Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 508
  • 960
  •   1
Отговори
# 855
 Joy

Престараваш се напоследък.

# 856
  • най-шареното място
Игра ли сме, палили сме. Аз също съм прескачала. Арматура не е имало, но пък изкопи всякакви и чудно играехме в тях. Имаше и люлки опасни - пред очите ми почина дете под такава. Минаха години докато ги махнат и това не е накарало никой да ни забрани да играем - избягвахме люлките и толкова.

Но тогава имаше няколко разлики - много по-малко /и по-бавни/ коли, много по-нормални шофьори, никакви кучета, по-ниска престъпност, по едно време даже имаше патрулни двойки надвечер по площадките.

Заради кучетата основно, сегашните малки деца нямат място на улицата - чисто ръстово не могат да се конкурират с кучетата. Нито с тийновете с мотори, бири и дори понякога автомобили в училищни дворове. Тогава и в градинските дворове се играеше - точно за малки и без родители деца- заградено, без "бебета", без тийнове. Сега няма как там.

# 857
  • София
Е, в нашето каре имаме две училища с дворове и един малък парк - дъщеря ми спокойно може да играе там с приятелки.

Няма тийнове с мотори, а ние ги конкурираме с бирите вечер. Wink

# 858
Като казахте бири - нормално ли ви се струва детето ви да ви гледа как пиете редовно и напоително? Бирата не е вода, тука виждам как няколко мами и татковци се превръщат в бирени алкохолици, уж от едното нищо...

И после не ми разправяйте как си въобразявам, че моето семейство е различно. Да, различно е, защото като за начало не се наливам с бира пред децата си и не им давам пример, че се пие по градинките.

# 859
  • София
10тина години станаха вече, още не сме станали алкохолици.
Да, за мен е нормално - децата пият вода и сок, ние - биричка. Лято е, животът е лесен...

# 860
  • София
на мен бирата точно на детска площадка ми идва твърде много. Това е детска площадка, а не кръчма.

# 861
10тина години станаха вече, още не сме станали алкохолици.
Да, за мен е нормално - децата пият вода и сок, ние - биричка. Лято е, животът е лесен...

Ще ти кажа една новина: водиш се бирен алкохолик. Биричката си е алкохол, не семки-занимавка.

# 862
  • София
Дообре. Mr. Green

# 863
И как изобщо следиш децата, като си с притъпено внимание и забавени реакции?

И какво по въпроса, че децата ти виждат примера "на улицата се пие бира"...

# 864
  • София
Бира не пия почти, а на площадки пък хептен нищо не пия, но, честно казано, предпочитам детето да ме гледа как си комуникирам с приятели на по бира, отколкото да ме гледа забита в монитора по цял ден.

# 865
  • София
на площадката и забит в телефона/таблета не е добре. На площадката родителят продължава да е отговорен за безопасността на детето, трябва да го наблюдава, а не да си клюкари на бира, на форум или във ФБ.

# 866
  • София
Визирах Сирената, която отглежда дъщеря си, пишейки във форума целодневно.
Адски ми е грозно дете да щъка из дома, а родителя да цъка на компа, направо ме потриса тая гледка.

# 867
Честно казано и мен много ме дразнят бирите по детските площадки. За пръв път прочетох за тази практика във форума и като се върнахме в България я видях на живо. Не толкова обаче ме потрисат пиещите майки и татковци, които все пак са заради децата си на площадките, а едни пенсионери, които се събират да пият по пейките и да играят карти. Един такъв миналата година разправяше, че трябвало да се премести една детска къщичка настрани от площадката, да й сложат пейки и децата да знаели, че не е за тях, а за пияндетата-пенсии.

# 868
Сори, но предпочитам да щъка из обезопасена къща, докато съм на компютъра и хвърлям едно око, отколкото да щъка на площадка, докато пия бира. Освен това докато съм на компютъра, мога по-лесно да обърна внимание, отколкото ако готвя или чистя. Има и такова нещо като "самостоятелна игра", което е хубаво да се насърчава. Аз цъкам, тя гледа нейни си неща и също не ме гледа влюбено в 100% от времето.

И как точно я виждаш тази гледка, да не си в дома ми или ме гледаш от небесата като всеосъждащо форумно божество?

А иначе знам, че ССФ, докато детето й спи, бди над него с благо изражение. Е, аз я гледам на видео бебефон.

На площадка е била от 8 до 10 сутринта, а аз дори нямам смартфон- цялото ми внимание е в нея 100%, защото е скоро проходила и трябва да съм на метър разстояние и да внимавам за препятствия. Освен това ще яде домашна храна, а не детска кухня. Та така. Всяка майка си има почерк. Нека ме вижда на компа, някой ден ще й стане любопитно какво е това комп. и какво може да прави и ще й покажем интересни неща.

По-гот е, отколкото да се интересува какво е това "бира" и да иска да е като големите.

# 869
  Мноу поркат, наистина. И аз ги гледам едни такива - извели щъкащи деца с разни колички, кукли, играят си, а те с едни големи шишета бира...  Странни са ми и на мене.

Общи условия

Активация на акаунт