Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 241
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 245
...
 Тази майка в един момент и себе си няма да може да опази, след като се доверява толкова лесно, камо ли да опази дете...
...
То се вижда колко се е опазила, щом ѝ се ходи по кораби, а се е сдобила и с дете.

Дали това е дъното или ще можеш да паднеш още по-ниско...напъни се още малко, може би ще успееш.

Не съм писала аз статията, но по-добре нямаше да мога да го кажа.

"Пречукайте грешната майка и си направете селфи по мускули пред огледалото. Да ви е позната снимката?"

# 1 246
  • София
именно заради това, че са някакви обвинения към хората, които не точат сълзи и сополи по цигуларката, все едно като е цигуларка, е оправдание или някаква индулгенция! Упражняват се в престорено съчувствие. Дреме им на тях за майката, ама друг път! Такива като тях с лопата да ги ринеш - псевдоинтелектуалци, назобали се с пуберски духовни писания, мноооого позитивни, ама на думи само, смятащи и себе си за шарени и различни!

# 1 247
Колко пребити деца от баби и дядовци имаме и колко са малтретираните от детегледачки, Сиренце.
Трябва да си много тъпа овца да си зарежеш тригодишното дете на някакви непознати и да хукнеш да свириш по корабите
чак сега виждам, че има толкова много писано по темата ми.
Много е трудна ситуацията. От една страна майката наистина НЯМА на кого да разчита --тя няма баби, няма семейство. Тя е сирак. Бащата на три годишното детенце не е включен в отглеждането му по една или друга причина.
Майката е музикант цигулар и реално няма как да изкарва нормални пари по друг начин. От друга страна защо не е ползвала някаква реномирана фирма, те имат и медицински персонал и носят отговорност... не знам.

Но при всички случаи тези младежи трябва да са съвсем психически недобре за да го направят това. Четох, че едното момче Патрик, самото то е подлагано на насилие като малък от целия квартал, а другото момче александър, е бил изоставен от майка си.
И двамата са слаби  ученици. Явно е, че това са проблематични младежи. Насилието поражда насилие, дете което не е огледано в любов, а е било тормозено дали в семейството дали от околните, иззлобява и продължава цикъла на насилие.
Много ми е жал в случая, само се радвам, че детенцето оживя и се моля за ПЪЛНОТО му ОЗДРАВЯВАНЕ.

# 1 248
в своя пост аз питах нещо - в твоята чужбина какво щеше да се случи с Невена и детето, ако тя живееше там по същия начин, както тук?

Щеше да получава подпомагане от държавата и да си свири вкъщи само за удоволствие.

Детските си вървят по децата, а не по критерий имаш ли 350 лв на месец или 35 000 лв.

И ти като ВС заобикалаш прекия въпрос. Не вярвам да не си го разбрала. Жена с начин на живот като нейния какво щеше да се случи с нея и детето? Упорито и ти, и тя бягате от директен отговор надиректен въпрос. Разбирам ви, защото всички знаем какво щеше да се случи - щяха да я насвият за "здрасти" с предупреждението, че ако не се стегне, ще й вземат детето и така ще й дадат възможност да си гради кариерата на спокойствие.

Лунно момиче, човек рано или късно плаща цената на решенията си. Не е въпросът за по-добра или по-лоша майка, а зза това да постъпиш като отговорен родител и да решиш кой ти е по важен  - ти или детето ти. И не, не е въпросът за хляба, а за това, че жена на почти 40 продължава да живее с мисълта на свободен електрон, сякаш нищо не се е променило с раждането на детето. Средата й също е такава. В тази среда се цеени шаренията и бохемството, егоцентризмът, да се изявиш, да се покажеш.

За собственото жилище -- Какво решава ли? Решава едно 70 процента от проблемите, защото е собствено, плащаш му само режийните, а не ти изтичат от джоба по Х пари всеки месец за наем или заем, а нататък пак си плащаш режийните. А това с Топлофикация не виждам какъв смисъл има да се обсъжда. Продай жилището и се разплати с Топлофикация, тогава пак ще си говорим колко няма значение дали си в собствено жилище или не!.
Андариел и тук си дошла да злобееш. Не само бащата на близнаците ти е неприятен, а и майката на пострадалото дете идваш да съдиш. ти явно се изживяваш като перфектна във всяко отношение, но се проявяваш като комплексиран и жесток човек.

