Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 122
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Нямам възможност да го подуша,а имам възможност да го поръчам,затова да ви питам как го чувствате:прилича ли на Le Parfum Elie Saab http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-12258.html
Според мен не си приличат. В L'Eau Couture усещам бадеми - сладки и нежни, а в Le Parfum не ги усетих, но грешката може и да е в моя нос. Заради този парфюм, тръгнах да си търся парфюми с бадемов аромат - магия е! От всички от серията на мен само този ми хареса.
Ако някой не го ще този парфюм да ми пише, може да приютя някое самотно бутилче Mr. Green

# 481
  • Стара Загора
Нямам възможност да го подуша,а имам възможност да го поръчам,затова да ви питам как го чувствате:прилича ли на Le Parfum Elie Saab http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-12258.html
Не, нямат прилика. И двата са ми много любими, но са различни. Ле парфюм е жасминово-цитрусов, за мен е по-женствен и елегантен, а Льо Кутюр е по-лек, по-закачлив, по-летен, един такъв бадемово-зелен. На мен по-скоро началото на http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Resort-Co … ection-29164.html ми напомня на началото на Льо Кутюр, но след това се развиват по-различен начин.

# 482
Според мен не си приличат.
При мен също нямат общо. L'Eau Couture не е толкова сладък, много по-приятен и подходящ за топлите месеци, макар че може да се носи и ранна есен. Le Parfum си е за студа. Лично аз предпочитам първия.

# 483
  • Бургас

И аз мисля, че са доста различни един от друг. Като  цяло харесвам Le Parfum Elie Saab на другите, но не мога да го нося, нещо ме задушава. Другият е доста по-нежно бадемово-ванилен и определено е подходящ за по-топло време. Иначе и двата аромата за мен лично са много, много добри.

# 484
Много харесвам и си нося  L'Eau Couture на Ели Сааб. Имам и разкошна чантичка- несесер към него и това още повече ме кара да посягам към комплекта.
Другите парфюми на Сааб ме душат и не ги нося.

# 485
Аз харесах Le Parfum Elie Saab на другите,но жасминът просто ме уби...много ми е главоболен.
Мъчих го известно време и го подарих.
Бадемово-ванилен звучи добре и неболезнено.Ще е плавен преход към топла есен.

Другата ми мания за есен-зима се очертава Eau du Soir Sisley,много меден и ласкав го чувствам.Цената му обаче е доста груба,та се оглеждам за някакво намаление,преди да се предам.

# 486
През 2013 година бяха ми дали мостричка на този парфюм Le Parfum Eau de Parfum Intense Elie Saab,въобще не ми беше харесал и го подарих на приятелка....много ме задушаваше.

# 487
  • Берлин
Да докладвам резултата. Купих L'Eau Couture на Ели Сааб /както препоръчахте/. Приятелката ми се впечатли, че "я познавам толкова добре"...което дължа на вас де. Ароматът й подхожда много.
Някъде по-горе стана въпрос за замяната в магазина. Аз живея в Берлин. Пазарувах в специализирана парфюмерия в 1 МОЛ. Обясниха ми,че при тях е нормална практика да се върне парфюм-подарък, ако има касова бележка и опаковката не е повредена /не става дума за целофана/. Не съм връщала още нищо тук, не знам какво би станало при връщане с отстранен целофан.
Сега остава и аз да се сдобия с нещо ново, че оставих цялата колекция на приятелката на сина ми в БГ. Но ми е чак неудобно да разпитвам, вие сте направо парфюмни корифеи...
  bouquet   bouquet   bouquet

# 488
В дрогерии Лили са намалили Уиш, Шопар на 39лв., 30мл. Чудя се дали си заслужава, не познавам аромата, чета само описания, дават го плътен карамелено-млечен аромат, определено подходящ за по-студено време. Опасявам се да не мирише евтино и кичозно Confused

# 489
  • София
На мен ми харесва Уиш на Шопар, за зимата обаче. Никак не е евтин аромат! Много ми беше любим преди 15 години...  Grinning Сега не знам дали бих си го взела отново, но като се има предвид, че точно до нас има Лили, а е само 39 лева, направо ме зариби!  Mr. Green

# 490
  • Франция
В дрогерии Лили са намалили Уиш, Шопар на 39лв., 30мл. Чудя се дали си заслужава, не познавам аромата, чета само описания, дават го плътен карамелено-млечен аромат, определено подходящ за по-студено време. Опасявам се да не мирише евтино и кичозно Confused
В моите спомени е по-скоро ванилия-шоколад и изобщо не е кичозен, обаче това беше много отдавна, в началото на века. Бях луда по този тип плътни и вкусни, коледни аромати, но оттогава съм на диета  Peace Мисля, че не е разумно да рискуваш без проба, особено ако не обожаваш да речем класическите версии на Angel и Addict.

# 491
Аромата е точно такъв какъвто го описа elian.Имала съм го преди много години,много сладникав,чак дразнещо сладникав и даже на евтин аромат докарва.....траен е,но е много сладък и не става за лятото в никакъв случай.

# 492
Мерси за споделеното  bouquet
Кофтито при дрогериите, в частност Лили, е че тестери или липсват, или са без дюзи, или са окислени до степен на вкиснато ooooh!
Стана ми ясно, че Уиш е ретро аромат, ама дали е толкова непоносимо ретро, че чак да е неносим? Аз по принцип обичам гурмета, сладникави водички, ванилии и карамели, ама знам ли?
Йоан Валдимир, аз не съм на диета, от време на време постя hahaha, обаче пак се връщам към сладичкото Hug

# 493
Стана ми ясно, че Уиш е ретро аромат, ама дали е толкова непоносимо ретро, че чак да е неносим?
В никакъв случай не е бабичка. Аз миналата година го носих зимата и за мен е чудесен по-лек вариант на Angel. По-скоро се съобрази с това дали харесваш ангела или не.

# 494
  • Бургас
Мерси за споделеното  bouquet
Кофтито при дрогериите, в частност Лили, е че тестери или липсват, или са без дюзи, или са окислени до степен на вкиснато ooooh!
Стана ми ясно, че Уиш е ретро аромат, ама дали е толкова непоносимо ретро, че чак да е неносим? Аз по принцип обичам гурмета, сладникави водички, ванилии и карамели, ама знам ли?
Йоан Валдимир, аз не съм на диета, от време на време постя hahaha, обаче пак се връщам към сладичкото Hug

Въобще не е непоносимо ретро, според мен може да се носи и в днешните модерни времена  Laughing Определено е за по-хладно време, да не казвам направо късна есен - зима. Сега ми се струва, че може да те задуши. На мен не ми мирише на евтино, доста е сладък и наситен, но в никакъв случай бонбонесто-сладък. Ако харесваш класическия Angel, предполагам, че и този ще ти допадне, както са писали по-горе. Само цената не ми се струва особено добра. Мисля, че он-лайн тестер 75 мл. е около 30 лв.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт