Отговори
# 705
Ясно.
Бързо оздравяване.

# 706
Ивейн за 2 дни висока темп и пребори ангината. Аз лично изобщо не исках да давам антибиотик/въпреки че това е масовият подход на педиатрите, като не им се занимава много да си следят децата / и добре, че направих консултация, щото я бях засили за антибиотик, а то не беше нужно, според мен пусни си изследване, следи поне 2-3 дни и ако няма подобрение, тогава. Така за всяко нещо антибитиотик , ако може да го пребори сама е безсмислено и се стрелят нужни патрони, защото колкото повече се пие антибиотик, толкова по-малко действа. Особено широкоспектърните. И при една наистина сериозна болест и инфекция, то тогава егекта ще е по малък от тях . Само ние в бг пием така антибиотици веднага за всичко.  ooooh!

За ангината, това което ме посъветва педиатър, доказал се и на когото мога да разчитам, че се е отнесъл с внимание , а не просто така да върже гащи- пуска се кръвна картина и црп, плюс бърз тест за стрептококи , ако не са стрептококи и црп-то е гранични/до около 60-70 ми каза тя/, масово децата се преборват и с хомеопатия и наблюдение за някой друг ден и антибиотика е безсмислена операция .

Между другото таз ангина е вирусна, най-вероятно и вие сте я пипнали........90 процента не дава усложнения и минава само с малко висока темп и тормоз......и да, ако си късметлия като мен- обрив  #Cussing out #Cussing out #Cussing outантибитиците са напълно безсмислени , ако се следи детето за бактериална инфекция да не направи  Peace

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 12:41 от Звезден^Прах

# 707
  • В къщурката на хълма на феите
в интерес на истината, щом като детето е с Т и едновременно с това е одрямано, не бих казала, че Цветето има 2-3 дни за експерименти .. моя съвет беше свързан с няколко часа ..

# 708
Ивейн изкара точно 3 дни, с 38,7-8. Свалях първият ден с панадол/аз свалям, то точно цпеше 4 часа до минутката и скача веднага, аз пак свалям и така цял ден и вечер..../ , вторият само вечерта да се наспи, на третият ден я държах цял ден, а и тя вече беше гранична до към 38,1-2. Вечерта я вкарах в банята- топъл душ, топло мляко, дадох панадола, завих я, гушнах , изпотих се и това беше........на другият ден ни помен , ни нищо. А беше не като парцал,ми само очи отваряше. Ама темп. така мори, добре че пиеше вода самичка, то това е най-опасното, особено в тея жеги и да не мине към бактериална инфекция, за това, ако не яде много плодове, допълнително се иска витамин ц и д ......и да се следи

# 709
  • NE
Благодаря ви за съветите. Вилито засега ми е боледувал само веднъж, но имам вяра на педито. Не си връзва гащите с АБ и в петък иска отново да го види. Не че не съм и го водила другия ден за смяна на лечението. С други думи приемам че това е по-малкото зло, пък ще видим.

# 710
  • В къщурката на хълма на феите
Цветенце бързо да се оправяте! Hug

# 711
  • до едно тепе
Последната ангина, която Слав изкара ми поддържаше 39,6 до четвъртия ден на АБ. А беше на Панцеф-също многоспектърен. При ангина никога не бих рискувала да не си послушам лекаря. Още повече, че сливиците му по принцип са големички.
Фейче следи го за обрив от Аугментина. За съжаление често децата правят обриви от него. Дано няма реакция и бързо да бутне темп. Hug

# 712
  • shumen
Цвете,за ангина и нас са ни изписвали Аугументин или Панцеф.Панцефа обаче и при нас подейства чак на 3 или 4 ден последния път.При ангина и аз не бих рискувала да не послушам лекаря или да държа детето без АБ и с Т.Дано се оправи скоро Вили и да живне пак.
Аз на моето диване му спрях кашлицата с Мукосолван този път,но все още има лека хрема.Давам ШС 3 и пръскам морска вода и се надявам скоро и тя да изчезне,че днеска заради нея пак му се размина яслата.

