Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 794
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
Бижу, благодаря   bouquet

# 196
Някой може ли да ми предложи подобни аромати на така омразния в темата Франк?
Трябва ми за подарък, а на дамата ѝ е любим точно този, но аз нямам спомени за него newsm78
С риск някои хора да ме анатемосат за предложението, Палома има доста допирни точки с Франк.  Grinning

# 197
  • Germany
Мили момичета, може ли да ми препоръчате нещо свежо, тръпчиво, остро като аромат. Търся  цитруси, главно грейпфрут, може и без сладост. Днес съм с http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-IN2U-for-Her-934.html, подарък ми е, но не е точно това което искам. Наистина има грейпфрут, но е обвит в някаква сладост и е доста притъпен, поне за мен. Благодаря!  bouquet
Не е грейпфрут, но е любимият ми цитрус за всички времена, хладен, резлив, студен, с дървесна база и разхлаждаща хвойнова зеленина, успокоява, омиротворява, усмихва те, прави те по-добър, лекува мигренозни състояния, не се ядосваш за нищо, но развиваш зависимост към него  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Cruise-Collect … rtofino-3291.html
Вчера поносих хубаво http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Resort-Co … ection-29164.html и съм очарована. Зимата, когато го пробвах казах, че ми харесва, но не бих го носила. Вчера обаче, дали защото си мечтая за отпуск, дали защото стигнахме заветните 24 градуса и лятото почти се вижда  Mr. Green, но толкова ми хареса, че се замислям за покупка  Crazy
Започва с искряща плодова експлозия, вкусна, зряла и натежала от плод смокиня, пиня колада, ананас и манго, смесени перфектно с цветя и  морски бриз. Основата е изключително женствена, свежите плодове са вече история и вече разчитаме на перфектно съчетание от най-вкусната смокиня от сладко, кокосов нюанс, най-красивото и ненатрапващо се франджипани и фин портокалов цвят  Heart Eyes. Много кремав, богат, но лежерен, и най-важното - кара ме да се усмихвам, направо ходих цял ден нелепо ухилена и се душих сама, толкова ми беше хубаво с него. На шала изкара до вечерта, а на кожа около 4 часа, но пък в тези четири часа се държа страхотно! Чудя се само дали съвсем си промених вкуса или имам крещяща нужда от отпуск и топлина  newsm78 Grinning

# 198
Трябва ми за подарък, а на дамата ѝ е любим точно този, но аз нямам спомени за него newsm78

Намирам известна прилика между него и Пето авеню на Е. Арден.

# 199
Santal Royal "срещнах" през април на едно летище, и не ми дава мира оттогава  Embarassed
Прекрасен, прекрасен! Междувременно се сдобих с няколко подобни: Chergui на SL, Velvet Rose & Oud на Jo Malone и ето тази красота на Guerlain (Encens Mythique D'Orient):
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Encens-Mythique-D-Orient-15131.html
Въпреки всичко, Сантал роял не ми дава мира и ще бъде придобит, рано или късно Simple Smile

Сега обаче моля за мнение на това кожено творение на YSL:
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Noble-Leather-18371.html

Трайност, присъствие, развитие, всичко, което ви дойде на ум .... Hug

# 200
Здравейте, като фен на PI се замислих за тоалетната вода - та се чудя, струва ли си покупката, има ли разлика между ЕДП и ЕДТ, как ще се държи ЕДТ в жегите, има ли шлейф? newsm78
Ако на някой му се споделя мнение, моля!

