Парфюмни размисли и страсти - 191

• 101 383
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
I walk alone този Noir Exquis звучи много изкушаващо  :crazy
 Моля те сподели като го получиш, гледам че го няма дори в официалния сайт на марката  bouquet

# 541
  • София
Ще споделя, обещавам Simple Smile Официално ще излезе през септември, обаче някак се е появил в малка нишова парфюмерия в Загреб, откъдето ще се сдобия и аз с него  Crazy

# 542
Сега имам колебания за Модерната Муза на Есте Лаудер, може ли малко помощкак е като трайност и дали е подходящ за идващата есен.
На мен ММ ми го подари в ранна пролет и трайността му е доста добра.Усещам го дълго и както и друг път съм писала за мен е по-нежния, по-фин и по-деликатен вариант на For Her EDP на Нарцисо.  Peace

Века,много ти благодаря за споделеното мнение, може би най-после ще заменя така обичаното от мен Нарцисо Simple Smile Надявам се и Музата да ми хареса, поне колкото него, не се надявам на повече, защото досега не съм намерила друго, което да ми носи това усещане , което ми дава For Her - както EDP , така и EDТ Simple Smile

Имам ги и двата - For Her EDP и Музата, но не откривам чак такава голяма прилика между двата, но и двата ги нося с удоволствие, стоят ми добре. И като трайност са съвсем О.К.  Peace

# 543
Такааа... Днес тръгнах, или по-скоро ми беше на път, да пробвам красивобутилчестата Пантера, обаче нъцки, не я открих, и изобщо нищо на Картие не открих, което малко ме изненадва, ама тепърва ще разгадавам тази мистерия. Явно, ако приритам от любопитство, ще поръчам някой семпъл. Засега, обаче, положението е удържимо.
Но, нямах си работа, да пръсна туй-онуй - повечето компотесто, както е модерно напоследък, друго, за което съм имала някаква представа, се оказа нищо особено... и т.н., докато не се срещнахме с Allure Sensuelle.
Преди няколко дни реших да видя, дали не съм достатъчно "пораснала" за някой по-изискан парфюм, и се спрях на по-големия му брат, Allure. Ами не - мек, нежен, супер женствен, балансиран, много, много хубав, но просто мога да си живея спокойно без него, поне на този етап от съществуването ми.
И понеже ми стана любопитна Сеншуъл версията, днес направо пръснах смело на кожа... и щях да падна от потрес и ужас - все едно се напръсках с лакочистител! Rolling Eyes "Брей - викам си - тука трябва да се открие божествено ухание, инак нищо не оправдава тази смрад!"
Мъжът ми бе още по-потресен с какво съм се напръскала, ама аз извадих парфюмните трикове и почнах да му обяснявам, как "охоо, той още нищо не е видял, след малко, трябва му време, това е Шанел". Ама каквито и глупости да му говорех, уханието от лошо, се превърна в страшно, на мен ми побеля косата, прегърбих се, взех бастуна и станах 80 годишна... точно ей така замириса пустото му чудо. На тоя етап го отписах и просто стоически реших да изчакам да се разкара и повече да не се мъчим взаимно.
Обачееее... някъде тука, незнайно кога, се отвори раят за синусите ми. Просто всичко се обърна на 180 градуса и все едно всички онези неприятни неща, за които писах, никога не ги е имало. Направо магия!
Ветивер, пачули, амбър, бергамот, розов пипер, и още, и още съставки, които нито мога, нито искам да разгадя... няма такава красота! Донякъде ми донесе усещането, което изгубих със спирането на безценния ми парфюмен фаворит, и, може би, затова така ме зашемети, но няма значение. Всичко, което искам, е да си стоя в кататонен ступор и да вдишвам това невероятно ухание, което се проявява след известно време.
Гадно е, когато пожелаваш парфюм, току след като си си купил нов, който също си желал много, а и аз се бях врекла неотдавна в серийно парфюмно моногамие - докато не свърша един, да не купувам друг - като, естествено, вече няколко пъти си нарушавам обещанието.
Но любовите се случват в неподходящи моменти и сега съм с още една парфюмна мечта напред.
Дано устискам  и не се предам до РД поне, та да си го пожелая за подарък.
И повече в парфюмерия не влизам, защото хормони ли, ангел ли, ама направо ми се разказва играта. Grinning

# 544
Някакси случайно попаднах в темата-не знаех,че има такава във форума Simple Smile
Мъж-явно,като се радвам,е има и други мъже в темата освен мен  Peace  .Запален-доста.Колекционер...може би-107 парфюма в момента,като съотношението е 47 дизайнерски и 60 нишови.Последно поръчани,но не и получени Pulp на Byredo и пре-продуктова бройка на Venetian Bergamot от Private Blend-а на Tom Ford.Официално Venetian Bergamot ще излезе в САЩ края на септември по предварителни данни,а в БГ месеци по-късно,като знам с какво темпо идват в Бг нишовите парфюми.
П.П.
Защо голяма от вас превеждат дословно имената на парфюмите?  Naughty  В темата,която ме препрати към настоящата мернах "Тусканската кожа"  Shocked .Това е като да вляза в автомобилен форум и да напиша,че ми трябват части за "Народната кола" .

# 545
Някакси случайно попаднах в темата-не знаех,че има такава във форума Simple Smile
Мъж-явно,като се радвам,е има и други мъже в темата освен мен  Peace  .Запален-доста.Колекционер...може би-107 парфюма в момента,като съотношението е 47 дизайнерски и 60 нишови.Последно поръчани,но не и получени Pulp на Byredo и пре-продуктова бройка на Venetian Bergamot от Private Blend-а на Tom Ford.Официално Venetian Bergamot ще излезе в САЩ края на септември по предварителни данни,а в БГ месеци по-късно,като знам с какво темпо идват в Бг нишовите парфюми.
П.П.
Защо голяма от вас превеждат дословно имената на парфюмите?  Naughty  В темата,която ме препрати към настоящата мернах "Тусканската кожа"  Shocked .Това е като да вляза в автомобилен форум и да напиша,че ми трябват части за "Народната кола" .

Никой досега не беше размахвал пръст в първия си пост. Интересен избор на начин за представяне.
Темите са озаглавени "Парфюмни размисли и страсти", а не "Състезателно и прецизно колекционерство".

Добре дошъл!

# 546
  • Варна
О, WaltherP99,
ти ако знаеш в свободната реч как си ги наричам:
"Ана Гуталова, Черния Кавал, Том Фордов",  да не продължавам ....  Joy
Ами, че това си е отношение не просто към някаква стока + леко чувство за хумор Wink
Всъщност какво значение има?

# 547
WaltherP99, добре дошъл!
Явно си запален наистина по парфюмите!
Сигурна съм, че имаш какво да споделиш Hug

Колкото до имената, ами понякога е досадно да сменяш постоянно от BG на EN, затова и си позволяваме подобна небрежност. Макар че от гледна точка на по-лесно ползване на търсaчката, повече яснота за новодошли или не така силно запалени е желателно имената на парфюмите да се изписват на EN.

Скрит текст:
Интересен псевдоним   Flutter

# 548
  • София
Добре дошъл и от мен, WaltherP99!
Мъжете в темата са неголям брой, но имат качествено присъствие, вярвам да си един от тях.

Да, по принцип си прав за забележката относно имената на парфюмите, но като се позавъртиш малко в нашата задушевна компания, ще установиш, че тук цари един вид вътрешен жаргон, който се изразява не просто в превод на български, а едни пароли, с които наричаме особено коментираните парфюми. Дори имахме тема конкретно за това, беше много забавно. Ако приемаш предизвикателства, можеш да разбереш кой парфюм наричаме "ДядоСънчовото магаре" Simple Smile Парфюмните ни теми, заедно с пра-изданията, са около 250  Crazy

Обещах да дам отзив за Bill Blass - Basic Black. Много, много красив цветен шипър в добрите стари традиции, когато парфюмите се правеха по друг начин (прозвучах ли като пенсионерките от пейката пред блока?  Crazy ) Напомня заглавия от типа на Анимале Анимале, Халстон Класик и старото Фенди с черната капачка. Страхотно развитие, разливащо се и улягащо на мека цветна пудра, както обичам. Много съм доволна, когато сляпа придобивка ме радва така. Сега ще дебна за другите два от линията - Hot и Nude  Blush

# 549
  • на терасата
Онзи ден минах набързо през БЗ и пръснах на едната китка черното Нарцисо, а на другата Пантерата. Нарцисо заглуши Пантерата, макар и на две далеч една от друга ръце. Усещах само него с часове. Така и не разбрах на какво мирише Пантерата... Shocked

А Нарцисо ще се купува. Все още се колебая дали ЕДП или ЕДТ.
Някой да ги познава добре двата и да направи сравнение, моля?

# 550
Това ми е любимият парфюм това лято, невероятен е, и аз го купих по описание, толкова ми хареса, че си взех две по 50мл  Laughing  Heart Eyes
Да помоля за отзиви за  Tabu Dana  Praynig  Hug
Изчетох мненията във Фрагрантика, но не смея да го купувам на сляпо, засега Wink  Laughing . Ще съм благодарна, ако някой тук ми го опише Hug !

# 551

ако не съм го приключила или подарила, ще ти пратя пробичка - ако искаш, разбира се  Wink

# 552

ако не съм го приключила или подарила, ще ти пратя пробичка - ако искаш, разбира се  Wink
Ще ти пиша на лични Hug

# 553
Никой досега не беше размахвал пръст в първия си пост. Интересен избор на начин за представяне.
Темите са озаглавени "Парфюмни размисли и страсти", а не "Състезателно и прецизно колекционерство".

Добре дошъл!

Пиша във форума от доста време,макар не и в тази тема.По никакъв начин не се имам за някакво уникално парфюмно гуро , а и се замислих, че няма как да се определя като колекционер защото си купувам САМО неща,които ми харесват,а не само за да ми седят в скрина .За нишовите парфюми споменах не за да се надувам , а по-скоро защото предпочитам аромати,които са по-редки и не можеш да срещнеш толкова често на други хора.
Мерси  Peace

Добре дошъл и от мен, WaltherP99!
Мъжете в темата са неголям брой, но имат качествено присъствие, вярвам да си един от тях.

Да, по принцип си прав за забележката относно имената на парфюмите, но като се позавъртиш малко в нашата задушевна компания, ще установиш, че тук цари един вид вътрешен жаргон, който се изразява не просто в превод на български, а едни пароли, с които наричаме особено коментираните парфюми. Дори имахме тема конкретно за това, беше много забавно. Ако приемаш предизвикателства, можеш да разбереш кой парфюм наричаме "ДядоСънчовото магаре" Simple Smile Парфюмните ни теми, заедно с пра-изданията, са около 250  Crazy

Обещах да дам отзив за Bill Blass - Basic Black. Много, много красив цветен шипър в добрите стари традиции, когато парфюмите се правеха по друг начин (прозвучах ли като пенсионерките от пейката пред блока?  Crazy ) Напомня заглавия от типа на Анимале Анимале, Халстон Класик и старото Фенди с черната капачка. Страхотно развитие, разливащо се и улягащо на мека цветна пудра, както обичам. Много съм доволна, когато сляпа придобивка ме радва така. Сега ще дебна за другите два от линията - Hot и Nude  Blush

Нямам идея за кой парфюм става дума-не мога да направя асоциация  newsm78

Basic Black както и Oeillet Sauvage на L`Artisan ползваше едно бивше гадже ... не мога ги понасям.Една от парфюмните нотки,които са ми силно неприятни е карамфила,а ако и е доминантна нотка до няколко минути почва да ме боли глава. Мога да направя компромис с Jaipur Homme на Boucheron , който не ми е супер любим,но получавам ДОСТА комплименти ВСЕКИ път като го нося.Досега не съм срещал друг мъж в Бг с него,което е плюс,не е скъп също.Жени обаче познати имам,които го ползват.
Като говориш за Animale Animale за мъжкия,или женския говориш? Т.н. "мъжки" вариант Animale Animale е много харесван от доста мои приятелки , които го ползват редовно.Аз лично също го харесвам.

# 554
Открих отливка на нещо, което не мога да определя дали е шипър или ориентал флорал и което имам или от Олето, или от Бубс и се напръсках с него, а то взе, че ми отвя главата!  Crazy Великолепно е и не знам какво е. Нещо като La Perla имам спомен, че имах или пък Salvador Dali, но е истинска прелест. Обаче се чудя дали не е пък едт на Chanel 5, защото имам едп, а едт не познавам добре. Ще се изям сега като е толкова прекрасно и не знам какво е!  Laughing

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 19:56 от Бижy

Общи условия

Активация на акаунт