Отговори
# 225
  • София
Шикер, не си спитай според мен болничния, това което е обяснила дездемонка и аз така го знам, по добре да ти пусне болничен АГто, независимо, че ще се измести термина по болничния за 45 дни преди раждането. Като родиш последващите болнични ще изравнят дните и няма да имаш проблем:)
Magic88, съжалявам за неприятноте новини около теб, на мен лекаря досега не ми е казвал нищо за водите, само на прегледа от ФМ пише че са в норма, а каза ли ти дали би имало сериозни последици за бебо?
Аз от вчера имам едни боцкания много ниско долу, където са яйчниците и се притеснявам какво ли е това..

# 226
  • В къщурката на хълма на феите
добро утро!

Шикерче а те не могат ли да ти коригират болничния после при започването на 45 дневния?!
Меджик винаги са ме карали да пия много вода заради околоплодните води, обикновено забавения растеж и намалените околоплодни води са свързани и съответно изисква изследвания, евентуално престой в болница, едни хранителни добавки, които вземат спортистите, които много добре влияят на растежа на бебето и евентуално малко венозно вливане на течности .. ОБАЧЕ това само след второ мнение, защото винаги е възможно да се сбърка с подобна диагноза и просто бебчето да расте по-дребничко .. успех!

# 227
И аз ще раждам в Майчин дом, там ме следи док на частно, там ми е и ЖК. С избор на екип.
Вчера четох нещо относно болничните, не си спомням къде, но...за майчинство пишеше 90%

Меджик, как така нищо не може да се направи?? Имам една приятелка, при която е имало забавяне в растежа на Беба, дали са и да пие едни прахчета и всичко е било наред, наддала си е, вече е 6-годишна кукла. Отиди и при друг доктор, за да си спокойна. Това на обикновен преглед ли го разбраха или на ФМ??

# 228
  • София
? TTDD koga ti e termina?  Thinking Grinning
[/quote] на 26.10 но аз ще съм секцио по рано

# 229
  Magic88Hug, Всичко ще е наред. Една акушерка докато лежах за задържане ми сподели, че са имали пациентка с изтичащи води от 4-5 месец. И накрая родила в 9 напълно здраво детенце. Просто са я следили по-редовно.
  За болничните: И предишната и тази си бременност съм в болничен почти от 12 седмица. Преди 8 години не усетих някакво ощетяване, дори напротив. За тази: тъй като термина ми по цикъл е 15.09 Mr. Green , а по овулация, направен бебо и всичко останало е на 10.10 Crazy Акушерката и лекаря си ми водят термин по документация 15.09. И сега на 2.08 ми пуска 45дневия. За да ми стигнели и да не се налагало .....нещо си. Попитах, добре де, ама аз ще родя( или поне искам да родя Mr. Green) поне 2 седмици след този срок. Какво ще стане, да не би да има последствия за мен, тях. Отговориха ми НЕ! Всичко после се изравнявало bowuu
 За помощите за студентки: Щом забременях няколко дружки веднага ме" посъветваха" да записвам "нещо" където и да било, кой ти ги давал едни 3000. На мен за този момент не ми е нужна друга специалност или диплома...Едната даже ме укори, че съм луда. Това били толкова лесни пари. Тя е работеща и мислеше да се пробва за тази схема, точно заради парите само. Аз съм против такива тънки сметки.....преди нероден Петко. Ако обаче майката било то работеща или не учи или и се учи по принцип съм категорично ЗА! Но съм против да се раздават ей така. Според мен трябва да има някаква клауза за завършена година поне или семестриално....А за циганските помощи..... наистина ми е болна тема #Cussing out Но сме такава държава!!!
Лек  и спокоен ден, сладуранки! Hug

# 230
Смайл точно сега вкараха такава клауза, че парите ще се изплащат на две части - една при подадена информация за фигуриране в регистрите на университет и втора при подаване на информация, че записан следващ семестър преди навършване на 6 месеца на детето ..

# 231
Преди две години масово мамите от отчетната се записаха студентки. Източиха се много пари, смисъла на тази помощ се опорочи.
И мен вчера много ме боля корема, но беше като се изправих от дивана. Направо ми излезнаха искри от очите и пет минути после не можах да стана пак. Мисля, че е заради операцията или.малкия беше затиснал нещо.
Тези дни ми е едно нервно, ревливо.. криво.....едно свинско такова... Направо не се понасям! Отделно ме ядосват дребни злобни душички, които цял живот от злоба и завист ни глозгат костите на цялото семейство и ни плюят.
 Та им казах каквото заслужиха накрая и сега просто са подивели. Много избягвам да се занимавам с глупости и не ме интересуват клюките и плюенето в родното ми градче ама то човешката простотия край няма! Ти колкото по-напред вървиш те толкова повече се пръскат и плюят. Аз съм се било надула....добър ден не съм казвала..... Че кога да им го кажа това добър ден като ме няма по две години и се прибирам за по три седмици?? Странството ме развалило, комплексирало.... Колко могат да са отвратителни хората???? Пфууууууу . И това за добро утро...Добре че се прибирам много рядко! Аз пак мрънкам пак.... Много стана тия дни, да ме прощавате!

