С други думи, не бих оценявала тези два парфюма по тяхното начало. Аз не откривам цветя в Уме. Може да зависи от климат.

От всички на Кейко, въпреки че флиртувах с доста, не можах да избера любимец.

Интересно-при мен Plum Japonais е почти само домашно сладко от сливи,с много леки дървени нотки и леко стипцив , супер траен и определени линеен-каквото пръсна в началото това и усещам до края  Simple Smile
И аз мисля,че е по-скоро клони към мъжката част,макар че се води само дамски аромат по принцип,а не унисекс.
 Peace

# 643
Да, в този на ТФ има нещо почти трапчиво в началото, и точно този нюанс го прави различен от сладък компот за мен. За съжаление, върху мен началоната фаза отминава бързо, и дървесата натежават в базата.

Сладко от сливи за мен са Опасните Връзки на Килиън: Liaisons Dangereuses Simple Smile 

# 644
  • Враца
Здравежелаем!  Hug

Познавам Agent Provocateur , но не познавам Agent Provocateur L´Agent..
Имат ли прилики? Първият го харесвам, но не си спомням как ми стоеше  newsm78
Пък вторият ми се прищя да го имам .

Общи условия

Активация на акаунт