Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 494
  • 960
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Така е с две деца. Като са поотделно са сладури, ама съберат ли се настава погром.
Опитвам се да ги "наказвам" - примерно "стой спокойно в стаята", но след 10 сек. пак се почва.

# 931
  • София - Рим и обратно
Моите двете са като куче и котка ooooh!. Хем са с голяма разлика (8,5 години) но като се съберат са на по 2-3 и двете Sad. То е едно дърляне, едно чудо....дори и да се занимават 10 мин спокойно, на 11-тата се почва скандала. Все нещо делят, ревнуват една от друга, абе ужас.

# 932
Моите са с 5г. Разлика. Отделно са супер, заедно е динамично. Баткото е спокоен, но дребна не го оставя, скача му по главата, щипе, хапе, скубе го, за да и обръща внимание. И винаги искат една и съща играчка, т.е. количка

# 933
Баткото ме ядоса тази вечер.
Обикаляхме по детски магазини да търсим едно ламборджини, хот уилз, намерихме го, купихме го. Всеки ден си играе с едно детенце и  носи колички, на това детенце винаги дава скъпоценното ламборджини/ детенцето не носи колички, но играе с нашите/. Тази вечер въпросното дете му е загубило количката. Защо се ядосах ли? Защото си дава всичко на всички, не пази, а на сестра си-не. Може да даде на не знам си кой най-новата си много желана количка, но на сестра си и най-обикновената ще я пази. Как да го науча да си пази нещата и да има различно отношение, на всички всичко раздава, няма проблем #Cussing out първо се мисли за семейството, после са всички останали. Сестра му, нищо, че е на 2г. винаги мисли за него, гушна нея, и казва гушни бати, купим нещо за нея, купи и на бати......

# 934
Сестра му, нищо, че е на 2г. винаги мисли за него, гушна нея, и казва гушни бати, купим нещо за нея, купи и на бати......

В друга тема, по друг повод писах "Децата са различни".Има дадености, които трудно се обръщат.

# 935
  • София - Рим и обратно
ЛамборГини.
По-малките винаги са по-склонни да мислят за големите си братя/сестри. Аз си го обяснявам с факта, че за тях това е даденост, докато големите все пак си остават с носталгията по времето, когато са били сами и единствени.

# 936
ЛамборГини.
По-малките винаги са по-склонни да мислят за големите си братя/сестри. Аз си го обяснявам с факта, че за тях това е даденост, докато големите все пак си остават с носталгията по времето, когато са били сами и единствени.
Не ме поправяй и ти като малкият с името на колата, над тези неща съм Laughingпреди да срещна ММ и марките не различавах.
И аз имам подозрения за същото.
Баткото сам  казва, 5 мин. спокойствие , докато я няма сестра му.......искал брат, не сестра, те така се изпълняват тези поръчки

# 937
ЛамборГини.

Не е общовалидно.
Аз съм по-голямата, но винаги съм мислила за сестра ми и съм се грижила много за нея.

# 938
"Как да го науча да си пази нещата и да има различно отношение, на всички всичко раздава, няма проблем "

Ми първо трябва да го научиш на разликата между хубава и лоша количка. Синчето ми има двойна система- колекция от много скъпи колички за у дома и "народни" за разнасяне. Държи ги отделно, не ги смесва, съответно знае да си пази хубавите.

# 939
  • дядовата ръкавичка
Малко снобско ми идва това изказване. Децата не делят играчките (нито пък трябва да го правят) на скъпи и евтини. Един обикновен кашон може да бъде чудесна играчка.

Последна редакция: пт, 21 авг 2015, 10:50 от Айяла

# 940
Ама и сина ми не е бебе-на осем е, но още го влече площадката.
Защо на 8 години трябва някой да го гледа на площадката?

# 941
  • където ми харесва
Ама и сина ми не е бебе-на осем е, но още го влече площадката.
Защо на 8 години трябва някой да го гледа на площадката?
Защото живея в Надежда Laughing

# 942
Защото живея в Надежда Laughing
Имай повече надежда, че детето е умно. След 10 години ще може да се изнесе, да гласува, да шофира, да се ожени/омъжи... Ако сега не може да се оправи сам на площадка, накъде сте тръгнали...

И аз съм в софийски квартал с репутация от преди десетки години. Не вися с 9-годишния си син, все пак е на 9, не на 4. И на 8 не съм висяла.

# 943
Така е с две деца. Като са поотделно са сладури, ама съберат ли се настава погром.
Опитвам се да ги "наказвам" - примерно "стой спокойно в стаята", но след 10 сек. пак се почва.

Зависи.
Моите две когато са заедно обикновено нещата са кротки- приказват си, лигавят се. Когато дете е само, умира от скука и е склонно да прави повечко глупости.
 Grinning

Добре е, в този ред на мисли, когато някой си има гостенче. Заиграват се и нещата са добре.
Коварни са, обаче, тройките. Никоя друга бройкова комбинация не е заредена с такова напрежение. Гледам да ги избягваме, но не винаги е възможно.

# 944
  • където ми харесва
Аз вяра в детето си имам, умно е. Нямам вяра на циганите, които се влачат от Модерно предградие насам. И в повечето случаи, когато съм с него на площадката, или чета книга, или пия кафе и си лафя със съседките. Не стоя като майка орлица над него да го дебна да не падне, или да си разбие главата. Та, в общи линии, това е.

Общи условия

Активация на акаунт