"Завръщане"/Sila/-С участието на Джансу Дере и Мехмет А.Алакурт~Тема 30

• 52 637
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Скрит текст:
Момичета,
 не исках да ви стресна! но всички си го мислим! аз прост го "Написах"!
всичко, което се случи в рамките на месец, го подсказва: отида в родината и, срещна се със семейството и, дори и позволи да пусна тяхна, много красива и много "красноречива" снимка!
логично е да се очаква, ако не сватба, то поне годеж - nişan

искам да питам, тези които са добре запознати с турските обичаи. Какво означава, червената панделка, с която са вързани пръстените, защо са вързани, а след като ги сложат, панделката се разрязва? и имали значение, кой я разрязва?    
Традицията повелява като се иска булката от семейството, бъдещият тъст да поднесе пръстени на младите, след като  се съгласи да даде момичето, а бъдещият съпруг поднася колие. Пръстените са вързани с червена панделка, което означава, че семейството на момичето твърди, че булката  е "честна". Рязането на панделката означава, че баща и дава правото на момчето да й отнеме девствеността, разбира се след сватбата. При сватбата булката също се връзва с червена панделка. Така се показва ,че момичето е "честно".
Най-старият реже по принцип - дядо, баща, брат от рода на момичето. Ако няма живи мъжки роднини, може и най-старият от мъжка страна.

Tesekkuler Марго  bouquet newsm51
Bir şey değil, ДидиHug Heart Eyes Hug

Ваййъй големи обичаи голямо нещо! Ама на Каролинка не й трябва кармазъ панделка  Naughty освен че не е мюсюлманка не е и девствена Rolling Eyes
Аууу Марго не знаех че е имало кратък развод по италиански Grinning ма не се и учудвам  Naughty ЛЪВ и СКОРПИОН  ooooh! добре че с моя ага нямаме брак че и без това всяка седмица се "женим" и "развеждаме" по няколко пъти  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Котелина, то май религията не играе много голяма роля, защото и в "Съла" сестрата на Абай я сгодиха така. Виж  hahaha  hahaha  hahaha девствеността  Embarassed ша е голям проблем  ooooh! с таз' кармазъ фльонга, ама... адетът е такъв, какво да прайм ся   Wink
За какъв кратък развод по италиански думаш, миличка?! А то с брак и без брак всеки ден се "женим" и "развеждаме" по няколко пъти у дома, ама нейсе  Joy Joy Joy нека да е  Party

# 406
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Скрит текст:
Момичета,
всичко, което се случи в рамките на месец, го подсказва: отида в родината и, срещна се със семейството и, дори и позволи да пусна тяхна, много красива и много "красноречива" снимка!

искам да питам, тези които са добре запознати с турските обичаи. Какво означава, червената панделка, с която са вързани пръстените, защо са вързани, а след като ги сложат, панделката се разрязва? и имали значение, кой я разрязва?    
Традицията повелява като се иска булката от семейството, бъдещият тъст да поднесе пръстени на младите, след като  се съгласи да даде момичето, а бъдещият съпруг поднася колие. Пръстените са вързани с червена панделка, което означава, че семейството на момичето твърди, че булката  е "честна". Рязането на панделката означава, че баща и дава правото на момчето да й отнеме девствеността, разбира се след сватбата. При сватбата булката също се връзва с червена панделка. Така се показва ,че момичето е "честно".
Най-старият реже по принцип - дядо, баща, брат от рода на момичето. Ако няма живи мъжки роднини, може и най-старият от мъжка страна.

Ваййъй големи обичаи голямо нещо! Ама на Каролинка не й трябва кармазъ панделка  Naughty освен че не е мюсюлманка не е и девствена Rolling Eyes
Аууу Марго не знаех че е имало кратък развод по италиански Grinning ма не се и учудвам  Naughty ЛЪВ и СКОРПИОН  ooooh! добре че с моя ага нямаме брак че и без това всяка седмица се "женим" и "развеждаме" по няколко пъти  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Котелина, то май религията не играе много голяма роля, защото и в "Съла" сестрата на Абай я сгодиха така. Виж  hahaha  hahaha  hahaha девствеността  Embarassed ша е голям проблем  ooooh! с таз' кармазъ фльонга, ама... адетът е такъв, какво да прайм ся   Wink
За какъв кратък развод по италиански думаш, миличка?! А то с брак и без брак всеки ден се "женим" и "развеждаме" по няколко пъти у дома, ама нейсе  Joy Joy Joy нека да е  Party
Марги за "на си ти куклите, дай си ми парцалките" думам ти ги описа по-горе Crossing Arms  Joy

# 407
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета,

Традицията повелява като се иска булката от семейството, бъдещият тъст да поднесе пръстени на младите, след като  се съгласи да даде момичето, а бъдещият съпруг поднася колие. Пръстените са вързани с червена панделка, което означава, че семейството на момичето твърди, че булката  е "честна". Рязането на панделката означава, че баща и дава правото на момчето да й отнеме девствеността, разбира се след сватбата. При сватбата булката също се връзва с червена панделка. Така се показва ,че момичето е "честно".

Марги за "на си ти куклите, дай си ми парцалките" думам ти ги описа по-горе Crossing Arms  Joy
ooooh! Нали съм блондинка под прикритие с албански реотан Joy Joy Joy бавно, бавно в тази жега нещо зацепвам  Simple Smile Wink

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 20:29 от Margarita Червенокоса вещица

# 408
Ехооооо

# 409
  • near Sofia, Bulgaria

Привет от мен, момичета! Гледай го ти как се покри нашия аслан в жегите и ни остави с изплезени езици и влажен поглед!  ooooh! Но не унивайте, пилците се броят наесен, нищо не се знае, като захладнее и се охладят страстите, ще се осъзнае и наш Мехмет, че то сега акъла му изпушил в тия жеги!  Praynig Хубава неделя ви пожелавам!  Hug

# 410
Здравейте !

Славена  Hug  Galidan  Hug

Хубав ден !

# 411
  • София
Здравейте! Лава Hug, Славена  Hug, Гале  Hug и всяка посетила днес в
тихия, неделен  следобед нашата манна небесна.
Да ви кажа в Бодрум е много хубаво, ама много хубаво Wink Heart Eyes
"Колко просто и скромно нещо е щастието: чаша вино, печени кестени, звукът на морето..."
Никос Казандзакис

# 412
  • near Sofia, Bulgaria
Нещо за разхлаждане!
Скрит текст:

# 413
Нещо за разхлаждане!
Скрит текст:

мухтешем   Heart Eyes
Galidan   Hug тешекюлер   bouquet

# 414
В момента гледам, един турски филм по  тв7. Мач за Двама.
много е сладък и смешен Joy Joy rotfImbo rotfImbo

# 415
  • София
"Ако денят ми завърши със смях или песни,
значи не съм изгубил този ден."
Любиша Самарджич

Да ви е лежерна и спокойна вечерта
В момента гледам, един турски филм по  тв7. Мач за Двама.
много е сладък и смешен Joy Joy rotfImbo rotfImbo
Филмът е супер  newsm10 newsm62  Joy

# 416
  • ... да усещаш мириса на море ...

Исках да попитам по-запознатите със социалните мрежи какво означава знакът Heart  който днес е използван в туитъра ?@alakurt_m.
Мисля, че стандартно се използва из тия мрежи, но не знам.

Сърце (ако "завъртиш" знака на 90 обратно на часовниковата стрелка - ще го "видиш"  Heart) - означава любов

# 417
Приветттттт... Hug Heart Eyes

Много тихичко в темата... Rolling Eyes ooooh! Joy Joy Joy

# 418
здравейте момичета
някой беше питал какво значи този знк Heart ознацхав сърце ако го погледнете отстрани ще видите
 от доста време не ви бях чела и сега влизм и разбирам че май някой ше се жени и то не кой да е Grinning Laughing стягайте багажите и да отиваме да го спасяваме #Crazy

# 419
ауууу,ама наистина е много тихо  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

2 нови снимчици на Джансу,МАА като се крие то поне нашата мома се показва от време на време и то с нови снимки а не като него . Тя днес пусна още една нова в инстаграма си но сега вече е по сложно да копваш от там снимки  #Cussing out

за тези 2-те не знам дали са нови ,но ги слагам

Общи условия

Активация на акаунт