Отговори
# 75
И аз не знам защо съм се така наплашила от раждането. Септември ще навърша 33, първо детенце ми е, с наднормено тегло съм, и все си мисля, че ще ме третират някак предубедено в болница в която не познавам никой-дано да греша.

# 76
Диамандче, не си го слагай на сърцето раждането, важно в с бебока да сте добре и Слава Богу, че са видели проблема. Не се притеснявай за нищо, а се наслади на оставащите месеци преди Голямата среща Simple Smile
Шикер, аз също съм чела какви ли не мнения за шишетата и в крайна сметка ползвах и от двата вида Simple Smile За водичка предимно стъклени, някак по хигиенично ми се виждаше, но може и да бъркам.
Лейдиджи, не мисля, че ще се държат зле или поне се надявам. То в БГ всичко е сбъркано, но дано са запазили човека в себе си, все пак си избрала тях за раждането. С избор на екип ако си предполагам, че няма да има проблем ама знае ли човек...
Анастия, добре дошла отново Simple Smile

# 77
Денис, след 2 седмици ставам на 36. Въпросът е, че ще ми е първо раждане. Живяла съм в Англия и знам, че в чужбина си е ОК, но при нас вече съм за пенсиониране  Crazy

Аз съм на 37 навършени, първа бременност. И мен ме притесняваше възрастта, плашиха ме колко съм била стара, но аз познавам себе си и тялото си. Засега съм ОК, не съм спряла да работя, правя основен ремонт, по цял ден търча насам-натам. Всичко е въпрос на ген и начин на живот. Има 20-ина годишни, които се оплакват много и са им тежки бременностите... Heart Eyes

# 78
 Stambuli разликата между двете деца ще е 2 години и половина. Ама.и.аз сега не знам какво искам честно казано и не съм решила още.
За системата в Англия не знам, но съм била и в българско спешно няколко пъти и в холандско,  и определено не искам да попадам пак в българско.
За шишетата- ще ползвам пак пластмасови,защото у нас стъклените няма да оцелеят. ММ чупи всичко наред, не знам как го прави, но си мисли че у нас е таверна явно.

# 79
Здравейте момичета.
За шишетата,мисля че повечето които съм разглеждала са пластмасови  newsm78
Днес,бях на преглед 27г.с +2дни ,било 28г.с така го чух че диктува на сестрата.Бебка е 1075гр.всичко било наред,секциото ми ще е около 24,25.09,но в началото на септември ще се уточним за дата.

Изписа ми флуорин,това било чист флор,за зъбите и за костите на бебето така поне ми обясни той,но щом отидох в аптеката фармацевтката ми каза че за първи път в 30годишният си стаж виждала да изписват чист флор на бременна....Леко ме стресира защото ми каза "не го пий според мен или пак попитай доктора си"....:X За първи път ми се случва да съм толкова объркана и разколебана,иначе не пия  нищо,бяха ми изписали витамини прегнакеър,обаче имам адски проблем с преглъщането,направо ги връщам обратно,мн се тормозех с тях и спрях да ги пия.
Някоя мама нещо да каже? Да са и казвали да пие този флуорин?

# 80
Питам, защото попаднах на този сайт и ми стана интересно вие как сте процедирали или ще процедирате
http://www.9m-bg.com/index.php?p=cat_inner&sub=4&id=2174

На мен също ще ми е по-удобно с пластмасови, по-евтини са също така, а и помпата ми за кърма върви с такова пластмасово шише 150 мл. И на този етап мисля да не купувам друго.

А някъде пак из нета прочетох, че не можело стъклените да се стерилизират в микровълнова, не знам и аз защо, може би за всеки случай да не се пръснат  newsm78

Иначе кога се разбира, че са за смяна бибероните и шишетата? През определен период от време или когато се захабят?

