На море или на планина, ЯНУАРЧЕ си расте на топлина – Тема 4

• 29 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
О имате си специалистка по кръвна захар в темата, не се психясвайте - на гладно до 5.7, един час след хранене ( този е най - важния за бременни) под 7.8, два часа след хранене под 6.5 трябва да ви е захарта Peace
Моята е на тези граници и поне веднъж дневно над тях, в преддиабетно състояние съм и диагностициран гестационен диабет и все пак не съм на инсулин, само на сериозен режим, както съм писала по - напред.
Но да, гестационен диабет е често срещано явление дори и при напълно здрави и необременени жени, тъй като плацентата има свойството да не ни позволява добро усвояване на инсулина, респективно трудно ни се сваля захарта и от там по веригата се развива т.нар. гестационен диабет.
Съвета ми е поне по средата на бременоста профилактично да проследите нивата си на захар с т.нар обременяване - дава се кръв на гладно, пие се глюкоза, мери се захарта след това на първия час и след това на втория - написала съм ви какви трябва да са и стойностите. Ако са ви по - високи от посочените, имате проблем.

# 91
Моята е 5.1 на гладно и лекарите казах, че задължително трябва да я сваля под 5 (няколки различни лекари)  newsm78

# 92
Хоп и аз в новата тема! На последния преглед всичко с бебчо беше наред, избързваме със седмица и засега сме със съмнения за момче, които ще подтвърдим на 02.08 ! Нямам търпение ,защото и таткото ще бъде на прегледа за първи път! Единственото обезпокоително беше, че плацентата ми е ниско, но се надявам, че и това ще се оправи! Хубав деен ви желая!   bouquet

# 93
Моята е 5.1 на гладно и лекарите казах, че задължително трябва да я сваля под 5 (няколки различни лекари)  newsm78
Ама ендокринолози или гинеколози, че те обичат да си мешат специалностите Peace

# 94
  • София
Какво означава ниска или висока плацента, нали бебето е в околоплоден мехур, това цялото ли е или не е плацента. Да питам невежо...

# 95
Moon Walk, 2ма гинеколози, един по вътрешни болести и Сигридов (който не знам към кои да го причисля).

# 96
  • София
Казаха ли ти как да я свалиш? От утре /че за днес вече е късно Mr. Green/ съм решила никакво сладко - сладоледи, пасти, вафли, шоколади и т.н и нищо газирано. Като се върна от почивка в края на август ще я премеря пак да видя как е.

# 97
Момичета един проблем ме мъчи, но док е в отпуска до петък и не е супер важно, за да го безпокоя и вас да си питам  Hug от повръщането доста напъни правя в стомаха и в корема и от няколко дни ми се появява болка долу ниско веднага след повръщане. Док каза , ако имам болка да пия но шпа, досега обаче не ме е боляло нищо и не съм пила нито един хап освен фолиевата и ако мога искам да си спестя какъвто и да е хап. Та струва ли си според вас да пия но шпа, аз си мисля, че се имат предвид болки от бебчото нещо свиване, разтягане вътре, а това е следствие на странично нещо и след известно време ми минава. На ден повръщам точно 4 пъти и то под час и това е вече два месеца и някак си го отдавам на това.

# 98
Момичета,как се справяте с главоболието?  Tired

# 99
Jeweler, имам подобен проблем, но с ходенето до тоалетна. С тези напъни и аз усещам леко напрежение. Мисля, че не трябва да се притесняваш, но все пак се напъвай колкото се може по-малко, природата си знае работата.
Жабуранка, мъчи ме главоболие от една седмица, това което правя е да пия мн вода, и когато изпитам болка се отделям на спокойствие и си почивам малко, правя си масаж на слепоочието, нещо такова. Опитвам се да се справя без лекарства.
Пожелавам ви лека нощ и спокойни сънища  Hug

# 100
  Добро утро, мами!!

Нямам време да ви чета, заминавам за Пловдив За ФМ. Стискайте палци Sad Направо ше ревна от притеснение.

Хубав и прохладен ден!  bouquet

# 101
Благодаря за успокоението Sun rose, сега като споменаваш и при мен се случва с ходенето до тоалетна, явно не е нещо притеснително. Успех на изследванията за всички стискаме палци, моя бебо и той стиска сигурно, рано ме събуди за сутрешното гадене #Crazy при вас как беше, мами с дечица вече, изведнъж ли спира или постепенно, че не усещам никакво подобрение, а след 5 дни влизам в четвърти месец да му се невиди и гаденето.

# 102
  • София
   При мен спря изведнъж. В неделя щях да умра, в понеделник бивах, а от вторник все едно съм нов човек. Не ми се гади , няма го онзи отвратителен вкус в устата. Хапвам си с желание, а не насила да си тъпча нещо в устата, за да не ми е зле. Направо нов човек.
    Сега съм в 16 седмица, какъв месец е не знам. И предната бременност така ми премина. Пожелавам на всички вече да преминават неразположенията.

# 103
Добро утро, момичета. На всички с неразположения бързо да минават  Peace

За главоболието - и предните бременности и сега много ме мъчи главоболие (при мен това е единственото неразположение, свързано с бременността). По препоръка на лекаря ми миналата бременност пиех магнезий, в сряда говорих с лекарката, която сега ме следи и тя потвърди, че магнезия помага при главоболие (а както знаете помага и в последствие с крампите в мускулите), така че консултирайте се с вашите лекари дали да приемате магнезий.
 Успех на всички в борбата с главоболието   bouquet

# 104
Добро утро и от мен,за гаденето,аз съм в 13+5 дни и от два дни не съм повръщала и сравнително малко ми се повдига,обаче идва друг проблем-киселините,снощи ядох таратор и направо съжалявам,никакъв чесън повече.Не знам от какво друго се появяват,но за чесъна съм сигурна вече,така че моя съвет е да намалите чесъна до минимум,а по добре въобще не го яжте.Хубав ден на всички мамчета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт