Тичане по плажа и усмивка - Февруарчето е на почивка - Тема 15

• 37 462
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Ех, че хубаво, звучи страхотно, Феичка, наистина си е облекчение като всичко е минало спокойно за деня Heart Eyes

# 631
  • NE
Да, много се тревожих.
Днес бай бай майчинство. Crazy

# 632
Флауър, късмет и успех! Само напред!
Казват, че това са най-трудните времена - първите седмици на работа след майчинството. Споделяй с нас как върви адаптацията...
Гери, страхотна снимка на Влади с кънките във ФВ! Харесва ли му? Забавлявате ли се?
Нели, пиши за играчките. Вкъщи всичко й е омръзнало и със събуждането казва хайде в парка... На книги също ще трябва ново зареждане.
Бизи, пожелавам ви да не ви трябва тази аптечка и само да я разнасяте. Момичетата вече са ти писали и май нямам какво друго да добавя.
Не успях да бръкна и да видя добре, но май е официално с 4 пробили кучешки. Вижда ли му се края?!...
Днес ми е много тегаво, криво... Яко ме затресоха нервите... Спешно нужда от нещо хубаво за четене, та да почива главата. Предложения?

# 633
  • Англия
Чета от вчера "Чудото Монтесори". Препоръчвам я.

# 634
  • Бурса
Ана аз съм до средата на книгата, наистина е хубава. Но Фрауст смятам, че с четенето искаш да се разсеяш малко от темата мъници и бебета  Grinning Аз последно четох "Да убиеш присмехулник" изтеглих я от chitanka.info , че напоследък чета повече от телефона. Много бързо се чете, лека и приятна. Сега чета "Жената в бяло" и започва обещаващо.

Феичка браво за първия работен ден  Hug Безпроблемно и леко и нататък!

Аз да се похваля, че миналата седмица запознахме Теди, Ева и Бобо, а покрай тях и мамите им  Grinning Много се радвам, че успяхме да осъществим срещата с Тачи и Нели.

# 635
Ееее, браво за срещата, Тели Hug Много хубаво сте направили  bouquet

Фрауст, чета "Хрониките на Клифтън", Джефри Арчър. А също и Алисън Шейфър подхванах Blush подготвила съм си "Самотата на простите числа" от Паоло Джордано и "Щиглецът" на Дона Тарт.

# 636
Добро утро!;) Пия кафето и започваме играта...
Ана.ана, поръчах я. Доста време съзнателно я избягвах, защото съм прегледала доста блогове по темата. Ако бях открила метода преди да се роди детето, сега обстановката вкъщи щеше да е различна поне по отношение на леглата. Другото е на някакво задоволително ниво...
Тели, съвсем правилно си ме усетила. Също чета предимно от телефона в последно време и ще си сваля Присмехулника. Не помня чела ли съм го...
Бизи, нямам много хубави отзиви за Щиглецът, а Джефри Арчър винаги ми се е четял леко и разпускащо. Надявам се, че Шейфър ще ти допадне. Особено митовете за добрата майка ми дойдоха съвсем на място.Wink

Малко завиждам за варненската среща. Цъкнете някоя снимка да ви видим, все едно и ние сме били.Wink

И докато сме на темата с книгите, по-късно ще пиша за Ибука и Всичко се решава преди детската градина, ако ви е интересно.

# 637
  • Англия
Аз пък нищо не бях чела за Монтесори, вие ми обърнахте внимание. В Англия не съм чувала да е така модерна темата, както в България. Те просто така си гледат децата, поне това, което прочетох досега, напълно отговаря на моите разбирания. Доволна съм, обаче, че я взех, има какво да науча. А за книга препоръчвам Човек на име Уве-увлекателна и много поучителна, чете се на един дъх.

# 638
  • София
Здравейте,
аз я четох тази Всичко се решава преди детската градина и ми допадна. Лека и увлекателна е, прочетох я за нула време, макар че само вечер мога да чета и направо заспивам над книгите.
Сега чета развивай правилно ума на детето, но нещо ми е скучна и не ми върви много. Четох  и трениране на успешни родители, но определено нещо не ми е интересна и я оставих по натам да я дочета.
Поръчала съм и аз за Монтесори и тази за митовете за добрата майка.

Фрауст вчера за първи път му обух кънките и сложихме цялото бойно снаряжение Simple Smile. Направихме няколко кръгчета из нас, хареса му Simple Smile, чак се чудех дали ще иска да ги свали за да излезем или ще ходим с тях на вън, но се съгласи да ги свалим Simple Smile. Ще се учим първо тук и по натам или на пролет ще излезем с тях. Хубавото им е че нали се регулират като размер и дълго ще можем да си ги караме. Мислех че ще са му голями, но се оказа че не са въобще, даже ги отпускам за да може да ги обуе, че те се обуват с обувки.

Ние от няколко дена пак подхванахме да си играем с кухненската посуда. Това мойто ако не стане някой готвач  Laughing. Няма друга играчка с която толкова да си е играл като малък и сега пак.

С пишането иначе сравнително добре напредваме според мен, за вчера имаме само едни напишани дрехи на вън.  Мислех че ще е по трудно, но може би защото е по голям и нали аз го тормозех преди от време на време нещата се случват по лесно. Само дето не иска да казва, показва и трябва да реагирам доста бързо.
Иначе вмъкваме нови думи, което ми дава надежда че до месец може да реши да започне да казва.

