Коплект за изписване - колко части?!?

• 15 306
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
gpiano , Няма лошо да обиколиш и набележиш, това го направихме и ние, даже в деня на термина бяхме в магазин за бебешки неща, и шокирахме продавачката, която любезно се интересуваше "Кога очаквате бебето", и ние "Ами днес, всъщност" , физиономията беше точно  Shocked.
Наистина, не купувайте много дрешки, умаляват страшно бързо.

Имам въпросче към мамите, които са купили дрешки предварително - гледам, че се предлагат различни размери според височината на бебето. Какво сте взимали като размери - на тото ли да купувам?!

# 31
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ако не бъркам, защото дрешките са прибрани и в момента не мога да проверя, но моето бебе беше с дрешки 56 размер (самото то 3,600 кг. /53 см.) и му стояха добре.
Има риск, ако е по-голямо бебето 50 размер да му е леко малък, според мен.
Същите тези дрешки 56 размер след месец и половина вече му бяха малки Simple Smile

# 32
Ако не бъркам, защото дрешките са прибрани и в момента не мога да проверя, но моето бебе беше с дрешки 56 размер (самото то 3,600 кг. /53 см.) и му стояха добре.
Има риск, ако е по-голямо бебето 50 размер да му е леко малък, според мен.
Същите тези дрешки 56 размер след месец и половина вече му бяха малки Simple Smile
И аз бях взела 56. Малката се роди 4,250кг, 53 см и тъкмо и бяха леко големи. Точно на месец като беше купихме следващия размер.

# 33
Не съм купувала комплект (не си харесах)- ританка боди и пелена. Имахме кошче, но така и не сложих бебето вътре. Кошчето е 0+, но бебето стоеше като прегънато на 2  Thinking

# 34
Не съм купувала комплект (не си харесах)- ританка боди и пелена. Имахме кошче, но така и не сложих бебето вътре. Кошчето е 0+, но бебето стоеше като прегънато на 2  Thinking
А гащеризонче, боди и пелена достатъчни ли са? newsm78

# 35
Абсолютно стигат. Плюс едни чорапи евентуално.

А и изписването не знам защо се прави на такъв празник. На мен ми идваше направо да избягам максимално бързо, ама хората си държат на ритуала.

# 36
Напълно достатъчно е. Така или иначе правят ви няколко снимки и се качвате в колата. Поне при нас това беше цялото изписване. И аз нямах търпение да се прибера и да си прибера бебето вкъщи  Simple Smile

# 37
Напълно достатъчно е. Така или иначе правят ви няколко снимки и се качвате в колата. Поне при нас това беше цялото изписване. И аз нямах търпение да се прибера и да си прибера бебето вкъщи  Simple Smile
Предполагам! Гледала съм много снимки, на които майките са със зачервени очи - явно емоциите тогава са в излишък и най-много от всичко искаш да се прибереш вкъщи!

# 38
На мен свекърва ми ми подари комплекта за изписване - не е голям, от 5 части е, но смятам, че е предостатъчен. Единствено нямаше пелена включена в него, но тя взе допълнително.

Сетът включва:

- камизолка с дълъг ръкав
- боди с къс
- ританки
- ръкавички
- шапчица
- лигавник

Като последното ми се вижда малко безсмислено, можели са да го заменят с чорапки, например, но и така е добре. Мен ме достраша, че няма да му стане, защото нямаше указан размер и предполагам, че е 50/56, а не чисто 56. Като ги наложих до другите неща, които съм взимала 56, е една идея по-малко, затова му подготвих и резервен вариант от вече купените дрешки. Комплектовах му 1 боди с дълъг ръкав, панталонче, чорапки, ръкавички и шапка, които си подхождат помежду си и с пелената. Смятам, че е достатъчно за лятно бебе.

Столчето за кола не е излишно, но за мен лично масовите тип "мида", които са малки и сгънати почти на две в средата, ми се сториха много безсмислени. Затова изнамерих такова, което има пълно легнало положение. Сметнах, че така ще му е по-удобно и може да се ползва за изписването /ще пътуваме от съседен град и за по-голяма безопасност предпочитаме да се вози така, а не в ръцете ми/. Разбира се, и другите вършат работа, всички имат вложки за гръбчето, които изравняват този остър наклон и бебчето пак си лежи на равно. Да ме коригират мамите, имащи опит с тях, ако греша.

# 39
На бебето нищо няма да му стане, дори да е в сгънатите кошчета. Та то доскоро в такава поза си е живяло. Кошчето и позата са измислени и с цел безопасност. Лежащото не знам как ще се монтира в колата така, че да е безопасно.

# 40
На бебето нищо няма да му стане, дори да е в сгънатите кошчета. Та то доскоро в такава поза си е живяло. Кошчето и позата са измислени и с цел безопасност. Лежащото не знам как ще се монтира в колата така, че да е безопасно.

Абсолютно. Кошчетата са съобразени с възрастта и бебето. Може да ви се виждат странни, но формата не е случайна.
Лежащите не са за тази цел. При катастрофа няма да обезопасят детето.

# 41
  • София
За изписването е излишно лигавник, да. По-натам може и да влезе в употреба, някои бебета се лигавят много, а на някои мами слабо им пука от този факт, аз съм от тях  Mr. Green Като цяло ние много малко сме използвали лигавници. Чорапки също ми се вижда малко безмислено за новородено, също нещо, което при нас не влезе в употреба, гащеризоните и ританките са със затворени крачоли все пак. Размер 50 става на повечето новородени, смятайте по +/-5см аванс на см., които са размера, а рядко се раждат чак толкова едри бебета. Все пак ако дрешките за изписване се взимат с идеята да се носят и после, може да се вземе и 56, но най-вероятно ще са малко чувалести на изписването и който държи на много представителни снимки  hahaha да взима 50.
Относно кошчетата за кола, нашето имаше 2 вложки, за съвсем малка шушка, за малко по-голяма шушка и някъде след 3-тия месец вече го ползвах без никаква вложка. Обаче съм говорила с ортопед по въпроса, това, което на нас ни се струва "много сгъната" поза, всъщност е просто все едно поза с леко повдигнати крачета и няма никакъв проблем бебето да е в нея, дори и без никакви вложки  Peace

# 42
То даже при новородените е по-опасно това насилствено изпъване на гръбнака и поставяне в максимално изправена поза. Иначе съм имала кошче с пълно легнало положение, но И с колани. Едвам се побираше с гръб към движението.

# 43
Момичета вчера бях на една лекция, там казаха, че освен безопастността вече и според новия закон има значение в какво кошче е бебето. Така че тези, които смятат да ползват различни (от малките сгънати кошчета от 0-9) да проверят да не ви сложат глоба, че е в неподходящо столче. А иначе лекцията ми беше много полезна, въпреки, че аз съм твърдо ЗА столче.

# 44
Нашето почти не променя размера си, то и пълното легнало, не е съвсем изпънато всъщност. Съмнявам се да го ползвам дълго така, по-скоро ще е на следващото положение - 2 от 4.

Благодаря за уточненията! Не искам да заблудя авторката, защото и за мен си е новост, затова помолих да ме поправите.

Чорапките ги добавих, защото вторият комплект не е с ританки, а с панталонче - долу е отворено. Лигавникът наистина идва малко наникъде, така че мога да посъветвам авторката като си избира комплект за изписване, особено такъв с много части, да внимава какво има вътре - аз като си търсех попадах на безумно съдържание от рода на включени възглавнички и лигавници. Не, че някога няма да влязат в употреба, но защо пък да оскъпяват излишно комплекта.

Общи условия

Активация на акаунт