New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 891
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте пак от мен!

Знам че наскоро дискутирахме подаването на декларацията за майчинство, но не помня отговорите. От фирмата ми твърдят, че на 31 юли са подали документите, но не ги виждам в справката на НОИ (Справка по ЕГН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО). Това значи ли, че има някакъв проблем? Как е отразена тази декларация при тези от вас, на които им е занесена вече? Помня че на Мацето й я бяха занесли. Имам някакви подозрения как са си свършили работата, защото вече веднъж съм прецакана със забавянето, а ако има и нещо друго, ще си получа парите с още по-голямо закъснение.

И второ, опитвам се да се логна във фейсбук групата, ама не я виждам - нито в съобщенията, нито никъде. Чувствам се доста глупаво, все си мислех че с един фейсбук мога да се справя. Как се казва групата, да опитам да я сърчна?

# 361
  • Бургас
Джиада,най-лесно се разбира дали е подадена като влезеш  в справката, там където са ти имената -най-отгоре на страницата пише дата на последна корекция (или нещо подобно) Това е датата,на която последно е внесена някаква информация за теб. И ако не пише 31.07,значи те мотаят. На мен например ми пише 15.06,защото тогава ми е внесен последният болничен.

Априлчета 2015 е групата

# 362
  • Бургас
Giada, декларацията ще се появи като започнат да я обработват (до 15 дни). Горе, където са изписани имената, ЕГН и номер на банкова сметка, има и дата на последно представяне. Ако е подадена на 31.07 трябва да пише тази дата там.

За ФБ групата доколкото знам е скрита и някой трябва да те покани / добави. Аз не участвам там, тук ми е по-лесно да следя.

Заедно сме писали с Lina_bs. За срещата остава май, но то  за сега само ние двете сме на линия Simple Smile Хайде другите?

# 363
  • София
Лина как беше и Хортон не можеше да види групата как и помогна? За декларациите да, виж дали има последна дата горе

# 364
...............................

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 13:19 от Monicaaa

# 365
  • Бургас
Джиада провери си мейла, даже и папка спам.

# 366
033   bouquet Вече поръчах на мъжо да го търси по аптеките след работа. Прочетох, че е безвреден и действа на друг принцип, което ми дава надежда. Ще я пръскам всеки ден.

Цвети с гребенче също се решем, даже вече си имаме няколко, но не е толкова лесно, защото плъзват по всички и всичко (намирала съм на възглавницата, в шапката) и непрекъснато се сдобива с нови от градината и площадката.

Алвинда това с подуването е ужас, аз точно от такива реакции се притеснявам. Дано подейства този спрей превантивния.

Нашата директорка е в отпуск разбира се по законите на всеобщата гадост. Днес говорих със заместничката и, която ще се опита да уреди мед.сестрите да гледат децата 2 пъти седмично. Аз пък пуснах детето с вързана коса и шапка с надеждата да не му се свари мозъка. Реших да не се ядосвам повече с тези въшки, че ми се скапа лятното настроение. Сега ще я спра за няколко дни да си походим на плаж и по разходки.

# 367
  • Под кленовите дървета
Оф, ужасни спомени имам с тия въшки и аз. Навремето имаше един шампоан Хигия, с него се изчистих последно. Иначе с газ, мас и ожет, направо ми свалиха скалпа на главата Crazy

Аз си искам спокойното бебе. Така хапе малката, че ме боли зверски. Като й дадеш пръст така го захапва, че може и звезди да видиш по бял ден baby_neutral Много рано започнаха тия истории, с баткото чак след 7 месец.

Аз още си мисля да захраня в края на август преди яслата, мъжа не е съгласен...ще видим.

Понеделнишки в 7 сутринта цъфна водопроводчик да оправя неща по банята, мрън!

# 368
В петък съм на линия с малката, ако има среща.  Wink

# 369
  • Бургас
В петък съм на линия с малката, ако има среща.  Wink

Пиша във Фб,който иска да идва Simple Smile

# 370
За фейсбука не знаех, че се получава имейл, от който трябва да потвърдиш поканата. Голямо ровене и търсене падна преди Лина да ми каже за линка пратен на пощата. Simple Smile

# 371
  • в ябълковата градина
Giada,
Аз се разправях доста и така: щом постъпи от работодателя в НОИ - трябва да излиза в справката, иначе нещо не е наред. След това като има движение, се изписва първо "Обработва се", след това "Подготвено плащане" и след като има превод "Изплатен".
Ако не излиза има проблем.

Взех си днес ерго раничка Боба 4Г. Но сега като я слагаме, много му се клатушка главата. Така ли трябва да бъде?

# 372
Аз няма да съм на линия за срещата в петък в сряда заминаваме и до края на месеца ще сме извън Бургас.

От седмица съм на вълна столчета за хранене и се чудя какъв да избера  Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 21:46 от Rafi_11

# 373
  • софия
Грушенка, днес говорих с НОИ и ми казаха, че декларацията не се вижда веднага, а когато стигне определен етап на обработка.Веднага се виждат болничните.

# 374
Групата във ФБ е тайна и не излиза при търсене. Peace

Общи условия

Активация на акаунт