Парфюмни размисли и страсти - 191

• 101 372
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
WaltherP99 в тази тема ПИШАТ хора с физическа и най-вече психологическа възраст над ..... ученическата.
Затова и аз пиша в него!
Тук не си мерим п....арфюмите, егото и недораслия перфекционизъм!
Тук споделяме!
Понякога субективното  възприятие е по-ценно и от най- обективната информация.
Нямам нищо против точността ти, но позволи изразяването и на друго мнение. Изобщо не ме вълнуват цитираните ти рейтинги. Нито пък оспорвам сайта, посочен от теб!
Изразила съм пристрастие към сайт по начина, по който бих го изразила и към аромат. Защото смятам, че информацията ще е полезна. И никой не ме санкционира, освен теб!!!
Следващия път, когато нахлуваш на непозната територия, се опитай ако не да спазваш чуждите правила, то поне да не налагаш своите. Правило Peace

Точно така-споделяме мнение,но това мнение трябва да е полезно,за човека задал въпроса,а не да е дадено наготово.
Защото мнението ти е само и единствено :
Понякога субективното  възприятие е по-ценно и от най- обективната информация.
Значи да сме наясно-твоето мнение е субективно, не те интересува както мислят над 40000 клиенти на сайта , който дадох
Изобщо не ме вълнуват цитираните ти рейтинги
Обаче
Изразила съм пристрастие
въз основа на какво ли? А да и на всичкото отгоре
Защото смятам, че информацията ще е полезна.
  И това мнение трябва да е полезно?  Shocked

Пристрастие към аромат никой на този свят не може да те спре да изразиш.Вече го споменах макар и не в отговор към теб:
Няма проблем,но нали знаеш,че всеки нос и рецептори усещат нещата по различен начин? Simple Smile
За меренето отново не позна:
По никакъв начин не се имам за някакво уникално парфюмно гуро , а и се замислих, че няма как да се определя като колекционер защото си купувам САМО неща,които ми харесват,а не само за да ми седят в скрина .За нишовите парфюми споменах не за да се надувам , а по-скоро защото предпочитам аромати,които са по-редки и не можеш да срещнеш толкова често на други хора.

Когато обаче се опитвам да помогна на напълно непознат човек да спести не малко част от парите,които ще даде,ако поръча от по-скъп,некоректен,недоказан сайт е напълно нормално да се намеся,тъй като явно виждам,че на незапозната личност искаща съвет се дава ГРЕШЕН такъв.Не случайно съм си направил труда да и намеря купони и кешбек.

И никой не ме санкционира, освен теб!!!

А това , че никой друг не се е намесил показва само и единствено моментна незаинтересованост , или заетост на останалите,а не , че са съгласни с теб.

Гледам тук настанала веселба. Mr. Green
WaltherP99, лошо влизаш ти споменаха вече няколко пъти и ако продължаваш не спазваш тона на темата и да риташ по кокалчетата бързо ще останеш на резервната скамейка, а имаш потенциал за добър играч. Wink Peace

Между парфюмите на Аква ди Парма и Ели Саал за които се попита няма абсолютно нищо общо.

Забеляза нали , че бях обвинен индиректно,че давам линк,за сайт,от който момичето ще получи менте? Никога не ритам някого,без да са ме ритнали мен преди това,както и никога не твърдя със сигурност нещо,без да мога на 100% да се обоснова,като точно това и направих.  Peace

Както и да е, не затова пиша, а за да попитам прасковата осезаема ли е хубаво или е само загатната в Mandorlo di Sicilia, WaltherP99,  Deziderata? Бадемите сладки ли са или горчиви?

За мое съжаление не.Повечето хора , с които съм коментирал Mandorlo di Sicilia дори не я усещат.Бадемите няма как да не са сладки с ванилия до тях  Simple Smile Ако индиректно търсиш добро гурме със силна доминантна нотка на праскова,кайсия,или нектарина най-вероятно ще се разочароваш-супер трудно се намира нещо такова.Винаги съм си мислел,че ако някой направи траен ,силен ...може би леко опушен аромат ще е страхотно.Лично си го представям като Plum Japonais на Tom Ford  , но с праскова,или кайсия вместо слива като доминантна нотка-ще е нещо уникално  Heart Eyes
Plum Japonais на Tom Ford по между другото ми е най-любимия парфюм за всички времена.

WaltherP99, приятелю, няма да ти е лесно тука между всичките тия жени, да ни отваряш очите и да ни дисциплинираш.

Свикнал съм с това и в личен,и в професионален план.Повечето ми близки са жени.Относно парфюмите няма как да "отваряш очите" на някой-вкусове и обоняния бол.
Пиша в не малко форуми (повечето чужди) - за парфюми основно http://www.basenotes.net/ , за мотори,баскетбол и т.н. и НИКОГА до този момент не ми се беше случвало доброволно да си направя труда да помогна на напълно непознат,да му спестя пари,да докажа твърденията си напълно без да обиждам , и в крайна сметка аз да изляза виновен доказвайки правотата си на човек,който сам си признава,че мнението му е субективно  Shocked
Благодаря ти все пак  Peace

# 601
  • София
Темата ми е ценна. Хората в нея също.

А и вече споменах за психическата зрелост...  offtopic защото желанието да  доминираш на всяка цена,  да се хващаш за всяка дума, да изопачаваш написаното само със собствената си интерпретация/ разбира се най-правилната Mr. Green/ и да  печелиш внимание главно по пътя на конфликта, си има име и е описано на едни други места, но ето на тях вече не им е мястото да ги споменавам тука.

Спорът е скучен, WaltherP99 , поне откъм съдържание.

Ако прецени модератор, може да изтрие написаното в поста.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 05:45 от seemly

# 602
Темата ми е ценна. Хората в нея също.

А и вече споменах за психическата зрелост...  offtopic защото желанието да  доминираш на всяка цена,  да се хващаш за всяка дума, да изопачаваш написаното само със собствената си интерпретация/ разбира се най-правилната Mr. Green/ и да  печелиш внимание главно по пътя на конфликта, си има име и е описано на едни други места, но ето на тях вече не им е мястото да ги споменавам тука.

Спорът е скучен, WaltherP99 , поне откъм съдържание.

Ако прецени модератор, може да изтрие написаното в поста.

Напълно подкрепям!

# 603
Момичета, препоръчайте нещо бюджетно смокиново, моля Praynig!

# 604
Както и да е, не затова пиша, а за да попитам прасковата осезаема ли е хубаво или е само загатната в Mandorlo di Sicilia, WaltherP99,  Deziderata? Бадемите сладки ли са или горчиви?

За мое съжаление не.Повечето хора , с които съм коментирал Mandorlo di Sicilia дори не я усещат.Бадемите няма как да не са сладки с ванилия до тях  Simple Smile Ако индиректно търсиш добро гурме със силна доминантна нотка на праскова,кайсия,или нектарина най-вероятно ще се разочароваш-супер трудно се намира нещо такова.Винаги съм си мислел,че ако някой направи траен ,силен ...може би леко опушен аромат ще е страхотно.Лично си го представям като Plum Japonais на Tom Ford  , но с праскова,или кайсия вместо слива като доминантна нотка-ще е нещо уникално Heart Eyes
Plum Japonais на Tom Ford по между другото ми е най-любимия парфюм за всички времена.
Точно това търся и то от няколко години, но не съм открила и аз. Не съм тествала обаче всички набелязани аромати с уж преобладаваща праскова.
Някой тествал ли е този Peau de Peche Keiko Mecheri?

Колкото до бадемите и ванилията, ето това непретенциозно бутилче Mandorla L`Erbolario  при мен си е горчиви, та чак отровни бадеми от началото до средата някъде, после уляга и стават по-сладки, до степен някои да ги оприличават на шоколад, за мен е марципан с черен шоколад в базата си.

# 605
Атти и фенове на Bill Blass,може да погледнете и тук:
http://www.fragrancedirect.co.uk/b/bill-blass/icat/billblass
Нищо не знам за тези парфюми,обмислям.

Това лято(то мина ли вече?!),ми беше такава лудница,че ако с късмет се добера до легло и маса,абсурд да стана, за да тръгна по парфюмерии.Жегите пък убиха всичко човешко в мене,вкл.и носа.Нищо лятно не купих.Под принуда забърквах някакви смеси от тежки зимни с някакви намерени летни остатъци,мъжки свежаци;интересното е,че за някои мои мишмаши получавах комплименти и въпрос "що е то".
Предесенно се замислям за по-топли парфюми и се ослушвам каква ароматна нота ще ми се носи.Едно е сигурно-нямам нагласа за бутикови надценки.

# 606

Може ли няколко думи за Plum Japonais на Tom Ford ? Praynig    Отскоро го заглеждам и ми е интересен, но в темите назад няма почти нищо за него.  Как се усещат ууда и тамяна и наистина ли има прилика с  feminite du bois   и fille en aiguilles на Serge Lutens?

# 607
WaltherP99, кротко, моля!  Stop
Тези призиви е добре да не се пестят и за други потребители в темата, които сеят раздори с грозен махленски тон. Благодарение на някои от тях вече повече от половината съфорумки, чието мнение ценя, не пишат.
Същото ще направя и аз, затова смело можете да банвате или да триете не ми пука.
Walter, изцяло подкрепям желанието ти да помогнеш и то аргументирано, но тук повечето жени сме с изградено мнение за сайтове, ментета, оригинали и е трудно да бъдем убедени да не си харчим парите на вятъра. За повечето парфюмани скъпото е равносилно на оригинално и нищо не може да ги убеди в обратното.

# 608
  • на морето
Kovatcheva, както винаги страхотен пост, изчетох го на един дъх Hug
Това за тоалетната и за Ангела ме разсмя, но и леко ме притесни. newsm78 Tези дни с огромно удоволствие разхождам Angel EDT и като почитателка на Ангелите взех да се замислям за въпросните тоалетни ухания, да не станат твърде масови и да не знам в един момент на какво мириша Mr. Green
И едно въпросче. Някой с мнение за този парфюм на Прада?

http://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Infusion-de-Tubereuse-8142.html

Благодаря и слънчев ухаен ден!  bouquet

# 609
Хедера Л'ерболарио. Peace

# 610
Хедера Л'ерболарио. Peace
При мен е зелена, прохладна, но категорично бръшлянова, не и смокинова. Naughty

# 611
При мен Хедерата даже не е прохладна, а тежка и отровно бръшлянова до степен да поразя и близките около мен  Mr. Green
Но...приказна смокиня, в съчетание с цветя има в това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Rare-Sapphires-15689.html

В зависимост от сезона я усещам горчива или сладка, все пак....въпрос на химия!

# 612
WaltherP99, кротко, моля!  Stop
Тези призиви е добре да не се пестят и за други потребители в темата, които сеят раздори с грозен махленски тон. Благодарение на някои от тях вече повече от половината съфорумки, чието мнение ценя, не пишат.
Същото ще направя и аз, затова смело можете да банвате или да триете не ми пука.

Врабчо, ще отговоря само на теб, ако желаеш разговорът да продължи, ще помоля да бъде на лс.
Когато сте имали спор в началото на месеца не бях тук, т. е. онлайн. Видях, че колежките са трили  постове вкл. и твой, който влиза в подчертаната категория. Кой пише и кой не пише в темата е въпрос на личен избор. Разрешение да банна някого не ми е нужно, обикновено го правя без щедрото позволение на потребителя, а често и срещу желанието му. За това подобни коментри са абсолютно излишни.
Личните отдавнашни дрязги с други потребители решавайте на лс - както ти, така и всеки друг.

# 613
  • София
http://www.fragrantica.com/perfume/Roger-Gallet/Fleur-de-Figuier-17583.html

# 614
  • София
Не знам Л'Окситан дали продават все още този аромат за дома-
http://www.rakuten.com/prod/l-occitane-feuille-de-figuier-fig-tr … -3/256165553.html
Но върши чудесна работа и като парфюм  Wink

Общи условия

Активация на акаунт