Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 208
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 275

коментари след статията :

Познавам жената която, макар и актриса, е в трудно социално положение и сама отглежда детето си. И точно, защото сама го отглежда, без чужда помощ, се е случило това. Скарват се, детето решава, че е изоставено и хуква уплашено към София. Детето не е оставяно с часове само, без надзор, както някои медии го изкараха. Питам се, замислиха ли се господа полицаите преди да наложат глобата, тази огромна сума дали може тази жена да плати със скромните си доходи? Дали това е целта на този член от закона за закрила на детето, по който е наложено наказанието?! Да се наказват самотните майки, защото нямат пари за детегледачки и мъкнат децата на работното си място?!? Дали не е по-скоро за онези, които не поглеждат децата си, не се и сещат че имат такива, като бащата напр. на същото дете?! Това е първата майка наказана по този закон, но това не е майка, която не се грижи за детето си! Просто нелепа история и тъжна за цялото ни общество!

# 1 276
  • София
аха, значи не е беглец, решил да направи напук, защото мама му е казала, че го наказва.

# 1 277
  • София
Много се надявам този случай да привлече внимание към проблемите на самотните майки и техните деца. В България дефакто няма никаква помощ от държавата за самото отглеждане, хората разчитат на баби, но ако си сирак и нямаш семейство и си сама жена, детето ти е незащитено и изложено а опасност, дори да си грижовна и посветена майка.

Самотните майки без баби и други близки роднини, които да помагат при отглеждането, са много редки изключения. Държавата им дава достатъчно помощ, от сорта на безплатна дг и какви ле надбавки и облекчения. Трябва единствено да внимават сами да не излагат на опасност децата си, като го оставят на "грижите" на поредния любовник или на хванат от улицата агресивен тийнейджър.

# 1 278

коментари след статията :

Познавам жената която, макар и актриса, е в трудно социално положение и сама отглежда детето си. И точно, защото сама го отглежда, без чужда помощ, се е случило това. Скарват се, детето решава, че е изоставено и хуква уплашено към София. Детето не е оставяно с часове само, без надзор, както някои медии го изкараха. Питам се, замислиха ли се господа полицаите преди да наложат глобата, тази огромна сума дали може тази жена да плати със скромните си доходи? Дали това е целта на този член от закона за закрила на детето, по който е наложено наказанието?! Да се наказват самотните майки, защото нямат пари за детегледачки и мъкнат децата на работното си място?!? Дали не е по-скоро за онези, които не поглеждат децата си, не се и сещат че имат такива, като бащата напр. на същото дете?! Това е първата майка наказана по този закон, но това не е майка, която не се грижи за детето си! Просто нелепа история и тъжна за цялото ни общество!

Аз ще си замълча тактично, но и ние бяхме там, и ние ядохме и пихме.  Wink

# 1 279
  • София
Направи ли ви впечатление, че нито една самотна майка не си позволи да хули и осъжда действията на Невена?

Не ни направи впечатление, точно обратното. Аз и Даун сме на първо четене тамън 2 самотни майки, които са били в това положение и двете осъдихме действията й. Мисля, че и Дева и още някой беше писал, не ми се връща назад.
По-скоро не видях самотна майка, която да я оправдава - точно защото сме минали през това и знаем колко точно е важна самотната майка за детето си (много, много по-фатално важна отколкото когато родителите са двама).

# 1 280
  • София
Като гледам привържениците, по-скоро оправдаващите и "подкрепящите" майката са почитатели на "шарените и широкоскроени творчески личности, които не искат да стават продавачки".

# 1 281
Като гледам привържениците, по-скоро оправдаващите и "подкрепящите" майката са почитатели на "шарените и широкоскроени творчески личности, които не искат да стават продавачки".

И много правилно да не искат щом не искат.

# 1 282
Няма не искам, когато от това зависи детето ти, в случая живота на детето ти. Tired ooooh! Whistling
И аз искам да съм Директор на водопад.

# 1 283

И много правилно да не искат щом не искат.

И да завличат познатите си с четицифрени суми, защото имат достойнство и са учили не да бъдат мизерни секретарки, от които мизерни секретарки не им пречи да цоцкат кинти. Аман.

# 1 284
  • София

Аз съм почитателка на "шарените и широкоскроени творчески личности, които не искат да стават продавачки", но не подкрепям майката, не защото си е оставила детето, а защото го е оставила на възможно най-неподходящия човек.

# 1 285
  • София
Руснаците имат една много хубава поговорта - "жить не как хочется, а как можется" (живее се не както ти се иска, а както е възможно). По нашенски има друга приказка - "искаш, ама нЕма - София голЕма". И на мен ми се искаха разни работи, но след като се родиха децата се наложи да си пренаредя приоритетите и прецених, че е по-добре цената за тяхното спокойствие да я платя аз, отколкото те да плащат цената за моето самолюбие да правя каквото на мен ми се ще.

# 1 286
мерси, Аман, ти току-що демострира колко си благородна, бяла и добра, обръщайки се към мен с  "комплексиран и жесток човек"!  Heart Eyes

О, имало и още един пост! Супер! Още по-благородна, бяла и добра стана!  hahaha На теб хич не ти дреме за цигуларката, просто си чешеш самолюбието и ти като списалите воплите. Можеш следващия път да се пишеш доброволец да й гледаш детето три месеца! Тогава ще те призная, че ти пука, а аз съм злобната! Е?
А аз се чудя следното. Като пряко следствие от постъпката на тази майка едно дете на три години се бори за живота си. Явно тук някои не схващат какво е да си със счупена глава, какви последствия има това и какво е преживяло това малко дете.

Плачете за майчето цигуларче, но някъде встрани остана жертвата, някъде забравихте детето.

Нали сте милостиви? Защо това дете беше така забравено от вас? Защото да се спомене истинската жертва означава да търсим виновни. А виновни за това не са само преките извършители.

Всеки родител е длъжен да може да опази своето малко дете, а не да го тика в ръцете на потенциални убийци....

# 1 287
Не ми е ясно къде видяхте творческа личност в Невенката?
Че тя е световно неизвестна, дрънчи си там на цигулката. А  и на всички снимки е като с немита коса, с опърпани дрешки като от втора употреба.
Каква звезда, какви успехи?
Едиствения еспех, че е родила дете. И после го зарязва за да се мята по долнопробни барчета.
Дано и отнемат детето.

# 1 288
И на мен ми се искаха разни работи, но след като се родиха децата се наложи да си пренаредя приоритетите и прецених, че е по-добре цената за тяхното спокойствие да я платя аз, отколкото те да плащат цената за моето самолюбие да правя каквото на мен ми се ще.
Е-това дете сега ще плати цената за "шарения" и "артистичен" живот на майка си.
Винаги, винаги някой плаща цената за капризите на някой друг. Жалкото в случая е, че това е най-невинното същество.
Не искам да съм на мястото на тази майка. Дано детето и оцелее и след тази случка  да се замисли аджеба кое е важното в живота .
Не съм сигурна, че досега детето е било най-важното за нея...дано за напред да бъде.

Няма си късмет с майка това момченце..

# 1 289
никога не знаеш кой ще ти навреди на детето. Често децата стават жертви на собствените си майки. На мястото на майката не знам как ще постъпя. Човек не може да се откаже от живота си в името на децата. За това съветвам приятелките ми да не раждат деца. Ако има кой да ти помогне ок, но като няма кой, като си сам, за мен няма смисъл да се тероризираш излишно. Вижда се че не става. Просто е невъзможно да си гледаш сам детето. Това ми е мнението.

Общи условия

Активация на акаунт