# 1 249
На мен ми е жал за България!

Лунно момиче, дано повече жени мислят като теб.
Много се надявам този случай да привлече внимание към проблемите на самотните майки и техните деца. В България дефакто няма никаква помощ от държавата за самото отглеждане, хората разчитат на баби, но ако си сирак и нямаш семейство и си сама жена, детето ти е незащитено и изложено а опасност, дори да си грижовна и посветена майка.

# 1 250
От друга страна защо не е ползвала някаква реномирана фирма, те имат и медицински персонал и носят отговорност... не знам.

От другата страна, това би означавало минимум четири гледачки на осем часови смени, което би обезсмислило концертирането в странство. Ако ходи на детска ясла, стават три.

# 1 251
именно заради това, че са някакви обвинения към хората, които не точат сълзи и сополи по цигуларката, все едно като е цигуларка, е оправдание или някаква индулгенция! Упражняват се в престорено съчувствие. Дреме им на тях за майката, ама друг път! Такива като тях с лопата да ги ринеш - псевдоинтелектуалци, назобали се с пуберски духовни писания, мноооого позитивни, ама на думи само, смятащи и себе си за шарени и различни!
Явно ако не заливаш пострадалия с лайна , си псевдо интелектуалец и фалшив човек. Ти изхождаш от позицията на вродената си злоба и ридобита комплексираност и от там всвеки, който не мисли и не функционира като теб, е фалшив и неистински. Искреното може да е само злоба и осъждане, не може да е емпатия и съчувствие.

# 1 252
  • София
мерси, Аман, ти току-що демострира колко си благородна, бяла и добра, обръщайки се към мен с  "комплексиран и жесток човек"!  Heart Eyes

О, имало и още един пост! Супер! Още по-благородна, бяла и добра стана!  hahaha На теб хич не ти дреме за цигуларката, просто си чешеш самолюбието и ти като списалите воплите. Можеш следващия път да се пишеш доброволец да й гледаш детето три месеца! Тогава ще те призная, че ти пука, а аз съм злобната! Е?

# 1 253
От друга страна защо не е ползвала някаква реномирана фирма, те имат и медицински персонал и носят отговорност... не знам.

От другата страна, това би означавало минимум четири гледачки на осем часови смени, което би обезсмислило концертирането в странство. Ако ходи на детска ясла, стават три.
Вълчо, съгласна съм, че е много трудно, но не познавам майка, която не каза "абе никога не бих оставила детето си на непознати". Майка ми се зачуди защо не се е върнала като е видяла, че момчетата се грижат за детето, а не бащата на Александър. Все пак няма по-скъпо от детето ти.
Много много мъчителна тема и ситуация, според мен трябва да се натисне за промяна на законите.
Не искам все  да давам Германия за пример, но тук самотната майка има приоритет в абсолютно всичко. И жилища и посещения от  медицински персонал детегледчки се осигуряват да помагат ако се налага. Не знам как стои въпросът с пътуванията, но те не биха се и налагали сигурно.
Много е жестоко, че една сама жена е безпомощна и дефакто е принудена по икономически причини да излага детето си на опасност.

# 1 254
мерси, Аман, ти току-що демострира колко си благородна, бяла и добра, обръщайки се към мен с  "комплексиран и жесток човек"!  Heart Eyes

О, имало и още един пост! Супер! Още по-благородна, бяла и добра стана!  hahaha На теб хич не ти дреме за цигуларката, просто си чешеш самолюбието и ти като списалите воплите. Можеш следващия път да се пишеш доброволец да й гледаш детето три месеца! Тогава ще те призная, че ти пука, а аз съм злобната! Е?
Виж, андариел, твоето мнение се нарича проектиране. Ти проектираш своята собствена натура върху другите. И всеки, който е различен от теб, го обвиняваш във фалшивост и неискреност. Не мжое да ти хрумне, че хората могат да изпитват жалост и съчувствие един към друг, вижда;ш изгода и умисъл.
Нещо не ти е съвсем наред, искрено го казвам, за да пишеш по подобен начин. В предната тема злобееше как са облечени семейството на близнаците, тук направо стигна дъното.