# 232
Помрънкай си, колкото и да се опитваш да си над тези неща, понякога дотежава Hug

# 233
За помощите за майки студентки - и аз съм съгласна, че много се опорочиха и се спекулира - колежка ми каза скоро, че разбира се, че пак ще се запише, и аз да ссъм се записала, било супер лесно. Е да, ама така наистина е тъпо. От друга страна истинските студентки, които са майки, трябва да имат възможност за такава финансова подкрепа, но защо само за "млади" студентки, такива, които никога не са работили?! И не са осигурени. Това също не е правилно. Амо ако е работила преди магистратурата...Както и да е. Циганите пак си имат привилегии, уви.
Какво ще кажете да споделим кой къде ще ражда? Аз пак вероятно няма да имам "дружки" за болницата, но може да е интересно и за вас.
Денис, не си го слагай на сърце, коментарите на хората. Много са злобни понякога, но няма нужда да се натоварваш ти с това.

# 234
magic88 - бих отишла някъде за второ мнение наистина, защото различните ехографи могат да мерят различно, на ФМ обикновено са по-добри, а и меренето на количеството вода е малко относително и се влияе от позата на бебето. Реално ти мерят 4 дълбоки джоба с вода, а понякога е възможно да има повече вода, а бебето да я крие.

Иначе ако е малко водата няма май нищо, което да я увеличи, може да се пие повече вода и да се полежава повечко, но не знам доколко това не са митове, за да се успокои жената, че прави нещо. Аз доколкото знам колкото е - толкова (естествено ако е бил супер дехидратиран човек може би има влияние). Трябва да идеш на ФМ задължително, за да видят дали бъбреците и пикочния мехур фунционират нормално, намалени води се получават от проблем с тези органи понякога. Щом бебчето е малко вероятно не получава достатъчно хранителни вещества от кръвта и тогава може да е от плацентата. Каквото и да е винаги има изход! А и най-вероятно просто ще се наложи да ходиш по-често да те проверяват, което пък ще ти даде спокойствие и ще си виждаш бебчето по-често!

# 235
Маджик, запази спокойствие и отиди за второ мнение. Наистина най-добре на ФМ. А това да ти кажат, че нищо не може да се направи  newsm78 Все нещо ще има да се направи.
За помощите за студентките - преди 2 години я взех. Тогава още си карах магистратурата и заради помощта преминах от задочна в редовна форма и така завърших. Реално много момичета се възползваха и взеха парите, понеже контрол нямаше. Сега добре го направиха част от парите да се дават по-късно, но те тотално промениха смисъла на помощта. Вече ще я вземат само тези, които не са работили и няма да вземат майчинство. Както и да е...
Аз се ядосвам понеже съм работила  достатъчно дълго, но последният ми работодател беше решил, че ще събира пари, за да си разширява бизнеса и започна да ни осигурява всички на 4 часа. Отделно никога не ме е осигурявал на реалния доход и в резултат вземах минимално майчинство със сина си, въпреки че реално трябваше да взема мнооого повече. Сега понеже от едното майчинство направо ще мина на второто, пак ще вземам минимално. Е къде е справедливостта?! И как да си търся правата, като той има сума ти и връзки във Варна и знае кога ще му правят проверки, а ако аз кажа, че това положение не ме устройва, ще ми покажат вратата. Мераклии на тези условия много.

# 236
Здравейте момичета, и аз да се включа в темата, нищо че ви чета от месеци Simple Smile За пръв път ще съм мама - на момченце, термин - 19.10.2015.
А пък се престраших да пиша, защото след последните кръвни изследвания ми е нисък хемоглобина - 107 и ме пратиха на хематолог....Някой може ли да ми каже как протича прегледа, защото никъде не намерих инфо?   newsm78

# 237
Аби кога започва 8-ми месец? Пак се опетлях.....  newsm78 Сега съм 29 седмици и 4 дни. Като стана 30 или 31 изкарани седмици ли?

# 238
30 завършени, 30+0  Peace

# 239
Аби кога започва 8-ми месец? Пак се опетлях.....  newsm78 Сега съм 29 седмици и 4 дни. Като стана 30 или 31 изкарани седмици ли?

8 лунарен месец започва като се направят 28 г.с. пълни седмици
8 календарен месец - 30 г.с. пълни седмици

Общи условия

Активация на акаунт