Подсъзнанието може всичко/64 Линкове за всички техники има на 1стр.

• 74 338
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, наминавам с малко тъжни въпроси и май ще ви разваля хубавата вечер.

Не искам да ви прозвучи така, все едно се изявявам като съдник, обаче...
От няколко дни си мисля, защо си отиват ценни и нужни на близките си и обществото хора? Защо плявата, разни престъпници, изверги, посягащи на хора и животни, необезпокоявани си доживяват до дълбоки старини, а други не доживяват да видят абитуриентския бал на дъщерята/сватбата на сина си например?!
Къде е *равновесието*?

Няма равновесие. Винаги е било така. Само в книгите и филмите нещата са по-розови. В живота рядко доброто побеждава злото.
И е така и не е съвсем така. Природата винаги се стреми към равновесие и баланс. Зависи на къде се накланят везните. 

# 376
  • София
Момичета, наминавам с малко тъжни въпроси и май ще ви разваля хубавата вечер.

Не искам да ви прозвучи така, все едно се изявявам като съдник, обаче...
От няколко дни си мисля, защо си отиват ценни и нужни на близките си и обществото хора? Защо плявата, разни престъпници, изверги, посягащи на хора и животни, необезпокоявани си доживяват до дълбоки старини, а други не доживяват да видят абитуриентския бал на дъщерята/сватбата на сина си например?!
Къде е *равновесието*?

Мисля, че рано или късно всеки получава заслуженото от съдбата, Бог или природата. Поне така мисля. То колелото се върти и си се наместват нещата.

# 377
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала тук, но определено ми липствате. След многото опити да променя работата си нищо не стана. Слрд това се оставих по течението и си казах че тя най-подходящата работа за мен сама ще ме намери. Но времето си минава и май и аз се депресирах. Влизам да попия малко доза позитивизъм от Вас.

# 378
  • на острова на мечтите
http://www.book.store.bg/p27245/kognitivna-povedencheska-terapia … rijna-brench.html

Да, наистина, човек трябва да има желание, за да се измъкне от лапите коварната депресия! Но все пак е книга и не е чак като да накараш някого да отиде на психолог или психиатър. Надявам се да съм била полезна!  Hug
Hug
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала тук, но определено ми липствате. След многото опити да променя работата си нищо не стана. Слрд това се оставих по течението и си казах че тя най-подходящата работа за мен сама ще ме намери. Но времето си минава и май и аз се депресирах. Влизам да попия малко доза позитивизъм от Вас.
Ама и период си намерила да се заредиш положително Wink Тук се завихри малко НЕположително мислене!
Може би трябва да се научим да зачитаме,а не да осъждаме нещата,които се случват на нас и около нас.И да продължим напред, въпреки всичко. Въпреки болката! Въпреки безнадежността на ситуацията! Когато, обаче, ни достигне загуба на близък и добър човек, е много трудно да приложим на практика всички мъдри съвети и практики, които сме получили или научили. Защото на практика се държим като  наблюдатели, а не преки участници на събитията в света около нас.Приемаме  нещата,които са извън нас като нещо,което не ни засяга. От вчера съм се зачела в книгата на Джо Витале за "Абсолютна неограниченост "(савлила съм си я от "спиралата")и започвам да си давам сметка, че много от нещата в живота зависят и от нас самите, и за да ги променим към по-добро трябва първо да променим самите себе си. Не е филм животът ни Stop Ние сме режисьори, главните герои и сценографи на всичко!
Много светлина, мили съфорумки и не се отчайвайте. Някой по напред беше казал, че най-тъмно става преди зазоряване

# 379
Дойде и златната есен Wink
Виждам, че тук нещо настроенията не са много добри, но като лошото време така и отминават лошите моменти.
Искам да споделя нещо, което ми се доказа за пореден път. Знам, че човек трябва сам да премине през нещо, за да го проумее, но винаги предварително може (ако иска) да предприеме действия.
Та за пореден път си доказах, че нещата не трябва да се отлагат. Живота не трябва да се отлагат. Много хора казват, като стане еди кво си и вече ще бъда щастлив, или само да постигна нещо си и ще имам времето да се занимавам с любимото си занимание.
Никога обаче не знаем съдбата какво ни е приготвила, като следващо изпитание и урок и изобщо ще имаме ли време и мислене за това, което сме можели да правим.
За това приказката, че живеем тук и сега е вярна. Сега днес е събуждам и искам да се занимавам с нещо, с което ще се занимавам сега - днес. Отложите ли го може никога да не успеете да се захванете дори.
Мисля това, вече да е част от ежедневието ми и да правя нещата, срещите и да реализирам мислите си днес.