# 1 255
  • София
хайде и ти да кажеш в Германия какво щеше да й се случи на цигуларката при този начин на живот! Щяха да й осигурят бавачки, за да може тя да си свири? И ти ли вярваш, че благинките, които дава системата са безплатни? Биха й отнели детето още при първото оставяне с чужд човек и нямаше да им мигне окото. Ако не вярваш, пробвай сама да живееш на социалки и да си мислиш, че ще отсъстваш по три месеца!

Въх, мерси, че ме светна за проектирането! Бързо ми сложИ диагнозата, че няма време!
Твоята жалост е като на Карбовски - търси внимание, както и ти впрочем!

# 1 256
И аз се питам къде бяха тези "приятели", защо някой с малки деца не взе това детенце в семейството си, докато майка му е в чужбина, след като не е успяла да намери читава детегледачка?
Да, наистина и аз се чудя за приятелите ...но при сички положения, пак ще повторя, гледайки условията които тук имат самотните майки и, които имат в България, не е нормално да се осъжда майката. Човек не трябва да трябва да разчита на приятели или родители за да успее да си отгледа детето. Трябва да се осигуряват някакви неща от самата държава.
Прав ми впечатление, че и от бащата на детето не е поискана никаква отговорност. Той е създал дете и е длъжен да осигурява съответните грижи и средства.

# 1 257
  • София
и как си я представяш тази майка при целия рог на изобилието в Германия като самотна майка ще продължава да свири по кръчмите? Или ще й осигурят място във филхармонията? Или за вечерните изпълнения щяха да й осигурят бавачка, за да не е детето в кръчмата? Моля, разясни, ето ти начин да ме осмееш!

# 1 258
хайде и ти да кажеш в Германия какво щеше да й се случи на цигуларката при този начин на живот! Щяха да й осигурят бавачки, за да може тя да си свири? И ти ли вярваш, че благинките, които дава системата са безплатни? Биха й отнели детето още при първото оставяне с чужд човек и нямаше да им мигне окото. Ако не вярваш, пробвай сама да живееш на социалки и да си мислиш, че ще отсъстваш по три месеца!

Въх, мерси, че ме светна за проектирането! Бързо ми сложИ диагнозата, че няма време!
Твоята жалост е като на Карбовски - търси внимание, както и ти впрочем!
По принцип бавачки се осигуряват, дори при двама родители. За пътувания наистина не знам как стоят нещата. Но ти давам пример
Семейсвто мои приятели, с три деца. Те не са безработни --Имат две деца и на майката трета бременност й се налага да лежи за задържане. през целия период всеки ден идваха да й помагат с децата и домакинската работа, при положение, че мъжът й се прибира вечерта по-рано за да помага й той. Безплатно. Това е за несамотна майка, която си седи вкъщи, но трябва да лежи.
Със сигурност за самотна майка се осигрява като минимум издръжка от бащата, от държавата, жилище както и помощ с отглеждането. Ще погледна за конкретни суми.

# 1 259
Андариел няколко примера за самотни майки, които знам в Германия. Едната е майката на мой колега. На нея й е казано, че не може да забременее още на тийн години. Като студентка 19-20 годишна забременява по случайност с тризнаци и естесвено го счита за божествена намеса и си ги задържа децата. Сама ги ражда, била е безработна и изцяло на помощи първите години, после сама си продължава следването, пак асистирана от държавата, има осигурени безплатни ясли за нея (доколкото знам) и сега е психолог деата й са отгледани и така. Но помощите са такива, че човек да може да съществува.

Другата е моята секретарка. Там тя има баща на децата си, тя е точно музикатнка, и мъжът й музикант. Той е алкохолик и тя го напуска с двете деца, когато те са още много малки. И е безработна пак известно време и пак седи и тя на помощи, после става секретарка на половн работен ден, за да може да гледа децата. Тя има преимуществото, че е англичанка и тук много се цени да си нейтив спийкър на английски език, а не просто да го говориш много добре.
Сегашният й мъж и той е музикант, но и двамата си имат и други професии.
Думата ми е, че държавата осигурява някакво минимално, но все пак достойно съществуане на майките с деца, предлагат им се и безплатни ясли, доколкото знам, и имат възможност да гледат децата си, дори да не работят за някакъв период от време.
Точни детайли ще попитам каво и що но и двете сурии с деца са отгледани здрави прави изучени в университет и тн., че в единия случай и майката паралелно си се изучва.

Общи условия

Активация на акаунт