Днес съм на лекар за моите там проблеми, стискайте палци да ми се размине поредната лапароскопия , че не знам после как ще се оправям с детето и всичко, че ще трябва известно време да не дигам тежко  ooooh!

Тели браво за срещата  Hug, хубаво сте направили. Ще се радвам и аз да видя снимки ако сте има направили Simple Smile.
И в този ред на мисли да призова аз софийските мами. Хайде и  ние най накрая да си спретнем една среща и да се видим. Сега септември ако има някой хубав ден предлагам да се съберем някой ден в парка.

хубав ден на всички, макар и малко мрачен. Hug

# 639
Добро утро!

Феичка, много се радвам, че нещата са наред при вас! Успешен професионален старт ти желая!  Hug
Фрау, аз наскоро прочетох прекрасна книга, изключително разтоварваща, приятна и позитивна - http://www.knijnaborsa.bg/bg/books/shkola-po-gotvarstvo-hrana-na … ubovta-38225.html Ако не съм закъсняла и вече не си се запасила с книжки, мисля, че това е сред нещата, които търсиш, поне на мен така ми подейства. Simple Smile

Ще се радвам някой да сподели идеи за новата тема.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 640
здравейте,мами!
Забравих да отбележа,че и мен много ме зарадва срещата на децата и майките им. Въпреки,че моето бясно дребосъче много -много не игра с тях,беше заета да бяга на открито сякаш е държана на въже до сега Mr. GreenВсе пак поне се видяхме,надявам се до края на месеца ако може да направим още една среща-този път да е на заградено,че така поне няма да ги гоним из цялата морска Laughing Laughing
Скрит текст:
Тели,доколкото си спомням ,щеше да пътуваш скоро,т.е да се връщаш при таткото ви. Аз пък ще ходя на международен форум по моята част в началото на октомври. После вече ще захладнее и ако ще се виждаме предлагам да е следващите 2 седмици.Ако ви устройва ще се уговорим пак ,вече си имаме координати Hug
Гери,стискам ти палци да ти са максимално добри резултатате от прегледи и изследвания за  каквото и да са.
Флауър,честито връщане на работа.Като се сетя за моя първи работен ден след година и половина пауза-все едно бях отсъствала месец,нищо почти не беше се променило Shocked
Снимки имам на телефона няколко,където съм успяла да хвана 3мата мускетари заедно,разбира се -такава,на която всички да гледат към камерата няма,но какво да се прави hahaha
ще гледам скоро да ги кача тук
Хубав ден от нас  bouquet

# 641
Гери, стискам палци! Всичко ще бъде наред!;)
Ана.ана, в момента в БГ е голям хит Монтесори, а на запад вече му минава модата... В по-големите градове има такива детски градини или кооперативи, но тук на село още не. Бавно се случват нещата, евентуално за внуците.Wink Допада ми много методът и идеите... Има поле за изява - да се адаптира според детето и родителите.
Сахасрара, ще я погледна и тази. Вече пуснах една поръчка и препоръката ти ще е в следващата доставка.Wink

А за Масару Ибука - Гери е права, чете се леко и бързо, за час се прехвърля цялата книга. Писана е през 1977, но звучи актуално и днес. Общо взето, идеята е да сме по-отворени, да оставим на страна предразсъдъците си - какво може или не може едно дете, разбира или не... Чрез музика, спорт и всякакъв вид творчество помагаме на малкото човече да намери и развива себе си, да бъде хармонична личност.

# 642
  • NE
Минавам телеграфно, че вече времето е кът.
Ден 2: Обърнахме ролите с баща му и той го гледа днес. Слушал и не плакал, но и не спал. Очаквах защото само аз съм го приспивала досега. Като ме види почва да не ме слуша, но пък съм далеч не толкова изнервена. Нормално е да ме наказва. На работа много работа, но е доста разтоварващо. Имам няколко колежки с бебета под 1 г. и вече някои се връщат на работа, така че моето направо отгледано.

# 643
Ми браво на таткото Wink и нашия татко няма да може да приспива...по обясними причини. Мен също ме притеснява този вид "особено наказание" от страна на малчовците. Самата аз ще се чувствам виновна, гузна, съответно малкото ще усети и съвсем ще се зарина...споделям личното си усещане просто и страхове...

Безобидничкаааа, липсваш Rolling Eyes Hug ще се появи ли да поразкаже за приключенията из Парижките потайности Wink

# 644
Ана.ана, наскоро прочетох Човек на име Уве и ми хареса. Мисля, че ще излиза и продължение.
Флауър, татковците намират свой начин за всичко. Wink Отгледано, колко да е отгледано... И на две ми се струва малко за ясла вече като ги гледам тук...
Гери, имай търпение, ще започне да казва. Повече ме притеснява дали ще казва на други хора, докато все още има нужда от съдействие и не може да се оправя сама. На майка ми и на ММ казва, ама в градината как ще е?
Как мина прегледът?
Да, Безобидна да се яви в изповедалнята...
Тук съм се залежала нещо, корем ме мъчи. Принцес, имаш ли силни киселини? Все по-трудно става и трябва да надскачам себе си, че детето не разбира още колко и дали й е зле на мама...

Общи условия

Активация на акаунт