Пожелавам ви много настроение в този есенен ден Simple Smile

# 380

И е така и не е съвсем така. Природата винаги се стреми към равновесие и баланс. Зависи на къде се накланят везните. 

Мисля, че рано или късно всеки получава заслуженото от съдбата, Бог или природата. Поне така мисля. То колелото се върти и си се наместват нещата.

Може би сте прави и вие. Но когато някой ни е наранил, не виждаме как съдбата им го връща и това ни създава чувство за несправедливост. Но е факт, че често на добри хора им се случват лоши неща. Карма ли е, съдба ли е не знам. А на някой лоши персони им върви.
Иначе във всеки живот си има винаги и хубави и лоши моменти. Хубаво е човек да мисли положително, но има тежки ситуации не може да се получи. И е хубаво човек да си поплаче, защото това успокоява много.
Имам позната е много вманиачена по положително мислене, но в такава степен, че си слага розовите очила и игнорира и лошото което и се случва. В един момент това ще и се отрази. Преди няколко дни получих отново проблеми с кръста. С дискова херния съм и есента винаги се получава. Та тази положителна моя позната ме ядоса. Започна да ми развива теории как съм мислела отрицателно и затова ме боляло. А много добре знае, че като цяло съм весел човек. Понякога човек малко трябва да мисли. Тя си няма на идея каква болка изпитват хората с такива проблеми. Попитах я  директно "Дай да ти забия един нож в гръбначния стълб, да го въртя, а ти мисли положително и ако можеш се излекувай за пет минути"

Аз обаче имам една лоша черта. Много мисля понякога за миналото - грешките, които съм направила, лошите моменти в които съм попадала. И ги чопля ли чопля. А не трябва да се прави така. Това трябва да остане зад гърба. Ама задобрявам вече и не човъркам толкова много.  Sunglasses
Но това е сигурно заради това, че съм доста емоционална. А не трябва.

# 381
  • София

Аз обаче имам една лоша черта. Много мисля понякога за миналото - грешките, които съм направила, лошите моменти в които съм попадала. И ги чопля ли чопля. А не трябва да се прави така. Това трябва да остане зад гърба. Ама задобрявам вече и не човъркам толкова много.  Sunglasses
Но това е сигурно заради това, че съм доста емоционална. А не трябва.

И аз съм така за съжаление. Но малко по-малко започвам да не се обръщам назаде. Защото това ме дърпа назад.

За кръста... пробва ли някакви упражнения?! Аз от време на време ме боли кръста и почвам някви упражнения дето раздвижват кръста и ми минава. Но при мен е заради работата предимно в седнало положение, но сега на всеки 2 часа ставам и се разхождам дори и да имам много работа, защото иначе не си е работа (а съм млада още за да си докарвам  нещо на кръста).

п.с. предлагам да се мотивираме взаимно като ни е кофти! И ще е позитивна пак темата.

# 382
В това състояние упражнения не могат да се правят. Първите два дни с патерица ходих. То чорапите не можех сама да си обуя, какво остава за гимнастика  Laughing
Единственото което правя е да вися на едно желязо с две ръце, за да разтегля гръбнака. Пък като се оправя пак ще си правя гимнастика. Обездвижването е лошо, но няма начин.

Иначе аз когато ме налегнат отрицателни мисли, почвам да чета вицове или някакви други смешки и картинки. Много ми помагат.  Sunglasses

# 383
Който не е страдал от болки при дискова херния той не знае какво е  Hug Не можеш да легнеш, не можеш да се изправиш, не можеш да се наведеш. Така ме е свивала болката, че дори и до WC не можех да отида сама. Elora бързо възстановяване ти пожелавам. А наистина движението е спасение, но това след като премине кризата.  Hug

По темата за баланса, сега се замислям, когато някой ни е наранил толкова дълбоко, че му пожелаваме цялото зло на света да се стовари върху него, дали сме готови да понесем отговорността, когато това наше "пожелание" се сбъдне? Когато видим, че съответния наш недоброжелател си е получил заслуженото и то не само той, но и неговото семейство, дали се чувстваме удовлетворени?

# 384
  • София

По темата за баланса, сега се замислям, когато някой ни е наранил толкова дълбоко, че му пожелаваме цялото зло на света да се стовари върху него, дали сме готови да понесем отговорността, когато това наше "пожелание" се сбъдне? Когато видим, че съответния наш недоброжелател си е получил заслуженото и то не само той, но и неговото семейство, дали се чувстваме удовлетворени?

Аз само ги псувам ако някой ми направи зло, не смея да им "пожелая" нещо, защото ами ако ми се върне?

# 385
Който не е страдал от болки при дискова херния той не знае какво е  Hug Не можеш да легнеш, не можеш да се изправиш, не можеш да се наведеш. Така ме е свивала болката, че дори и до WC не можех да отида сама. Elora бързо възстановяване ти пожелавам. А наистина движението е спасение, но това след като премине кризата.  Hug

Днес съм по-добре. Ще се оправя.

