Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 480
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia

"Някакво мнение за това Boucheron Quatre в смисъл става ли за лятото и какво да очаквам като трайност."

Да се присъединя и аз за  мнение за Boucheron Quatre Blush и благодаря!

# 76
Тъкмо ви прочетох. Си, не се вкарвам във филми. Четири души сравнявахме и съм категоричен. Ще  отида и в друг магазин .

Ох Сандо, тамън натисках бутона "Плати" за Пантерата значи.... Embarassed Joy...Не се гаврИ така с портфейлите и мераците на хората... Mr. Green hahaha

Сега, сериозно, Пантерата не е мой тип, но за Сефора и аз се кълна, че там е невъзможно да има ментета. Та те са един от официалните дистрибутори на Шанел, не могат да си позволят да паднат така ниско, дори и за другите марки  Stop. Моето обяснение е, че жената се е объркала и е пръснала нещо друго от колекцията на приятелката. Разследвайте внимателно случая и ще видиш, че парфюмът просто е друг. Ще чакаме да ни кажеш развитието на случката, де, не ни оставяй в неведение за името на този афродизиак.... Praynig

За широката заблуда, че тука официалните магазини продават ментета, а само на запад оригинали, въобще не си струва да коментирам. Ние сме единен пазар със Западна Европа и това, което е там, е същото тук. Много неща влияят за въприятието на парфюми и когато Генка пробва парфюма, който е харесала върху Пенка и не й е траен, веднага го обявява за менте. Всичко е и до кожа, нос, хормони и здравословно състояние. Затова не се вкарвайте в сюжети, а тествайте върху себе си и поносете парфюма, преди да му раздавате присъди.

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 10:37 от Анонимен

# 77
  • Belgium
Ох, да това разпространено схващане, че видите ли ние тук имаме само ментета (и то не се отнася само за парфюми, а за всякакви неща дори и перилни препарати от нисък клас) не престава да ме изумява  Laughing

Веднъж изхабих сума ти време да убеждавам фризьорката ми, че в Сефора парфюмите са истински, защото тя си беше втълпила, че Versace Versence не бил траен от тестера в Сефора, а тя се била пръснала с него във Виена и там видите ли бил траен. Колкото и да ѝ обяснявах, че съм има точно този парфюм, купен и от тук, и от чужбина и никога не е бил траен, тя не можа да повярва и така и си стои без него, защото няма път към чужбина.

Вчера най-после си взех новия Шанс, доволна съм много  Heart Eyes Дори ми е по-траен, отколкото при първоначалните тестери. В Notosgalleries ме изненадаха приятно като ми позволиха да използвам два гифт ваучера за една и съща покупка и цената стана чудесна. Но персоналът там си остава адски застрелян. Едната милата не знаеше, че има нов Шанс та се наложи колежка да го издирва.  ooooh!

# 78
За първи път чувам за този магазин. Би ли споделила имат ли разнообразие на ароматите, сравнявайки с другите парфюмерии по моловете?

# 79
  • Germany
Не, не съм ги забелязала още  Peace
Привет,
Някакво мнение за това Boucheron Quatre в смисъл става ли за лятото и какво да очаквам като трайност.
Благодаря предварително за отделеното време:)

Става за всеки сезон според мен, стига да харесваш приятни, леки и безхарактерни парфюми. Много харесвам Бушерон, женствените им парфюми и красивите флакони, но с този определено са се изложили. Нищо интересно не намирам в него, но това си е моето мнение. Не показа никаква трайност и едва изкара 15 минути.
Другото разочарование е Chance Vive. Поредният парфюм, създаден да се продава на масата. Пробвахме го трима души и не се хареса на абсолютно никой. Химичен, безличен. Нито грейпфрута му е добър, нито жасминът е запомнящ се. Ветивер и ирис може и да има, но не и при мен. Ако беше парфюм на Бети Баркли или Бенетон, щях да си помисля, че толкова може да си позволи бранда, но не и за бранд от класа на Шанел. Жалко.

