Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 889
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
подкрепям - млякото пречи на усвояването на желязото!
Понякога е много трудно да открием сами. Може даже и много грешни изводи да направим.

# 121
Почти всяка бременност води до понижение на желязо и хемоглобин - това е причината.  Grinning
Очаквах нещо универсално за справяне и за това попитах.

А за болка след раждане какво бихте ми препоръчали или пак трябва хемеопат?

# 122
  • Пловдив
eldass, в хомеопатичното лечение всичко е лично и индивидуално.  Wink Винаги. Ако ли не, значи лечението в действителност не е в съответствие с принципните на хомеопатията. Ако решите да се лекувате с хомеопатия, ще е добре да прочетете темата Информативно за хомеопатията, за да се запознаете как в действителност се случват нещата при този вид лечение.  Peace

# 123
eldass, бременността е само един показател. При всяка бременна, на която й се е случило да е с намален хемоглобин и желязо, не само това е било причината. Освен това хомеопатичните лекарства не набавят минерали и вещества в организма. Може липсата на желязо да се окаже такава, че е необходимо да го набавяш от друго място.
Кашуто работи!

# 124
подкрепям - млякото пречи на усвояването на желязото!
Понякога е много трудно да открием сами. Може даже и много грешни изводи да направим.
. Овесените ядки съдържат желязо, но ако има отчетен съществен недостиг , то в тях едва ли има значение, трябва прием на медикамент. Разчита се на белтъчната и витаминната компонента в ядките.Жената не писа приема ли медикаменти с желязо.

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 20:30 от famotidin

# 125
Фамотидин, прекрасен пример за лекар хомеопат, която не е отваряла Органона. Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=861560

Ще ни кажете ли какво е грешното в предписанието и?  Laughing Stop или всичко си е наред?!? Laughing

Томова, Томова...
Аз съм привърженик на лечението от лекар класически хомеопат, познавам такива и те се придържат към класическата хомеопатия. Много хора са ми споделяли, че се лекуват от лекари клинични хомеопати. Там могат да се изписват и няколко лекарства по схема.  Тези хора споделят , че са доволни от лечението и то дава очакваният ефект. Не познавам клиничната хомеопатия и не мога да я съдя, но е факт ,че много хора са доволни от нея.

# 126
Той и онзи от рекламата по телевизията пиеше 20 години сода за киселини и беше мноооого доволен, много му помагала.....

# 127
Бърз преглед на другарката Томова ми е достатъчен, за да не следвам никога нейни предписания. 5 гранули на ден ледум изобщо не са необходими! При над 50 упапвания от комар, 1 гранула в 100 мл, разделено на 2 приема успокои всичко. А статистически погледнато толкова ухапвания са рядкост. К'во точно ще правят толкова мн. гранули не ми е ясно.

# 128
 Наистина ако лекарството е правилно подбрано ефекта е много по- добър ако се разтвори една единственна гранула в чашка с вода, така действа много по -меко и сигурно. Дава се по ендна лъжичка след разбъркване.Симптоматиката изчезва много бързо. След това във времето , ако симптоматиката се засили, пак една лъжичка .

# 129
Наистина ако лекарството е правилно подбрано ефекта е много по- добър ако се разтвори една единственна гранула в чашка с вода, така действа много по -меко и сигурно. Дава се по ендна лъжичка след разбъркване.Симптоматиката изчезва много бързо. След това във времето , ако симптоматиката се засили, пак една лъжичка .

Глупости за пореден път. Разтварянето във вода има за цел да динамизира последващи приеми. ЕдинствеННата ти гранула може да не е добре "напоена" с лекарство, затова, като всеки лекар, можеш да си вържеш панталоните ,слагайки две гранули. /имам горчив опит с една-единствена гранула от правилно съхранявано лекарство/. Симптоматиката дали ще изчезне много бързо, е въпрос единствено на състоянието на жизнената сила на пациента във момента! Ако симптоматиката се  засили, трябва да се отчете дали се влошава съществуващата симптоматика, или се появява отново, но по-слаба от първоначалната. И още, и още...Нарича се "реакция след първо предписание" и си е чудесна обстойна глава в хомеопатията, хич не малка.

# 130
 Няма дефектни гранули при правилно съхранявани лекарства, дълго е да обяснявам защо.

Ако няма органна и функционална недостатъчност(наследственна и придобита), приемът на точното лекарство още на момента връща свободата на човек от заробващите симптоми на болестта. Който лекува с хомеопатия знае.

Дори и при максимално свален и анализиран случай понякога трябва да се опитат няколко лекарства ,докато се стигне до почти моментално облекчаващото лекарство. Подчертавам понякога, не винаги. Нужно е пациента да има безусловно доверие на хомеопата.Тук е ключа на излекуването.

Смяната на различни лекарства докато се стигне до точното се прави по определен начин описан от хомеопати живели преди повече от сто години, още преди да се появат повечето от модерните алопатични лекарства. Те ни дават чистият опит на един цял човешки живот отдаден на хомеопатията.

Примерно наскоро имахме един случай, в който трябваше да сменим почти десет лекарства едно след друго ,които бяха много прецизно подбирани . Оказа се че само едно от тях имаше ефект. Другите въобще не вляеха на пристъпите на болка. Действието му обаче бързо се изчерпа. Но точно това лекарство насочи към точното, което реши случая за три дни. Разбира се искренно се надяваме да няма рецидиви, засега всичко е стабилно. Намирането на лекарството отне точно три безсънни денонощия изследване на материя медика. Още пет минути и щяхме да започнем алопатично лечение. Понякога успеха идва на края на самата граница на изтощението на лекуващия.

Пиша всичко това за да се разбере , че хомеопатията е много повече опит от колкото установени правила. И хората, да не съдят хомеопата, който посещават,че не следва тези или онези принципи прочетени тук или там. В този форум,или онази книга.
 Просто изберете човек с дълъг опит, все пак лечението е изкуство.

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 01:14 от famotidin

# 131
Няма дефектни гранули при правилно съхранявани лекарства, дълго е да обяснявам защо.
Напротив, съвсем кратко е. Можеш да обясниш и разликата в съдържанието на лекарство и между гранулите на боарон и тези на другите фирми.

Ако няма органна и функционална недостатъчност(наследственна и придобита), приемът на точното лекарство още на момента връща свободата на човек от заробващите симптоми на болестта. Който лекува с хомеопатия знае.  Нищо подобно! Жизнената сила на човек, нейните компоненти - чувствителност, възприемчивост, време до първа реакция и време до последна реакция, плюс площта на заболяването, оказват единствено влияние върху това за колко време ще настъпи облекчение. Освен това изключително много зависи от колко време е заболяването и как е настъпило - изведнъж, постепенно.... Това е АБВ в хомеопатичните принципи.

Дори и при максимално свален и анализиран случай понякога трябва да се опитат няколко лекарства ,докато се стигне до почти моментално облекчаващото лекарство.  Моменталното облекчение вече го обсъдихме. НО при максимално ДОБРЕ свален и ПРАВИЛНО анализиран случай ИЗОБЩО няма да се стигне до няколкото лекарства.....Възможно е в остро, понеже картината често се сменя бързо, да се наложи смяна на лекарството, НО винаги първото ще е подействало, ще има динамика на симптомите, а не пациентът просто да си седи в една и съща агония и да му се сменят лекарства без успех. Това, за което пишеш, се нарича налучкване!
Подчертавам понякога, не винаги. Нужно е пациента да има безусловно доверие на хомеопата.Тук е ключа на излекуването.  Жизнената сила, правилно стимулирана, започва своя процес на самолечение без изобщо да е еня на доверието. Не го омаловажавам, но ти му приписваш главна роля, а това не е така. Един арсен, който няма доверие никому, който дори не иска да пие предписаното му лекарство - да, бе, доверие.....друг път.

Смяната на различни лекарства докато се стигне до точното се прави по определен начин описан от хомеопати живели преди повече от сто години, още преди да се появат повечето от модерните алопатични лекарства. Те ни дават чистият опит на един цял човешки живот отдаден на хомеопатията. Да, точно така, но при определени слуачаи, за част от които писах.

Примерно наскоро имахме един случай, в който трябваше да сменим почти десет лекарства едно след друго ,които бяха много прецизно подбирани . Оказа се че само едно от тях имаше ефект. Другите въобще не вляеха на пристъпите на болка. Прецизирането ви изобщо не е било прецизно, да ме прощаваш. Действието му обаче бързо се изчерпа. Или сте дали близко симиле, което е побутнало, но не е свършило работа, или е било налучканото правилно, но в недостатъчно приеми, а с последното лекарство сте потиснали, защото сте избързали да го дадете. Няма трети вариант. Но точно това лекарство насочи към точното, което реши случая за три дни. Разбира се искренно се надяваме да няма рецидиви, засега всичко е стабилно. Намирането на лекарството отне точно три безсънни денонощия изследване на материя медика. Още пет минути и щяхме да започнем алопатично лечение. Понякога успеха идва на края на самата граница на изтощението на лекуващия. А изтощението на пациента? Нещо да споменем за него и купищата хомеопатии, които е изгълтал?!

Пиша всичко това за да се разбере , че хомеопатията е много повече опит от колкото установени правила. И хората, да не съдят хомеопата, който посещават,че не следва тези или онези принципи прочетени тук или там. В този форум,или онази книга.
 Просто изберете човек с дълъг опит, все пак лечението е изкуство.

# 132
 Хората тук добре знаят за разликата в гранулите на различни фирми. Ако някой попита ще му се обясни.

Точното лекарство  води до моментално облекчаване на симптомите.

Дали ще настъпи излекуване, рецидив във времето ,или симптомите могат само да се палиират( с подходящи лекарства тук нещата са по-сложни) зависи от нивото на здраве. Определянето му става с много прецизни критерии. Винаги хомеопата трябва да определи нивото на здраве, за да знае какво да очаква от лечението и пациента да е наясно.

# 133
Здравейте!

Имам нужда от съвет. Вярвам в класическата хомеопатия и от 4 години лекувам себе си и 10-годишния си син при класически хомеопат.

Синът ми беше диагностициран първо с алергичен ринит, после при тестовете на алергиите се оказа, че няма алергия към нищо, промениха диагнозата на вазомоторен ринит. Целогодишно всяка сутрин е с кихане, течащ бистър секрет и това продължава до към обяд всеки ден, понякога и до по-късно.

Не само че хомеопатичното лечение не даде никакъв резултат през тези години, но през есента на 2014 детето ми направи бронхоспазъм, сега - десет месеца по-късно направи втори. Много съм притеснена, че вместо да има подобрение в състоянието му, нещата се задълбочават.

Изключително объркана и притеснена съм. Сега заради бронхоспазъма се наложи да бъде на инхалации с вентолин. Арсеникум Албум 200 Ц (лекарството, което хомеопатът ми е дал за бронхоспазъм) не помогна нито при първия, нито при втория бронхоспазъм.

Не искам да тъпча детето ми нито с вентолин, нито с кортикостероиди. Четейки тук, останах с впечатлението, че всички тези неща би трябвало отдавна да са излекувани.

Чувствам се безсилна.

Много ви моля, помогнете ми със съвет или мнение.

Решила съм сега да пробвам биорезонансна терапия - да видим дали това ще помогне. Ако някой може да ми препоръча добър и качествен специалист в София, много ще съм ви благодарна.

Също - редно ли е да сменя хомеопата, след като за четири години няма никакъв резултат?

# 134
  • Пловдив
tvk    така както описваш последователността-алергичен ринит,после бронхоспазми-стана и при моя син-на 5 години казаха алергичен ринит,на 5г и половина пръв бронхоспазъм,после 2-ри .От 4 годишен е на хомеопатия,еми не е помогнала значи и при него.

Общи условия

Активация на акаунт