Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 090
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 530
  • гр. Шумен
Лиляна,написах го, защото поставяш учителското съсловие на пиедестал и  едва ли не ако жената се довери на учител всичко ще е окей. Всъщност и днес има учители, които бият, но са малко и то не от това че са станали по-хуманни, а от страх. Просто родители и ученици вече си знаят правата.
Колкото до моите родители, покойници вече, да, те винаги са поставяли на пиедестал учителя.Може би това етяхна грешка, грешка на едно поколение от 30-те години.
Колкото до Невена - хайде спрете се вече! Нищо креативно не видях в тази тема, освен бруталните - "вземете й детето", "да я вкарат в затвора". Чак се чудя как не сте поискали ритуално да се самоубие!

# 1 531
Aз през 77 г не съм била родена, но и по мое време учителите биеха децата  Rolling Eyes
Сега не ги бият така масово, но пак се случва.
Знам за пресен случай, при това от детска градина.  Rolling Eyes

# 1 532
  • София
Я да обсъдим сега учителите. Те са на ход. Mr. Green

# 1 533
Оооо... в първи клас на сестра ми така и бяха дърпали ушите! Нашите се усетиха като видяха кръв и провериха. Подсечени ушите и двете от дърпане. Защото била толкова тъпа та не можела да се отучи да пише с лявата ръка. Нейната даскалица мразеше леваци и до 3 ти клас със страхотен тормоз я научи да пише с двете.
Майка ми я е взимала от градина със син отпечатък от ръка на бузата!
...
Изобщо за какво си говорим? Пубер бил, профил имал във ФБ ...  И даскалица да е пак може да е голям звяр.
...
Пресен случай. Отиваме на едино коледно представление с децата. Имаше и класове ученици с учителите . Една даскалица как ги удряше по главите и как ги дърпаше за качулките , за да ги стори подред - двама по двама . И жената беше на възраст ... От кога ли ги млати ?

# 1 534
  • Ямбол
О, да всички други са виновни, държавата, учителите, приятеля, след когото тръгнал единия, но не и родителите.

# 1 535
Темата е станала доста груба. Дали няма да е добре да я заключат? Освен да настрои съфорумци един към друг, не виждам какво друго е постигнато. Както обикновено, истината е някъде по средата. Дали майката има вина или не, дали биячите са жертва на семейната си и заобиколната си среда, едва ли е най-важното. Има пострадало детенце, което пък абсолютно няма никаква вина, а станало жертва на, да речем, обстоятелствата.

# 1 536
  • София
А пък на мен в детската градина не ми даваха да стана от масата на обяд, защото не си ядях яденето и се случваше така да дочакам родителите си да ме вземат към 17.30  Sunglasses

# 1 537
Mного по смислено би било да се обсъжда къде и как да се търси детегледачка, вместо да се плюе по една майка на която детето все още е в болница.
Също да се помисли за промени в закона защото в България има много баби, лели, съседи и гледачки, които се грижат за децата на работещи извън България родители.
Под тази статия има следния коментар:
Цитат
Глупости на търкалета,ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА ,ЧЕ РОДИТЕЛЯ КОЙТО ИМА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА ДА МОЖЕ ДА ПЪТУВА С ДЕТЕТО СИ!Не да зависи от другия родител който в повечето случаи се е изпокрил и ни издръжка плаща ,ни за рожден ден се сеща!
Бащата не плаща издръжка  и се крие, майката не успява да си намери работа в България и не  може да си вземе детето с нея. Тогава ако това дете пострада кой ще е виновен?
Държавата няма пари за детски и социални помощи, не може да притисне бащата и да го накара да плаща, но и детето не може да напусне страната  Rolling Eyes

# 1 538
  • Ямбол
А аз четох как една(подвизавала се е като потребител тук) с гордост се хвали, че като работела с деца при едно се наложило със сила да го натисне на гърнето, защото не искало да се изходи. Това май в Англия се е случило.
Добре че вече не работи с деца или поне е само с нейното.

...
Бащата не плаща издръжка  и се крие, майката не успява да си намери работа в България и не  може да си вземе детето с нея. Тогава ако това дете пострада кой ще е виновен?
Държавата няма пари за детски и социални помощи, не може да притисне бащата и да го накара да плаща, но и детето не може да напусне страната  Rolling Eyes
Бащата на Христо е неизвестен. Майката е единствена с родителски права. Детето може да пътува навсякъде с нея.

# 1 539
  • гр. Шумен
О, да всички други са виновни, държавата, учителите, приятеля, след когото тръгнал единия, но не и родителите.

Приказките от теорията на общия лаф не помагат. Та питам те персонално - какво според теб трябва да стане от тук нататък, конкретно за Невена, и общо за казуса самотна майка? Аз имам собствено мнение, ама нали тука сте все по-умни от мен.

# 1 540
Бащата на Христо е неизвестен. Майката е единствена с родителски права. Детето може да пътува навсякъде с нея.
Да, но това дете не е единственото дете на работеща майка извън страната.
Заради подобни пътувания се дават съвети на бъдещи майки да не настояват бащата да признава детето. Това правилно и редно ли е според вас?
И държавата като няма пари, защо тогава не прави нищо за да притисне другия родител поне издръжката да си плаща и какви са тези смешни издръжки в България?

# 1 541
Да, но това дете не е единственото дете на работеща майка извън страната.
Заради подобни пътувания се дават съвети на бъдещи майки да не настояват бащата да признава детето. Това правилно и редно ли е според вас?
И държавата като няма пари, защо тогава не прави нищо за да притисне другия родител поне издръжката да си плаща и какви са тези смешни издръжки в България?

С този ти пост съм съгласна.

# 1 542
  • България-Швейцария
На повечето критикуващи са им в очите тези 1200 лева, които така и не се изясни за месец ли са или общо за 3-те месеца, платени са предварително или е обещано да се платят след като се върне жената.
Ако е последното (а според мен май точно такава е била ситуацията), аз поне не знам агенция за бавачки, която да работи с отложено плащане и това обяснява доста неща. Също така се съмнявам, че някоя случайна жена по обява ще се съгласи без да й е платена предварително поне част от сумата.
Имам и приятелки, и колежки самотни майки, и в други теми по друг повод съм писала колко деца израснаха в офиса, колко пъти нервни лелки от детските градини са звънели по телефоните да търсят майките, че всички деца били взети и те не можели да си тръгнат, а след това детето е седяло до сред нощите с нас, докато си подготвим презентацията.
Човек в извънредна ситуация първо се оглежда в приятелския си кръг - близкия и не толкова близкия. И не смея с лека ръка да обвинявам никого, защото не съм в неговата ситуация.

# 1 543
Вие смятате ли, че е редно и нормално едно дете да бъде непрекъснато с майка си, но да гладува?

Детето гладувало ли е?
Водено е с таксита на ясла. Смятате ли, че е гладувало наистина? Ако е гладувало, само от такситата на ден му е спретнат порциона.

# 1 544
Ех, тези таксита...
Спомена се нещо и веднага. Дали всеки ден го е водила с такси?! Аз колко хора с по две семейни коли познавам, пък взимат детски надбавки или пък не им стигат парите. Според тях...
Колко от вас нямат кола?! А тя явно не е шофьор, срамота!

Общи условия

Активация на акаунт