Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 166
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 035
Не да бъдем по- добри означава да не съдим хората и да се изказваме сякаш знаем всичко свързано със живота ми .

Ако не съдим, ако не порицаваме, ако не наказваме, как ще разберат, че това не е правилно и редно и води до проблеми? Как ще секне това, ако не съдим? Как да няма други такива случаи, ако не съдим? Трябва да съдим, всички ние, като общество.

# 1 036
  • Tам през Атлантическия океан

Никога не са ми отказвали работа, защото съм майка.

Те не отказват !  Sunglasses просто не се класирш за следващото интервю или ти казват 'ще ви се обадим'  Sunglasses

Това със снимката в CVто май е още актуално в БГ (не съм сигурна де )
на инрвю  питат за сем. състояние  Whistling 
Това че е нередно не значи че не го правят  Wink

# 1 037
  • София
Христо не е случайна жертва на агресия. Агресията е поканена вкъщи от майка му. А поведението на майката не е "странично нещо", а предпоставка за изблика на агресия.

Значи тези двамата са състрадателни, нормални момчета, а поверяването на дете на техните грижи е причината да се превърнат в чудовище. Ако не беше тази жена те никога нямаше да ударят човек.
Ясно. Това изяснява нещата.

Състрадателни със сигурност не са, нормални - също. Никое нормално момче няма да се хване да обгрижва денонощно бебе, месеци наред. Обаче майката е 200 пъти по-ненормална и от тях, щом е преценила, че могат да осигурят грижа за детето й. За всеки нормален човек е ясно, че такива момченца могат да представляват сериозна заплаха.

# 1 038
БС, държавна работа за вишист е около 1000. Аз работих за 1400 2003 година. Чистачка взима 250-300 за 2-3 часа на ден, ако чисти на още две места по толкова стават максимум 9 часа на ден и заплата минимум от 750.

За деца на самотни родители има места в градините с предимство. Не знам в какво се опитвате да ме убедите. Не е невъзможно да отгледаш дете без да го изоставиш на съседа! Съжалявам, но няма как да приема тезата ви, тъй като вие дори не сте в подобна ситуация, а просто се намирате на приказка.

# 1 039
БС, държавна работа за вишист е около 1000. Аз работих за 1400 2003 година. Чистачка взима 250-300 за 2-3 часа на ден, ако чисти на още две места по толкова стават максимум 9 часа на ден и заплата минимум от 750.

За деца на самотни родители има места в градините с предимство. Не знам в какво се опитвате да ме убедите. Не е невъзможно да отгледаш дете без да го изоставиш на съседа! Съжалявам, но няма как да приема тезата ви, тъй като вие дори не сте в подобна ситуация, а просто се намирате на приказка.

А знаеш ли колко  самотни родители не са такива  Sunglasses
Не напразно въведоха този новия закон за уж самотните родители.

# 1 040

Трябва да си високо в йерархията, за да взимаш 1000 лв. на държавна работа. А и Невена къде да я вземат, в кое министерство или община?
И не можете да се удържите да не я пратите  чистачка.

# 1 041
Да много ясно че всички сме майки и работим.
Когато детето ти е малко ходи на ДГ/ясла работодателите си имат едно на ум.
В  интервюта са ме питали за възрастта на дето.

Когато са малки децата често боледуват , лично аз съм си деляла болничните с мъжа ми.
Представям си един самотен родител не разчитащ на баби с кого ще си подели болничните за детето за да не отсъства прекалено много.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 17:55 от Desss

# 1 042
  • София

Ти наистина ли си вярваш? С висше образование са много хора, за които 1000лв са мираж. Защо не попиташ учители, медицински сестри, че и лекари, инженери, да не изброявам... и то в големите градове, да не говорим за малките.  Tired

# 1 043

Tи може да си взимала и 4400лв, но това не означава, че всички вишисти на държавна работа са с около 1000+ лв заплати  Rolling Eyes
И всъщност толкова ли е лесно да се намери държавна работа при заплата 1000+ лв?  newsm78 Laughing
Аз имам роднина на държавна работа с не малка заплата, но тя си я намери по партийна линия тази  работа и никак не и беше лесно  Rolling Eyes
Като ви чете човек и остава с впечатлението, че в България няма безработица, заплатите са около 1000лв и накрая ще се окаже, че сме първенци в Европа  Laughing

# 1 044
  • София
Въпросното дете ходи на градина от поне една година, именно по точките на самотна майка. Особено пък, за държавна градина се плащат символични такси и може да се каже, че й го гледат направо безплатно. На нея таксито й излиза на седмица доста повече от таксата. А и аз си мислех, че  самотните майки нямат пари за такси, а ползват градски транспорт. Нали я ожалихте колко била зле! Коя от вас като няма кола и пари си води детето с такси всекии ден по два пъти на ден?

# 1 045
  • Другата България
Абсолютни глупости са това за 1000 те лв. на държавна работа, наистина има огромна разлика за четеш ....където и да е за нещо, и да си тук, в реалността. Кой както иска да го приема. На доста места, особено в администрациите - областни, държавни, са по 500 лв. макс заплатите.
Но това всъщност какво общо има с темата?

# 1 046
Ами не е лесно да се намери сигурно. Не знам. На мен ми се е получавало. Когато нямах образование и ми се налагаше да изкарвам пари работех като сервитьорка. Имам познати, които чистят и споменатите суми не са измислени,  а и не виждам нищо срамно в това да чистиш офиси или домове. Все едно е по-престижно да свириш на кораб, докато някакви изроди се гаврят с детето ти.

Опитах се да поровя в обяви за работа, но няма обявени заплати. Въпреки това мисля, че за София 1000 лв е нормално заплащане.

# 1 047
Въпросното дете ходи на градина от поне една година, именно по точките на самотна майка. Особено пък, за държавна градина се плащат символични такси и може да се каже, че й го гледат направо безплатно. На нея таксито й излиза на седмица доста повече от таксата. А и аз си мислех, че  самотните майки нямат пари за такси, а ползват градски транспорт. Нали я ожалихте колко била зле! Коя от вас като няма кола и пари си води детето с такси всекии ден по два пъти на ден?

лично ли познаваш майката ? че знаеш и твърдиш такива подробности  Rolling Eyes
или се оповаваш на вестници и си нижеш сериала тук ? че няма нищо интересно по тв-то в събота вечер  Laughing

Въпреки това мисля, че за София 1000 лв е нормално заплащане.
продължавай да мислиш  Laughing

# 1 048
  • Другата България
Има ги обявени, но са в диапазон http://ar2.government.bg/ras/konkursi/index.html.
Но тавана навсякъде е различен, което не означава, че се стига до получаването му.
Относително е много. За Сф поне според мен повече пари се получават в частния сектор.

# 1 049
  • София
Казах, че се опирам на това, което е писано. Именно в пространната статия по случая и това беше написано 0 градината била далече и тя водела детето с такси.

Общи условия

Активация на акаунт