Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 618
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
  • В царството на игрите:)

- някой от тук пишещите слага ли си ваксината "Катрапс" на Спартак Хаджиев?
Здравей! Аз си я слагам от вече, може би 3 години - не помня точно newsm78
Оперирана съм преди повече от 6 години, но си я слагам от по - късно.

# 121
  • София
Миленка,  велика си ми ти ! Казала съм го, че няма да знаеш от какво си го прогонила това гадинче  hahaha hahaha

# 122
  • София
Soffia, ще изчезне кафявото, изгоряла ти е кожата. Мажеш ли с нещо?

# 123
  • В Балкана
Здравейте момичета!!   bouquet

Идвам в темата, за чието съществуване до скоро не знаех.  Confused

От една седмица се образовам на тема рак.
Баща ми го диагностицираха с такъв, за съжаление късно.

Ракът е на правото черво, с метастази в черния дроб. (Според прочетеното в интернет това трябва да е трета степен).

Правиха операция, за съжаление или не, с нея не отстраниха тумора от червото.
На операцията са видели черния дроб, който е с доста метастази и ако трябва да ги режат, ще трябва да махнат целия дроб.

Лечението за туморът в правото черво ще бъде лъчетерапия. За дроба – химио.
Утре трябва да го изпишат от отделението, в което лежи заради операцията и да се срещне с лъчетерапевт, химио и там както е по ред.

Не сме чули тяхното мнение, но ми се иска да се потърси и второ. Къде да отидем, какво ще ме посъветвате?

Баща ми живее във В . Търново, но категорично там няма да правим лъче и химио.
Всичко ще се прави тук в София, Токуда.

Прочетох само тази тема, старите не съм. Може ли да ме насочите, ако там има някаква информация, горе-долу в коя тема да я търся, или месец.

Всякакъв съвет, споделен опит или мнение ще ми бъдат полезни!

Благодаря ви!!

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 15:22 от Rain*

# 124
  • София
Мажа с гела за лъчетерапия R1 и R2, но го започнах късно .... както и да е . Надявам се , че ще премина , а пък и това са бели кахъри.

# 125
Здравейте момичета  , може ли да ми дадете мнение за Д-р Гергов диагностик от онкологията или Д-р Катерински ?Или да препоръчате друг добър диагностик - спешно е МОЛЯ . Желая здраве на всички!!!

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 08:46 от svetlinar

# 126
Здравейте момичета!!   bouquet

Идвам в темата, за чието съществуване до скоро не знаех.  Confused

От една седмица се образовам на тема рак.
Баща ми го диагностицираха с такъв, за съжаление късно.

Ракът е на правото черво, с метастази в черния дроб. (Според прочетеното в интернет това трябва да е трета степен).

Правиха операция, за съжаление или не, с нея не отстраниха тумора от червото.
На операцията са видели черния дроб, който е с доста метастази и ако трябва да ги режат, ще трябва да махнат целия дроб.

Лечението за туморът в правото черво ще бъде лъчетерапия. За дроба – химио.
Утре трябва да го изпишат от отделението, в което лежи заради операцията и да се срещне с лъчетерапевт, химио и там както е по ред.

Не сме чули тяхното мнение, но ми се иска да се потърси и второ. Къде да отидем, какво ще ме посъветвате?

Баща ми живее във В . Търново, но категорично там няма да правим лъче и химио.
Всичко ще се прави тук в София, Токуда.

Прочетох само тази тема, старите не съм. Може ли да ме насочите, ако там има някаква информация, горе-долу в коя тема да я търся, или месец.

Всякакъв съвет, споделен опит или мнение ще ми бъдат полезни!

Благодаря ви!!
4ти стадий. Добри химиотерапевтки според мен са Куртева  в Дървеница и Генова в Русе. Втората много крещи.Химиотерапията навсякъде е еднаква. Направиха ли му анус-претер?

# 127
Здравейте момичета  , може ли да ми дадете мнение за Д-р Гергов диагностик от онкологията или Д-р Катерински ?Или да препоръчате друг добър диагностик - спешно е МОЛЯ . Желая здраве на всички!!!
На д-р Гергов може да се доверите, въпреки, че е доста дръпнат /меко казано!/,но нямам същото мнение за д-р Катерински. Той не е добър избор!

# 128
Вчера бях на скенер, заключението е костна мета (това си го имам от миналата година),
другото е наред. Докторката беше претрупана от пациенти и не можахме да коментираме
резултатите, но видях, че СА 15-3  е 35, СЕА е 7,5, чернодробните и те са високи. Само преди
седмица АСАТ И АЛАТ бяха много по-ниски, явно силното притеснение си е оказалало влияние.
 Доколкото разбрах спирам Херцептина и оставам на 1 инжекция месечно за костите.
 Енвиа, ти ли беше днес във втора база (една млада жена с детето си разговаряше с д-р
Телкиева и си помислих за теб Grinning)? Ако искаш пиши как мина операцията.

