Отговори
# 495
При мен една чаша бира води до препълване на гърдите. Лук да във всякакви форми, а четох и че много обичат миризмата на чесън в кърмата бебоците.

С коликите сме ту добре ту зле... и аз не знам... давах едновременно инфакол и колийф, както и лактакеър бейби. Обаче ми се струва, че от колийф-а повръща  newsm78 На вас правило ли ви е впечатление?

# 496
Определено не повръща от Колийф, давам само такива.

Често казано не съм сигурна дали намаляват коликите, защото коликите не изчезнаха с капките. Но е факт, че по-дългите паузи сън съвпаднаха с момента, в който почнахме да даваме капки.

Опитах и да редувам ядене с капки, ядене без... ами не мога да намеря сигурна взаимовръзка дали помагат или не. Ден с ден няма еднакъв. Rolling Eyes
Ама ги давам за успокоение на себе си, че правя нещо, а и защото все си мисля, че може би благодарение на тях взе да спи по-дълго. А може и просто да е пораснала... не знам, но не ми се рискува да се връщаме пак към 3-часови паузи. Crazy

# 497
Засега не давам капки. Кати съм решила,че запичат и ще.доведат до друг проблем,сега само си ми стоят. Даже някоя от вас,ако иска Лефакс или Саб Симплекс,оригинални,от Германия: ) зълва ми ги донесе.
А патладжани дали мога да ям ?
Бебинка днеска се дра цял следобед милата,но като се изака и заспа спокойно. Дано и нощта ни е спокойна.
Пораснала е,вързала е бузки,чак ми стана мъчно за новороденото,дето маха като паяче с ръчички и крачета.

# 498
При нас кърменето засега върви добре. Утре бебо става на месец и ще ходим на консултация Simple Smile

Акото при нас от жълто и пресечено изведнъж със започването на коликите стана някак тъмно  и даже зеленикаво  Rolling Eyes
Горкия много колики има и е страшно даже май прегракна от толкова много рев  Confused
Да ви попитам дали вашите бебоци повръщат? Малкия по принцип има дни в които връща по 1-2 пъти по много малко, но от снощното кърмене след тоалета като е започнал да повръща на всяко кърмене и по много  #Crazy незнам от преяждане ли е или от нещо друго

# 499
И при нас акото е зеленикаво та и аз се чудя има ли място за притеснение? За повръщането установих, че е от напъването.

# 500
И при нас акото е зеленикаво та и аз се чудя има ли място за притеснение? За повръщането установих, че е от напъването.
Зелено ако може има ако давате чайчета.
И аз установих, че като се напъва повръща.

И честит ни първи месец.

# 501
От напъване и нашата шушулка повръща. Зеленото ако е от газове или настинало коремче.

# 502
  • Варна, кв. Аспарухово
И ние от време на време имаме зелено ако, но аз цедя и давам кърма и четох, че когато е ниско калорична тогава е по-зелено  newsm78 (то нашето хранене си е драма за мен, добре че малчо си е лаком и всичко яде само дето не може да си изсуче достатъчно, че мама е със запушени канали и се цеди като в садо-мазо филм  Mr. Green )

# 503
  • sofiq
Здр. мами, честито на мамите гушнали наскоро своите бебоци да са ви живи и здрави. Има ли още чакащи да стискаме палци да излизат Simple Smile.
Ние в петък бяхме на консултация на 33 дена качили сме 1 кг от раждането и 1,200 от изписването вече сме 3820гр. и сме 54 см. (+5) от раждането. Растем си и скоро ще ни омалеят някои дрешки, вече се заглежда в мен и по често пуска усмивки. Коликите слава богу ги минахме леко без даване на капки за колики, само на биогайа сме и аз пия чай за колики, които и предавам с кърмата. Ние изцяло се кърмим и много рядко цедя за да не се филмирам че не и стига Simple Smile, тя си прави паузи по 3 часа, понякога вечер и по 5 ама рядко, а ако и е топло хапва на 1,5-2 часа, ние сме на поискване и давам когато тя реши. Имаме и доста будни периоди вече , в които се оглежда или почва да мрънка да я нося, като задължително трябва да е права за да гледа. От преяждане и лакомия, че яде за 10-15 мин. почти винаги връща, но сега поне почна да се оригва и е по по малко. Ние сега сме на гости на нашите и те ми помагат с нея и баткото, който от сутринта е с температура, сополи и малко разстройсво, а утре отива на море с свекърите, дано се оправи бързо, че неискам само да го мисля. Мамита как преживявате тази жега, а бебоците направо е ужас, София е обрината по врътлето и бузките, а винаги е само по боди.
Лек ден на всички Simple Smile

# 504
Ние в жегите сме на климатик в стаята в която сме с детето.Не го спираме изобщо,на 25-26 градуса на охлаждане и ни е супер.Не излизаме през денят,само късно слетобед.
Вики също е на смесено хранене(за сега преобладава кърмата).Давам и цедена кърма когато има.Има си колики и газове милото,но акото си е жълто Rolling Eyes
От около седмица почна да връща почти след всяко хранене,педи каза че може да е защото яде бързо,но както казвате,може и от напъването заради коликите да е newsm78
Пробвахме памперс 3-ка,оранжавият и ни е супер.Преди бяхме на синият 2-ка,но започна да ми малее newsm78.

# 505
Мами, да ви питам на 40тия ден за чистата молитва носеше ли се нещо в църквата? Помня от племенниците, че направо отидохме без уговорка, без нищо да носим. Ама минаха 6 години от тогава и не знам да не са се променили нещата. Някоя ако е запозната моля да сподели.
Иначе днес беше погачата на нашия младеж. Беше много хубаво да се съберем родата (женската част де). Не съм била по-горда никога през живота си, да имаш детенце и да го представиш за пръв път на роднините си е невероятно!  bowuu  Grinning Затрупахме се с дрешки, даже и за догодина. Mr. Green

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 21:33 от dotmot

# 506
Здравейте майчета прекрасни! Аз бях с термин 04.07,преносих с няколко дни и на 10. 07 в 18 и 15 се срещнахме с нашият прекрасен син Даниел Благовест Петров, 3,350 кг 51см. Честито на всички посрещнали дечицата си.

# 507
Здравейте мами,честити ви рожби! На 20.07. сутринта с планово секцио се роди моето момченце 3050кг и 50 см. Вече сме си вкъщи от девет дни и си свикваме:-).  Сладурчето в жегите му избиха пъпчици,едва издържахме докато ни сложиха климатик. После започнаха колики. Лекарката ни изписа Био гая сутрин и Абоколикен на всяко хранене. Иначе аз имам проблем с кърменето.  Нямам достатъчно кърма, по 10-15 мл от гърда. Дохранвам с Нан хипоалергично,но нещо немога да оцеля храненето-или прехранвам или е гладен.Ще се помъчим още малко с тази кърма..
Мъника трудно ака,така се напъва и реве,че сърцето ми се къса. Дано тези неразположения да отминат бързо:-D Ако знаете нещо ефикасно срещу колики ще съм ви благодарна да споделите:-)

# 508
  • Пазарджик
Здравейте мамита.
На 28.07.се роди моята принцеса Гергана след 12 дни преносване и спешно секцио.Малко по нататък ще разкажа за раждането.Надявам се да мога да изчета и назад пропуснатото

# 509
Добро утро, мамчета Simple Smile
На 22.07. след планово секцио, извършено от  най-страхотния лекарски екип в град  Бургас се роди дъщеря ни - Теодора, тежаща 3300 грама и висока 50 см. Няма по-страхотно и  вълнуващо нещо от това да прегърнеш детето си - цялото щастие на света е в ръцете ти!

Общи условия

Активация на акаунт