# 201
  • на морето
Elitsa и Kovacheva, благодаря за отговорите! Започвам да проучвам предложенията Ви, видяха ми се много изкусителни Laughing
 Днес по случайност тествах на ръка два аромата. Единият е Vivienne Westwood Boudoir, другият е Balmain Ambre Gris.
Как така ми се случва напоследък, но лятото нацелвам да пробвам зимни аромати, сигурно пък  зимата ще открия някой свежак. Joy
И двата парфюма много ми допаднаха. Направо съм в чуденка кой да избера, дали пък не и двата newsm78 Будоара ми е много жизнерадостен, цветен, женствен. Сякаш съм в кабаре, наоколо звучи музика, ухае на цветя, тютюн, на коприна.После всичко утихва и се успокоява, остава само цветен спомен за вечерта, може би и за любов и страст Embarassed. Нещо ми напомня на любимата ми Палома Пикасо, има някаква нотка, която ме изкушава....
Другият, Амбрето е канелен, дава ми спокойствие и уют. Просто се виждам с него по Коледа, пред камина, загледана в пламъците, а наоколо ухае на коледни сладки.
Ох, такива ми ти откровения при почти 36 градусова жега и мирис на море и плаж Embarassed

# 202
Здравейте,искам да попитам в кой сайт мога да погледна кода на даден парфюм и кое точно трябва да напиша кода,който е под бутилката и на кутията или баркода,който е само на кутията .....,не знам дали тук трябваше да попитам  bouquet  bouquet

# 203
Ох, аз още съм в крушова драма. Много искам да си взема една, много ми се носи. Преслушах повечето от тези, които ми бяхте предлагали преду, но като че ли само Петит Шери е като това, което искам. Не успях да тествам на Джо Малоун Английска круша и фрезия. Ще имам възможност чак след два месеца и не е сигурно даже. Та се чудя дали си заслужава да изчакам да я пробвам или да взимам този на Гутал. Какво ще ме посъветвате?

# 204
  • на морето
Ох, аз още съм в крушова драма. Много искам да си взема една, много ми се носи. Преслушах повечето от тези, които ми бяхте предлагали преду, но като че ли само Петит Шери е като това, което искам. Не успях да тествам на Джо Малоун Английска круша и фрезия. Ще имам възможност чак след два месеца и не е сигурно даже. Та се чудя дали си заслужава да изчакам да я пробвам или да взимам този на Гутал. Какво ще ме посъветвате?
Имам Петит шери на Гоутал, наистина много отчетлива, натурална, зряла круша. На мен специално много ми харесва. Като единствен недостатък мога да отбележа, че на мен ароматът няма голяма трайност, някъде към 3 часа и трябва да се подновява. Самият парфюм стои близо до кожата, така, че не е шлейфов аромат. За миг обаче не съм съжалила, че го притежавам. Много хубаво ми пасва в по-мрачните летни дни, тогава сякаш ароматът е по-искрящ и запомнящ се. Hug

# 205
  • София
Епона, крушата на Джоу Малоун няма общо с Аник Гутал. Нито с Дивите монталски круши, нито с Идола на Армани.
Английската круша и фрезия е хладен, "фрути" компонента не се усеща и в собствените ми възприятия трудно го класифицирам в олфакторна група. Нося го когато има вятър, защото тогава най-добре ми се развива. Класен е и си струва да го изчакаш за проба. Ако търсиш сладост  тип "флорал-фрути", заложи на Аник Гутал. Но Джоу Малоун повече си струва, според мен.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 18:45 от seemly

# 206
  • някъде под слънцето...
Най близки до Фракас, са парфюма на Мадона, и Блонд, на Версаче, но той е винтиж.
На  моята кожа нито Палома, нито Пето авеню имат дори бегла прилика с Фракас
дори сега заинтригувана от предложението на Бижу,  направих паралелен тест.
Единственото общо е, че и двете са бабички с характер.

# 207
...................
Защото става въпрос за ФРАНК, а не за Фракас! Wink

# 208
  • някъде под слънцето...
...................
Защото става въпрос за ФРАНК, а не за Фракас! Wink
Бижу  Heart EyesВижда се кой чете без очила  Mr. Green
Този Франк що за птица е, не  го познавам, а бабичките са моята голяма любов .

# 209
 Laughing
Ей това е Франк. И сега го подушвам и заявявам най отговорно, че Франк никак, ама никак не е лош! Даже е много хубав, но аз харесвам и Палома.

Общи условия

Активация на акаунт