# 129
  • София
От Гергов нямам впечатления, но от д-р Катерински съм много доволна. Находки, които на скенер бяха определили за разсейки, той категорично се произнесе, че не са и препоръча сцинтиграфия на костите. Направихме сцинти и наистина се оказа, че разсейки няма. Преди това един месец живяхме в пълен ужас.

# 130
Явно наистина всичко си е индивидуално. Аз пък бях на преглед при Катерински миналата година, видя калцификати в гърдата и ми каза, че всичко ми е ОК.  После у нас прочетох, че понякога са признак за злокачествен процес, но нали докторът каза, че съм ОК и аз реших да не си вкарвам мухи в главата. Е случайно или не, година по-късно се оказа, че в същата гърда си имам напреднал рак.

# 131
Здравейте момичета, изчетох много теми, но ще ви бъда изключително благодарна, ако можете да ми отговорите на няколко въпроса. Не е нужно да казвам, че съм в някакъв кошмар в момента и страшно притеснена.
На майка ми й откриха тумор в гърдата, за който се предполага, че е злокачествен. Не са й правили биопсия. Операцията е насрочена за след около 2 седмици в Онкологията в Дървеница при д-р Полихронов. Туморът е под 1см и не се виждат проблеми по лимфните възли. Правена е само мамография и ехография. Въпросите ми са:
1. Каква е вероятността да има туморни клетки в лимфните възли, ако няма предпоставки за това в момента?
2. Ако лимфните възли са чисти, вероятността за метастази по други органи би трябвало да е нулева, нали така?
3. По време на операцията, ако туморът е злокачествен, как се процедира с лимфните възли тук? Доколкото разбрах в чужбина проверяват един и ако е чист, не махат останалите.
4. При лумпектомия колко дълго се остава в болницата? А ако трябва да се махне цялата гърда? Как протича възстановяването, още от момента в болницата? Знам, че едва ли ви се връща към тези моменти, но моля ви да разкажете с няколко думи как се случват нещата. Аз ще си взема отпуска, за да бъда до нея и да й помагам, но искам да знам какво да очакваме.
Възхищавам се на вашата сила, дух и позитивно отношение и безкрайно съжалявам, че ви занимавам с моите въпроси, но наистина ще оценя страшно много всеки един отговор!

# 132
  • София
Явно наистина всичко си е индивидуално.

От това най-много се страхувам. Я ти хванат проблема, я - не. Ужас, ужас ме тресе. Наистина вече не мога да се доверя на никого.

# 133
  • В Балкана

4ти стадий. Добри химиотерапевтки според мен са Куртева  в Дървеница и Генова в Русе. Втората много крещи.Химиотерапията навсякъде е еднаква. Направиха ли му анус-претер?

Не са му правили. Доколкото разбрах, на операцията са преценили да се направи първо лъче и ако не помогне, тогава да се пристъпи към този вариант.
Към момента хистологията все още не е излязла и комисията не се произнесла.

Благодаря за мнението!!   bouquet

# 134
1. Каква е вероятността да има туморни клетки в лимфните възли, ако няма предпоставки за това в момента?
2. Ако лимфните възли са чисти, вероятността за метастази по други органи би трябвало да е нулева, нали така?
3. По време на операцията, ако туморът е злокачествен, как се процедира с лимфните възли тук? Доколкото разбрах в чужбина проверяват един и ако е чист, не махат останалите.
4. При лумпектомия колко дълго се остава в болницата? А ако трябва да се махне цялата гърда? Как протича възстановяването, още от момента в болницата? Знам, че едва ли ви се връща към тези моменти, но моля ви да разкажете с няколко думи как се случват нещата. Аз ще си взема отпуска, за да бъда до нея и да й помагам, но искам да знам какво да очакваме.
1. Единствения начин да се види дали има тум. клетки в ЛВ е да се извадят и да се изследват. Понякога има микрометастази, които могат да се видят само от патоанатом.
2. Мисля, че щом няма метастази в ЛВ няма как да има метастази в далечни органи, но и тумора е прекалено малък, за да има такива. Дори и да има мети в ЛВ, това не означава, че има такива и в други органи.
3. Не може от 1 лимфен възел да се прецени дали няма и в останалите. Сега вече се прави едно образно изследване /забравих му името/ и се преценява колко ЛВ да се извадят. По "мое време" не се правеше:)
4. При премахване на цяла гърда се остава 5 дни в болницата. Ако всичко е наред се махат конците и после се ходи на превръзки до пълното заздравяване. Възстановяването не е тежко, но все пак е операция. При частична операция не знам колко се лежи, но горе долу нещата са подобни. Има упражнения, които се правят да раздвижване на ръката, но минава рехабилитатор, за да ги покаже.
И най - важното: запази спокойствие и следвайте стъпките една по една. Слушайте докторите и по - малко чети в Интернет!!!!!!!!!!!!!!
Желая ви здраве и кураж!

Общи условия

Активация на акаунт