# 80
  • Belgium
За първи път чувам за този магазин. Би ли споделила имат ли разнообразие на ароматите, сравнявайки с другите парфюмерии по моловете?

Магазинът се намира в Sofia Ring Mall и е доста голям, включва освен козметика и дрехи, стоки за дома и т.н.
Доста често сме обсъждали некомпетентото облсужване там в другите козметични теми на форума.

Като аромати има сравнително добро разнообразие на популярните брандове - Dior, Chanel, D&G, Givenchy, Guerlain, YSL, EL, Tom Ford и т.н.
Нишова парфюмерия не предлагат или поне аз не съм забелязала.
Като цяло не обичам да пазарувам там, но както казах в случая имах ваучери.
Ако търсиш някой козметичен продукт, който се изкупува за часове, има голям шанс да го откриеш там, защото явно хората не пазаруват много от този магазин.

# 81

Другото разочарование е Chance Vive. Поредният парфюм, създаден да се продава на масата. Пробвахме го трима души и не се хареса на абсолютно никой. Химичен, безличен. Нито грейпфрута му е добър, нито жасминът е запомнящ се. Ветивер и ирис може и да има, но не и при мен. Ако беше парфюм на Бети Баркли или Бенетон, щях да си помисля, че толкова може да си позволи бранда, но не и за бранд от класа на Шанел. Жалко.

Подкрепям 200 %.
Имам Зеления Шанс и го обожавам. Шанс ЕДТ е друг мой любимец от серията. ЕДП и Нежния също не са за изхвърляне, а и влачат огромен шлейф. Но Eau Vive просто не ухае на Шанел, откъдето и да го погледнеш. Тествах вече три пъти на кожа с обилно напръскване и носене. Не става, поне при мен. Моето обяснение е, че Оливие Полж просто няма таланта на баща си. Като цяло идеята за наследствен парфюмер на големите брандове ме отблъсква. Защо не си потърсят истински талант, а правят метани на Жак Полж за мен е загадка... Crossing Arms Rolling Eyes Добрият нос може и да е въпрос на гени, но не винаги.

# 82
  • Belgium
Е, аз съм от масата, защото на мен новия Шанс не само ми харесва, а и ми мирише на Шанел  Grinning

Нежният Шанс е толкова блудкаво "Дейзи" на Марк Джекъбс, че няма накъде повече.  Laughing

# 83
Лу, благодаря!
Имате ли представа дали в The Circle се продава Comme des Garcons? ММ си хареса Wonderwood и съм решила да му направя подарък.

# 84
Момичета, много ви се радвам на дебатите за новия Шанс. Ако не друго, поне предизвиква среща на различни мнения. На мен лично не ми хареса, но аз по принцип от серията Шанс и фланкери харесвам само Нежния, а той е най-недолюбван от всичките, като чета мненията тук.
А сега да споделя моя въпрос - много ми се щеше, за лятото, парфюм с ухание на смокини, но това на което се спрях, на моята кожа мирише на печени чушки - Уоманити и Средиземноморските градини. Има ли нещо с по-натуралистичен аромат на смокини, което да тествам тук в Бг, за да си я избия тази идея от главата или да си купя лелеяния аромат?

# 85
"Нежният" Шанел за мен е много по-добър от Дейзи, по-траен и по-запомнящ се. Имам ги и двата, от Дейзи са ми останали някакви десетина милилитра и се напъвам да го приключа без особен кеф.
Последно като се бях напръскала с Нежния Шанс една колежка ходеше и разпитваше какво мирише във всички стаи, ароматът си стоеше и след като бях излязла от някъде.
Новият Шанс първоначално не ми хареса никак, но ще му дам шанс  Wink и ще го тествам пак от чисто любопитство, макар че напоследък парфюмите  са последното, което ме интересува.