# 713
E разликата при двата случая е 3 дни с антибиотик или  3 дни без.........въпрос на приоритет в случая и дали ще ти се занимава да изследваш и да дебнеш детето или ще му бутнеш хапчето при първото кашляне и сърце на място.......Предпочитам да я бодна 2-3 пъти и да и преглеждат гърлото всеки ден,  отколкото да и давам химия без ясно и сигурно основание. При налични ок изследвания и всеки ден следене, аз не виждам как може да му се изтърве края на детето , но може да се спести много химия.

# 714
Демек ние дето се страхуваме от усложнения и даваме АБ не ни е приоритет здравето на детето.
Понякога се чудя, като ги пишеш тия неща дали въобще ги мислиш  newsm78

# 715
  • NE
Прахче Всяка майка си решава. Въпрос на риск е. Признавам си, че съм стръхла и давам всичко по рецепта. Преди и аз бях против лекарствата и след една зима с пневмония съвсем по друг начин действам. За себе си знам, че от рано е в пъти по-добре да се действа.
Изчаках да дам АБ по схема в 15:00 ч. и дотогава детето се превиваше с рев и болка на леглото, чак майка се разплака. Вдига нон стоп по 38, преди малко 39. Даването на каквото и да е било през устата е с рев до хълцане. За мен си знам, че няма да мине без АБ. Ако не друго ще го успокои, а не да реве денонощно защото и това съм виждала при Т.

# 716
Не, чудя се защо не се пускат изследвания, преди да се дават хапчета. Има начини да се предвидят дали е или не е необходимо. Антибиотиците не са панцея - напротив, доста сериозна химия са си и си трябват и трябва да се пестят и пазят силните при наистина сериозни състояния, защото тогава ще се чудим какво да даваме , че да действа.

Масово се знае , че това е вирусна ангина и всеки втори знае и е наясно, че антибиотик и вирус - няма смисъл и минава от самосеби, Тея антибиотици дето ги изписват са, защото при вируса пада имунната система и масово се правят бактериални нфекции, ама при ежедневно следене на кръвната картина и гърло, уши, гърди, спокойно може да се наблюдава и предвиди дали детето върви на усложнение или не. И не на последно място има 15 минутен тест на цена 6 лева/8 с консуматив, до 10 лева най-скъп/, който дава информация дали ангината е бактериална. Пиша- само с цел, защото ми е кофти и ме дразни това за всеки сопол антибиотик и после като наистина ти трябва- резистентност до шия и масова мутация на стандартни инфекции. Преди година кампания имаше цяла за това безразборно използване, ама кой да чуе....

# 717
Ситуация преди две седмици- несваляема Т, детето е като парцал и не може да стане, педиатър в другата стая, преглед на спешен кабинет, налепи по сливиците и на слушалка нищо не се чува, детето за 30 часа е къпано в хладка вода около 15 пъти.
Според теб дали ми беше приоритет детето или си дадох АБ щото ме мързи да го следя?

# 718
На педиатъра е отговорност да го следи и да дава наставления дали и кога е необходимо да се прибягва към дадено лечение, но това да изпишеш лечение без елементарни изследвания......за мен е чудно, друг е въпроса колко и кои  педиатри са адекватни. Нашият ни прегледа за 10 минути и стига толкоз, даде стандартно лечение, с което 3 деца преди това излезнаха от кабинета- антибиотик и коластра.
 Но си намерих начин и човек, който да го наблюдава и да е адекватен. При вирус стандартно си вдигат темп. , нямам опит с несваляема, за щастие и не мога да предвидя в такава ситуация как бих реагирала, но като гледам на Цветето детето дори не е с висока темп.....38,1-2 си е гранична темп . за дете.

# 719
Дори не знам защо попитах  Mr. Green Ще въртиш, ще сучеш, но няма да признаеш, че съм била права да дам АБ.

Общи условия

Активация на акаунт