Астрология - 8 тема

• 27 817
  • 537
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аленка, изглеждаш чудесно.

# 316
Момичета,
моля за съдействие, ако ви се занимава. Пристрастна съм (към себе си Simple Smile) и не мога да преценя какво събитие да очаквам. Актуални са ми темите работа и емиграция. Прогресивната Луна ми е на куспида на 12 дом, но ме притеснява вместо изолация в чужбина, да не се изолирам с някоя болест примерно. За транзита на Юпитер през 1-ви дом прочетох, че на повечето от вас им е донесъл прилично напълняване Wink. Какво друго би могло да се случи?
Данните са 18.03.1977 - 15:45 - София

# 317
  • в 1001-та нощ
...Аз много се интересувам от психология и особено отношенията между мъжа и жената и много бих искала да те попитам, знам че не ми е удобен въпроса, какво те провокира да прекратиш една толкова сериозна връзка и как прецени за толкова кратък период, че това е мъжът.   Blush

Предполагам първата част на въпроса се отнася за 11 годишната връзка, в която бяхме 24/7 неразделни.

Беше силен магнетизъм в началото, усещането, че цял живот си търсил точно това  Peace След 2-3 години дойде изтрезняването. Розовите очила се счупиха някъде по пътя. Остана чувството за дълг от моя страна. Той действително ме обичаше много до края. Но беше изключително обсебващ, контролиращ. Опитваше се да ме моделира, променя. Научих много в тази връзка - орпеделям я за плутоново -сатурнова. Излязох друг човек от нея.

Накрая опитвах 1-2 пъти да си тръгна, намираше начин да ме убеди да се върна. Един ден си дадох ясна сметка, че не съм щастлива, а бих могла да бъда - без него. И на другия ден си тръгнах, завинаги. След това разбрах, че е получил инсулт.

С ММ - пак беше много силен магнетизъм. Каза, че от първия миг е знаел, че ще бъда майката на неговите деца и не е имал такова усещане с друга жена. Още на първата-втората среща ми обясняваше, че ако не можем да имаме деца - ще си осиновим. Имаше план да имаме 3 наши деца, едно осиновено и да построи параклис  Crazy Опитах се на няколко пъти да се отдръпна, безуспешно - това да си имаш работа с овен ....  Stop Stop Stop не е лесна работа. Дадох си сметка, че такова "усещане" съм имала малко пъти, а не е като не съм общувала с мъже и се съгласих да пробваме. То пък взе, че стана веднага   Crazy И така. С второто дете ме изненада. Грам не съм предполагала  Rolling Eyes Не съжалявам - децата са най-хубавото нещо, което се е случило в живота ми.

И понеже стана въпрос пак за връзките - ще сложа в скрит текст това, което коментирах сутринта и линк към източника. Не е най-четимото и интересно четиво, което се минава ан един дъх, но пък ми даде доста отговори Simple Smile Темата е за "смисъла на партньорствата в живота":

Скрит текст:

Това, което обичаме или мразим у някой друг човек, в края на краищата, винаги е в нас самите. Говорим за любов тогава, когато друг човек отразява сфера на сянката, която и на нас ни се иска да осъзнаем в себе си. И изпитваме омраза тогава, когато някой отразява много дълбок пласт от нашата сянка, с който още не сме готови да се срещнем. Намираме другия пол атрактивен, защото той ни липсва. Често се страхуваме от него, тъй като за нас той е неосъзнат. Срещата с партньора е срещата с неосъзнат от нас аспект на душата ни. Когато този механизъм на отражение на сфери от собствената ни сянка в другия стане съвсем ясен, ще разглеждаме всички проблеми на партньорството в нова светлина. Затрудненията, които имаме със своя партньор всъщност са затруднения, които имаме със себе си.

Отношението ни към неосъзнатото от нас винаги е двойствено - то ни привлича и плаши едновременно. Също така двойствено е обикновено и нашето отношение към партньора - ние го обичаме и го мразим, искаме напълно да го притежаваме и заедно с това да се отървем от него, намираме го едновременно и прекрасен и отвратителен. Във всички дейности и разногласия, които изпълват едно партньорство, ние винаги „преработваме" нашата сянка. Партньорството между двама души, които си приличат, наистина изглежда по-безопасно, а е и по-удобно, но обикновено не допринася много за развитието на партньорите: в другия се отразява само собствената, съзнателната сфера - това съвсем не е сложно и е доста скучно. Всеки намира, че другият е прекрасен и проектира съвместната сянка върху останалата окръжаващата среда, която след това и двамата избягват. Плодотворни са само разногласията в едно партньорство, защото единствено когато „обработва" своята сянка чрез другия човек стига по-близо до себе си. Би трябвало да е ясно, че целта на този процес се състои в приближаването до собствената цялостност.

В идеалния случай в края на едно партньорство би трябвало да има двама души, и двамата от които в себе си са станали цялостни или поне - нека оставим настрана идеалния случай - станали са по-здрави, тъй като са прогледнали за неосъзнатите елементи на душата си и така са могли да ги интегрират в своето съзнание. Следователно накрая са изчезнали влюбените гълъбчета, от които единият не може да живее без другия. Твърдението, че човек не може да живее без другия, показва само, че някой от чисто удобство (би могло да се нарече и страхливост) използва другия за да даде възможност на собствената си сянка да живее чрез него, без да предприема опит да преработва проекцията и да я връща обратно. В такива случаи (а те преобладават) единият партньор не позволява на другия да се развива, защото установените роли биха били поставени под въпрос. Подложи ли се някой на психотерапия, партньорът нерядко се оплаква, че другият толкова много се е променил…

Целият откъс: http://sh1zo.tumblr.com/post/123670018667

# 318
Здравейте, мили мои!   bouquet

Аз през деня си ви чета, но не мога да пиша много.

Елч, относно въпроса за чужбината, разбира се, че може астроложката да е сбъркала  Peace проблема е, че не една ми го каза.  Tired
Аз, не че толкова съм припряла да се връщам сега на момента, просто някак си ми е болно, че едва ли не трябва завинаги да седя в чужбина, защото прибера ли се за постоянно може нещо кофти да се случи или просто да не съм щастлива. Искам да знам, че имам и тази опция, разбираш ли?  Heart Eyes

aniram*, да Оксана ми каза в какво ще съм добра като професия, но това не пречи сега да трупам опит.  Peace Каза, че няколко години ще трупам опит, както каза Аленка, ще се калявам, ще уча и накрая, когато му дойде времето ще направя добра кариера.  Peace
Колкото до медицината - късно е вече за това, за съжаление Simple Smile Мина времето, когато можех да я уча. Просто живота ме отвя в съвсем различна посока за добро или лошо.

Аленка, аз пак да кажа, че си много хубава   bouquet
Благодаря за откъса от книжката, сега ще го чета. М/удругото сега като разказа за мъжа си как ти е казал, че е знаел, че ще си майка на децата му и при мен стана подобно. С ММ като се запознахме аз много се дърпах в началото, изобщо не ми беше до връзка, но нещата се случиха много бързо  Crazy и след време и той ми каза: "на мен ми беше ясно, че с теб или ще се получи сериозно и ти ще си жената, или няма смисъл да се захващам"  Crazy

Гледах, че някой беше казал за разположението на Нептун в 5Д, че може да даде безплодие - аааа не така  Laughing моя също е там, но не се притеснявам от такова нещо. Мисля, че си ми се дават астрологично деца, поне 1 със сигурност, аз искам 2, дай Боже  Heart Eyes

# 319
  • в 1001-та нощ
Shmorci , прогресивната луна е на купсидата на 12 дом, а след 1 година ще е в съвпад със Сатурн - управител на 6 дом - това ли те притеснява по-точно  Rolling Eyes

Аз мисля, че може да си претоварена - затрупана с много работа и това да те изолира в изв. степен. Виж си и транзитие за след 1 година, когато прогресивната Луна е над Сатурн, тогава и транзитните Венера и Меркурий ще са над него. Венера ти управлява и 10 дом, а Меркурий 2 дом.

Цялата тази групичка право хубави аспекти и към Плутон и към транзитен Сатурн - т.е. много работа.

Транзитен Марс в квадрат с асцендента и опозиция на натален юпитер в 10 дом - е, вероятно ще се чувстващ изтощена  Peace

За преминаването на Юпитер през асцендента - не мисля, че ще качиш - Юпитер прави квадрат с наталния  Blush , домът е малък - ще го обходи бързо  Peace Възможно е да искаш да се развиваш, усъвършенстваш личностно, защото първи дом е мястото на Аз-а и Юпитер може да го разшири не само физически Simple Smile Още повече, че при теб Юпитер управялва и Слънцето  Peace Тъй като Венера вече е в 1 дом, а управлява и десети при теб - може да ти се учи нещо в кариерен план. А може и някой да се влюби в теб, все пак Юпитер управлява и 5 дом.

Любовно-съзидателната ситуация е малко противоречива, не ми изглежда еднознзчна, но може да се очакват  изненади Simple Smile

# 320
  • София
Ей ме на   Party
Много пишете  Joy
Аленка, абе жена къде си окръглена направо си си слаба (и много хубава   bouquet ), то на таз логика аз съм шишко, а си мислех че съм с приятни кръгли форми  Joy по въпроса с пълнеенето аз винаги съм била по -едра, закръглена, иначе пропорционална и женствена, също съм с голям бюст, моя Юпитет е в 9дом скорпион, но Луната ми е в рак в 6дом  Grinning а сега от както юпитер ми транзитира в 7дом така съм се окръглила ужаст  #Crazy
Аленка, дай да го видим тоз принц на бял кон ще го докара ли венера  Mr. Green
Аз си мислех че при ретроградна венера в натала не е пречка започването на връзки по време на ретротрадие   Rolling Eyes
За децата аз бях поствала как се смята сега ще потърся пак  Rolling Eyes че беше сложно, аз нямам нищо в 5 дом но картата ми е безплодна, че и медицински е доказано  Rolling Eyes

# 321

За децата аз бях поствала как се смята сега ще потърся пак  Rolling Eyes че беше сложно, аз нямам нищо в 5 дом но картата ми е безплодна, че и медицински е доказано  Rolling Eyes

Как безплодна?  Shocked Не се дават деца астрологично ли?

# 322
  • София
Еми горе долу, зависи как ще дойде часа на раждане, при едната ретрификация почти няма шанс при другата са по-добре нещата, трудно но не невъзможно  Rolling Eyes

# 323
Shmorci , прогресивната луна е на купсидата на 12 дом, а след 1 година ще е в съвпад със Сатурн - управител на 6 дом - това ли те притеснява по-точно  Rolling Eyes

Аз мисля, че може да си претоварена - затрупана с много работа и това да те изолира в изв. степен. Виж си и транзитие за след 1 година, когато прогресивната Луна е над Сатурн, тогава и транзитните Венера и Меркурий ще са над него. Венера ти управлява и 10 дом, а Меркурий 2 дом.

Не бях гледала транзитите за след една година...хм, интересна опозиция с луната в 6-ти дом - а дано е свързано с работа, а не със здраве. Благодаря ти!   bouquet
То и по солар ми работят 6-12 дом.
А за емиграция да продължавам ли да мисля или да си сядам на задника и да си бачкам до припадък  Laughing

# 324
Лейла, не ме плаши така с празен 5 дом, че и моят е такъв  Whistling Peace  В наталната ти карта има ли нещо от следните изброени неща? Peace

СТЕРИЛИТЕТ:

Съвпад на Луната със Сатурн
Присъствие на много планети или светилата в стерилните знаци
Пети дом в хороскопа в стерилен знак
Светилата / Луна и Слънце / в пети или осми дом  с неблагоприятни аспекти
Венера в стерилен знак
Сатурн в Скорпион
Сатурн  ограничава потомството / в пети дом /
Нептун дава напразни надежди / в пети дом /
Стерилни знаци на върха на 5-ти дом или на върха на Асцендента или знаците
в които се намират управителите на пети дом и Асцендента

Луна в Овен, Лъв, Козирог в съвпад с Марс или в квадратура/ опозиция със Сатурн,
или в квадратура и опозиция със Слънцето дава  малко или  никакви деца

Сатурн или Венера в седми дом също може да показва брак без деца
Кармични аспекти / нонангон, бинангон, сентагон / към пети дом или
напрегнати ъгли към Антихилег или злонамерените планети Марс, Сатурн  и уран

Пожелавам ти това безплодие, което са видяли в картата ти да е грешка! Hug

# 325
  • в 1001-та нощ
Lailah, аз си спомням един дълъг пост, по който правих много сметки - за него става въпрос, нали?

Ти пък как си сметна това "безплодие"  Thinking Юпитер в мен не е съгласен  Naughty Crossing Arms Thinking

Shmorci  newsm78 с този сатурн в 12 дом  Thinking Марс, като управител на 9 дом  ще направи опозиция на Юпитер и квадрат с асцендента .....след една година, ама ....

Паралелно - гледам и 4 дом, аз го написах и се повтарям, но не исках да съм директна и насочваща - Плутон управялва 4 дом и прави секстил с натален Сатурн. Сатурн-Сатурн ще са в тригон. Ако се адаптираш - промяната може да е за добро и да се чувстваш на мястото си. 4 дом го гледам, като мястото където си щастлива  - на мястото си. Има такива опции. Обаче много бач и изтощение  Peace

# 326
  • София
Аха Аленка, онзи дълъг пост в който смяташ мидпоинт и още сто неща дето не ги помня  Embarassed та по него не бяха ок нещата  Rolling Eyes успокой Юпитера в теб, Сатурна и Плутона в мен са се примирили с фактите  Mr. Green
Нежност не го написах да се сдухвате, а да успокоя че сатурн или нептун в 5 дом не са достатъчни  Rolling Eyes
Иначе от това което си написала имам:
1. 4 от планетите ми са в стрелни знаци
2. Пети дом в стерилен знак
3. Венера в стерилен знак (аспект с Марс и Меркурий)
4.У5 е в ялов знак, асцендента може да е ялов Козитог или Водолей У1 е в Везни иначе което е ок
5 Луна в рак, което е супер, но опозиция със Слънцето квадрат със Сатурн

Антихилег не знам какво е  Embarassed

# 327
Лейла, горе главата!  Hug  Имаш 5 от 11 точки, значи по другите 6 ти не ги изпълняваш, което може да означава светлина в тунела Wink  А и четох, че ако в картата на единия партньор има изглед за безплодие, а при другия не е така, се дава малко деца. Може да ти е писано да имаш едно дете на по-късен етап. Успех в тази област на живота! Децата ( пък било то и осиновени  Peace ) носят радост в живота на хората!

# 328
  • София близо до Витоша

Как безплодна?  Shocked Не се дават деца астрологично ли?

и на моя лизка приятелка и бяха казали че картата и е безплодна , има и обърната матка . Но ето слънцето и е в 5  дом и вече е щастливо бременна

# 329
  • София
Ама аз съм спокойна  Simple Smile
Приела съм го много преди да седна да се интетесувам от астрология и да си видя картата, както казах имам доказан медицински проблем  Rolling Eyes
Не ми е фикс идея, не ми е на дневен ред, ако е писано ще стане ако не е ще съм най-готината леля  Sunglasses
Значи първата и основна стъпка за появяването на деца липсва, човек с който да ги искам. Честно казано това ми се вижда по-малко възможно от превъзмогването на 5-те от 11 точки  Joy аз имам предчувствие по въпроса с децата ама да видим  Joy

Общи условия

Активация на акаунт