# 86
  • на морето
Момичета, много ви се радвам на дебатите за новия Шанс. Ако не друго, поне предизвиква среща на различни мнения. На мен лично не ми хареса, но аз по принцип от серията Шанс и фланкери харесвам само Нежния, а той е най-недолюбван от всичките, като чета мненията тук.
А сега да споделя моя въпрос - много ми се щеше, за лятото, парфюм с ухание на смокини, но това на което се спрях, на моята кожа мирише на печени чушки - Уоманити и Средиземноморските градини. Има ли нещо с по-натуралистичен аромат на смокини, което да тествам тук в Бг, за да си я избия тази идея от главата или да си купя лелеяния аромат?

За мен най-страхотните смокини се откриват в Нинфео Мио и Хедерата на Ерборалио, но по-скоро са смокинови листа и натурални зелени смокини. Обожавам ги и двата аромата! Heart Eyes
По темата за намаленията: Хареса ли ми нещо, размъти ли ме се главата -не мога да устоя и го купувам. Е, ровя за добра цена, но не е това най-определящото. Peace

Пропуснах смокинята на L Artisan, но тя при мен е по-зряла, сочна и с лек кокосов привкус, също любима Laughing

# 87
  • София
От намаления пазарувам , предимно декоративна козметика. Парфюми само само ако съм убедена ,че ще купя нещо, но не е спешно. Сега чакам намаление за да подновя Зеления шанс например, но не ми е спешен.  Grinning Като цяло пазарувам импулсивно.

Преди две седмици, най сетне се сдобих с Филосикос и напоследък основно нося него.  Heart Eyes Толкова е нетраен , че съм сигурна, че ще му видя дъното до края на сезона. Има една "ядкова" нотка в базата, която се усеща от оскъдния шлейф (предполагам, че е кокос, но чистата ядка на пресният плод ) , която ме кара да искам още и още. Любим ми е за пътуване в кола, на открехнат прозорец. В идеалния случай по някой крайбрежен път. Heart Eyes А , и за разходките вечер , край морето.
Разнежена, права беше за Нинфео и морето.  Grinning На плажа тази година , ходих с три парфюма - Нинфео, Филосикос и Бронзовата богиня. Морето, гората, пясъка - лепнаха на първият като ръкавица. Създадени са един за друг.

Тествах Rausch, след възторженият коментар на Ковачева. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=822001.msg30254435#msg30254435 (подстрекателка номер едно ). Всичко , което пише в този пост е истината, само истината и нищо друго освен нея! Тъмен, смолист , леко вулгарен, упойващ, мистичен. Влюбена съм. Тествах го на 35 градусова жега и не смолите стояха все така красиво и упойващо.
По препоръка на дамата в парфюмерията тествах директно на кожа и Opera - http://www.fragrantica.com/perfume/Sospiro-Perfumes/Opera-26282.html Голяма грешка. Много бързах , пред парфюмерията в жегата ме чакаха жадни за Weizen/BockBier  и прецених грешно аромата от блотера. В началото мирише на мускусно чисто, даде добра заявка и не усетих добре плодовите-цветни нотки. Разви се супер бързо навън в топлото, мощно и обсебващо. Шлейфът е подобаващ на името на парфюма. На моята кожа остана само упойващ -плодов иланг иланг, нищо амброво или дървесно не успя да пробие. Не мирише евтино, но единствената асоциация с театър/опера , която мога да направя е -Вечната Амбър.

На блотер много харесах - El Born  и Tardes на Carner Barcelona - ще си поръчам проби за добро разносване.
Тестер на Fashion Decree за съжаление липсваше, но успях да помириша The Odd Fellow Bouquet - и направо ми взе акъла! Страхотен, ароматен тютюн върху бензоинова подложка, мек , секси...  Heart Eyes Heart Eyes

# 88
Ковачева, подстрекателка № 1, провокирана от  поста на Кураж, моля пак да напишеш нещо за Фешън Декре! Praynig

# 89
  • София
Ковачева, подстрекателка № 1, провокирана от  поста на Кураж, моля пак да напишеш нещо за Фешън Декре! Praynig
Потърси с търсачката в темите - има на няколко места прекрасни описания  Wink

Общи условия

Активация на акаунт