Отговори
# 330
  • София
Аз имам електрически стерилизатор на Чико. Около 100 лв беше преди години, дори не съм се замисляла колко ще го ползвам и дали има смисъл. Стелизирах почти до годинка. У нас не се внася микровълнова и дори не съм гледала тези за микровълнова. А в тенджера си е голяма хамалогия. Скоро се обсъждаха и таблетки, но не съм ползвала и не мога да дам мнение.

# 331
Аз стерилизирах почти 4 месеца и всички ми казваха, че е много дълго. Особено педиатрите. Те ми препоръчваха след първия месец да стерилизирам по 1 път на ден, а останалите пъти да мия. Според тях не е хубаво бебето да се гледа в толкова стерилна среда. А на 7-8 месеца когато вече се опитват да пълзят и лапат всичко вече какъв е смисъла да се стерилизират шишетата  newsm78

# 332
Аз съм се спяла на този http://bebelandia.bg/product/25286/nuby-natural-touch-elektriche … or-one-touch.html електрически е  Peace Не съм го поръчала,защото още разглеждам  newsm78
И този също ми харесва http://bebelandia.bg/product/25375/tommee-tippee-sterilizator-za … -biberon-0-m.html
Чудя се още дали да купя нов или втора употреба  newsm78

# 333
Благодаря ви за изчерпателните отговори!
Мен и друго ме вълнува - нали в родилното трябва да си нося помпата за кърма, някои казват дори и зазлъгалка да се вземе. Тези неща ще ги стерилизирам предварително, но ще се запазят ли чисти?  newsm78

Оф, останах почти без дрехи, само рокли и по-широки потници Simple Smile Като дойде време да изкарвам летните дрехи, половината ги върнах под леглото, защото бяха неподходящи. Постепенно и други дрехи и сутиени отесняха, та сега прибирах още под леглото, да не ми се бутат, и без това не ми стават  preggo

# 334
Вени, не знам дали ще ти бъде удобен стерилизатор, който побира само 1 шише. Особено при положение, че ще бъдеш с близнаци. Имай в предвид, че ако  ползваш помпа, тя също се стерилизира, а в тези няма как да стане. Отделно се събират и залъгалка, лъжичка и т.н. Моят стерилизатор вечно беше препълнен. Освен това не всеки път имах възможност да стерилизирам след всяко хранене (през нощта например) и се натрупваха по няколко шишета.
Шикерче, залъгалката бях стерилизирала вкъщи и я държах в кутийка. Помпата и шишетата понеже не може да се стерилизират там на място, а е нужно, изхвърлях кърмата, понеже не беше стерилна. Тя така или иначе не е много.

# 335
А помпата и шишето ако се стерилизират, не може ли да се сложат и те в някаква кутия ?
А водичка като се дава, предполагам трябва да е преварена, и тя ли се дава топла както млякото ?

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 16:18 от ShikeR

# 336
Идеята е, че след всяко изцеждане трябва пак да се стерилизират. Понеже няма как, миеш на чешмата и след това хвърляш кърмата. А биберони може да си приготвиш 2-3 в кутийки и ако някой падне някъде да ползваш следващия. Не се притеснявай, там всичко ще ти кажат, а и на теб ще ти се изясни от само себе си.

# 337
Сега вече разбрах, Бисквитке Simple Smile
Значи няма нужда да я стерилизирам помпата предварително, след като ще се използва само за отпушване на каналите, евентуално или при препълване на гърдите ?

# 338
Аз ще ви развеселя с моята стерилизация в болницата, но мина добре и не е имало проблем с бебето. Тъй като бързо ми слезе кърмата и по-точно коластрата, а не исках да я губя се изцеждах, пресипвах в шише от болницата, предварително стерилизирано, носех в кухнята, там пак минаваше някаква обработка и ми го връщаха.  И тук идваше моментът на голямата хамалогия със следващото цедене - бях си взела голяма електрическа кана, сипвах бебешка вода, слагах частите на помпата и шишето за нея и варях, след това оставях да съхнат на сушилка и пак ползвах. Голяма е разправията, но реших, че си заслужава Simple Smile

# 339
Здравейте,
да се включа и аз при вас с термин 10 октомври! Много ще ми е приятно да споделяме опит!

За мен да кажа, че това ми е втора бременност, първа не успешна Sad ( за съжаление ). Момиченце ще имаме!

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 18:18 от sunnyyyyyy

# 340
Добре дошла на новата мама Simple Smile
Съвсем нова тема да повдигна - ВАКСИНИ.  Аз лично клоня да слагаме всички съгласно имунизационния календар. Мнения?

# 341
Аз съм се спяла на този http://bebelandia.bg/product/25286/nuby-natural-touch-elektriche … or-one-touch.html електрически е  Peace Не съм го поръчала,защото още разглеждам  newsm78
И този също ми харесва http://bebelandia.bg/product/25375/tommee-tippee-sterilizator-za … -biberon-0-m.html
Чудя се още дали да купя нов или втора употреба  newsm78
Зa първия не могa дa дaм мнение, зaщото не могa дa преценщ колко е голпм, но изглеждa мaлък. Зa втория мисля, че е aбсолютно неизползвaем, особено зa мaмa с близнaци. Aко се нaложи дa ползвaш помпa зa кърмa къде ще я сложиш? И aко се нaложи дa дaвaш aдaптирaно мляко, което много често се случвa нa мaйките с близнaци дa дохрaнвaт, стерилизaциятa нa едно шише не е удобно. Ще трябвa дa стерилизирaш няколко шишетa нaкуп...  Peace

# 342
Момичета избрахте ли количките? Аз още немога да си избера и се оказа много трудно. Насочила съм се към mamas and papas и jane muum обаче немога да реша. И двете колички нямат амортисьори и ми се струва, че водят по твърдо. Ще се радвам всеки да сподели какво си е харесал като количка.
Стерилизатор и аз ще ползвам електрически на medela.

# 343
  • София
Аз количка ще ползвам от сестра ми пег перего, иначе на jane много ми харесват моделите:)
Стерилизатор ще трябва да купя електрически, защото не ползвам микровълнова. Чудя се стерилизаторите универсални ли са? Примерно ако шишетата са авент, а стерилизатора томи типи, ще бъдат ли съвместими? Или всички трябва да е една марка?
За ваксините- смятам, че задължителните ваксини от имунизационния календар са важни и трябва да се правят. Уф аз не съм намерила педиатър все още, това ми е болна тема..

# 344
maaichkaa и аз съм в чуденка за количката. Харесала съм Cam Fluido и Jane muum/2 в 1 или 3 в 1/ за момента. На Кам ме притеснява това, че гумите не са големи, а ми казаха че е добре да са ..иначе ми покрива другите изисквания. Jane - варианта 2 в 1- коша за новородено не бил много голям и ако се роди по едро бебче бързо ще му омалее , а на варианта 3 в 1 - коша не е твърд.. а аз все си мисля че за зимата е по-добре да е твърд коша  newsm78 Ти кой вариант си харесала? Аз като цяло за Jane съм чувала доста добри отзиви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт