Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 475
  • 960
  •   1
Отговори
# 60
Пушенето не е модерно, а се превръща и в много скъпо удоволствие. Синът ми не пуши ( за сега ). Приятелите му са непушачи. Вероятно не му харесва, а може би е решил че парите, които трябва да дава за цигарои не си заслужават, категорично съм заявила, че аз няма да му ги плащам, нито веселите нито обикновените. Сега работи, нагласил е парите които ще вземе. Ако пушеше нямаше да му стигнат да си купи това, което иска.
Аз пропуших рано, на нашите не им харесваше, но нищо не казваха. Ако ме наказваха едва ли щях да откажа цигарите. От около 10 год. съм непушач и се чудя как е било възможно да се тровя с тези ....Смятам че със сила специално на тема цигари нищо не може да се направи, детето трябва само да раши да не пуши.

# 61
Абе, напук ли ми прави, не знам.

Естествено.  Laughing
Колкото по-малко се вживяваш, толкова по-малко ще ти прави напук. Пък като се убеди, че не е интересна, може сама да спре.

# 62
  • София
Не е напук, Кафе, просто са големи и наистина разбират и имат акъл и са наясно кое как е.

I.Hr - тук, за жалост, все още е модерно и все още не е чак толкова скъпо (освен ако не си верижен пушач, предполагам). Но е факт, че не решат ли сами да спрат, ние няма как да ги принудим.

# 63
И аз смятам, че не е напук ( личен опит ) а заради модата. Лошото е, че след време става навик. Ако не държиш цигара, не знаеш къде да си денеш ръцете.

# 64
Тук проблемът не е в пушенето и в навика. Пушенето е само следствие.

Проблемът според мен е липса на мотивация и визия какво друго да прави. Проблемът с пушенето трябва да се атакува индиректно. Като тийн и аз правех някои неща, родителите ми се караха директно за нещата, без да видят причината, а тя е, че тийновете са умни и могат много неща, но никой не им дава насока. Учи се някакво безсмислено училище и това е.

"Някак си бяхме убедени, че пушенето е много долнопробно занимание, не сме захващали цигарите нито заради приятели, нито заради гаджета."

От малка съм възпитавана в лека снобария. Това беше другият фактор да не барна цигара.

Ей на, имаше пророчества, че ще пропуша по време на майчинството, ама и това не стана.

И аз не мога да разбера защо толкова тийновете искат да са еднакви.

А защо не я отдалечиш от компанията й? Ще си намери друга.

# 65
  • София
ПРобвала съм го това със спирането на растежа (даже с недоразвити гърди я плашех), но тя веднага ме контрира, че не искала да е толкова висока, а пък еди-коя си ехеее какви гърди имала, а пушела от 6 клас ooooh!. Абе, напук ли ми прави, не знам.

Ами все едно да я плашиш Торбалан  Mr. Green Mr. Green

# 66

Joy

# 67
  • София
Мхм, както казах - четене за забавление само  Joy
Предполагам, докато стои заключена в стаята със стек цигари, компанията й сама ще я зареже и после Кафето ще започне кастинг за компания.

# 68
The Siren of Titan link

А това как се постига?

# 69
  • София
The Siren of Titan link

А това как се постига?

Глад, бой и стригане, не знаеш ли  Joy

# 70
Постига се с пътуване, подсказване на нови интереси, пък дори и да й подхвърлиш, че по някакъв начин е прекалено добра за тая компания. Абе не си ли възпитавате дъщерите в лек снобизъм и високомерие? това е идеален защитен механизъм срещу глупости.

# 71
  • София - Рим и обратно
И какво се постига всъщност? Не мисля, че сегашната й е лоша. И айде стига, все другите лоши, а нашето гардже горкото - к'во да прави, води им се по акъла. Аз като вършех глупости в пубертета, все приятелките ми бяха виновни в очите на нашите, сигурно са ме имали за много тъпа Crazy.
Също така смятам, че човек привлича и бива привлечен от сравнително еднакъв типаж хора, където и да попадне. Е да, тук в БГ пушат цигари и пият в масовия случай, а старите й съученици и приятели в Италия са на джойнт. Верно, че поне не пият.

Глад, бой и стригане, не знаеш ли  Joy
Между другото, ти се смееш, обаче от класа на щерка ми има едно момче, което го хващат лятото 7 за 8 клас, че пил и пушил. Остригват го и цяло лято под домашен арест. Ами имало ефект, според дъщеря ми. Така по същия метод (без стригането) си поправил и успеха втория срок (с по-яко преписване, де...). Аз нещо не успявам да прилагам такива мерки.

# 72
П Абе не си ли възпитавате дъщерите в лек снобизъм и високомерие? това е идеален защитен механизъм срещу глупости.

Това е идеален начин да я бутнеш към чалга модата.

# 73
Ми тогава бягайте пак от България. Това ще й смени средата.

Не, сори, не и към чалга мода. Това е специфичното високомерие на млада госпожица, то е стилно и има класа. Идеята е, че някак си дори нещо да изглежда забавно, ако също така изглежда масово, плебейско и без класа, просто изобщо няма да ти е забавно.

Сериозно- намери й някакво занимание, работа, организация.

# 74
  • София

Глад, бой и стригане, не знаеш ли  Joy
Между другото, ти се смееш, обаче от класа на щерка ми има едно момче, което го хващат лятото 7 за 8 клас, че пил и пушил. Остригват го и цяло лято под домашен арест. Ами имало ефект, според дъщеря ми. Така по същия метод (без стригането) си поправил и успеха втория срок (с по-яко преписване, де...). Аз нещо не успявам да прилагам такива мерки.

Не съм фен на подобни мерки и не вярвам, че ще имат постоянен ефект...

Лично мен пил и пушил еднократно не ме притесняват ужасно много - кой не е пробвал цигари или алкохол в 8-9-ти клас. Повече ме притеснява тази нагласа да се следва масовката, но моя син, въпреки че е още малък, вече е очевидно, че няма да бъде от онези, различните

Общи условия

Активация на акаунт