Отговори
# 480
И при нас храненето ме притеснява. Според педи малката трябва да изпива 90 мл АМ. Аз правя 60, тя изпива 30 и заспива. Мъчим се да я събудим и да изпие останалите 30, но често остават 10-тина мл. И след един час е гладна като вълк. А педи почти ми се скара че я оставам с толкова малко. Но съм решила следващия път да й дам тя да я нахрани. Може пък аз да бъркам някъде.

От ММ не мога да се оплача. Той винаги ми е помагал. Само нощно време не му давам да става, че се буди рано за работа.

# 481
  • София
Привет!
На бързо ще се включа с кърменето. Четох за лактационните кризи (можело да продължат по 7-10 дни) и за скоковете в растежа, което може да доведе до желание у бебето да суче по-често.

При нас не знам кое е, ама кърмата не стига. Не дохранвам все още. Удържам фронта. Но трета вечер поред суче през час за по час и храненията буквално се сливат. Не съм мислила, че може да е толкова брутално с това кърмене.

Пробвам и да цедя след хранене (15 мл), което разбира се няма отношение към количеството преди това (ако съдя по писаното във форума). Но за да съм сигурна, че са празни гърдите. Пия чай за кърмачки по 1 л.

БellaБellissima сподели моля те какво си говорихте с консултанта, ако ти остане време.

# 482
И аз кърмя на поискване. Първата седмица ми беше шоу, понеже съм начинаеща. Дохранвала съм един или два пъти, но не е имало нужда. Не се доизцеждам - разбирам, че не е добра идея. Два пъти разтоварих напрежението с помпа и по 70 мл. Не пия чайове и дано не се налага. Засега господинчото е доволен и наддава Crazy да чукам на дърво.
Просто се изисква голямо търпение, което аз в началото нямах. В крайна сметка се научих и си лежим повечето време докато не се откаже сам. Вярно е, че нищо не можеш да свършиш друго, ама на кой по дяволите му пука! Детето ми е най-важно. Пробвах три пози и лежащата доста ми помогна, защото не се изморявам, а и заради шевовете, хемороидите и перинеотомията едва сядах. Футболната поза е удобна, ако с другата ръка правиш нещо - например цедиш. Люлката в тия жеги не я коментирам.
Ето, сега пак си лежим и ви пиша.
А кога ще имаме темичка в родени?  newsm78

# 483
Здравейте момичета,
да се отчета и аз на 26.07.2015г. в 17:36 ч. се роди нашата малка принцеса Крисия. Раждането беше около 10часа и мина "перфектно" по думите на д-ра и съм само с три шева, не успях да издържа на болката и поисках епидурална на 4 см. който достигнах след 8 часа от изтичането на водите след упойката всичко стана много бързо.
Вече сме си вкъщи и се учим как да се гледаме сами, справяме се за сега.

Не съм ви чела тези дни, и сега когато кърмя ще ви чета, сигурно има много обебили се мами
нека са Ви честити бебоците   bouquet   bouquet   bouquet  да са ви живи и здрави и много послушни. Ако все още има и чакащи мами им пожелавам кураж и търпение.

# 484
Не съм мислила, че може да е толкова брутално с това кърмене.
Никой не го мисли, защото иначе всички щяхме да сме се отказали. При нас кърменето е сравнително добре, от време на време обаче яде твърде бързо, а и едната ми гърда пуска много по-лесно, и съответно после ми връща, но май овладях кризите от преди няколко дни. Първите дни ми правеше една хубава пауза нощно време, сега обаче се е изхитрил и я прави по-рано, а през нощта ми се буди на 2-3 часа да яде  ooooh!

От ММ не мога да се оплача, даже хич. Иска да помага и през нощта, но аз не го оставям, че има много работа напоследък и му тябва сън. Иначе всяка сутрин го оставям да гушка наяденото бебе докато аз се изкъпя и назакусвам. Страх го е обаче още да го държи докато го къпем, защото му бил много крехък още  Crazy Един път сложи самостоятелно памперс, той взе, че протече и сега го е страх и това да прави, че да не се опикаел пак  Mr. Green Иначе ме държи мен да не полудея от време на време и да не се отчайвам, че не ставам за майка, което се случва а си помисля регулярно на 2-3 дни  Crazy А иначе мие чинии, готви, днес ще чистим из вкъщи. Ако му давах и пералня щеше да пусне  Mr. Green

Честито, Juliesp!

Тема в Родени мисля, че се прави, чак след като изпишем тази  newsm78

# 485
Привет, Юлки! Hug

Ето една хубава статия за бебешко ако, която е със снимки, та чак намирисва. Joy Whistling Бях позабравила и сега си припомних доста неща.

Кърменето е предизвикателство! Особено, когато е за пръв път. Май всяка майка се сблъсква със съмнението, че не прави нещо както трябва. Rolling Eyes
Моят опит сочи, че спокойствието е най-важно. Най-малко проблеми съм имала в моменти, в които съм спокойна. Хем има достатъчно количество кърма, хем бебчо суче спокойно и доволно. Лошото е, че на теория е едно, на практика не винаги се получава. И някак на майките, които не се вторачват толкова в това, като че ли повече им се отдава. Rolling Eyes Ама като не ти наддвава бебчето, или плаче, или има нещо обезпокоително в памперсите, как да не го мислиш.
Не мога да давам съвети, всяко бебенце е различно, просто опитвайте различни неща, докато се получи. А ако пък нищо не помага, не се тормозете излишно.  Hug Правите каквото трябва, а както се получи. Важно за бебето е да има спокойна майка. Кърменето не е единствената адекватна грижа, от която детенцето има нужда. Първия път продължих да кърмя още 1-2 месеца след като започнах да дохранвам с АМ, което също е нещо. Така че и това е вариант, не се измъчвайте. По-добре малко, отколкото нищо.

ММ помага най-вече с носене на ръце, което ми е напълно достатъчно.

И нашата бебка взе да прави дългите паузи в по-ранни часове и съответно да иска да яде през нощта. Сега опитваме нова стратегия - будя за ядене в 12.00 и колкото изяде-толкова. Поне да не се буди от глад в 3.00. Тая нощ имаше ефект. Към 3.30 почна да сумти леко, но се събуди гладна чак в 5.00. Така че май ще опитвам така, пък да видим дали ще успея да наглася някакъв режим, който да е по-съобразен със семейния.

И ми е толкова миличка! Много ни се усмихва, когато й говорим, има и любима музикална играчака пеперуда, на която също се радва. Случва се по половин час да я гледа, стига да дърпаме непрекъснато връвчицата, за да й пее. Струва ми се, че и скоро ще започне да гука, защото когато я оставим в друга стая, след време започва да вика, но без да плаче. Когато отидем и се успокоява. Heart Eyes

Къпем на чешмата. От чист мързел, много по-лесно ми е и става за минути. Embarassed  И докато бебка е лекичка и мога да я държа, мисля така да си карам. Иначе е голяма хамалогия, миене на ваничка, пълнене, нагласяне, после изливане на водата, пак миене на ваничка... А и тя не се оплаква, страшно обича, даже понякога, когато има колики, ползвам къпането, за да спре за малко да плаче. Mr. Green

Кристалин, ММ също има страх от памперси, все си мисли, че няма да го сложи както трябва. hahaha

За молбата за еднократна помощ при раждане в социалните. Поискаха ми И копие от акта за раждане на първото дете, И удостоверение за родените от майката деца! #Cussing out Аман от бюрократщина, прекаляват! А всичко си го имат в системата ЕСГРАОН и могат, и са длъжни да го проверят!
Другото, което трябва е оригиналният акт за раждане на бебенцето, който задържат за малко, за да отбележат на гърба му, че е изплатена сумата, сякаш не могат да го докажат по друг начин. Т.е. не ламинирайте акта! А също искат и IBAN на сметка, по която да преведат парите, не можело на каса да се изплатят. Това е район Средец в София. Може в други общини да е друг редът.

И да питам за ортопед. Водихте ли ги вече бебоците и къде? Педиатърката ни даде направление, но в нашата поликлиника няма такъв. Спохожда ме една еретична мисъл защо изобщо да я мъча, като знам как ще ми я разчекнат и ще я разплачат, и дали да не пропуснем тоя преглед, ама щом е задължително, сигурно има някакъв смисъл. Rolling Eyes

# 486
За нова тема в родени мога да дам предложение за заглавие
 До вчера мама бе с тумбаче, а днес ЮЛСКО бебе в креватче плаче
Честито и на новите обебили се мами да са им живи и здрави бебоците  Heart Eyes

# 487
  • до едно тепе
Или смисъла е,че на тази възраст ако има проблем се коригира с гащи, а ако се открие проблема на 6м вече се налага връзване с каиши, което вече е много неприятно. Иначе прегледа обикновено включва ехография на ставите(която някои ортопеди искат да се заплати), показват как се носи бебето с лице към майката( или друг носещ го) с разтворени крачета и как се прави гимнастика за ставите( разтварянето на крачетата, което изобщо не е болезнено) при всяка смяна на памперса.
Аз смятам да го свършим това след 2 седмици някъде, ако доктора не е отпуска разбира се, че сезона е такъв. Ще заведа и баткото, че нещо ми ходи на пръсти понякога-мисля, че го прави напълно нарочно и умишлено, но за мое спокойствие искам да го погледнат  Laughing

# 488
  • София
Здравейте,момичета !

Или,благодаря за статията с акитата,добре подкрепена със снимков материал,да е ясно  Mr. Green

За консултантката по кърмене,съветвам всеки,който има нужда от съвет или се чуди дали всичко е ок - да се обади.Жената беше изключително отзивчива.На мен ми беше малко сконфузна ситуацията по телефона да обяснявам на непозната жена какво ми тече от гърдите и колко ака бебка,но тя ме предразположи,обясни ми всичко което ме интересуваше,най-важното - успокой ме и ми даде кураж.Аз така се бях паникьосала,че исках да се срещнем,но и с телефонен разговор се получиха нещата. Обясни ми,че понякога бебетата правели блокови кърмения по няколко часа ядяли,после пък повече спяли,това не означава,че не им стига кърмата.Аз не се цедя,давам от едната гърда да суче основно,ако не се е нахранила давам малко и от другата да я облекчи,така избягвам цеденето.От началото започнах така,сега само увеличавам малко по малко сукане0то от основната гърда.Консултантката каза,че това е най-добрият вариант.

Преди малко ни падна пъпчето - ден 8.  Heart Eyes

За коликите,вчера имахме за пръв път,не мога да кажа,че бяха много силни,но малкото цял ден беше неспокойно и плака. Щом сложа ръка на коремчето й се успокоява. Явно трябва да се загрее,за да се чувстват по-добре мъниците.

ММ е много навит да помага,иска да се учи,но е неуверен разбира се. Каза,че искал да се научи всичко сам да прави,за да мога аз да излизам  Party

Голям пост стана,прощавайте,ама сега ми се е паднало да пиша  Hug

# 489
Или, пак се включваш с полезен пост!  Hug Само се чудя акото на малкия защо прилича на изкуствено хранено бебе? Само първите дни беше като мека кашичка, после стана на нишки като пресечено яйце  newsm78

За ортопед - мисля да го водя при тези в Горна Баня.

Вашите бебоци след колко време пускат гърдата? Изобщо пускат ли я? Моят може и по час да си отвиси и полуспящ да си цока  ooooh!

# 490
За кърменето, ами като видя, че вече истинското хранене е приключило и вече само в просъница суче, но реално е вече пълно тумбачето, опитвам леко да извадя гърдата от устата му. И след малко опити успявам. Ако му е било достатъчно сукането, тогава си заспива гушнат в мен. Времето за сукане може да е 5 минути, може да е само мъничко, за успокоение, ама може и близо час, с малки прекъсвания. С други думи, все съм на повикване за сукане. Но така е с новородените, после става по-лесно (по отношение на кърменето). И да поясня, дългото сукане не означава непремено липса на кърма, може да е необходимо за успокоение, просто сукането не е само хранене и пиене.
За акото, при нас е на парченца (мънички, като пресечено яйце е хубаво описание), жълто. Не мисля че е проблем, винаги си е било такова.
За ортопед, безболезнен е прегледът. Още не сме имали такъв.

И малко отчет от нас: тази седмица се мерихме и на 1 месец е +1200 грама от най-ниското му тегло след раждането и +5 см. Само на кърма, мисля, че всичко е наред. Малко ме притеснява колко ще качи този месец, защото наистина доста яде, но имам  нагледен пример с дъщеря ми, че и да качи много от кърма, после се източват децата и всичко се нормализира, когато проходят.

# 491
juliesp, честито   bouquet Живи и здрави и много да се слушате.
Ние се кърмим колкото да се каже... почти нямам кърма, иначе сме на АМ.. колкото има толкова.
С коликите е някаква драма.. мислехме, че сме овладели нещата с двата вида капки, до вчера.... явно се засилиха коликите и е един гърч, рев почти по цяла нощ ужас е  #Crazy Cry Накрая заспива от изтощение... Явно не е нашата комбинация,.... ще пробваме с друго.

# 492
Аз само набързо да питам дали може да ядем готвен лук? Защото за суров ми е ясно.
Иначе по няколко часа на ден имаме колики. Не давам капки против колики,защото запичат,само Био Гая.

# 493
Минавам само да съобщя за промоция на капки Колийф, за който ползва такива. Доста са скъпички, а в Ремедиум на Славейков току що ми дадоха втора опаковка, подарък към първата на същата цена - 24.49 лева. Peace

# 494
Аз само набързо да питам дали може да ядем готвен лук? Защото за суров ми е ясно.
Иначе по няколко часа на ден имаме колики. Не давам капки против колики,защото запичат,само Био Гая.

Лукът стимолира кърмата. Може да го ядеш под всякаква форма.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт