Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 522
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Да, да, късно се сетих. Благодаря! Peace

# 91
  • София
 Hug
Въпреки че аз  много обичам  да чета описанията на Ковачева  и нямам против да направи още едно, но да не прекаляваме;-)
Олд Бонд Стрийт се опасявам, че много ще ми се прииска като захладнее, чудесен е и той.

За пазаруването при намаления - не ги чакам специално, ползвам ги за козметика най-вече. Но когато търся парфюм проверявам къде ще е най-изгоден, да.

# 92
Courage, супер си ги подбрала за плажа Heart Eyes

На мен Нинфео тази година ми избива сладост която съм усещала и преди , но не толкова много в топлото. Сега разбирам тези които го ползват в студа.

# 93
Обичам намаленията. Heart Eyes Всъщност пазарувам основно от сайтове заради значително по-ниската цена. Но ако полудея по някой парфюм съм готова да го купя и на завишена цена, само за да го имам. Още търся такъв, който да ме накара веднага да го грабна, колкото и да струва.... Sad

# 94
Моля за съвет!

Дали мога да разчитам, ако си купя Шанел 19 от Парфюми шоп, че ще получа оригинален парфюм или по-добре да се отправя към Сефора, Леро и т.н.?  newsm78

# 95
  • София
Интересна нова тема  Simple Smile Благодарности на densi за нея   bouquet

Като цяло, идеята за намаленията при парфюмите ми е интересна тема, може би най-вече от гледна точка на намаленията от самите производители, което естестевно води до по-добри цени и за нас, крайните клиенти. Но за това ще продължа малко по-натам.

За моя радост, в началните фази на парфюмно любопитство, прерастнало впоследствие в постоянно хоби, успях да си изградя "защитен" механизъм към състоянието: "мигновенна покупка в мига на възторг"  Mr. Green
Това разбира се, се случи не защото имах извънземен имунитет към пазаруване, а защото в младежките години просто нямах финасова възможност да си купувам така желаните парфюми, но това пък кали у мен навика, да се запознавам с ароматите по един безопасен за портмонето начин  Grinning
Все пак, преди години имаше и моменти на лудост, то кой ли ги няма?  Mr. Green
Те се случваха най-често в магазините на Блик, защото консултантките бяха сравнително любезни и имаше добър избор на парфюми, които можех някакси да си позволя. Помня как един път, докато се разхождах, мернах техен магазин, влязох уж само да видя нещо набързо и излезнах мега щастлив с голяма бутлика Fendi Life Essence  Heart Eyes
Навремето, като че ли бе по-благоприятна средата, човек да влиза в лудости, защото нямаше интерент, където да сравняваш, разглеждаш и търсиш мнения, нямаше толкова много магазини и разнообразие, и какво му остава на клиента - влиза, помирисва, охка, ахка и взима  Grinning
Което не е много правилно, защото често връхните нотки винаги са приятни и харесвани, а истинския характер на аромата идва часове по-късно...
Имал съм малко случаи, когато взимах парфюми именно поради възторжени първоначални впечатления, които всъщност си бяха покупки на база усещане на връхните свежи нотки, после не бях чак до там ентусиазиран, но това бе част от парфюмното израстване.

В наши дни, намаленията никога не са ми били важни, защото те обикновено са в малък процент и не водят до кой знае какви икономии. Навремето обаче, намаленията имаха своето важно значине, защото като цяло парфюмите бяха по-скъпа стока, отколкото сега и за скромен младеж като мен, който тепърва откриваше безкрайния и чуден свят на парфюмите, бе ценно да спестя някой лев.
Сега, мисля си, че е по-важно не да има в такава степен намаления, колкото нормалните цени да са максимално приемвливи за продавачите и клиентите, и смятам, че големите ни магазини като Дъглас, Бюти зоун и тн, малко по малко намират верния ценови път и така повече хора ще пазаруват в реалните магазини, без да се притесняват дали он-лайн може да се намери мнооооооого по-изгодно  Simple Smile Знам, че винаги ще я има разликата, но очаквам тя да стане по-малка.

По-интересна ми е логиката на намаленията от самите производители. Поне аз, възприемам парфюмите като вид изкуство и ми е малко странно, дори в известна степен намирам за обидно, производителите да си намаляват драстично цените на парфюмите. Явно в днешни дни, графиките с възходящи печалби са най-важни, а самите парфюми са възприемани като път към тях Simple Smile
Защо например, една класика като Calvin Klein CK One, да струва буквално левчета? Нима сега аромата е по-малко приятен от 1994 година? Ми какво да кажа за Oscar de la Renta Pour Lui - перфектния(за мен), наистина мъжки аромат, който не само е трудно да се намери в реални магазини, но и струва он-лайн около 40лв за 90 мл??? Защо го правят това производителите? Знам, че звуча като клиент, който не си знае интереса, но същевременно ситуацията с доста намалени от производителите парфюми изглежда сякаш, самитe те се отказват от своите произведения... Все едно, Вивалди да си каже - "Абе я аз да намаля цената на концертите, в които изпълняваме "Четири сезона", че на хората им втръсна и вече се изтърка"  Mr. Green

Та, в общи линии съм против това, производителите да си вадят изводи за стойността на парфюмите си от степеннта на пазарно търсене и да вземат решения за преформулиране или спрат даден парфюм, но пък съм ЗА, магазините - били те он-лайн или оф-лайн, да правят добри намаления на иначе по-трудно достъпни аромати  Simple Smile

Малко се поувлякох, затова спирам с пожелания за хубави почивни дни, отпуски и тн.   Wine Glass

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 14:33 от Deetron

# 96
Български сайт от който може да се закупи  versace eros ?
Искам да го взема на съпруга ми за съжаление не го откривам в магазините около нас а няма как да обиколя всички и ми се иска да го поръчам от някой БГ сайт но знам ,че продават много фалшиви и измислени такива парфюми.Ще се радвам да дадете сигурен сайт за поръчка на парфюми Simple Smile   bouquet

# 97
  • София
Български сайт от който може да се закупи  versace eros ?
Искам да го взема на съпруга ми за съжаление не го откривам в магазините около нас а няма как да обиколя всички и ми се иска да го поръчам от някой БГ сайт но знам ,че продават много фалшиви и измислени такива парфюми.Ще се радвам да дадете сигурен сайт за поръчка на парфюми Simple Smile   bouquet
Ето в тази тема със сигурност ще намериш отговор Wink http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=856378.120

# 98
  • някъде под слънцето...
Deetron,
По принцип брандовете не намалят цените на парфюмите, точно обратното.По принцип тук когато спират даден парфюм, го изтеглят поне от големите вериги.Предполагам, че после ги продават на сайтове или не знам къде.Има много забележителни парфюми, които са изчезнали във времето,  както казваше един парфюман в другарчета от преди големия сняг през 88, Главната причина за спиране на даден парфюм е неговата неreнтабилност.Колкото по лесно харесвам и продавам е,  толкова по добре за бранда.Големи намаления обикновено правят големите парфюмерийни  вериги. Защото те имат по висок марж на печалба.. В смисъл обемът продукция, който реализират е многократно по висок от колкото малка  квартална парфюмерия.Съответно веригите могат да си позволят да направят намаление на цената и да го компенсират с оборот.Като почитател на старите парфюми, смея да твърдя, че са доста по плътни, трайни и шлейфови.Новите са по тихи и обрани, Не знам дали се дължи на синтетичните  съставки или това, че ги ползват по пестеливо., което и в двата случая води до намаляване на себестойността на продукта, но не се отразява на пазарната му цена.Повечето от парфюмите ми се усещат осезаемо  от сутринта до като се прибера у дома,  т е поне 8 часа..Тоест само едно пръскане за деня.Много от новите имат трайност 4 часа, тоест поне 2 пръскане, което води до удвояване на потреблението на парфюм.., Съответно се увеличават продажбите Така, че не ги жали парфюмните брандове, те винаги са на добра печалба

# 99
Сега ми е влезнал смокинов бръмбар в главата... Та да попитам:
Тъй като до сега съм нямала унисекс парфюми, а само женски, се притеснявам малко от мъжката нотка. Колко унисекс са Нинфеото и Филосикоса и кой е по-женския от тях? Или да заложа на Premier Figuier L`Artisan?

# 100
  • Germany
sl, аз понякога си обяснявам огромната трайност и шлейф на винтидж парфюмите най-вече с използването на доволно количество тубероза, грудков ирис и цибет в почти всеки парфюм от 70-те и 80-те години. В каквото и да присъстват тези съставки, траят вечно на моята кожа  Sick Добре че парфюмното изкуство зави в друга посока, та да не са съставки на всеки парфюм. И явно привикваме към новите парфюмни молекули, защото все по-често ми се случва да правя кожна реакция точно от тези винтажни парфюми. Същото се получава и при парфюми, съставени предимно от естествени съставки. Може и да си внушавам, но е факт. И явно свикнах да нося по-тихи и умерени парфюми, всяко преекспониране ме кара да се чувствам груба и невъзпитана и ми докарва кихане до забрава. Може би е въпрос на усещане.

Сега ми е влезнал смокинов бръмбар в главата... Та да попитам:
Тъй като до сега съм нямала унисекс парфюми, а само женски, се притеснявам малко от мъжката нотка. Колко унисекс са Нинфеото и Филосикоса и кой е по-женския от тях? Или да заложа на Premier Figuier L`Artisan?
Нотката не е мъжка, а по-скоро силно изразена цитрусова и е обрана сладостта и мекотата, каквато сме свикнали да усещаме в подчертано женствените парфюми. Ако трябва да ги определя, то Нинфео за мен е смокинова сянка в горещ юнски ден, като в един момент избива много горещо дърво и сладък кокос при мен, Филосикос е ведър, бистър и кристално чист, Премиер фиг ми е малко студена и мрачна смокиня. Много са близки и в същото време всеки си има свой характер. Най-добре да намериш проби.

