Отговори
# 540
Момичета кога ви се прибра корема? Имам чусвството че моя от изписването до сега не е мръднал.
Моя след раждането се прибра веднага и като дойде ММ в родилното да ни види и вика а къде ти е корема бе и се смее, а до следващия ден вече не ми личеше да съм раждала

# 541
  • Варна, кв. Аспарухово
И моя корем се поприбра за 10тина дни. Е, има какво да се желае, но след още 15-20 дни почвам упражнения, че да е сигурно, че няма да се отвори операцията Simple Smile
Уф, хора как ходите насам-натам искам и аз, но не знам как да стане с това цедене на 3 часа. Как и къде ще изварявам помпи и шишета. Иначе и аз искам да се махна от нас.

# 542
И моя се прибра изцяло за десетина дни. Иначе веднага след раждането бях като в края на шести месец.
Уффф и на мен ми се ходи на моренце, нооо догодина...

Вече ми паднаха конците от епизиотомията, но вътрешните шевове още не са... Имате ли представа кога да очаквам и те да паднат?

Някой има ли инфо за Мария Тереса не е писала откакто съобщи за бебчето. Дано всичко е наред  Praynig

# 543
Моя корем се поприбра доста,но от известно време не мърда и е като 4-ти месец,като от едната страна е  Shockedпо-голям .

# 544
Как и къде ще изварявам помпи и шишета. Иначе и аз искам да се махна от нас.
Надка, аз ползвам това: http://www.pakostnik.com/bg/technost-za-studena-sterilizacija-1l-chicco
И аз се притеснявам за операцията, да минат поне два месеца..., иначе си умирам за едно море, обаче не знам за вас, но моите лохии вече трета седмица цапат по малко и нему виждам края  Confused
Моят корем още от операцията излезе " залепнал " за мене, сега като се храня нормално мисля, че наддавам, повръщах много накрая и излязох от родилното по-слаба от преди, освен бременските -6 кг. и още -4  кг., направо съм идеална за плажа, дано септември да се случи нещо...

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 12:03 от Кристин_

# 545
Ето ме и мен за малко... Simple Smile
Моя корем още не се е прибрал като хората.. аз нося колан  и съм супер доволна. според мен той също много ми помогна за прибирането.

# 546
А,да,лохиите са следващия момент -няколко дни съм абсолютно чиста, тъкмо се зарадвам и следващите дни почва теч с различен цвят и консистенция. И така вече 20 дни. АГ-то не ми е казал кога да ида,ама аз съм решила днес и съм му подготвила доста въпроси.

Нещо друго -по колко трябва да ядат/сучат тия нашите бебета? Магдалена е на 20-ина дена и не знам като се изцедя по колко мл да и давам?

# 547
А,да,лохиите са следващия момент -няколко дни съм абсолютно чиста, тъкмо се зарадвам и следващите дни почва теч с различен цвят и консистенция. И така вече 20 дни. АГ-то не ми е казал кога да ида,ама аз съм решила днес и съм му подготвила доста въпроси.

Току що четох е нета точно за тези лохии... моя док. ми каза, че месец или повече е нормално.. при всеки е различно. При мен всичко започва наново като се натоваря повече. На мен ми каза, чак след два месеца някъде след раждането на преглед.

# 548
sladurka за 20 дневно бебче давай колкото то иска да пие,но не повече от 90мл.Така беше казала нашата педи,че толкова му е вместимостта и ако пие повече му се натоварва коремчето,а и има вероятност да повърне.Сега вече ни е позволено по 120мл.,но Вики почти никога не изпива толкова Rolling Eyes Не е от най-лакомите явно.

Коремът ми след раждането беше като поне в 7-ми месец,за една седмица се прибра до ниво 5-ти.Сега около 50 дена след раждането си е на ниво 4-ти и не мърда,но нямам време за коремни преси.Вики спи по цяла нощ,но пък през денят е буден и дремва за по 15-20 мин. между храненията и не мога да свърша нищо ooooh!

Лохиите ми спряха към 30-ти ден от раз Mr. Green

Вики почти е започнал да гука.Като му гукам си събира устенцата в правилната форма и на няколко пъти издаде звук(доста различен от "Гуу" за сега hahaha) Обаче много се радва аз като гукам и днес за първи път не просто се усмихва а се смя с глас Heart Eyes

А някой да го болят всички кости и стави? newsm78
Аз като поседя 5 мин. и после не мога да стана,всичко ми скърца.Мислех че тези екстри ще приключат след раждането,но уви... #Crazy

# 549
  • София
Да се включа и аз за темата с корема - моя се прибра за 10 дни след секциото и сега не личи че съм раждала и че съм била бременна, само дето е много по мек от преди, но вече може да се каже че нямам и корем дори. Само по белега от секциото си личи  Wink Разбрах, че са ми вляли и окситоцин след раждането, за по-бързо възстановяване на матката и прибирането и. Сега имам само 2-3 кг отгоре, които мисля че бързо ще сваля.

Как ви е кървенето след секциото, моето си променя интензивността и цвета и всеки ден е различно  newsm78  скоро трябва да посетя док и да го затрупам с въпроси  Grinning

След няколко дни ще отидем на контролен преглед при педиатърката и ако всичко с бебка е добре мисля да започнем с разходките в парка по малко. За сега само я изкарвам в двора ни и стигнахме до 30 мин.

Относно мл за хранене, е много индивидуално, но нашата педи каза след 10 ден количеството трябва да е мужду 90-130 мл, в зависимост от броя на храненията за деня.

# 550
  • София
Моето коремче се прибра бързо бързо,само е меко все още. Липсва ми бременния корем, понякога на сън се стряскам,че го няма Grinning
Ние заминаваме за Бургас утре,макар че бебка е малка,но мисля че няма да има проблем,защото вече я изкарвам няколко дни подред и всичко е ок. А в бургас я чака родата,първо внуче е и нямат търпение!
На мен също ми паднаха шевовете,само един май остана,естествено тоя дето ме дразни,аз другите не съм ги усещала,ама тоооояя....
Някоя мама която кърми и пие кафе забелязала ли е неспокойство при бебчето после?

# 551
Аз изобщо не смея да се доближа до кафето, че и без това не спи по цял ден и ме е страх. А така ми се пиеее  #Crazy

# 552
Леле направо ви завиждам за бързото прибиране на коремчетата. Ние сме на 11 дни и коремчето ми е се едно съм в 5м.

В болницата ни казаха че бебоците трябва да папат по 10 мл за първия ден за втория 20 мл за третия 30 мл и така до 100 мл. Но си зависи и от бебчето колко често се храни, а и някой са по лакоми от други. Нашата Габи е много лакома и снощи помислих че е още гладна след като я накърмих та и направих още 40мл и резолтатът беще ужасен. Претовари си коремчето и бяха писъци ужасни. Смятам да не повтарям тази грешка.

Кафе, днес си позволих едно. Беба за сега е спокойна пък ще видим до довечера

# 553
  • София
Аз вчера си позволих кафе,по-слабо,и я забелязах кифличката,следобед,че е неспокойна и трудно заспа,буди се няколко пъти и спеше някак си повърхностно. Аз пиех по едно кафе през бременността, но последните дни преди да родя от самосебе си спрях,не ми се пиеше. И малко или много явно организма ми е отвикнал...
Аз не знам малкото колко яде,кърмим се на три часа,сама си го направи този режим, вечер прави паузи по 5-7 часа. Виждам,че започва да се нагъва и си мисля,че кърмата й стига. Усмихва се след всяко ядене,значи е добре Grinning

# 554
Момичета вие давате ли био гая и ако да в колко, че на мен ми казаха задължително в 16:00 всеки ден, но тя трудно заспива следобед и не ми се ще въобще да я будя, защото това означава, че докато не стане време за излизане няма да спре да реве камо ли да заспи...

Общи условия

Активация на акаунт