Принципно не е хубаво да се кълне и да се пожелава зло. Но това често е само на думи и тези думи се казват от хора, които може би не са преживели нещо кой знае какво.Ще се въздържа да разказвам лични примери. Само ще кажа, че съм била наранявана физически и психически през живота си. Но когато някой ни направи нещо лошо, не мисля, че нормален човек ще седне да го отрупва този човек с благопожелания.  Mr. Green
Иначе ако разбера, че на еди кой си съдбата му го е върнала по-някакъв начин, няма да скачам до тавана от щастие. По-скоро бих изпитала безразличие  и никакво съчувствие към човека наранил ме.

# 386
  • Добрич
Нещата за баланса са много добре обяснени в книгата Разговори с Бога! И въобще за живота като цяло, за успехите и паденията. Аз засега съм прочела само 1 част и започнах втората, но е много добра!  Hug

И си оправете настроението!  Naughty Не се отчайвайте! Ако постоянно си мислите, че ви е зле, нямате настроение и че живота е скапан, нали знаете какво следва...!
Аз от известно време правя всеки ден гимнастика в къщи и се чувствам многоооо, многоооо добре! Така ми се оправя настроението   Laughing
Вярно, че имах проблеми напоследък, но се опитвам да не ги мисля и си повтарям вълшебните думички "Съжалявам, Прости, Благодаря, Обичам те" и не знам заради това ли, но нещата преминаха леко - полека и се наредиха! Така че не се отчайвайте! Винаги има на какво да се зарадвате... Кого да обичате... За нещо да благодарите... И с нещо направено от вас да се гордеете!

newsm03 Малко объркано и дълго стана, но се надявам да ми простите!  Hug

# 387

Здрасти, Val2. Аз съм си залепила един пеликан с парички на стената, получих място, но има едно огромно НО- дали ще успеем да уредим документите за 2 седмици, затова не смея да кажа, че ритуалът върши работа.
Отделно преди две седмици, като си бях в Бг, ходих на църква. Запалих свещички за здраве (като купувам и една свещичка и паля специално за Исус) и се помолих на Богородица за помощ по въпроса.

За пожелаването на зло и аз не смея, защото мисля, че се връща като бумеранг, а и без друго ми е достатъчно *интересен* животът, та допълнителни тегоби не ми трябват. Плюс това ми е като мантра винаги да си казвам "нека околните получават двойно на това, което ми мислят".  Laughing
И аз като Джес предпочитам да тегля една сочна на въпросната персона /което е в разрез с 10те божи заповеди и конкретно прелюбодеянието, де  Laughing /, но пък така изпускам парата и не се обременявам с лоши мисли, не премислям за хиляден път постъпката му/й и не задълбавам.

Иначе аз когато ме налегнат отрицателни мисли, почвам да чета вицове или някакви други смешки и картинки. Много ми помагат.  Sunglasses
Абсолютно същото. Даже ги и чета на глас, за да може да се смеем дружно.  Grinning

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 18:16 от Инат до откат

# 388
Офффффффффффффф, давайте скъпи мои, ритуали за длъжници. Сума пари ми се дължат от различни места, а нЕма изгледи да се върнат. Не, че съм ревнала, пари са-изкарват се. Ама пък се чяувствам като будала така, а и има доста дупки за запълване  Mr. Green
Тетидка, добре ми звучиш, мила. Мен пък днес ми едно такова-студ, щипе, мирише на 19 век /демек въглища и дръвца/ и едно такова, като ми се допи коняче, та чак за коледна елха се размечтах. Ама каквато съм щурава, току виж съботата съм я украсила  Laughing. Ми така де-гледам в темичката за АК вече са го заложили.

# 389
Офффффффффффффф, давайте скъпи мои, ритуали за длъжници. Сума пари ми се дължат от различни места, а нЕма изгледи да се върнат. Не, че съм ревнала, пари са-изкарват се. Ама пък се чяувствам като будала така, а и има доста дупки за запълване  Mr. Green
Тетидка, добре ми звучиш, мила. Мен пък днес ми едно такова-студ, щипе, мирише на 19 век /демек въглища и дръвца/ и едно такова, като ми се допи коняче, та чак за коледна елха се размечтах. Ама каквато съм щурава, току виж съботата съм я украсила  Laughing. Ми така де-гледам в темичката за АК вече са го заложили.

Най-хубавият ритуал е - "Не давай пари повече"  Mr. Green

А какво мислите за желанията относно пари или печалба от някоя лотария примерно? Rolling Eyes Пишете ли такива желания? Сбъдват ли ви се?

Общи условия

Активация на акаунт