Отговори
# 720
Нямам идея дали си била права, мога да кажа аз какво мисля или не и то предположения, защото наистина нямам идея какво е да не можеш да свалиш темп. Но да предположа евентуално, че ми вдига такава темп. Първо давам дирекшън панадола и се засилвам в лабораторията- кръвна картина, црп  и гърлен секрет. След което отивам да слушат гърди, уши, нос и тем подобни и ако е само едната темп и е до 38, 5 дори бих се замислила дали да я пипам температурата и ако всичко останало е чисто, не бих и помислила дори за антибиотик/и пак казвам с уговорката , че не подозирам бактериална инфекция някъде, защото там дори не бих се замислила за темп ми първо антибиотик ще дам, но преди това ще се вземе секрет от съответното място, защото както знаем много бактерии са резистантни , но докато излезе резултата все нещо трябва да се пие, но това всеки лекар го знае, въпроса е колко го прилагат ми директно дават антибиотик силен , той тушира инфекцията и ако имаш късмет да го е улучил си излекуван, ако обаче нямаш късмет и нямаш и резултати с антибиограма си тушираш за известно време инфекцията и после влачиш с години и се чудиш що си вечно сополив или с вагинални течения например пък си изпил и майка си и баща си../.....може би само бих я пипала ако съвсем не може да спи и да почива, защото това е важно. Ако е по висока ще давам хексалгин и ако това не стане - отиваме за система. Това само с цел да не и навреди темп. Ако и това не помогне и държи по-висока от 38,5 то тогава може би бих помислила за антибиотик и пак зависи и от кръвните изследвания какво покажат. Това само на теория, защото наистина не знам що е туй несваляема висока темп.

# 721
Несваляема Т е да вдигне до 39,2 и да я свалиш с панадол до 38,5. След половин час пак да иде над 39. Единствено хладките вани я сваляха под 38 и то за малко.
Само че едно е да си дрънкаме на теория, друго е да гледаш детето си да страда и да развиваш теории.
Както и да е.

# 722
  • В къщурката на хълма на феите
Пуфенце, Пуфенце отиди и запали свещ, че не знаеш какво е ..

# 723
На 39, 2 и без да свали ще съм директно за система. Виж как ще стане за такова малко дете идея нямам,това би ме притеснило най-вече. За щастие наистина нямам опит, мен това ми е най-големият страх, високата температура и дали ще ми прави гърчове......За това коментирах  и на Цветето случая, че при тая темп. която е ниска и очевадно я понася добре детето е грехота да не се пуснат изследвания и да се изчака максимално и ако може да се избегнат тежките лекарства, за Сигма не мога да коментирам, идея нямам.

# 724
Пуфе при високата Т, поставяне на система е предпоставка за температурен гърч, защото системата сваля Т много бързо и рязко .. не знам кой те е заблудил, че това е добър вариант за сваляне на Т ..

# 725
Аз се отказвам   Hands Clap

# 726
 ooooh! ooooh! Ми това ми е само екшън плана и се надявам да има в такива случаи кой да ми вдигне тела и да ми даде адекватен съвет . Това е по съвет на роднина/т.е на човек , който вярвам и знам че е ок и е с акъла си/, да я наблюдавам за гърч и ако вдигне висока темп да я водя за система.

Между другото аз пак да кажа и да преповторя на Меци поста, че и локалният антибиотик е по-малкото зло, гранулина върши наистина чудеса, ако в действителност има бактерия, иначе....просто ще е по-малкото зло...

# 727
всъщност гранофурина не е АБ, а кортикостероид с локално действие Peace

# 728
  • София
E разликата при двата случая е 3 дни с антибиотик или  3 дни без.........въпрос на приоритет в случая и дали ще ти се занимава да изследваш и да дебнеш детето или ще му бутнеш хапчето при първото кашляне и сърце на място.......Предпочитам да я бодна 2-3 пъти и да и преглеждат гърлото всеки ден,  отколкото да и давам химия без ясно и сигурно основание. При налични ок изследвания и всеки ден следене, аз не виждам как може да му се изтърве края на детето , но може да се спести много химия.

Много си крайна в изиказването. Не всяко дете и родител е като теб и Ивейн. При вас може да минава без АБ, но при други не става.
И аз не искам да давам АБ, но без него детето не може да се оправи. Няколко пъти сме пробвали с педката.

P.S. Изписали сте света докато се включа. Моето изкара преди няколко месеца 3 дни не спираше да вдига над 39 и постоянно бяхме по лекари и всички вдигаха рамене и казваха вирусна инфекция ще мине. Да ама 3 дни си изкубах косите и си тъпчех детето с Нурофен, свещички и хексалгин.... е след това ми направи поредния бронхеолит и нямаше как да минем без АБ.
Сега преди морето пак беше с начален стадий на бронхеолит и 2 дни Т над 38.5 и и дадох без много маене АБ.

Цвете, скорошно оздравяване на Вилито. Дано бързо му подейства АБ и да спре да вдига Т. Следи за реакции към АБ, че при нас преди няколко месеца от него при първия прием малката се изрина по корема...

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 17:06 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 729
  • Варна
Прах, докато Ивейн боледуваше през тези 3 дни имаше ли поведение от типа на "превиваше с рев и болка на леглото" , ако да , щеше ли да продължаваш да я гледаш как се мъчи или ще и дадеш АБ, и определено гушкането няма да помогне , повярвай ми  Peace

Феичка, защо оправдаваш решението си за АБ, кому е нужно това, така си преценила , така си постъпила, разбира се че най добре познаваш детето си, скорошно оздравяване на Вили  Praynig

от всичко написано до тук съм съгласна , че педиатъра трябва да пусне изследвания  Peace, това че не го правят е друг въпрос  Twisted Evil

# 730
За тея 3 дни не стана от леглото и трепереше и скимтеше и се гушеше , но мен ми беше ясно, че е от темп и я следях на 15 минути, а и вече имах изследванията кръвните и детето се следеше всеки ден. Ако беше вдигнала висока казах как ме посъветваха да действам и щях да послушам. Но на 38 температура и без да си направил изследвания и да изчакаш ден -два да видиш на къде върви.....де да знам това ми е чудно на мен. Виждат ми се незначителни симптоми и честно лековато взето решение от страна на педиатъра, точно колкото да си върже тя гащите, но не напълно в интерес на детето, а и Цветето каза, че е успяла да свали температурата вчера.

# 731
Прахче, даваш си сметка като пишеш това за Цветето как изглежда отстрани, нали.

# 732
  • до едно тепе
Прахче както са казали старите хора бай да не те стига. Нямаш представа какво е детето ти да е с температура над 39 градуса по 5-6 дена 4 пъти за 40 дена. На нашата педиатърка имам повече доверие отколкото на себе си. Ако каже АБ значи нещата не са на добре и е наложително.
А системата да ти кажа не се знае какво ще свърши. Миналата година в болницата в стаята имаше едно детенце с 41гр на система. Дали да ти обяснявам сестрата колко пъти го къпа вечерта докато я свалят под 39 и през цялото време му вървеше системата и накрая свали температурата със свещичка ефералган, след изпити Хексалин и Миг за 3-4 часа. ooooh!
От опита ми с ангините да си кажа. Първия ден дига 38 понякога, но следващите кове над 39 и я държи. Фейчето си каза, че вече са стигнали 39 Rolling Eyes А да не говорим, че понякога като ги боли гърлото нито ядат нито пият, което е още по-лошо ooooh!

# 733
Я ти кажи- слушаш ли адашката?

# 734
  • до едно тепе
Мани ревнаха и двамата както си спяха и познай как се гушат двете хлапета. после едното суче а другото ми се качило на врата и се хили бясно hahaha

Общи условия

Активация на акаунт