Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 071
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 545
Когато бях с малкИ децА и сама, бях и без кола. Сега съм с големи децА и кола. Хващам разликата.

# 1 546
И аз я хващам. не съм шофьор. ползвам такси при необходимост

# 1 547

ГЕРРИ, ако не си го чела, прочети го.
Ако си го чела, прочети го пак!
Знам го наизуст.
Но явно ти не си го схванала.

# 1 548
Оооо... в първи клас на сестра ми така и бяха дърпали ушите! Нашите се усетиха като видяха кръв и провериха. Подсечени ушите и двете от дърпане. Защото била толкова тъпа та не можела да се отучи да пише с лявата ръка. Нейната даскалица мразеше леваци и до 3 ти клас със страхотен тормоз я научи да пише с двете.
Майка ми я е взимала от градина със син отпечатък от ръка на бузата!

Не успяха ли да я преместят в друга градина/ клас?

# 1 549
Оооо... в първи клас на сестра ми така и бяха дърпали ушите! Нашите се усетиха като видяха кръв и провериха. Подсечени ушите и двете от дърпане. Защото била толкова тъпа та не можела да се отучи да пише с лявата ръка. Нейната даскалица мразеше леваци и до 3 ти клас със страхотен тормоз я научи да пише с двете.
Майка ми я е взимала от градина със син отпечатък от ръка на бузата!

Не успяха ли да я преместят в друга градина/ клас?

Сега чакам да се появят още, на които учители не само са дърпали ушите, но са и чупили главите и да заявят че това е ежедневие и няма как да се избегне, следователно майката е абсолютна света вода ненапита...

# 1 550
И на моето дете клоун, изнасящ представление "детски театър" в ДГ й беше извил пръстите. След като му обяснихме последствията на следващия работен ден отиде в детската градина да й се извини лично. Това обаче не означава, че масово детските артисти са със слаби нерви...Докато на въпросните младежи им личи отдалече.

# 1 551
  • София - Рим и обратно
Ех бе, извадени уши, синини, кръв... Shocked Какви са тия екшъни, толкова ли не е имало други училища?

# 1 552
  • София
Аз винаги съм имала късмет с учителките и възпитателките на децата ми. Даже имаше една, която се заяждаше с мен, обаче малкият не е казал лошо за нея. Все пак го преместих от тази градина. За да ми е по-близо. Между другото, доста рядък случай като за София. Така че /пак натяквам/ - има ли желание, има и начин.
Аз съм с две деца, без кола, но така съм наредила всичко, че да мога да се оправям пеша и сама.

# 1 553
https://www.facebook.com/groups/141276389539493/?fref=ts
Цитат
"Здравейте, мили хора. Аз съм Невена, майката на Христо.
Тъй като не поддържам профил в социалните мрежи, използвам тази група, за да благодаря на всички за топлите думи, пожелания и готовност да помогнете. Навярно някои от вас имат нелек живот и водят своите битки, но въпреки това отделяте от времето и средствата си за нас с Ецко. Само сърцето ми знае колко благодарна ще ви бъда за цял живот, защото никога няма да намеря начин да ви се отблагодаря.
Тъй като нашият случай предизвика голям обществен отзвук, бих искала да ви уверя, че досега срещнах изключително внимание и подкрепа от Агенцията за закрила на детето. Разбирам, че мнозина са изградили недоверие към институциите в България, но за мен тези хора наистина се стараят да бъдат полезни и съпричастни. Много съм благодарна за адекватното разбиране на ситуацията. Все пак най-важният в този момент е Христо, нищо друго.
Благодаря ви и ви прегръщам всички."
Невена Велинска

# 1 554
Чудесно е, че се работи с майката, това беше апел всъщност още от самото начало сякаш.
Но това не пречи да продължим да дискутираме абсурдността на ситуацията.

# 1 555
Чудесно е, че се работи с майката, това беше апел всъщност още от самото начало сякаш.
Но това не пречи да продължим да дискутираме абсурдността на ситуацията.
Да дискутираш или да плюеш искаш?
И естествено, че ще се работи с майката, но работа не е равносилно на отнемане на детето и вкарване на майката в затвора!  Naughty
Жената дори профил във фейсбук няма.

# 1 556
Къде съм писала за отнемане на дете?
Ще дискутирам, коментирам и изказвам мнение, както съм правила до тук по темата. Не съм "плюла". Просто истината е болезнена, не е красива и няма как да се галим по главите и потупваме по рамената. Съвсем нормално е да се гледа с недобро око на случката, да се осъжда поведението и решенията на тази жена. Ненормално щеше да е, да няма отзвук или да е крайно положителен. В няколкото поста тук поне аз видях малък проблясък и наченки на общество. Стига заравяне на главите в пясъка и все да търсим оправдания. То не беше глад и сметки, то не беше чудо.

Чета сега някакъв материал, за майката на едно от момчетата (Патрик). Как не е виновен. И как се подвел , как Александър го тормозел, как съдбата му белязал инцидент с негов приятел-рисуващ графити. И се сетих за графитите по принцип. В кои общества толерират наличието на графити, как се борят с графитите.

# 1 557
Аз не разбрах какво са казали социалните. Разбрах само какво казва Невена.
Социалните тепърва има да се занимават с нея и детето и. И не случайно ще се занимават.
Социалните се занимават с хора, които очевидно имат ограничен родителски капацитет.

# 1 558
Зачетох се във ФБ групата  в защита на майката.
Странно ми е - защо не е споменато името, а пише цигуларката?
И друго - събират дарения за помощ. Добре, така са решили. Но много грозно се карат ако някой пожелае да има отчетност на дареното.
Не ми харесват защитниците на  Невена там.

# 1 559
Зачетох се във ФБ групата  в защита на майката.
Странно ми е - защо не е споменато името, а пише цигуларката?
И друго - събират дарения за помощ. Добре, така са решили. Но много грозно се карат ако някой пожелае да има отчетност на дареното.
Не ми харесват защитниците на  Невена там.

Ми то си личи що за приятели са и тези, щом са се сетили да и помагат тогава, когато се обърна каруцата...

Общи условия

Активация на акаунт