Куражче,  Hug Hug Hug Чудя се да ти казвам ли колко много, ама много твой е http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Fruits-du-Mouvement-28251.html  Twisted Evil Mr. Green

# 101
kovatcheva, благодаря  Hug  Точно това смятам да направя  Flutter

# 102
Много се чудя на Petit Cherie... В гайда на Тюрин четох, че няколко месеца след отваряне си променя аромата към нещо гадно. Някой с подобни впечатления от него?

# 103
Здравейте, момичета и момчета! Simple Smile
Отдавна не съм се разписвала тъдява, поради липса на време, а парфюмните ми впечатления са някак интимни, но днес намерих от едното и реших да понапиша 1-2 реда за другото.
Това, което пробвах, и ме провокира словоизлиятелно, е новият парфмюм на Пако Рабан Olympea.
Като цяло съм фен на господина, заради Ексесите и Ултравиолетите, но в същото време не харесвам Милионите и последващите Инвиктуси, и ала-бала.
Та така, със смесени чувства и тръпнещи кунки, отворих витрината с тестера, поборих се с капачката 2-3 секунди и пръснах щедро на китките си /което обикновено избягвам при първа среща с аромат, тъй като някои пущини са хем гадни, хем трайни... ама, на, днес съм била в безстрашното си парфюмно амплоа/.
Тук някъде трябваше да спомена, че според някои бутилката е много красива, но според мен, изобщо, ама никак не импонира на аромата като цяло; малко ми е нео мутренски кич, ама кой ме пита мен, в крайна сметка.
Скрит текст:
Та за аромата... Според пирамидата, която беше на тестера, имаме ванилия, жасмин, и третото не го помня. Според набързо прегледаните сайтове в нета, имаме морски нотки, кристални соли Rolling Eyes, ванилия, амбъргрис, сандалово дърво; другаде имаше мандарини и лилия, което иде да рече, че всеки си драска каквото му дойде наум, в дадения случай на нос. Във фрагрантика и сайта на Пако не го открих за сверка.
Това, което аз успях да открия с лаишкия си нюх, е ванилия /много/, жасмин /тоже/ и сандалово дърво. Друго и да има, за мен засега е в общия компот. Първите нотки ми харесаха много, после премина в нещо много сладко и мегазахаросано, което явно напоследък е някаква тенденция в парфюмите /аз обичам сладки парфюми, и захаросани, ама да си имаме уважението, защо навсякъде, като Бритни парфюмите са достатъчни/, после... ей това после най не ми хареса. Значи, не понасям мъжкия One Million, защото има някаква нотка на менте, не знам точно как да го обясня, обаче ми вади стомаха навън. И в Олимпия-та я има, за мое огромно съжаление. Сигурно, при постоянно носене, ще се свикне, ама кому е нужна тая мъка, както се казва.
И таман да отпиша поредният Пако, той взе, че се превърна в нещо, което ме кара да си изям ръката от обяд насам. Топло, ванилено, вкусно... чудо, чудо. Нито е нещо неподушвано, даже през цялото време се чудя на какво ми напомня /все си мисля, че е Хипнотик Пойзън/, нито нещо специално, обаче е ненормално добро за мен /или хормоните ми Grinning/.
Ще му направя още 2-3 теста, но определено ми раздвои избора на парфюм за есента и зимата.

Относно концепцията на аромата: тука вече са си плескали нещата едно към гьотеря. Значи, имаме аромат за "съвременната Клеопатра", каквото и чудо да е това, който пресъздава силата, енергията и пр. Аз, обаче, гледайки скини създанието, което се явява гореспоменатата рекламна Клеопатра, не мога да се съглася по нито една точка /по-скоро пресъздава глада в Африка, ама да не изпадаме в крайности/:
Скрит текст:

Междувременно се сдобих с ето тези красоти, минита на Organza Indecence i First Van Cleef and Arpels,  с две ароматни сапунчета на последния:
Скрит текст:
First не мисля, че е мой тип аромат, но Органзатаааа... само й чакам специален повод, че ми се свиди с тоя малолитраж. Laughing Убийствена работа, няма какво да кажа, тука е достатъчно нищена, мисля.

# 104
Много се чудя на Petit Cherie... В гайда на Тюрин четох, че няколко месеца след отваряне си променя аромата към нещо гадно. Някой с подобни впечатления от него?

Влача една отливка 10мл от 3 години и нищо и няма. Има една пластелиново-акватична нотка обаче, която си беше там от самото начало и хич не ми ссе нрави. Поне на мен ми изглежда като нота от парфюма, не е развалена в никой случай.

Аризона, какви са тези красоти, предизвика ми сърцетуп!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт