Любители на Котки Тема 96

• 35 308
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София - Рим и обратно
Костите са с богато съдържание на минерали, а те са супер вредни за отделителната система на котките и са причина за т. нар. запушване, тъй като се отлагат във вид на оксалатни кристали по уретрата. Не хранете котетата си с кокали и с храни със съдържание на пепел (смлени кости) по-високо от допустимите 6%!

# 616
Ии хищниците в природата не съм видяла да изяждат и костите/лъвове, хиени/. Профи, все едно ти да ядеш черешите с костилки. Не вярвам да ги смила организма, ама ти си знаеш/

# 617
Кафе с мед не шашкай любителите на котета със суровата пепел/костно брашно/. Нямам представа дали е чак толкоз вредна , но вярвай ми дори във ветеринарните храни висок клас за болни котета с бъбречни проблеми  суровата пепел е над 6%.

А ако е така  без съмнение и хората и домашните ни любимци ядем боклуци.

# 618
  • Пловдив
Да си платя данъка с чужда котка- малката калпазанка на племеницата, че моите хубавици напоследък не съм ги снимала. Това е дългоопашатата Моли
Скрит текст:

# 619
anesy, добре го каза - боклуци. Заради паричба орчалба безскрупулно се рекламират като лечебни, висок клад и т.н. храни, които са крайно неподходящи за котки.
Всъщност важно е котките да ядат животински протеин. Растителният такъв, който защото е по-евтин често присъства в храните, дори и уж скъпите, много затормозява бъбреците. Цялостното ниво на пепел също не е от чак такова голямо значение, макар да е добре и този полазател да се контролира. Много съществено е нивото на фосфор. То трябва да е ниско. А най-най-важното е котката да е добре хидратирана. Ако яде само суха храна, често котката е в лека до средна степен на дехидратация, което пак е проблемно за здравето.

# 620
Здравейте, имам спешна нужда от помощ и съвет. Имам котарак, улична превъзходна , взехме го на 40 дни, сега е на 2 години и 4 месеца. Кастриран на 8 месеца.Като малък беше малко див, сега се успокои, но никога не е бил особено гальовен. От нашето семейство приема мен най-добре, само аз мога да го взимам на ръце, да го гушкам, да го държа, когато режем ноктите. Вчера обаче се случи нещо странно, след обяд изчезна някъде , намерихме го зад дивана и оттогава непрекъснато е агресивен. Всеки шум го стряска и прави гърбица. Но най-ужасното е че само като ме види и приема нападателна поза, свива уши ,прави гърбица , опашката бухва, зениците са разширени, изглежда направо страшно, следи ме и даже като се доближих започна да издава едни странни басови звуци ,не ръмжене или съскане ами като басов говор. С другите членове на семейството реагира по- слабо агресивно , но все пак често като чуе че идва някой от нас настръхва. За първи път в живота си изпитвам страх от котка. Дайте идеи на какво може да се дължи и какво да го правя?

# 621
Ако няма някаква емоцинална причина за това, най-добре веднага го заведи на лекар. Такива агресивни реакции изведнъж, без друга причина, може да са и от физиологически проблем. Преглед, ехограф, рентген - пълна програма.

# 622
Не се сещам да се е случило нещо, целият предиобед беше спокоен и се държеше нормално ,не е имало силни шумове, не е правил бели и да съм се карала. Тази сутрин стана дойде както всяка сутрин мъркащ в леглото , погали се легна в краката ми, но после като станах отново зае агресивна поза. След това хапна от ръката ми и на излизане от банята отново се дръпна и направи гърбица. Храни се нормално и се изхожда  нормално.

# 623
gala66 всичко което описваш показва само едно - котето е във стресова ситуация.  Има нещо което е отключило стреса  и ако причината  не е във промяна на дневния режим, преместване или среща с непознат човек или себеподобни, малкия тигър може да е болен.
Обърни внимание дали котето се храни както преди, дали има промяна в консистенцията на изпражненията, дали му е лъскав косъма и т.н... Ако е така направи консулт с вет, но без котето.. Нека специалиста да каже какво да правите, воденето до лечебница може да причини още по голям стрес.

Съдържанието на фосфор и калций ми е болна тема откак моят Мърфи се разболя... Фосфор и калций  има във всяка една животинска храна, но най много се съдържа в кокалите /костното брашно/ затова не прекалявайте със сухите храни и кокалите, особено когато котето е възрастно.

# 624
  • София - Рим и обратно
Нашият ги прави тези номера, само когато дойде техникът за пералнята. Еййй, не го харесва тоя човек и туй то. Само, като разбере, че е вкъщи, скрива се вдън земя и цял ден не излиза, зениците му стават огромни и си личи, че е уплашен до смърт. С други хора никога не реагира така.
Гала, да не би без да се усетиш да си го изплашила с нещо, примерно да си ползвала някой непознат за него бръмчащ уред, или нещо такова.

# 625
Здравейте, имам спешна нужда от помощ и съвет. Имам котарак, улична превъзходна , взехме го на 40 дни, сега е на 2 години и 4 месеца. Кастриран на 8 месеца.Като малък беше малко див, сега се успокои, но никога не е бил особено гальовен. От нашето семейство приема мен най-добре, само аз мога да го взимам на ръце, да го гушкам, да го държа, когато режем ноктите. Вчера обаче се случи нещо странно, след обяд изчезна някъде , намерихме го зад дивана и оттогава непрекъснато е агресивен. Всеки шум го стряска и прави гърбица. Но най-ужасното е че само като ме види и приема нападателна поза, свива уши ,прави гърбица , опашката бухва, зениците са разширени, изглежда направо страшно, следи ме и даже като се доближих започна да издава едни странни басови звуци ,не ръмжене или съскане ами като басов говор. С другите членове на семейството реагира по- слабо агресивно , но все пак често като чуе че идва някой от нас настръхва. За първи път в живота си изпитвам страх от котка. Дайте идеи на какво може да се дължи и какво да го правя?

Да си пила някакви лекарства силни или от сорта?

# 626
Не, но за това не се бях сетила, че може да окаже влияние.

# 627
  • София
Гала, да не би без да се усетиш да си го изплашила с нещо, примерно да си ползвала някой непознат за него бръмчащ уред, или нещо такова.
Това ме подсеща, че Мъро много се страхува от сешоара. Дори при самото използване не го показва много. Обаче ако в следващите 1-2 часа посегнеш с ръка, която е държала уреда (обикновено вече съм забравила, че съм се сушила  Mr. Green), подскача като ужилен и бие ръката. Не знам дали не остава някакво статично електричество или нещо подобно.  newsm78

Като казах ужилен, възможно е котаракът да е имал среща с някое хвъркато. В този сезон изобилстват. И да го боли и затова да се държи така.

Агресията може да е само към теб, защото по принцип само ти го гушкаш и другите не са "заплаха".

# 628
Наскоро мои познати, младо семейство се разделиха с котарака си, който, по техни думи, безпричинно е започнал да напада децата им. За мен има причина, винаги, но Джаксън Галакси няма у нас, уви, а и гледайки рекламите по тв ще гостува тези дни в Джакарта, няма да наминава поне към София.  Laughing

# 629
  • София - Рим и обратно
Наскоро мои познати, младо семейство се разделиха с котарака си, който, по техни думи, безпричинно е започнал да напада децата им. За мен има причина, винаги, но Джаксън Галакси няма у нас, уви, а и гледайки рекламите по тв ще гостува тези дни в Джакарта, няма да наминава поне към София.  Laughing
Голям сладур е тоя, гледам му предаванията с кеф Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт