Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 258
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 065
Касита, когато един човек е сам - няма мъж, роднини и има само "приятели", доста често взима погрешни решения, които другите не биха взели. Страхът пречи на рационалното мислене и подвежда хората. А когато си абсолютно сам на този свят и носиш отговорност за дете е нормално да се страхуваш. Затова трябва да има държава, общество и работеща социална система, за да може да се помогне на тези хора. Не трябва да се чака едно дете да бъде пребито или убито, че да се сетим, че в Зона Б19 има една майка, която има дете и няма на кого да разчита за помощ. Не трябва да чакаме едно дете да ни разкаже как си лягало гладно и слушало как майка му проституира в съседната стая, че да се сетим да му купим колело и да подложим работа на майка му!

# 1 066
Доста често от едната страна на везната е мизерията и гладът, а от другата работата и рискът детето ти да пострада ти докато работиш.  Confused

Аз съм градско момиче, столично. Боря се с образование, работа, две деца и често отсъстващ съпруг повече от десетилетие. Не е лесно. Не се и сравнявам със самотна майка. Около мен по стечение на обстоятелствата, къде за радост, къде за жалост, изобилства от самотни майки, някои и без родители, наличие на бащи на децата си пр. Оправят се. Част от тях завидно добре. Но винаги са разчитали на нас, техните приятели, не на случайни и непроверени.
Дадох и пример с двама отсъстващи родители на две подрастващи деца- мои роднини, които са вероятно в пъти по-недалновидни родители от Невена, но са намерили Жената, която да бъде до децата им.
Начини има. През цялото време това се опитвам да кажа. Не виня Невена. Тя, и за секунда не съм си помислила, че е искала някой да нарани детето й. Какво е довело до този неин избор на гледач- ето, лично мен това ми е безкрайно любопитно, признавам си.

Нещо подобно исках да кажа, но ти си го написала вече, а на мен ми се доспа много. И аз не мисля, че майката умишлено е навредила на детето си. Тя е родител, който се нуждае от помощ, не материална. Няма трезва преценка, но може да и се помогне да си отгледа детето в сигурна среда. Вярвам, че няма да го остави в близките години на никой. Дано да се възстанови напълно малкото момченце и майка му да е до него.

# 1 067
B & C, не може и не трябва всяка майка с непризнато от баща си дете да бъде обект на социална превенция. Не всички подобни са в риск. По-скоро ми се струва, че би следвало, ако жена в подобна ситуация потърси помощ да й се даде.
Може би разсъждавам така, защото, както споделих, около мен не една и две самотни, но наистина самотни майки и един-двама бащи, на които нужда от социална грижа и подкрепа не им е нужна.

# 1 068
БС, в случая говорим за почти 40 годишна жена, на тази възраст е смешно да се натъртва, че е сирак. Тя е избрала да е самотен родител. Има работа и не мизерства. Сигурна съм, че и от работата в София би могла да преживява. Проблемът е, че макар да знае че и се налага да пътува за три години не е намерила сигурна грижа за детето си. Не малко деца са изгледани от гувернантки, но нейния избор е лош и нелогичен.

# 1 069
  • София
Касита, когато един човек е сам - няма мъж, роднини и има само "приятели", доста често взима погрешни решения, които другите не биха взели. Страхът пречи на рационалното мислене и подвежда хората. А когато си абсолютно сам на този свят и носиш отговорност за дете е нормално да се страхуваш. Затова трябва да има държава, общество и работеща социална система, за да може да се помогне на тези хора. Не трябва да се чака едно дете да бъде пребито или убито, че да се сетим, че в Зона Б19 има една майка, която има дете и няма на кого да разчита за помощ. Не трябва да чакаме едно дете да ни разкаже как си лягало гладно и слушало как майка му проституира в съседната стая, че да се сетим да му купим колело и да подложим работа на майка му!

И какво очакваш да даде социалната система? Не забрявай, че системата с едната ръка дава, но с другата може и да вземе, ако реши, че не се справяш достатъчно добре, каквото и да разбира системата под това "достатъчно добре". Именно в случая с проституиращата майка една работеща система първо ще прибере детето и ще каже на майката да си смени професията, да направи ремонт и да докаже, че може да изхранва детето и да се грижи за него. Нямаше да й даде безплатна ддетегледачка, а дори да даде пари или детегледачка, срещу тях ще я следи изкъсо и само нещо да не хареса на социалните, и адио, Рио!

На Невена каква точно помощ да й окаже? Детето е прието в държавна градина, като самотна майка сигурно получава детскии каквото може като помощи, има собствено жилище. Какво, да й даде бавачка, докато Невена е вечер да свири по кръчмите или по корабите? Какво си мислиш, че няма да я "посъветват" да си смени работата, ако отсъства и не си е вечер при детето вкъщи? Ми, нали като нищо ще я сложат на отчет и ще я следят далии детето е вкъщи, дали тя го гледа и пр.! Ти системата нещо я гледаш като любяща майчица, сляпа и глуха за това, че майката не е до детето си ли и която само дава благинки? В твоята чужбина какво би се случило с Невена, ако тя живееше там по начина, по който живее и работи тук?

На родителите с нетрезвата преценка в един момент им вземат децата.

# 1 070
Аз, аз , аз, аз ...
Как може такава липса на усет!
При всичкоите тези писания денс кой ви изведе децата, кой игра с тях, кой писа с тях домашни, кой поприказва с тях, кой им сготви, ... ?
Тази отдаденост на форума/нета на изоставяне на децат ми прилича?!
Я да попрочетем пак закона.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 21:25 от Peterson

# 1 071
  • Ямбол
В тая жега, да си изведеш детето е подсъдно. Домашни през лятото не пишем, само книги четем. Понякога заедно, понякога детето ми чете.
Петерсон, наистина ли смяташ, че няколко поста в темата са фатални за общуването с децата ни, които са при нас, а не захвърлени при някоя откачалка?
Чети си закона колкото искаш, но и в новините не си прочела за пребито друго дете, нали.

Сетих се за една съфорумка, която май вече е бивша. Та за нея форумските легенди казват, че заради форума на детето ѝ се е случило нещо, докато е било бебе или поне във времето, в което тя твърди, че се е задушавало, тя има доволно много постове в бг-мамма да дава акъли на другите. Ето това вече също е престъпно.

# 1 072
# 1 073
А какво е работила майката преди ?
За държавна работа не я слагайте ,тя  е творческа личност как я виждате инспектор в НАП /800-900лв. заплата/
А с тези заплати по 400лв. в София май наистина Русе ще е по-добрия град за живеене  newsm78 Ама едва ли .Точно в София е можела да си намери нещо по сърце дори и да е държавно/общинско  ,те имат и частни участия ,които се заплащат допълнително ,да си наема гледачка за по 2-3-4 часа и да си е до детето .Да приемем ,че с това пътуване е щяла да изкара наистина много пари , с които е щяла след това спокойно да е до детето си , не можете да ме убедите ,че не е могла да намери някой ,който да полага адекватна грижа ,някой с опит .Говорим за три годишно хлапенце .Постъпила е безотговорно и е поставила детето си в риск .
Всякакви извинения и интерпретации са безсмислени .
Peterson какви домашни бе , децата са ваканция .Малкия заминава на първия си лагер ,стомаха ми е свит ,а е на 9 год .   ,но е на 150км. и мога за 3 часа да съм там ако се случи нещо .

# 1 074
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Доста често от едната страна на везната е мизерията и гладът, а от другата работата и рискът детето ти да пострада ти докато работиш.  Confused

Аз съм градско момиче, столично. Боря се с образование, работа, две деца и често отсъстващ съпруг повече от десетилетие. Не е лесно. Не се и сравнявам със самотна майка. Около мен по стечение на обстоятелствата, къде за радост, къде за жалост, изобилства от самотни майки, някои и без родители, наличие на бащи на децата си пр. Оправят се. Част от тях завидно добре. Но винаги са разчитали на нас, техните приятели, не на случайни и непроверени.
Дадох и пример с двама отсъстващи родители на две подрастващи деца- мои роднини, които са вероятно в пъти по-недалновидни родители от Невена, но са намерили Жената, която да бъде до децата им.
Начини има. През цялото време това се опитвам да кажа. Не виня Невена. Тя, и за секунда не съм си помислила, че е искала някой да нарани детето й. Какво е довело до този неин избор на гледач- ето, лично мен това ми е безкрайно любопитно, признавам си.

E i тя се е справяла добре до злополучният инцидент.
До това явно вс. е било ОК с избора и на хора които са и помагали с гледането на детето когато е отсъствала.

# 1 075
Не трябва да чакаме едно дете да ни разкаже как си лягало гладно и слушало как майка му проституира в съседната стая, че да се сетим да му купим колело и да подложим работа на майка му!
Айде стига вече с това проституиране в съседната стая! Нищо друго ли не ти идва на ум като сравнение?
И къде точно ще " подложиш" работата на майката? И що пък някой трябва да й предлага работа?
Решила е да има дете, решила е да го гледа сама. С какво това я прави по-важна от останалите майки, които имат нужда от работа?

# 1 076
Няколко, Лилянa? Ти можеш ли да броиш? И то всекидневно? Не като да ми пречи, но при количеството критика, която бълвате да ви липсва всяка самокритика?
Ами с детето можеш ида си поприказваш , да се поинтересуваш от него, иначе ей как се социопатизира българската младеж. Като майките я слагат след форуми, ФБ и подобни ... и то дали защото майките са особено социалноинволвирни , освен виртуално?
Как да успее да види едно 18 годишно момче колко грозно и жестоко постъпва в действителност, като успява да се види само във фантазиите си. Може пък и майка му през цялото време да е била такава. Не шарена, просто виртуална ? Не знам . Интерсно ми е просто!

# 1 077
  • Ямбол
Интересно ми е колко побойници като тези Александър и Патрик познаваш, чиито майки са ги изоставили заради бг-мамма.
И колко от тези деца са извършили зверски престъпления срещу деца?

# 1 078
  • София

На това пуберите едно време му викаха "пол...цията на еволюцията".... Дори не си заслужава човек да се хаби да чете. Единствената полза е цъкането на трафик на вестника.

# 1 079
  • София
Петерсон, тъкмо теб чакахме да ни осветлиш!  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт