Отговори
# 495
  • В къщурката на хълма на феите
тва е ентеровирус драги мои - онзи ден го обясняваха по телевизията - нищо ново няма в него, просто това е по-рядко срещан щам, при който този симптом - обрива - е част от клиничната картина .. още повече, че ентеровирусите живеят предимно в гърлото и понякога преминават като най-обикновена ангина зависи колко силна имунна система имаш ..

# 496
  • София
Не знам какъв е, докторите казаха, че е нов за нашите ширини/май някакъв гръцки /. Малката и на нея на гърба избиха едни ситни и сърбящи. Гърлото се зачервява, ама не много, малката имаше темп. аз много леко, мъжото - не  Tired. Та вируса уж много лек, ама тоя обрив му разказа играта. Много бил заразен, около седмица бил инкубационият период, приличало на настинка и се изкарвал за ден два.....стига да не си като мен чувствителен   ooooh! ooooh! ooooh! обрива е ситен по ръцете и стъпалата, избивал и на врата, общо взето на най- нежните и тънки места на кожата. Сърби и е зачервено много, не помагат противоалергичните много, урбазона ме държа точно 3 часа вчера  ooooh! ooooh! Трябва много течности, калциев глюконат, витамин ц и фрешове плодови, за да се изчисти организма и да минат, хапчета и мазила- не помагат , така ми каза докторицата, а и от опит  Tired Tired Да си призная, вчера си направих една голяма кана- портокал, моркови и ябълка и дали вече бях изтощена или му е дошло времето, ама ме облекчи и спах снощи

П.П Ивейн и изби първо обрива и след 3-4 дни вдигна темп.....сега почти са се махнали, а и ние си я мажем и се чудех от какво е. Реших че е потене, ама и сега си се поти, а те си минават....та стана ясно , че и тя ще е като мен с кожата и алергиите, милото ще го избиват и него така  Tired Tired

Ахаааа ясно. Явно аз съм си била със слънчева алергия.
Иначе деня като пътувахме и стигнахме при свекито имах пъпки от вътрешната страна на крака при свивката на коляното яко ситни и сърбящи е от какво бяха излезнали така и не разбрах. Намазах ги с крем здраве и до следващият ден бяха изчезнали.
А на малката вече 6 - 7 ден не и се махат.

# 497
Скрит текст:
тва е ентеровирус драги мои - онзи ден го обясняваха по телевизията - нищо ново няма в него, просто това е по-рядко срещан щам, при който този симптом - обрива - е част от клиничната картина .. още повече, че ентеровирусите живеят предимно в гърлото и понякога преминават като най-обикновена ангина зависи колко силна имунна система имаш ..

да ентеровирус точно спомена докторката, но не бил типичният с корем и т.н.... Tired Tired а аз реших, че съм крастава, полудях миналият ден  Joy Joy hahaha

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 13:31 от Звезден^Прах

# 498
  • NE
Момичета, може ли да ви помоля да цитирате само конкретен абзац или само да споменете името, че се навива много излишно писане и темата ще замине за нула време. Praynig

# 499
  • София
Бря!  И Лили е с обрив на кръста ( след ентеровируса) и леко на раменете към врата. Мислех, че е от жегата!

# 500
  • NE
Вилито също има обрив на врата и ръцете и също мисля, че е от жегата, но не минава. Не е давал признак на болен. Thinking

# 501
Магнитче колко време мина от боледуването ви?! доктора от националния център по вирусология каза, че трябва да мине за 5-6 дни след оздравяването и обикновено се появява по дланите и стъпалата Peace

# 502
Аз още имах леко зачервено гърло и ми излезе обрива/на 3тият ден от как ме вресе/, а на Ивейн , 3 дни преди да ми вдигне високата темп и я държа по време на цялото боледуване. На нея изби само на врата. Сега вехнат нейните, моите са си червени още. Иначе всички "боледувахме" точно 3 дни , като изведнъж ни тръшна и първият ден много кофти и също така бързо мина..........като изключим ужасните обриви  ooooh!

# 503
  • София
Мецо на 5 август още имаше диарични изхождания . Обрива забелязах преди 3-4 дни...мажа с фенистил слагам и пудра..в памперсс зоната на кръста е основно.

# 504
Ако е същият гаден обрив от фенистила и всичките тея мазила, боли и сърби повече, вместо да помагат  ooooh! Аз направих грешката да се натъркам едно хубаво и с алергозан и с фенистил и със здраве, първо много пари, после уж леко облекчава, ама за 2 минути и пак наново и сякаш повече. Само вътрешно се иска лечение много течности и ми каза че може и ми изписа и за мазане джинджира и калиев перманганант  и да не пипам никакви препарати и козметика, вкл кремове, защото се възпалявали от тях  Peace ....

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 15:30 от Звезден^Прах

# 505
  • shumen
Благодаря Ви,момичета за отговорите.
Аз днеска говорих с майката и каза,че иска дрешки или пари.Аз май ще дам пари и най-добре тя да си му купи каквото му трябва.
Прахче,преди време при Дени имаше такъв обрив и аз си мислех,че е от жегата.Явно обаче не съм познала.
Ние днеска се разходихме добре и малчо се сдоби вече с пантофи за ДГ.Измори се доста и сега спи.
Честит рожден ден на Анди на Бюти.Да расте живо,здраво и будно дете и мама като има време да драсне два реда как са.

# 506
Магнитче може и от вируса да е .. обаче никаква препоръка не дадоха как да се борят остатъчните реакции на организма - както в случая с тоя обрив .. обаче там подчертаха за обрив по дланите и краката .. ама пък би било прекалено голямо съвпадение толкова народ след боледуване изневиделица да се обрине само от едната жега ..

мале като ви чета и мен почва чак да ме сърби .. искам си пак на село Sad

# 507
И Ники си има леко обривче(ситни пъпчици) ,но за мен си  е точно от жегата ,не  сме карали разните му вируси за сезона и да не чува Дявола.

Добре сме чета ,но не пиша редовно.Тази събота и неделя бяхме на плажа по цял ден с хубава дебела сянка, барбекю  бира............Топнах се и сефте в морето за това лято.
Прибрах се преди малко от работа,взех каката,ще хапнем по -късно и после малко  навън.

До скоро включване!

# 508
  • shumen
Меци,като чета и мен ме засърбява.
Лилка,как сте?Светли свикна ли да го гледа баба му през деня.
На мен тази вечер моето диване ме изправи малко на нокти.Както го люлеех на една люлка в парка и реши,че ще е прав и за малко да падне.Понякога не знам откъде му измисля едни такива простотии главицата.

# 509
Снощи бяхме на кожен. Малките деца не получават гъбички по ноктите. Било травма от обувките, а забелената кожичка по ходилата е липса на витамини. Сега имам сложната задача да я карам да яде плодове  Thinking Мажем нокътната плочка с вигантол. Туй то.

Общи условия

Активация на акаунт