Аз да се похваля, че днес поръчахме детско обзавеждане и ще е тук другата седмица Simple Smile Много умувахме каква кошара да купим и се бяхме спрели на тези трансформиращите в легло и бюро, но са около 400 лв. А на мен щеше да ми трябва допълнително поне един гардероб и/или скрин. Днес обиколихме няколко мебелни магазина и гледахме, че детското обзавеждане (легло, бюро, гардероб) вървят около 600-700 лв. и преценихме, че е най-добре да купим едно цяло обзавеждане и отделно една обикновена сгъваема кошара. ММ много се заглеждаше по леглата на два етажа, наистина са много сладки, но ми се струват опасни...В крайна сметка поръчахме две ъглови легла с ракла + гардероб + секция с бюро + матраци за 860 лв. Само малко ме е яд, че не ги видяхме на живо, а само по каталог и сега като разгледах пак сайта забелязах, че май гардероба е само за закачалки и няма рафтчета, а на мен на този етап точно това ми трябва да си подредя всичко. Но като дойдат ще ги видя Simple Smile
И ми беше много странно, че иска да купим две легла, все пак това ще ни е първо дете. Е, след време ще искаме да имаме и второ, но ми се стори много рано да купуваме две легла. Обаче пък ще е удобно детето като порасне и почне да спи в отделна стая, някой от нас двамата може да легне на другото легло. Все ще влезе в употреба, докато дойде ред за второто Simple Smile

# 81
  • София
Stambuli, и аз съм с първо дете и съм на 35. Малко се притеснявам и аз от годините, но бих пробвала нормално ако няма проблем с очите. Освен диоптера трябва да са наред и налягането и очните дъна. Утре на ЖК ще питам кога трябва са си направя прегледа.
За шишетата иска ми се да разгледам стъклените, нали все отричат пластмасата, но пък сали стъклените не са тежки и дали няма опасност да се счупят лесно и да се пореже някой..
Тринидат, незнам за този флуор, утре дъм на зъболекар и ще го потам трябва ли да правя нещо или да пия нещо специално за зъбите. Но преди време май четох някъде че пастите за бременни не съдържат флуор, та незнам..

# 82
Тринидат, моето мнение е да не го пиеш, след като не е предписан за нещо конкретно, а просто така. Прочети в Гугъл повече и виж ползата и вредата. Аз не съм наясно, но щом масово не се изписва, не виждам защо на теб ще ти го изписва като нямаш определена нужда от допълнителен флуор.

# 83
  • ВАРНА
Хелоу   bouquet
Направо биете рекорди, по обяд видях новата тема, а докато се разпиша вече сте на 6-та страница. Браво на вас!  Hug
mecani, благодаря за труда   bouquet
ЕLL~, и аз съм в 26-та седмица и също усещам някакво опъване. Гледам да не му обръщам внимание, тъй като е безболезнено, само леко некомфортно. А на моменти корема ми имам чувството, че ще се пръсне. Не знам след три месеца как ще е... Бебока го усещам навсякъде, но последните дни повече в горната част на корема, около и над пъпа, където са му крачетата за момента.
mecani, и аз съм така като ям диня, ама обожавам я, какво да направя  Laughing Wink. А относно наместването на бебоците на тези теории не вярвам. С първата бременност бях влязла в седми месец, когато докторката ми каза, че бебето е застанало главично и от тук нататък вероятността да се обърне е малка, защото започва интензивния растеж на бебето. Да, ама на следващия преглед беше с главата нагоре и така си остана, затова и го родих със секцио ...
sof4e, за Емануил съм пристрастна, синът ми така се казва  Heart Eyes.  Със С харесвам Самуил и Симеон.
Anastasiq6, добре дошла отново. Надявам се всичко около теб да е ок  Hug
diamond, секциото не е толкова страшно. Нека всичко друго е наред  Hug
За болничните знам, че ако са непрекъснати преди този от 45 дни за бременност и раждане, се взема базата преди болничните.
Аз пък имам друг въпрос относно болничните. Нали имаме право на до 180 дни непрекъснат болничен за общо заболяване с ЛКК. Въпросът ми е, в тези 180 дни дали влиза 45 дневния преди раждане. Ще съм благодарна ако някой компетентен ме светне по въпроса.  Wink
Шишета, се надявам да не ползвам. С баткото не се наложи. Сега ако ми трябват мисля да са пластмасови.

Пфу  ooooh!, това вместо запис.  Mr. Green Mr. Green

# 84
Аз пък имам друг въпрос относно болничните. Нали имаме право на до 180 дни непрекъснат болничен за общо заболяване с ЛКК. Въпросът ми е, в тези 180 дни дали влиза 45 дневния преди раждане. Ще съм благодарна ако някой компетентен ме светне по въпроса.  Wink

180 дни до 45 дни преди раждане - това вече е майчинство и се изчислява 90%  Peace

# 85
Аз пък мисля, че приемът на флуор по време на бременност е тотално отречен и дори има вреди от него. Потърси информация, има много щом на мен случайно ми е попаднала.
Шикерче, мисля, че вече гардеробите ги правят само за закачалки и допълнително си купуваш рафтове колкото искаш и ги слагаш както искаш. Ние купувахме обзавеждане преди няколко месеца и беше така. Рафтовете в магазина бяха по 40 лв за брой, а ММ поръча на някакъв дърводелец май (всъщност не знам къде поръча) и всичките 8 рафта ни излялоха толкова!

# 86
  • ВАРНА
180 дни до 45 дни преди раждане - това вече е майчинство и се изчислява 90%  Peace
Чудесно, благодаря   bouquet. Наясно съм, че 45-дневния се изчислява на 90%, а за общо заболяване на 80%. Попитах, защото съм в болничен от Великден и до 45-дневния ще съм събрала почти 150 дни  Rolling Eyes

# 87
Бисквитке, мерси за съвета, със сигурност ще си поръчаме ако дойде само с място за закачалки Simple Smile

# 88
Да се отчета след ЖК, всичко с бебо е наред, само дето върви по голямо и док се шегува с мен да не го наоравя 4-5 кг...то  ако зависеше от мен...
Вече е 1420 гр. , води и плацента са ок, по ехограф термина ми се измества почти 10 дни по-рано.

# 89
 Вече всичко е наред, да не се интересува, но проблемите бяха за друго, той искаше апартамента, при положение, че аз съм си го купила с мои пари и е на мое име, имаше дело, абе само си губих времето с глупости.

На мен изведнъж корема ми много порасна, ритка си бебка, но не много силно още. За болничния, аз нямам търпение вече да идва 26 август и да излизам в болничен, хич не ми се работи.  ooooh! Не, че сега много работя де, едно момиче почна работа в салона и аз само ходя да помагам.

Да ви се оплача, много съм се отпуснала, ям каквото ми падне, вчера изядох 5 сандвича с шунка за закуска и после пак бях гладна, аз съм ходила на акробатика доста време и винаги съм била във форма, но след като родя ще трябва наново, да си връщам фигурата.  Tired

В понеделник бях на ЖК, мънинката тежи 1142 гр., всичко е 6!  Mr. Green

Стаята и вече е готова, купих кошарата, която ви бях показала преди, в единия ъгъл сложих много удобен бежов фотьойл и до него малка масичка с нощна лампа, по средата на стаята е легълцето, срещу него има прозорец, на който сама си направих завеси, лилави в тон с кошарата и до вратата малък двукрилен гардероб, не го обясних много добре, но трябва да снимам някой път. Стените са бели, залепих стикер лилава фея от Джъмбо над кошарката и стои много сладко, придава много цвят, пода е ламинат и мисля да взема малко килимче, за да е по-уютно през зимата. Много ми хареса как се получи, стаята е много мъничка и кокетна.
Лека нощ!!  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт